צ'אק 2.0 בעונה 3.0 פורסם לפני
3324 ימים
מאת yaddo
סה"כ תגובות: 10
תגובה אחרונה לפני: 3323 ימים
ללא ספוילרים, רק חוות דעת וקווים כלליים. אם אתם מגיבים עם ספוילרים, לא לשכוח לסמן.
צמד הפרקים הראשונים של העונה השלישית, שכמעט ולא הייתה עקב רייטינג נמוך, שודר אמש בארה"ב. מפאת סוף העונה השנייה, שהיה מה שקוראים בג'מעה "גיים צ'יינג'ר", ציפיתי לפרקים מעט שונים ממה שהורגלנו להם. מה שקיבלנו היה כמעט כאילו לא עזבנו: משעשע, בנוי היטב, אקשן שממש לא נראה כאילו קיצצו בתקציב ואפילו רגע "וואו!" אמיתי, נראה לי שהחזק ביותר בסדרה עד כה. בכל זאת אני מרגיש מעט החמצה. אולי כי חשבתי שמדובר בפרק פתיחת עונה כפול והתברר לי שפשוט מדובר בשני פרקים נפרדים ששודרו ביחד, אולי כי ציפיתי ללחיצה על הגז עכשיו עם היכולות המוגברות של צ'אק - בסופו של דבר נהניתי משני הפרקים (במיוחד מהראשון), אבל הייתי צריך להסביר לעצמי את זה באופן שכלתני. אני יודע, מוזר.
ועכשיו לחדשות הטובות אף יותר: על פי הנתונים הראשוניים, הרייטינג היה מעולה, הן ביחס לסדרה והן ביחס ל-NBC, והוא אף נשמר כמעט במלואו לאורך שני הפרקים. המבחן האמיתי אמנם יגיע עם הרייטינג לפרק שישודר הערב במשבצת הרגילה, שיזכה כתמיד לתחרות חריפה מצד "איך פגשתי", "האוס" ו"הרווק", אבל גם הפעם הייתה תחרות חזקה בשל ערב חזק מאוד של פוקס שכלל את הפרק ה-450 של הסימפסונס + סרט התעודה של מורגן ספרלוק עליהם לכבוד 20 שנה, שתי תוכניות שזכו לרייטינג אימתני בגלל משחק פוטבול חשוב ששודר לפניהם והקפיץ אותן מעלה, ובנוסף גם "עקרות בית נואשות" החזקה ו"אחים ואחיות" הלא רעה מצד ABC. יהיה אירוני ומענג לראות אם דווקא "צ'אק", שכמעט לא חודשה לעונה השלישית והוזמנו ממנה פחות פרקים מבדרך כלל, תהיה אחת הסדרות המצליחות של NBC השנה.
ללא ספוילרים, רק חוות דעת וקווים כלליים. אם אתם מגיבים עם ספוילרים, לא לשכוח לסמן.
צמד הפרקים הראשונים של העונה השלישית, שכמעט ולא הייתה עקב רייטינג נמוך, שודר אמש בארה"ב. מפאת סוף העונה השנייה, שהיה מה שקוראים בג'מעה "גיים צ'יינג'ר", ציפיתי לפרקים מעט שונים ממה שהורגלנו להם. מה שקיבלנו היה כמעט כאילו לא עזבנו: משעשע, בנוי היטב, אקשן שממש לא נראה כאילו קיצצו בתקציב ואפילו רגע "וואו!" אמיתי, נראה לי שהחזק ביותר בסדרה עד כה. בכל זאת אני מרגיש מעט החמצה. אולי כי חשבתי שמדובר בפרק פתיחת עונה כפול והתברר לי שפשוט מדובר בשני פרקים נפרדים ששודרו ביחד, אולי כי ציפיתי ללחיצה על הגז עכשיו עם היכולות המוגברות של צ'אק - בסופו של דבר נהניתי משני הפרקים (במיוחד מהראשון), אבל הייתי צריך להסביר לעצמי את זה באופן שכלתני. אני יודע, מוזר.
ועכשיו לחדשות הטובות אף יותר: על פי הנתונים הראשוניים, הרייטינג היה מעולה, הן ביחס לסדרה והן ביחס ל-NBC, והוא אף נשמר כמעט במלואו לאורך שני הפרקים. המבחן האמיתי אמנם יגיע עם הרייטינג לפרק שישודר הערב במשבצת הרגילה, שיזכה כתמיד לתחרות חריפה מצד "איך פגשתי", "האוס" ו"הרווק", אבל גם הפעם הייתה תחרות חזקה בשל ערב חזק מאוד של פוקס שכלל את הפרק ה-450 של הסימפסונס + סרט התעודה של מורגן ספרלוק עליהם לכבוד 20 שנה, שתי תוכניות שזכו לרייטינג אימתני בגלל משחק פוטבול חשוב ששודר לפניהם והקפיץ אותן מעלה, ובנוסף גם "עקרות בית נואשות" החזקה ו"אחים ואחיות" הלא רעה מצד ABC. יהיה אירוני ומענג לראות אם דווקא "צ'אק", שכמעט לא חודשה לעונה השלישית והוזמנו ממנה פחות פרקים מבדרך כלל, תהיה אחת הסדרות המצליחות של NBC השנה.
בתגובה ל: צ'אק 2.0 בעונה 3.0 מאת: yaddo איזה פרק כיפי. ממש אהבתי את הרעיון שצ'אק אמנם קיבל "כוחות על" אבל הוא עדיין אותו צ'אק והוא לא מסוגל להרוג אנשים והוא עדיין לא באמת מרגל. הדבר היחיד שקצת צרם הוא שמסתבר שעם הידע בקונג פו מגיע גם כח פיזי. ההגיון אומר שהוא ידע לתת מכות אבל הן עדיין יהיו חלשות. אבל באמת שנהנתי. הקטע בו צ'אק לומד פתאום לנגן היה פשוט גדול! ומעניין אם נזכה לראות השלכות על מותו של טוני הייל. אמנם זה נראה לגמרי כמו מוות שפשוט נדרש כדי לסגור את העלילה שלו כי הוא לא יכול לבוא להתארח יותר, אבל בטוח תהיה לזה איזושהי השפעה על צ'אק- בכל זאת, הוא די אחראי למוות.
וחבל על אנה. הייתי מעדיף שהיו מעזיבים את ביג מייק, גם ככה הוא לא קשור.
בתגובה ל: רק לפרק הראשון מאת: איילון צפון בעניין הכוח, כי חלק לא קטן מאמנויות לחימה זה לדעת לרכז את הכוחות שלך באיברים הנחוצים, כך שאפילו אצבע יכולה להיות קטלנית. זאת ועוד - אל תשכח שעברה חצי שנה שבמהלכה הוא אומן להיות מרגל, מן הסתם זה כלל גם אימונים פיזיים שיאפשרו לו לעשות שפגטים ולהיתלות על תקרות בעודו מנסה לחמוק מקרני לייזר.
אנה דווקא לא חסרה לי, האמת. היא הייתה נחמדה אבל אני חושב שדמותה מוצתה, וטוב היה לראות את מורגן זוכה למנת קורינה (כך קראו לה?). מה שכן, אני מסכים שגם ביג מייק מיצה את עצמו. חבל על באסטר (טוני הייל, אני כל הזמן שוכח את שמו בסדרה), הוא היה אחראי לצחוקים הרמים הראשונים שלי בפרק, והמוות האלים שלו היה ממש מפתיע. ציפיתי לאלימות כלפיו, כמובן, זה היה בלתי נמנע, אבל ציפיתי למכה משביתה ולא לקליע בעין. לפחות זכינו לקטע נפלא איתו ממש לפני כן.
בתגובה ל: צ'אק 2.0 בעונה 3.0 מאת: yaddo זהירות! ספוילרים כבדים לפרק! מי שלא ראה עדיין את הפרק השלישי, ורוצה לעשות זאת - שלא יקרא.
או מיי פאקינג גאד!
רגע, תנו לי להירגע.
טוב, נשאיר את הסוף לסוף. קודם כל, הפרק עצמו היה נפלא. אפילו טוב יותר - מדהים ככל שזה יישמע - משני הפרקים הכיפיים של היום הקודם. זה היה פרק שלם ללא אף דמות מ"קנה יותר" (אלא אם זכרוני מתעתע בי), עובדה שבדיעבד נראית מאוד הגיונית, ועדיין היו בה מספיק קטעים מבדרים - בעיקר בזכות קייסי, וה"אנחלו דה לה מורטה" שהוא (בקטע עם השפם פשוט לא יכולתי להפסיק לצחוק). גם הדמות של הדיקטטור היתה נהדרת והביאה לכמה רגעים מצוינים. אני גם אוהב מה שהם עשו לצ'אק עצמו בעונה הזאת, שיכול ללמוד פשוט הכל באמצעות האינטרסקט החדש שבתוכו (כולל ללמוד להיות רופא, ולהוציא לקייסי את הכדור מהרגל).
הכל היה מושלם בפרק הזה, שניווט היטב את רגעי האקשן עם רגעי הדרמה, רגעי הרומנטיקה והרגעים הקומיים שלו. ואז הגיעה הדקה האחרונה וגרמה אצלי להלם טוטאלי. ג'יזס - הם באמת הרגו אותו?
קצת קשה לי לבטא את המחשבות שלי במילים, אבל אחד ה"כללים" המרכזיים בסדרה הזאת הופר: אם זה תמיד נראה כאילו שום דבר רע לא באמת יכול לקרות בסדרה הזאת, והכל נעשה בקריצה, ועם הומור, ותמיד הטובים מנצחים, והם אף פעם לא מסכנים את האזרחים התמימים, הרי שפתאום קיבלנו הוכחה טראגית לכך שמדובר ב"משחק" מסוכן, האנשים הרעים כאן הם באמת רעים, והאזרח האמיץ ש"רק מחפש טיפה אקשן" יכול לאבד את חייו, דווקא רגע אחרי שהוא מבין שזה בעצם לא בשבילו.
איזו טלוויזיה מעולה.
בתגובה ל: ספוילרים לצ'אק 303 ששודר אמש מאת: homer וואו. עצוב לי. הפרק הזה היה שיר הלל לדבון. אמנם לדעתי הוא לא היה מעולה כשם שהיה לדעתך, אלא רק אחלה, אבל הסוף שלו מעמיד את כל מה שהיה לפניו באור שונה ומספיד. פאק, איך עשו לנו את זה? חשבתי שעם אמט המפיקים עשו את המעשה המזעזע שלהם. הם גם הפרישו את אנה לגמלאות, הם לא מראים את כל הקאסט באותו פרק - כל זה כדי לחסוך בעלויות - אז למה לקחת לנו גם את Awesome? זהו דילול מודע של ה-Awesomeness בסדרה כולה.
אתה צודק, הכללים של הסדרה הופרו. רק לפני פרקיים החליקו מעדנות את מותו של אמט - אף אחת מהדמויות הרגילות לא יודעות עליו, מבחינתן הוא עבר למקום אחר. גם בעונה הקודמת עברו די מהר לסדר היום כאשר צ'אק נחרד לראות את שרה מוציאה להורג סוכן פאלקרום שהיה עצור (ואף כפות, כמדומני). הפעם אין להם אלא להיכנס להתמודדויות הכבדות בקפיצת ראש, לא משהו שהייתי מצפה לו מקומדיית ריגול קלילה. למעשה, מאחר שמעולם לא ראינו אותם עושים את זה, אני לא באמת בטוח שהם מסוגלים לכך. אני כן תולה תקוות בעובדה שב-NBC כל כך אהבו את ששת הפרקים הראשונים עד שהזמינו מהעונה עוד ששה, אבל אני מניח שנגלה בשבוע הבא.
בתגובה ל: ספוילרים צ'אק 3.03 מאת: yaddo האם אנחנו בטוחים שאוסום בכלל מת? אני התייחסתי לסיום הפרק כאל פתוח. גם בגלל שלא אמרו בפירוש שהוא מת. וגם בגלל שאני זוכר בבירור ששרה אמרה לצ'אק "devon is..." ואז לחשה לו כמה מילים שלא שמענו, אני פשוט הנחתי שהוא לא מת, כי אז היא פשוט הייתה לוחשת לו מילה אחת ("dead"). חוץ מזה שזה יותר הגיוני שהרינג ירצו אותו חי מאשר מת.
לצערי אין לי אפשרות לחזור לפרק ולצפות ביתר שימת לב למה שהתרחש. אבל ההרגשה שלי הייתה שהוא לא מת.
בתגובה ל: ספ' לצ'אק 303 מאת: איתמר קלטתי פתע שנתתי לאמוציות הנשיות שלי להשתלט עלי עד שלא חשבתי לעומק. כמו תמיד, הדמות אינה מתה עד שלא ראינו גופה (ואפילו אז לא בטוח), כך שאולי מדובר כאן במניפולציה במיטבה. מצד אחד זה מעט פחדני, אבל מצד שני למי איכפת? העיקר שדבון יהיה בחיים.
ואם כבר העלית את זה, אני לא לגמרי מבין למה שהמתנקש ירצה את הרופא. איזו תועלת יש לו בו?
בתגובה ל: זה בדיוק מה שחשבתי בנסיעה הביתה מאת: yaddo שאוסום "עובד" עם צ'אק וה-CIA או שיש לו איזה מידע לגביהם או לגבי האינטרסק, אז בטח שהוא ירצה אותו בחיים.
בתגובה ל: זה בדיוק מה שחשבתי בנסיעה הביתה מאת: yaddo לא ידעתי שלאמוציות יש מגדר. נו טוב, כל יום לומדים משהו חדש.
בתגובה ל: ספוילרים לצ'אק 303 ששודר אמש מאת: homer טוב אף הוא! ממוצע של 2.6 בקרב גילאי 18-49 לעומת ממוצע של 2.2 בעונה הקודמת, כאשר במהלך החצי השעה השנייה הרייטינג אף עלה. איזה כיף.