וואו אני בהלם קורט עובר לבית ספר המתחרה... סו מתפטרת רק בגלל קורט וחוזרת לתפקיד הישן? חבל שסו לא נזסעה לישראל...
נו בדיוק מישהו אמר פה למה המנהלים לא עושים בעניין ההצקה לקורט ועכשיו התעסקו בזה. החתונה הייתה יפה והשירים היו יפים רק חבל על השימוש בשירים עכשווים אני מעדיף את השירים הישנים... בסך הכל פרק טוב עם הרבה עלילה וזרם טוב. אחד הפרקים הטובים של גלי... השירים לא נדחפו סתם והיה להם מקום...
לא חשבתי שזה אי פעם יקרה שוב, אבל הנה זה קרה. כל כך התלהבתי מפרק של גלי עד שהחלטתי לפתוח הודעה. זה לא קרה מאז איפשהו באמצע העונה הראשונה. אבל מהו החלק ההזוי ביותר? שהסיבה שהתלהבתי ככה מהפרק הייתה לא אחרת מאשר גווינת' פאלטרו. כן, אותה גבינה לבנה הוליוודית, עם פרצוף המשעמם, המשחק המשעמם, הקול המעצבן והבעל המעצבן. היא היא זאת ששבתה את לבי מספיק שאני אשכרה משתמש במילא "הנאה" כדי לתאר פרק של היבייבת המטיפנית הזאת שנקראת גלי. ותאמינו לי, אין מופתע יותר ממני. אבל מה לעשות, היה לה הכל הפרק, את כל מה שהסדרה הזאת הייתה צריכה נואשות מאז פרק הפיילוט, היא הייתה מצחיקה, מרעננת, כיפית ויותר מכל, היא הייתה מלבבת. גווינת' פאלטרו הייתה מלבבת! איפשהו בגיהנום חזיר קפוא מעופף ואומר "הא!".
אה, ו"מטריה/שיר אשים בגשם" היה שווה לתחת...
תוקן על ידי yaddo 19/11/2010 9:22
בתגובה ל: גלי 207 מאת: איתמר וואו אני בהלם קורט עובר לבית ספר המתחרה... סו מתפטרת רק בגלל קורט וחוזרת לתפקיד הישן? חבל שסו לא נזסעה לישראל...
נו בדיוק מישהו אמר פה למה המנהלים לא עושים בעניין ההצקה לקורט ועכשיו התעסקו בזה. החתונה הייתה יפה והשירים היו יפים רק חבל על השימוש בשירים עכשווים אני מעדיף את השירים הישנים... בסך הכל פרק טוב עם הרבה עלילה וזרם טוב. אחד הפרקים הטובים של גלי... השירים לא נדחפו סתם והיה להם מקום...
תוקן על ידי yaddo 25/11/2010 10:39
בתגובה ל: גלי208 ספוילר GLEE208 מאת: bobich היה בסדר. זה הכל. בסדר.
[ספוילר לפרק 8 בלבן, למקרה שמישהו ירצה לקרוא את ההודעה אחרי שראה את פרק 7 ששודר בארץ היום, ולפני שראה את פרק 8] טוב, בסדר, הקטעים עם אבא של קורט היו די מרגשים, אבל זה רק כי הוא דמות מקסימה. לעומת זאת, סו היתה כמעט לחלוטין out of character - הרי כבר ראינו בעבר שאין לה שום בעיה עם בריונות, שמבחינתה זה עוזר 'לדלל את העדר' ולשמור על סדר המעמדות הקיים. ופתאום היא מפגינה כזו רגישות ונחישות? כן, זה התאים למה שהם רצו שיקרה בפרק (ואכן טוב שעושים משהו לגבי בריונות, גם אם בסופו של דבר ההחלטה מתהפכת בדירקטוריון), אבל זה היה די מוזר מבחינת האופי שלה. וכל הקטע עם החתונה שלה עם עצמה? די לא שייך לכלום. ורוב השירים - שזה מבחינתי העיקר בסדרה - היו מעפנים לגמרי. 'אוהיו' היה סבבה, בעיקר השילוב של קטע הדיאלוג בין סו לאמא שלה (אני לא מכירה את המחזמר המקורי אז לא יודעת אם גם במקור יש שם קטע banter, אבל זה עבד מצוין), אבל כל השאר היו נשכחים לגמרי.
ולגבי הפרק הקודם (2.07): האמת היא שגווינת' פאלטרו עצבנה אותי, ודווקא אין לי ספציפית משהו נגדה כשחקנית (סתם פיתה בלונדינית, אני לא זוכרת תפקיד מעניין אחד שלה), אבל פשוט לא יכלתי שלא לחשוב שהייתי ממש שונאת אותה כמורה. מה לעשות, אני מהחנונים האלה שמעדיפים אשכרה ללמוד משהו ולא 'לתרגל את התרעומות הביפולאריות שלי' (שלא לדבר על זה שהדוגמאות שלה הן ממש אבל ממש לא קשורות לביפולאריות). לא אוהבת את כל השטיקים של 'X יכול להיות כיף! בואו נעשה משהו משוגע ולא לגמרי קשור במקום ללמוד משהו מעניין!'... טוב, אני קצת נסחפת למשהו לא כ"כ רלוונטי, אבל וואו, זו היתה דמות מעצבנת. לכל העלילה של וויל ממש לא היה לי כוח. הוא אידיוט. ולגבי השירים - שכאמור, זה מה שהכי חשוב לי - 'תצחיק אותם' היה פחות נורא מכפי שציפיתי, בעיקר בקטעים שבהם הם הצליחו לנצל את הביצוע של השיר (והריקוד) בדואט, אבל באמת שזה מקרה שבו קשה מאוד להמנע מהשוואה למקור, והמקור כ"כ טוב שכמעט בלתי-אפשרי שלא לצאת רע מההשוואה הזו. 'שיר אשיר בגשם' לעומת זאת, כפי שכבר ידעתי לפני כן כי הם שיחררו את האודיו לשיר, נשחט לחלוטין. אגב, מה הקטע של התלמידים שהם פתאום עושים לו פרצוף כי זה שיר ישן (ואגב וויל, בתור מישהו שכ"כ אוהב את 'שיר אשיר בגשם' הייתי מצפה שתדע שהסרט אמנם יצא ב-1952 אבל השיר הוא מ-1929)? רק לפני כן בפרק הם נורא התלהבו מהשיר של רייצ'ל וגווינת' (אגב, holly [lame pun intended] hell in a handbasket, לא הגזמנו קצת עם האקסטרווגנטיות בביצוע הזה? מאיפה יש להם פתאום את הכסף לתמ"קים אדומים שיורים זיקוקים?) שהוא אמנם ממחזמר שנכתב בשנות ה-70, אבל הסגנון שלו נועד לחקות שירי קברט משנות ה-20 - ויודעים מה, רק לפני כמה פרקים רייצ'ל עשתה דואט עם קורט שכלל שני שירים משנות ה-20 כפי שבוצעו בדואט משנות ה-60 - אז למה עכשיו יש להם פתאום בעיה עם שיר מחזמר קלאסי רק כי הוא ישן? איך הם מחליטים בדיוק איזה מחזמר ישן הוא מגניב ומקור ראוי ל-show tunes, ואיזה מיושן מדי מבחינתם וצריך לעשות לו מאש-אפ עם שיר פופ מעצבן? טוב, מספיק התלוננתי. סה"כ, גם פרק 7 היה בסדר, ולא יותר מבסדר. עד כה, הפרק היחיד שממש נהניתי ממנו בעונה הזו - גם ברגע שאחרי הצפייה וגם במחשבה בדיעבד (בניגוד לפרק 6 למשל, שיצאתי ממנו עם חיוך והרגשתי שהוא היה חמוד נורא, אבל ככל שחשבתי עליו יותר אח"כ כך אלמנטים בו הפריעו לי יותר) - היה פרק 4, של הדואטים. אני מקווה לשיפור בהמשך, אבל האמת? אני בספק אם יהיה שיפור משמעותי.
בתגובה ל: אה, באמת שכחתי לכתוב על Glee (ספ' לפרקים 2.7+8) מאת: פשוט יעל לדעתי אפילו אוהיו היה גרוע. החתונה יכלה לעבוד כתירוץ עלילתי אם היה משהו שווה בעלילה שזה הוביל אליה, אבל לא היה שום דבר שווה שם, לא בשירים או בדמות של האמא. זו טעות להתמקד בסו - סו היא הברני של גלי, היא לא דמות שאנחנו מצפים ממנה לעומק או התפתחות, וזו חלק מהסיבה שהיא עובדת יותר טוב מדמויות אחרות. אני גם לא מייחס חשיבות רבה מדי לקונסיסטנטיות של סו, מאז שהיא החליטה שהיא נגד הדת.
אני חושב שכשהאבק יישקע, דווקא הקטע של גלי ייזכר ולא המקור של המים.
כי כן - השירים הם העיקר בסדרה, וכשזה טוב - כמו בפרק 9 - זה נהדר. מבחינתי פרק 9 הוא מה שאני מצפה מגלי - קאברים טובים עם כוריאוגרפיה נהדרת ותירוצים עלילתיים מופרכים קלות עד סבירים מסביבם. ואם הם מצליחים לעשות את האקסטרה - כמו הרגע שבו רייצ'ל מסמנת לקורט לחייך - בונוס.
אבל בסה"כ היו עוד דברים טובים בפרק: * בקטע קטן ונחמד של המשכיות, הטריק של רייצ'ל לסדר לקווין וסם את תחרות הדואטים חזר לנשוך אותה בתחת. מן הסתם היא תתפוס את זה כאיזשהוא סימן לזה שאסור לה להיות נחמדה לאנשים, אפילו שבפועל היא עשתה את זה בשביל עצמה. * אני לא משתגע על בריטני, כי אני לא נהנה מטמטום של דמויות. אבל בפרק הזה, אחרי שזה נראה לא נעים עד ניצול, זה נגמר באופן די מתוק. * רגע ההארה של פאק, והמבט המזועזע של סנטנה. והתוספת החדשה לצוות? זה לא שמגיעה להם ההנאה מהספק, אבל אני אתן להם אותה.