|
קדימון (טיזר) לשרשור טיול חוג אלעד בסוף השבוע האחרון, ובו 25 מעיינות נובעים במרחב חלמיש - דולב. גולת הכותרת (כצפוי לאור התמונות ממפגש הפורום) הייתה עין בובין המלא, ביקורי הרביעי במקום והראשון בו אני זוכה לראותו במיטבו. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ארץ נחלי המעיינות מאת: עמית 171
זה לא עניין של מה בכך...
ואני מאמינה שלמיכל מדולב וחבריה יש תרומה נכבדה להכנסת האיזור הזה למסלולי הטיולים, של מגזרים מגוונים.
איזהו חכם? הלומד מכל אדם. אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
|
|
בתגובה ל: יפה שהפורום הקדים את ה"אלעדים" מאת: סאקרה הטיול הזה תוכנן עוד לפני שהפורום (כפי שהוא כיום - להבדיל מגירסתו הראשונית) היה בכלל בתכנון.
המסלול שובץ לסוף העונה (מאי) בשל הקושי במציאת אזורים מתאימים ליומיים ברגל בעונה זו (מבלי למחזר מסלולים של שנים קודמות), מחד, ומאידך ריבוי המעיינות (שבהחלט הוכיח את עצמו).
ריבוי הטיולים באזור בשנים האחרונות בהחלט תרם להחלטה על ביצוע המסלול.
|
|
בתגובה ל: ארץ נחלי המעיינות מאת: עמית 171קבלו בינתיים את החלק הראשון. ארוחת בוקר במטע של תושבי חלמיש, הממוקם משום מה בתחום שמורת הטבע יער דיר ניזם (בתחום השמורה ממוקם גם מכון הביוב של חלמיש). קבוצת התוכן יצאה לדרך מנקודה זו, ואילו קבוצת האתגר ביצעה הקפצה קצרצרה לבוסתן ארז, שם ביקרנו את הכתובת הבריטית ממלחמת העולם הראשונה. ירידה לאפיק העמוק של ואדי טליב, בו ביקרנו שניים מהמעיינות, עין מכר א-סווד א-שרקי ועין טליב. את עין מכר א-סווד אל-ע'רבי לא מצאנו ולא התאמצנו לחפש. המשך יבוא. קבצים מצורפים:
|
|
|
בתגובה ל: עינות זרקא מאת: עמית 171 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ארץ נחלי המעיינות מאת: עמית 171מעינות זרקא משכנו לצפון-מזרח, על השלוחה מעל לנחל, וחצינו את הכביש מדרום לואדי זרקא. המשך במעלה הנחל ועלייה במעלה ואדי עין א-ריחני היפה. הפלסטינים גרמו נזק קשה בחלקים מהנחל, כתוצאה מפריצת דרך עפר (המקשרת כנראה את הכפרים ביתילו וכוובר), דרדרת אבנים ומזבלה פיראטית. כל זאת בשטח C שלפלסטינים אין סמכות לפרוץ דרכים בו בלי היתרי תכנון ובנייה. לא חיפשנו את עין א-דיך, ובמקום זאת עלינו לעין א-ריחני, עץ תות ופינה יפה מול הנוף. עם הגיענו למקום הגיעו אליו גם כ- 10 נערים מכוובר עם אבטיחים (חלקנו התכבדו). הם אמנם לא נראו עויינים, אבל במיקום המבודד יחסית, בחרנו לא לקחת סיכון מיותר ואחרי מנוחה קצרה, איגפנו מצפון כדי להגיע לח'רבת כפר פידיא. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ארץ נחלי המעיינות מאת: עמית 171בח'רבת כפר פידיא אין עניין רב, אבל אשמח להשערות לגבי השרידים בתמונה. מכאן גלישה תלולה דרומה לוואדי קתיליא. בפעם הקודמת שהייתי כאן, חולץ מהנחל מטייל לאחר שפרק את כתפו. מנוחה בעין קתיליא. את עין א-שנר לא מצאתי גם הפעם. הליכה למרגלות דרך הביטחון של נחליאל והמשך אל ביר עלי, מעיין חתום עליו נבנה מבנה עם פתח צר (ניתן לרדת פנימה רק באמצעות חבל). במבט זהיר פנימה ניתן לראות כי קיימת ניקבה במקום. מכאן המשך בערוץ מדרום לנחליאל לעבר המעיינות הדרומיים של נחליאל. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: סובב נחליאל מאת: עמית 171 ונשכבו לנוח...??
אחלה מסלול וצילומים !! תודה על השיתוף.
או אופ אופנו אופנוען מאומן
|
|
בתגובה ל: ארץ נחלי המעיינות מאת: עמית 171עלייה למעיין נחליאל (עין אום סוס) לרחצה אחרונה, אח"כ ירידה דרך עין אום טוח שאינו מרשים, וסיום היום במסעף דרך ל"כרם אביה", כרם הנטוע כק"מ צפונית לנריה. הקפצה ללינה בכפר האורנים לאחר שהניסיון לתאם לינה בנעלה לא צלח. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ארץ נחלי המעיינות מאת: עמית 171הקפצה למערת נחל נטוף - פעם שלישית ב- 3 חודשים שאני מבקר במקום. מהמערה הליכה דרך צומת הדואר (נבי איוב), עין אל-ג'וזה בו הרחצה הראשונה של היום ועלייה לארוחת בוקר בצל האלונים בנבי ע'ניר. המשך בכביש עד ש"ג נריה וירידה לעבר עין א-נבי בסין, בו נמצא מקאם חרב, עץ תות ושתי בריכות כמעט ריקות. את תמונת פגרי 2 גורי החזירים שמצאנו לצד המעיין, אחסוך מכם. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: בוקר היום השני מאת: עמית 171 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: האם ידוע משהו על נבי בסין? מאת: סאקרה ללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: עלייה לחרשה מאת: עמית 171 באתר קולומבריום נוסף וכנראה לא ידוע (לא מצאתי אזכור שלו בשום מקום, אבל לא עברתי על כל הכתובים בענין). כך רשמתי בנירותי לאחר טיול במקום לפני שש -שבע שנים לערך: "ממזדח לפסגה על טרסה, פתחי בורות פעמון קטנים מחוברים ביניהם. במרכזם קולומבריום נוסף סתום ורק מספר תאים מהשורה העליונה נראים."... הבורות המוזכרים אלו מערכת היקבים התת קרקעית. על הגבעה ממערב לשיח מוסה משתרעת חורבה עם שרידי קירות, חלקם מאבנים מסותתות וגדולות, ולפי רישומי בפסגה שרד מבנה על תקרתו הקמורה. מצאתי גם תרשים של הקולומבריום שבתמונה, שערכתי באותה הזדמנות. אנסה להעבירו.
|
|
בתגובה ל: קולומבריום מאת: מאבישיללא תוכן קבצים מצורפים:
|
|
|
בתגובה ל: ארץ נחלי המעיינות מאת: עמית 171רחצה בעין אל ג'נין, מנוחה בצל הקטלב הענק באבו אל עויון (תודה לאבישי על ההפנייה לשובך היונים בבניין הסמוך), והמשך בקו גובה סביב השלוחה לתצפית מלמעלה על עין בובין. ירידה לבריכה המרשימה לרחצה אחרונה. מכאן המשכנו על דרך העפר מעל וואדי מג'ור עד לסיום בצומת הפרסה - ואת עין מג'ור ראינו מלמעלה. המנהלות - שגרתיות ליו"ש. נשק, קבוצה ותיאום בטחוני. המסלול רובו ככולו בטווח של עד 2 ק"מ מההתנחלויות ומהכבישים המשמשים לתנועת ישראלים. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: החלק האחרון של הטיול מאת: עמית 171 אין מה להגיד, טיול מקיף וממצה. כשבוע שעבר , בטיול בתל גזר ערכתי תצפית נוף היקפית ופתאום נכנס לי לקו הרקיע במזרח בנין גדול ולא מוכר. נסיתי לזהות האם הוא אחד ממגדלי ירושלים וזה לא הסתדר לי. עכשו פתרת לי את הבעיה. אני בטוח שראיתי את המגדל של רמאללה.
|
|
בתגובה ל: טיול יפה באיזור יפיפה! מאת: מאבישי הסבלנות לשרשור היתה משתלמת. תענוג לעקוב אחרי המסלול, בפרט שאת חלקו , לבושתי, טרם עשיתי. אבישי- אפרופו- המגדל של ראמאלה- את כיפת ההר של חרשה רואים כמעט מכל מקום בטווח של מודיעין.
|
|
בתגובה ל: ארץ נחלי המעיינות מאת: עמית 171 ללא תוכן
|
|