שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה

*פורום טלוויזיה - משכנה החתיכי והמתפקד של קהילת נענע לשעבר.

מיקי 2010

חיפוש בפורום דע מניין באת המסך המפוצל TV Tattle TV Squad פרויקט הנוטיז פרויקט הניינטיז
סקירת עונת 2010-11 בארה"ב - כל לוחות השידורים והסדרות החדשות של כל הרשתות

חטופים (אין ספויילרים, יש ביקורת קשה)
חטופים (אין ספויילרים, יש ביקורת קשה)
פורסם לפני 187 ימים     מאת erezronen     סה"כ תגובות: 22     תגובה אחרונה לפני: 186 ימים

כשהפרומואים הראשונים של "חטופים" התחילו לכרוך את המסך, היו אנשים שדאגו. הם דאגו לשלומה של משפחת שליט ומשפחות אחרות שיקיריהן היו או עדיין שוהים בשבי. הם דאגו לשלומה של החברה הישראלית, שאולי עדיין לא בשלה לסדרה על נושאים כל כך קרובים. הם דאגו שסדרה כזאת תהיה פוליטית מדי, כלי נוסף בידיים של אנשי התקשורת שמנסים לקדם אג'נדה מסויימת בכל הקשור לשבויים.

גם אני חששתי מ"חטופים". או יותר נכון, חששתי מקשת. אין לי שום בעיה עם סדרות שעוסקות בנושאים קשים, אפילו אם הם נושאים שקרובים ללב של כולנו. להיפך. אני חושב שטלוויזיה צריכה לדעת גם בדברים דליקים כאלה, לחקור אותם, להציג אותם. מצד שני - גם אני חושב שנושא כזה צריך להיות מטופל בכפפות של משי, ולקשת, כידוע, ממש אין כפפות כאלה בארון. לא לא. קשת עושה טלוויזיה לכל העם, האמא של האמא של הפופוליזם. בשביל קשת הרייטינג הוא האלוהים. אין בזה שום דבר רע, ועובדה שהולך להם מצויין. השאלה היא אם זכיינית כזאת יכולה לטפל בנושא החטופים ברגישות ובעדינות הנדרשת.

התשובה, לפי שלושת רבעי הפרק הראשון שראיתי, אמביוולנטית. מצד אחד, אני לא חושב שלאזרחי ישראל תהיה בעיה עם "חטופים". היא סדרה עדינה (לפחות בינתיים), בלי מסרים חתרניים מדי, בלי הומור שיוכל להתפס כ"לא ראוי". בינתיים היא טלנובלה באווירה קצת קודרת, אך עדיין טלנובלה, שזה אומר שזו סדרת פרווה - וסדרות פרווה קל מאוד לקבל. מצד שני - אלוהים אדירים, זו סדרה על חטופים, למה אנחנו צריכים לקבל רק פרווה? למה אי אפשר ללכת רחוק יותר? לא הרבה יותר, לא לשבור שום כלים, אבל להתקדם קצת? לנסות ליצור דרמה במקום טלנובלה? משהו? חבל שנושא כזה זוכה לטיפול כל כך... סטנדרטי.

ועדיין, גם זו לא הבעיה הגדולה שלי מ"חטופים". הבעיה העיקרית, שגרמה לי להפסיק את הצפייה בשיאה, היא הביצוע. מדהים אותי שבסדרה שבועית עם יחסית מעט פרקים ישנה רמה כל כך נמוכה של תסריט, בימוי ועריכה. הפרק הראשון הציג רצף של קלישאות קולנועיות אחת אחרי השנייה, שוודאי גרמו לכל צופה שרואה כמות סבירה של סרטים-סדרות לאבד כל קשר רגשי לדמויות ברגע שהוצגו (ראש העיסקה מנגב את מצחו מזיעה בזמן שהמצלמה מתקרבת לאיטה לחריץ הדלת? נו די. חיבוק הזייתי של אחת הדמויות עם אחיה המת, בזמן שהמצלמה מסתובבת סביבם והרקע יוצא מפוקוס? פחחחח). העריכה לא הציגה קצב אחיד לפרק, ולכן שברה כל נסיון ליצור מתח של ממש (וגם ברגעים המוצלחים יותר של בניית המתח, זו הייתה בנייה מלאכותית מדי, מורגשת מדי). המשחק היה מאכזב (עוד על כך בהמשך), הצילום היה גרנדיוזי בלבד (הבנו שהיה לכם מנוף, אבל זו לא באמת סיבה להשתמש בו בכל סצנה שמתרחשת בחוץ) ובתסריט לא הצלחתי למצוא ולו שורת סאבטקסט אחת.

קיצר - בעוד כל מיני אנשים אולי ימליצו להתרחק מחטופים בגלל הנושא הנפיץ שלה - אני אהיה הרבה יותר קונקרטי: תתרחקו מחטופים, פשוט כי היא גרועה.

והערה נוספת:
לא ברור לי למה "קשת" משדרים באיכות שידור כל כך נמוכה. הסדרה צולמה במסך רחב (16:9), אך שידורי ערוץ 2 משום מה לא נתמכים בפורמט הרחב של ממירי הכבלים והלווין (שמציגים את כל התמונה הרחבה על מסכים רחבים, ויוצרים בעצמם קווים אופקיים במסכים רגילים). המשמעות היא שבעלי טלוויזיות רחבות או צפו בתמונה מאוד מאוד מתוחה, או בתמונה רחבה בפרופורציות נכונות, אך שמקיפה אותה מסגרת ענקית.
מכיוון שאני לא אוהב להתעסק עם הפרופורציות של התמונה, אני קבלתי את החטופים במסגרת. ניסיתי להתחכם והשתמשתי במנגנון הזום במסך שלי, שפשוט חותך את המסגרת ועושה זום עצבני לתמונה (ובדרך מוריד את האיכות שלה), אבל ככה פספסתי את הכתוביות לעברית - שהיו קריטיות במקרה הזה, מכיוון ש-90% מהשחקנים ממלמלים כל הזמן, ופשוט לא ניתן להבין את מה שהם אומרים בלי תרגום (שלא לדבר על קטעים שלמים בערבית, שפה שאני לא מבין כלל). ידוע שכמעט כל הפקה ישראלית מציגה פס קול לא מושלם, מכיוון שהקלטת פסקול היא אומנות שעדיין לא יודעים ליישם בארץ - ואם ידוע להפקה שזה המצב, אז ראוי שהם לפחות ידעו למצוא שחקנים שמדברים באופן ברור וחזק.
חבל שכשללא מעט צופים יש ממירים מתוחכמים יחסית, שמסוגלים כבר להעביר שידורי HD ומסך רחב ואפילו פס קול איכותי בסראונד - האיכות של הסדרה הזאת נופלת בגלל דברים כאלה.

Bookmark and Share

הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך

המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0938)