דקסטר 505 - ספוילר
|
|
דקסטר 505 - ספוילר
פורסם לפני
3333 ימים
מאת רעות
סה"כ תגובות: 15
תגובה אחרונה לפני: 3330 ימים
עוד פרק טוב, שהתחיל מצמרר עם הנטיות המשפחתיות של האריסון והמשיך עם תחושה חזקה שהתסריטאים ממש (!) אוהבים את הספרים והדמויות של סטיג לרסון. שתי נקודות אופטופיקיות:
1. אני חושבת שלסדרה הזו יש נטייה לגרום לי לאהוב שחקנים שמעולם לא חיבבתי. זה התחיל עם ג'ון לית'גו, שהדמות הבכיינית שלו ב'מפגשים מהסוג האישי' גרמה לי לפספס את יכולות המשחק האדירות שלו, ועכשיו זו ג'וליה סטיילס. היא תמיד היתה בלתי נסבלת בעיניי, אבל היא באמת עושה עבודה נהדרת עם הדמות שלה בדקסטר.
2. הרבה זכרונות רעים מהילדות הותירה בי ההפעלה הזו של הילדים. כל כך הדחקתי אותה, עד שאני לא זוכרת אפילו איך קוראים לה. אני נוהגת לכנות אותה 'המצאה אכזרית שנועדה לגרום לילדים קטנים בלי שיווי משקל מדהים או אחיזה טובה לפחד ממצנחים אימתניים'. הפרק הזה הזכיר לי את כל הפעמים שבהן ניסיתי למצוא את דרכי החוצה בחושך, מוקפת באינספור סניקרס ברבי ורודות ומעט מאוד פתחי אוויר. לכן אי אפשר באמת להאשים את האריסון הקטן ששורט ילדים אחרים כדי לשרוד. it's a jungle out there. או בית הקיץ של לוציפר, תחליטו אתם.
|
|
|
|
עוד פרק טוב, שהתחיל מצמרר עם הנטיות המשפחתיות של האריסון והמשיך עם תחושה חזקה שהתסריטאים ממש (!) אוהבים את הספרים והדמויות של סטיג לרסון. שתי נקודות אופטופיקיות:
1. אני חושבת שלסדרה הזו יש נטייה לגרום לי לאהוב שחקנים שמעולם לא חיבבתי. זה התחיל עם ג'ון לית'גו, שהדמות הבכיינית שלו ב'מפגשים מהסוג האישי' גרמה לי לפספס את יכולות המשחק האדירות שלו, ועכשיו זו ג'וליה סטיילס. היא תמיד היתה בלתי נסבלת בעיניי, אבל היא באמת עושה עבודה נהדרת עם הדמות שלה בדקסטר.
2. הרבה זכרונות רעים מהילדות הותירה בי ההפעלה הזו של הילדים. כל כך הדחקתי אותה, עד שאני לא זוכרת אפילו איך קוראים לה. אני נוהגת לכנות אותה 'המצאה אכזרית שנועדה לגרום לילדים קטנים בלי שיווי משקל מדהים או אחיזה טובה לפחד ממצנחים אימתניים'. הפרק הזה הזכיר לי את כל הפעמים שבהן ניסיתי למצוא את דרכי החוצה בחושך, מוקפת באינספור סניקרס ברבי ורודות ומעט מאוד פתחי אוויר. לכן אי אפשר באמת להאשים את האריסון הקטן ששורט ילדים אחרים כדי לשרוד. it's a jungle out there. או בית הקיץ של לוציפר, תחליטו אתם.
|
|
בתגובה ל: דקסטר 505 - ספוילר מאת: רעות וואלה, לא קישרתי לסטיב לרסון, יש משהו. אני חושב שדקסטר צריך להתרחב ולרצוח גם אנסים.
הפרק הזה קשר קצת את הקצוות והכניס גם את העלילה הכי מיותרת עד כה, של לגוורטה ובטיסטה, אל הקלחת הכללית. הכי אהבתי בפרק את סצינת החיפוש הגופנית על לומן. על פניו מעשה כל כך שגרתי, שבנסיבות הללו הפך לסצינה מלחיצה ודרמטית.
אין לי מושג מה זה הדבר הזה עם המצנח.
|
|
בתגובה ל: דם ראשון (ספוילר) מאת: yaddo (לגבי האנסים)
סצינת החיפוש אכן הייתה עושיה היטב והמחישה מה קורה ללומן באותו הזמן. חזק.
לא זכור לי שלקחו אותי לדבר הזה עם המצנח, אבל זה בהחלט נראה טראומתי. LOL רעות.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: לגמרי (ס') מאת: miss bojarsky ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אולי זה היה קטע ירושלמי בשנות ה-80? מאת: רעות זה זכור לי דווקא כדבר מגניב מאוד. בייחוד אם שמים באמצע כדור (או ילד) ומנסים להעיף אותו כמה שיותר גבוה. (:
|
|
בתגובה ל: לנו היה את זה לפעמים בשיעורי ספורט מאת: יערה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: זה מגניב לילד שנמצא *מעל* המצנח :) מאת: רעות ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: דם ראשון (ספוילר) מאת: yaddo ממה שציפיתי. היחסים בינה ובין דקסטר מתפתחים באופן אפלטוני ונכון. דקסטר מתחפש כהומלס/פדופיל (פדולס?) היה אדיר. וכמו תמיד מסוקה היה הזוי ובטיסטה מלודרמטי.
לגבי האנסים, אני לא רואה שום סיבה שמחייבת את דקסטר להרחיב את עסקו, על אף שהוא משגשג.
אני חושב שאני סוף סוף הבנתי את העניין של קוין. בהתחלה חשבתי, למה אחרי דוקס ולאנדי, מי שמתקרב לדקסטר בצעדי ענק זה דווקא קוין? הסיבה לכך היא, באופן פרדקסאלי, בגלל שקוין הוא שום דבר מיוחד. הכותבים לא רוצים שנחשוב שמישהו טוב מדקסטר הצליח לתפוס אותו ולגבור עליו. הם רוצים שנבין שהבן אדם היחיד שיכול להכריע את המפלצת הוא גיבור הסדרה. כאן זה יצא שהגיבור והמפלצת מרכיבים את אותו האדם.
בפרק הזה דקסטר פישל שוב. כנראה לא לפעם האחרונה. המוות של ריטה ימשיך להשפיע עליו לאורך כל העונה הזאת לפחות. מה יקרה בסופה? אני חושב שללומן יהיה חלק מכריע במה שיקרה לו.
בכל מקרה, פרק ממש טוב.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: דקסטר 505 - ספוילר מאת: רעות העונה הזאת בנתיים מאכזבת אותי מאד. 1. לא רק הסיפור של לגוארטה ובטיסטה חסר עניין אלא גם הפרשה של הרוצחים עורפי הראשים משעממת. השבוע ניסו להכניס עניין בכח ע"י גילוי הגופות המתפוררות. סתם נסיון זול לזעזע אותנו. 2. הפכו את לומן למטומטמת. פורצת לבית של בויד ומשאירה טביעות אצבעות. מתכננת לירות בחשוד במקום פומבי. 3. וגרוע מכל: בד"כ לא מראים לנו איך דקסטר מעביר את הקורבנות המורדמים שלו לחדר יום הדין. אנחנו יכולים לקבל זאת כאשר הוא אמור להעביר אותם מאתר מבודד, אבל כאן הוא עושה זאת ממקום פומבי למדי (ממתחת לגשר). איך לעזאזל הוא הוציא אותו משם בלי לעורר חשד? ואח"כ גם החזיר אותו? 4. האזיקון האלקטרוני: מדוע האזיקון הוא סימן שהחשוד לא היה מעורב? אולי האזיקון התריע והעניין בברור? אולי המעורבות היתה בראדיוס המותר? ומה לגבי ההוצאה של החשוד ע"י דקסטר מהמקום? אולי זה יהיה בפרק הבא אבל לא אתפלא עם התסריטאים יתעלמו מזה.
|
|
בתגובה ל: מאכזב מאד (ספוילרים) מאת: יוני_אנטון 1. אני די מסכימה, ובכל זאת. הפרשה של הרוצחים לא כזו חסרת ענין. לגוורטה בטיסטה - בהחלט.
2. מה זאת אומרת "הפכו אותה"? אתה בכלל מכיר את הדמות? בחורה רגילה לכל דבר, שסלה טראומה רצינית וסף מוות והיא לגמרי מעורערת בנפשה. היא לא בדיוק חוקרת מז"פ, למה שהיא תחשוב על טביעות אצבע כשהיא פורצת לבית של בויד? כשהיא מתכננת לירות בבחור השני?היא רק רואה אדום, וזה מאוד הגיוני. גם חוקרי מז"פ לרב לא כאלה שקולים ומודעים לעצמם כשהם סובלים מטראומה כזאת. לא כולנו דקסטר.
3. המקום הזה בעיקר שורץ אנשים שלא ממש מעניין אותם מה קורה סביבםץ
4. נקודה מצוינת!
|
|
בתגובה ל: ספוילרים מאת: מיקה 2. הבחורה מעורערת אבל היא פועלת בראציונליות: היא בולשת, בחדר שלה יש לוח עם סימנים לפעילות מסודרת ומתוכננת, היא מצליחה לאתר את החשוד. היא לא פועלת מתוך דחף רגעי אלא תוך תכנון - אז מה היא חשבה שיקרה אחרי שתירה בבחור? וטביעת אצבעות זה אלף בית לכל מי שראה קצת טלוויזיה בחייו. 3. המקום אמנם שורץ אנשים ולכן לסחוב בו בן אדם מעולף זה לא כל כך טריביאלי.
|
|
בתגובה ל: מאכזב מאד (ספוילרים) מאת: יוני_אנטון ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מאכזב מאד (ספוילרים) מאת: יוני_אנטון לא מסכימה עם נקודה 2. בעניין הזה אני עם מיקה. זה שהיא חיפשה ומצאה אותו באופן יעיל לא אומר שהיא פועל ברציונליות. ברגע שהיא מצאה אותו הדבר שהכי דחוף לה זה להרוג אותו, זה בוער בנפשה וזה מאוד הגיוני, היא חושבת שזה הדבר שיגרום לה להרגיש יותר טוב. ולא כל אחד שראה טלויזיה הוא מומחה בטשטוש עקבות וטביעות אצבעות. אתה מצפה ליותר מידי.
עם שאר הנקודות שלך אני מסכימה לצערי. העונה לא כל כך ממריאה, והפרשות הנלוות אכן לא מספיק מעניינות. הדבר היחיד שמותח (פרט ללומן) זה המרדף של קווין.
מה שכן, אחרי שמישהו פה הזכיר בשבוע שעבר את האפשרות לרומן בין דברה לשוטרת, אני כל הזמן רואה עוד דברים שנדמים לי כמו רמיזות בכיוון (ההערה של מסוקה על ה-man-boots של דברה, ואמנית הקעקוע הלא-אחרת מ"שיין" מ-The L word שמתחילה איתה).
|
|
בתגובה ל: דקסטר 505 - ספוילר מאת: רעותאז אני פשוט אומר את זה: דקסטר נגד רובוקופ! דקסטר נגד רובוקופ! ואם להמשיך בשטחיות - השוט של דקסטר ולומן במסעדה בזמן שהספינה עוברת ברקע היה יפהפה. קבצים מצורפים:
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|