The Walking Dead (ספויילר 1.04)
|
|
The Walking Dead (ספויילר 1.04)
פורסם לפני
2709 ימים
מאת miss bojarsky
סה"כ תגובות: 11
תגובה אחרונה לפני: 2708 ימים
אני מקווה שהפרק הזה הניח את דעת כל מי שהרגישו שבוע שעבר שהיה פילרי ומשעמם (לא אני). החלוקה של העלילה בין העיר לבין המחנה היתה טובה, ואפשרה להתמקד בפיתוח דמויות ובפן הפסיכולוגי מצד אחד ולספק אקשן מותח מהצד השני וזאת עד לאיחוד קווי העלילה בקיילמקס מרהיב בסוף הפרק.
הפתיע אותי שהרגו את האחות של הבלונדה. על המוות של הבעל המכה לא הנדתי עפעף כמובן, ברוך שפטרנו, אבל לא ציפיתי שיהרגו ככה דמות סימפטית. לפחות לא בשלב הזה. קודוס על חוסר הסנטימנטים.
אהבתי את הניגוד בין הפתיחה השקטה והכמעט אידילית בין שתי האחיות לבין הסוף המר והדרמטי.
אהבתי גם את ההתייחסות לקלות שבה דברים מתדרדרים לכדי אלימות כשאין חוק וסדר ואנשים צריכים לדאוג לעצמם, בניגוד לנאמנות שנוצרת בתוך הקבוצה והגילוי שכולם בעצם אנשים הגונים שרק מנסים לשרוד. אם כי, ההבדל בין ההתנהגות האלימה של חברי הקבוצה בבית האבות כלפי ריק וחבורתו לבין ההתנהגות שלהם כלפי הזקנים היה מעט מוגזם. ולא הבנתי למה ריק לא הציע להתחלק ברובים מההתחלה. זה לא יותר טוב מקרב יריות? הדמות של השרת שהפך למנהיג מוצלחת, אני מקווה שנראה אותו שוב.
מעניין איפה מרל. לא הבנתי אם הוא גרם איכשהו להגעה של הזומבים למחנה או שזה לא קשור.
הגילוי של ג'ים, שהחלום שלו היווה ניבוי העתיד, הוא קריפי ומעולה.
|
|
|
|
אני מקווה שהפרק הזה הניח את דעת כל מי שהרגישו שבוע שעבר שהיה פילרי ומשעמם (לא אני). החלוקה של העלילה בין העיר לבין המחנה היתה טובה, ואפשרה להתמקד בפיתוח דמויות ובפן הפסיכולוגי מצד אחד ולספק אקשן מותח מהצד השני וזאת עד לאיחוד קווי העלילה בקיילמקס מרהיב בסוף הפרק.
הפתיע אותי שהרגו את האחות של הבלונדה. על המוות של הבעל המכה לא הנדתי עפעף כמובן, ברוך שפטרנו, אבל לא ציפיתי שיהרגו ככה דמות סימפטית. לפחות לא בשלב הזה. קודוס על חוסר הסנטימנטים.
אהבתי את הניגוד בין הפתיחה השקטה והכמעט אידילית בין שתי האחיות לבין הסוף המר והדרמטי.
אהבתי גם את ההתייחסות לקלות שבה דברים מתדרדרים לכדי אלימות כשאין חוק וסדר ואנשים צריכים לדאוג לעצמם, בניגוד לנאמנות שנוצרת בתוך הקבוצה והגילוי שכולם בעצם אנשים הגונים שרק מנסים לשרוד. אם כי, ההבדל בין ההתנהגות האלימה של חברי הקבוצה בבית האבות כלפי ריק וחבורתו לבין ההתנהגות שלהם כלפי הזקנים היה מעט מוגזם. ולא הבנתי למה ריק לא הציע להתחלק ברובים מההתחלה. זה לא יותר טוב מקרב יריות? הדמות של השרת שהפך למנהיג מוצלחת, אני מקווה שנראה אותו שוב.
מעניין איפה מרל. לא הבנתי אם הוא גרם איכשהו להגעה של הזומבים למחנה או שזה לא קשור.
הגילוי של ג'ים, שהחלום שלו היווה ניבוי העתיד, הוא קריפי ומעולה.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: The Walking Dead (ספויילר 1.04) מאת: miss bojarsky
|
|
בתגובה ל: The Walking Dead (ספויילר 1.04) מאת: miss bojarsky היה יותר טוב, אבל לאורך כל הפרק קיבלתי ויברציות "יריחו"איות. אני מרגיש שהם יודעים פחות טוב להתרכז בדרמות האישיות מאשר בענייני הזומבים, וזה חבל כי הדרמות האישיות בצל הזומבים, כמו בפרק הראשון המעולה, דווקא נעשות מצוין. עם זאת, סצינת הפתיחה של האחיות שעורגות לאביהן הייתה מרגשת. חוץ מזה היא גרמה לי לתהות אם לא כדאי לכולם לעלות על ספינה ולסור אל אי בודד. יש להניח שזומבים לא יודעים לשחות.
הסצינה עם ההיספנים ובית האבות הייתה מאוד מאוד מאולצת ואכן חדה מדי במעברים שלה. בכלל כל ההתנהלות שהייתה אלימה מלכתחילה נראית לא טבעית - בעיניי הגיוני שאדם רגיל בעולם של זומבים ישמח לראות אדם אחר כמוהו. אבל אולי זה אני.
הדקות האחרונות של הפרק אכן היו קליימקס מרהיב, ולו רק כי דיללו סוף סוף את השורות של החבורה.
|
|
בתגובה ל: ואטוס (ספוילר) מאת: yaddo הסדרה הזאת נותנת שמות מאוד מוזרים לפרקים שלה. גם אני הרגשתי שהסצינות בעיר היו מאולצות והכנופיה היתה ממש קומית, ולא בצורה טובה. כולם שם קשוחים ואלימים בחוץ רק כדי לחזור הביתה לטפל באיזו סבתא חביבה.
במחנה, לעומת זאת, היה מאוד מעניין. כל הסצינות מתחילת הפרק היו יפות והוסיפו הרבה לדמויות. היתה לי הרגשה שאיימי תמות ברגע שהראו לנו את השרשרת דולפין. זה סוף העולם, אנשים. לא חוגגים ימי הולדת בסוף העולם. זה בערך כמו לשמוע שרוצח פסיכופט מסתובב חופשי ואז ללכת להתמזמז עם מישהו באיזו ביקתה בטיזאלנאבי. מה שכן, הייתי בטוחה שמי שיהרוג אותה יהיה מרל באיזה התקף פסיכוטי, לא חבורה של זומבים שהגיעה משום-מקום למחנה. חבל לי שהיא מתה כל כך מהר, אבל אני מניחה שהם רצו להרוג מישהו שאשכרה איכפת לנו ממנו.
ותהיה אחרונה - איך לא היה במחנה אף אחד ששמר, במיוחד בלילה? ואז מה אם את רק הולכת לשירותים? קחי נשק! זומבים!
|
|
בתגובה ל: Dudes (ס') מאת: יערה וכנראה חשבו שהזומבי מהפעם הקודמת הוא אחד בודד שהגיע לשם במקרה והם עדיין במקום נטול זומבים. אבל כן, לא חכם במיוחד.
אני מניחה שהם ינדדו עכשיו למקום חדש.
|
|
בתגובה ל: Dudes (ס') מאת: יערה הם מנסים לשמר את האנושיות שבהם וחלק מזה אומר יחסי מין וציון ימי הולדת. זה גם אחד המסרים - אם לא "ה"-מסר - של הקומיקס והסדרה.
|
|
בתגובה ל: למה לא? (ס') מאת: Spidey_82 הרי ברגע שמשהו נחמד הולך לקרות בז'אנר הזה, אתה פשוט יודע שיבוא משהו נורא ויהרוס את זה. זה כמו שיש בסרטים ותוכניות סצינה של אדם נוהג במכונית, ואנחנו רואים אותו בפרופיל, והוא מחייך ושר אולי עם הרדיו, ואתה יודע מיד שיש סיכוי של 1 ל-3 שעוד שניה תבוא משאית מהצד ותיכנס בו? אז על אותו הגיון - יום הולדת וקומזיץ נחמד באפוקליפסת זומבים = מישהו הולך למות בקרוב. בייחוד אם הוא אוהב דולפינים.
|
|
בתגובה ל: The Walking Dead (ספויילר 1.04) מאת: miss bojarsky על כך שבכל דיון על הסדרה כאן או במסמ"צ אני משווה בין הסדרה לקומיקס, אבל אני מתקשה להתעלם מהדימיון (הרב) בין המקור לעיבוד, כמו גם השוני (הרב גם כן) ביניהן. מה שמעניין לציין הוא שרוברט קירקמן, היוצר המקורי, חתום על התסריט לפרק.
- הכנופיה ההיספנית שהתגלתה כמגנה על בית אבות שכונתי: המצאה של הסדרה. אני מניח שכל הדמויות וסיורי המשנה הללו נועדו למלא מעט חורי זמן והוסיף עוד קצת נופך לדמויות (דריל שהתגלה כדמות לא רעה, הרבה יותר מאחיו הגדום והנעדר, ששניהם כאמור לא הופיעאו בקומיקס; גלן האסטרטג שבסה"כ היה שליח פיצה בעולם "האמיתי"*; וכמובן ריק, שבהשוואה לחברו הטוב שיין מצליח להשתלט על המזג האלים שלו בזכות היגיון ונחישות מנהיגותית). ספוילר אפשרי: בכלל, לא היה הרבה מגע אנושי מחוץ לקבוצת המחנה בשלב הזה בקומיקס.
- כפי שכבר ציינתי בעבר (לא זוכר אם זה היה כאן), המפגש הראשון של ריק עם בני אדם מחוץ לעיירת מגוריו היה עם גלן. בסדרה הוסיפו לגלן "חברי משלחת". לאחר האיחוד עם משפחתו ריק החליט לצאת עם גלן לעיר פעם נוספת כדי להשיג נשקים מחנות נשק נטושה (לא זכור לי אם גם אז הוא איבד את התרמיל והחזרה הייתה גם עבורו), אז השניים השתמשו בטריק לבישת שאריות הזומבים.
- דייל הוא אחת הדמויות החביבות עליי בקומיקס (לפחות עד איפה שקראתי) ואני שמח לראות שמפתחים את הדמות שלו מעט. כולי תקווה שהתפתחות נוספת בסיפור שלו תתרחש גם בעיבוד הטלוויזיוני.
- ג'ים של הקומיקס גם הוא די מטורלל ולרוב מנותק מהאחרים בגלל מה שעבר על משפחתו. נדמה לי שסצינת כריית הבורות הייתה גם בקומיקס, אבל לא היו בסיפור כל אלמנטים שחזו את העתיד לקרות. אני גם לא חושב שזו הייתה כוונת התסריטאי והבמאי, אבל נחיה ונראה.
- המוות של איימי** נלקח אחת לאחת מהקומיקס (אחרי בונדינג קבוצתי סביב המדורה, הולכת לעשות פיפי וכו'). זה לווה במתקפת זומבים מרובה מעט קטנה יותר מבטלוויזיה, רק עם הרבה פחות מוות אנושי (מפני שלא היו כ"כ הרבה דמויות רקע). אני שמח שנפתרנו מדמות הבעל המכה, שלא היה במקור (שם קרול היא אם חד-הורית שבעלה המניאק נטש אותה לפני שנים). אני מניח שההיספאני (שכחתי את שמו) ממלאים את מקומם של אלן, דונה והתאומים בני החמש מהקומיקס. טי-דוג והגברת המבוגרת שחורת העור, כמו הדיקסונים, הם דמויות בפני עצמן.
- אני בספק שלמרל היה חלק במתקפת הזומבים מאחר וגם בקומיקס הם בסופו של דבר הגיעו למחנה. העלילה שלו נמרחת יותר מדי ואני מקווה שהיא תסתיים בקרוב (שיופיע כזומבי ואז דריל יאלץ לחסלו וימשיך הלאה).
* אאל"ט, במקור ריק הוא זה ששאל את גלן במה עסק לפי מגיפת הזומבים. ** הדמות של לורי הולדן, עם קרדיט ראשי, צריכה איזו זריקה לאישיות ומין הסתם לא תירצח בשלב כה מוקדם, לא? מצד שני (לאו דווקא בנוגע אליה) קרדיט ראשי לא אמור להגיד הרבה בסדרה הזו...
|
|
בתגובה ל: אני מתנצל מראש (ספ') מאת: Spidey_82 אני אישית ממש מחכה לזה ומתעניין בהבדלים.
|
|
בתגובה ל: אל תתנצל מאת: yaddo ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני מתנצל מראש (ספ') מאת: Spidey_82 "אני שמח שנפטרנו" "במה עסק לפני"
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה