The Walking Dead 1x06 "TS-19"
|
|
The Walking Dead 1x06 "TS-19"
פורסם לפני
2998 ימים
מאת Spidey_82
סה"כ תגובות: 22
תגובה אחרונה לפני: 2995 ימים
על פניו, אין הרבה נקודות להשוואה בין הפרק האחרון לעונה לקומיקס מאחר וכל עלילת ה-CDC חורגת לגמרי מהמקור. לשמחתי וכפי שציפיתי, העלילה הזו הסתיימה במהרה.
- חבל על ז'אקי (כך, מסתבר, נקראת הגברת שחורת העור). אולי עכשיו לטי-דוג וגלן יהיו עוד שורות דיאלוג. דילול שורות הקבוצה רק עושה לה טוב. אגב, איזו הרגשה רעה זה להבין רגע לפני שהחלטת למות שאף אחד לא מוכן להישאר ולשכנע אותך שהחיים - עדכ מה שהם נראים כרגע גרועים - עדיפים על למות? לא דייל (שאם כבר החליט להישאר בשביל אנדריאה לא יכל לזרוק איזו מילה לז'אקי?) ובטח לא טי-דוג, לא קראה "מותק" כשנפרדו, מה שאומר שהיה ביניהם איזשהו בונדינג בחודש האחרון.
- אגב דייל, בשבוע שעבר כתבתי בלבן על מה שקרה עם הדמות בקומיקס ונראה שהם בהחלט הולכים בכיוון הזה גם בסדרה. ספוילר: דווקא ציפיתי שינשק את אנדריאה כבר ב-CDC וחששתי שהיא תדחה אותו בהבעת גועל... (לא שזה קרה בקומיקס, כן?)
- אם ד"ר ג'נר ידע שתוך יום וקצת כל המתקן עומד להיטהר והוא ימות בשלווה, כדבריו, למה היה לו כל כך חשוב להצהיר בפני היומן המצולם שלו שיתכן וידפוק לעצמו כדור בראש למחרת בבוקר? הגילוי ש-"TS-19" היא אשתו (או מישהי שהיה קשור אליה רומנטית) היה צפוי עוד מהעיירה הדרומית הנבערת ממנה יצאו האחים דיקסון.
- עד עליית העונה הבאה אפשר לזרוק מיליוני ניחושים על מה ג'נר לחש באוזנו של ריק לפני עזיבת הקבוצה כרגע נתקלתי בשני הימורים מאוד הגיוניים המבוססים על מה שהתרחש בקומיקס. ספוילר: 1. לורי בהריון. אם ריק יעשה מעט חשבון הוא יבין מיד שבזמן היעדרו מישהי הייתה עסוקה בעוד משהו חוץ מלהימלט עם בנו היחיד מאימת הזומבים. 2. מגיפת הזומבים נטועה בכולם וגם במוות שאינו קשור בנשיכה הנפטר עלול לקום לתחייה.
- סצינת הפתיחה הייתה טובה והאירה לא מעט על הסיבות שבגללן ריק ננטש מאחור, כמו גם על דמותו של שיין. כמה חבל שהאחרון הרס זאת לחלוטין עם השתייה וניסיון הכפייה על לורי. ספוילר: ובכך, לדעתי, הגיע הזמן להיפטר מדמותו כמו בקומיקס. שמישהו כבר יתן אקדח לילד החמוד, לעזאזל! כן, ד"ר ג'נר, באמת כדאי להיזהר ממנו.
- נרשמה נק' שפל לדמויות המשנה כשבפרק האחרון הם יזכור רק בזכות החלטתה של ז'אקי להישאר מאחור ולמות. וקרול היבבנית. נשבע לכם, היא ממש לא ככה בקומיקס (גם נראית הרבה יותר טוב). אפילו דריל וגלן לא אמרו או עשו שום דבר מעניין (יופי, דריל, תמשיך להכות בגרזן דלת מתכת שהרגע אמרו לך שנועדה להגן מפני טילים).
- ושוב, מרל דיקסון נותר נעדר. הוא בטח עזב את הסט יחד עם קבוצת תסריטאי הסדרה.
- לסיכום: התחלה טובה, אמצע מעט מקרטע, גיחה קצרה ליעדים לא מוכרים ומיותרים וסיום מבטיח (בכך שהם עזבו את ה-CDC; רדו מזה, ריק ושות', העולם הישן מת ואיתו כל הגאונים שהיו עשויים לתקן את המצב). לשימור: ריק, גלן ודריל. לשיפור: דילדול העדר, לורי, פיתרון לסוגיית האחים דיקסון, כמות זומבים העולה על חמש בכל פרק, כובע רחב שוליים ואקדח לקארל הקטן.
|
|
|
|
על פניו, אין הרבה נקודות להשוואה בין הפרק האחרון לעונה לקומיקס מאחר וכל עלילת ה-CDC חורגת לגמרי מהמקור. לשמחתי וכפי שציפיתי, העלילה הזו הסתיימה במהרה.
- חבל על ז'אקי (כך, מסתבר, נקראת הגברת שחורת העור). אולי עכשיו לטי-דוג וגלן יהיו עוד שורות דיאלוג. דילול שורות הקבוצה רק עושה לה טוב. אגב, איזו הרגשה רעה זה להבין רגע לפני שהחלטת למות שאף אחד לא מוכן להישאר ולשכנע אותך שהחיים - עדכ מה שהם נראים כרגע גרועים - עדיפים על למות? לא דייל (שאם כבר החליט להישאר בשביל אנדריאה לא יכל לזרוק איזו מילה לז'אקי?) ובטח לא טי-דוג, לא קראה "מותק" כשנפרדו, מה שאומר שהיה ביניהם איזשהו בונדינג בחודש האחרון.
- אגב דייל, בשבוע שעבר כתבתי בלבן על מה שקרה עם הדמות בקומיקס ונראה שהם בהחלט הולכים בכיוון הזה גם בסדרה. ספוילר: דווקא ציפיתי שינשק את אנדריאה כבר ב-CDC וחששתי שהיא תדחה אותו בהבעת גועל... (לא שזה קרה בקומיקס, כן?)
- אם ד"ר ג'נר ידע שתוך יום וקצת כל המתקן עומד להיטהר והוא ימות בשלווה, כדבריו, למה היה לו כל כך חשוב להצהיר בפני היומן המצולם שלו שיתכן וידפוק לעצמו כדור בראש למחרת בבוקר? הגילוי ש-"TS-19" היא אשתו (או מישהי שהיה קשור אליה רומנטית) היה צפוי עוד מהעיירה הדרומית הנבערת ממנה יצאו האחים דיקסון.
- עד עליית העונה הבאה אפשר לזרוק מיליוני ניחושים על מה ג'נר לחש באוזנו של ריק לפני עזיבת הקבוצה כרגע נתקלתי בשני הימורים מאוד הגיוניים המבוססים על מה שהתרחש בקומיקס. ספוילר: 1. לורי בהריון. אם ריק יעשה מעט חשבון הוא יבין מיד שבזמן היעדרו מישהי הייתה עסוקה בעוד משהו חוץ מלהימלט עם בנו היחיד מאימת הזומבים. 2. מגיפת הזומבים נטועה בכולם וגם במוות שאינו קשור בנשיכה הנפטר עלול לקום לתחייה.
- סצינת הפתיחה הייתה טובה והאירה לא מעט על הסיבות שבגללן ריק ננטש מאחור, כמו גם על דמותו של שיין. כמה חבל שהאחרון הרס זאת לחלוטין עם השתייה וניסיון הכפייה על לורי. ספוילר: ובכך, לדעתי, הגיע הזמן להיפטר מדמותו כמו בקומיקס. שמישהו כבר יתן אקדח לילד החמוד, לעזאזל! כן, ד"ר ג'נר, באמת כדאי להיזהר ממנו.
- נרשמה נק' שפל לדמויות המשנה כשבפרק האחרון הם יזכור רק בזכות החלטתה של ז'אקי להישאר מאחור ולמות. וקרול היבבנית. נשבע לכם, היא ממש לא ככה בקומיקס (גם נראית הרבה יותר טוב). אפילו דריל וגלן לא אמרו או עשו שום דבר מעניין (יופי, דריל, תמשיך להכות בגרזן דלת מתכת שהרגע אמרו לך שנועדה להגן מפני טילים).
- ושוב, מרל דיקסון נותר נעדר. הוא בטח עזב את הסט יחד עם קבוצת תסריטאי הסדרה.
- לסיכום: התחלה טובה, אמצע מעט מקרטע, גיחה קצרה ליעדים לא מוכרים ומיותרים וסיום מבטיח (בכך שהם עזבו את ה-CDC; רדו מזה, ריק ושות', העולם הישן מת ואיתו כל הגאונים שהיו עשויים לתקן את המצב). לשימור: ריק, גלן ודריל. לשיפור: דילדול העדר, לורי, פיתרון לסוגיית האחים דיקסון, כמות זומבים העולה על חמש בכל פרק, כובע רחב שוליים ואקדח לקארל הקטן.
|
|
בתגובה ל: The Walking Dead 1x06 "TS-19" מאת: Spidey_82אני דווקא ציפיתי ש TS 19 יתגלה כברוס קמפבל, אבל... הוא עדיין בחיים!!. הם מגיעים בדיוק לזמן שהמתקן של ה CDC עומד לפוצץ את עצמו? המוזיקה הרגשנית, דריל המטומטם והחד גוני, אנדריאה המעצבנת, קרול המיותרת... וריק. נכון, מבחינה מסוימת הוא היה נקודת האור בסדרה הזאת. אבל בקומיקס אני אהבתי את ריק כמעט מיידית. בסדרה הוא היה פשוט סביר. באמת חבל. פרק ראשון גאוני. אני עדיין זוכר את הסצינה של הירי בזומבית הזוחלת בפרק הראשון. אז עוד חשבתי שהסדרה הזאת תהיה נקייה מקלישאות. אני התחלתי לקרוא את המתים המהלכים כששמת את הלינק לגיליון הראשון. זה היה פשוט ממכר. אף פעם לא קראתי קומיקס מקודם. אם אני הייתי כותב בסדרה, אני הייתי בונה את העלילה על הקומיקס, כמובן עם קצת חופש אומנותי. (ספוילרים כבדים לקומיקס) הייתי משאיר את הפרק הראשון כפי שהוא. הוא היה מושלם. פרק שני, כמעט באופן מיידי, גלן מוביל את ריק ללורי וקרל. במהלך הפרק הם חווים התקפה ראשונה בעידן המנהיג ריק. כשריק מתחיל להתווכח עם שיין על עזיבת המחנה, מתחילים לראות ששיין מעורער ומסוכן. בפרק השלישי, ריק ושיין יוצאים לציד. שיין מנסה לרצוח את ריק, קארל מגן עליו בזכות האימונים שריק העביר לו בתחילת היום. בעקבות ההתנהגות וגיבוביו של שיין, הוא מתחיל לחשוד בלורי. פרק רביעי- החברה מחליטים לעזוב, יוצאים לדרך עם הקרוון, ומותקפים שוב. בעזרתם האדיבה של טייריס ובתו, הם מצליחים להימלט אל תוך שכונת מגורים מוגנת. בשאר הפרק אנו מתחילים להבין את הפילוסופיה של רבים מהדמויות, ותקוותם לעתיד. במיוחד נראה את רצונם להישאר ביחד, ולהיות ביחד. כשהם חושדים שהאופציות שלהם הן דלות. פרק חמישי. הפעם בלי תקיפה, כי כבר היה נמאס בשלב הזה. החברה מגלים שהמקום שורץ בזומבים. אין אפשרות להגיע לקרוון בלי להפוך לרוד קיל. ריק ממנה את טייריס למצוא מקום טוב בשכונת המגורים בכדי להתבצר. הוא וגלן מנסים למצוא מקום אחר. אחרי יום הליכה ברגל הם מצליחים למצוא אוטובוס לילדים. הם אינם מעוניינים לחשוב למה הוא נטוש באמצע הרחוב, ומחליטים לחזור לשכונת המגורים, לפני שזה יהיה מאוחר מדי. בינתיים, אנדריאה, הצלפית החובבנית, מתחילה להוריד עשרות זומבים מהתצפית שלה על הגג. פרק שישי. הבת של טייריס, והחבר שלה כורתים אמנת התאבדות. החבר הורג את בתו. טייריס תופס אותו כשהאקדח עדיין מונף לכיוונה. הוא מתנפל עליו והורג אותו... לאט. בזמן ההמולה, הזומבים פורצים, וחצי מהמחנה נהרג בקרב בבית. ריק וגלן חוזרים עם האוטובוס, ומצליחים להיכנס למתחם, בעזרת החיפוי של אנדריאה. הניצולים עולים על האוטובוס, ונוסעים ישר. עם מעט דלק, בלי להשתמש ברחוב הראשי, ישר. לקראת סוף הפרק אנחנו מתמקדים במבטים של המתים המהלכים, הידועים גם בשם החבורה של ריק. בלי תקווה, בלי אנרגיה או רצון. המצלמה עוברת לכלא לא רחוק. הסצינה האחרונה של העונה- חמישה אסירים משחקים טקסס הולדם.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: The Walking Dead 1x06 "TS-19" מאת: Spidey_82מפרק 5 הסדרה קצת התדרדרה. לא אהבתי את המיקום החדש והם לא הפיקו ממנו את המיטב. כן, סיפקו לנו מידע חיוני ומעניין, אבל שאר הסיטואציות בפרק לא היו מעניינות. אני מצפה לעונה הבאה ואני מקווה שהיא תהיה יותר טובה. משום מה יש לי תחושה כזאת.
|
|
בתגובה ל: 4 הפרקים הראשונים פשוט מעולים. מאת: Grizeldo ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: The Walking Dead 1x06 "TS-19" מאת: Spidey_82![http://www.daemonstv.com/wp-content/uploads/2010/11/THE-WALKING-DEAD-Episode-6-TS-19-3-550x366.jpg]() אני אפתח באותה פסקה שבה פתחתי במה שכתבתי על הפרק האחרון לעונה של "בורדווק אמפייר": ראיתי היום גם את הפינאלה של "בורדווק" וגם את של "המתים המהלכים", ומדהים לראות עד כמה אחת מצליחה לשרטט דמויות כל כך אמינות ובעלות נפח, בעוד האחרת מתבססת על דמויות שכל כולן קלישאות אובר-דרמטיות שכמו נלקחו מאופרת סבון מעפנה. כמה מגושמות, כמה האכלה בכפית. הפעולות של הדמויות נעדרות רגישות כלשהי, הכל נורא פומפוזי כל הזמן למרות שעל פניו נראה כאילו לא. סצינת הכמעט אונס, הגבר המכה, הרדנק האלים. כאילו שרטטו תבניות והפילו אליהן את הדמויות בקלילות שבה האחיינית שלי מכניסה צורות שונות אל תוך חוריהן בצעצוע שלה. סיקוונס המקלחת החמה היה זיקוק של עילגות תסריטאית ואולי הדבר הגרוע שראיתי השנה בטלוויזיה. שיין שותה במהלכה מהבקבוק, אנדריאה יושבת על הרצפה (מי לעזאזל עושה את זה?), ריק ולורי מתקלחים ביחד (ואגב, בגלל שהיא מסתירה את גופה מהצופים נראה שהיא מסתירה אותו גם מבעלה) - גבב קלישאות בלתי נסבל, מגוחך ונלעג. עצם העובדה שיש מים חמים לכולם להתקלח בהם, כלומר שימוש חופשי בחשמל כדי לחמם אותם, יום לפני שהמערכת כולה קורסת מפאת היעדר מיץ גנרטורים. ונניח שבכלל מדובר בדוודי שמש שסיפקו מים חמים שהספיקו לכולם, לא תצליחו לשכנע אותי שאחרי כל החודשים האלה של זומבים, נותרו עדיין ביצים ראויות לאכילה בעולם. ארוחת בוקר המורכבת מביצים? באמת? ואולי גם יש חלב טרי? זה אולי נראה כמו ניטפיקינג, אבל בחייאת, התסריט לקוי מהפרטים הגדולים ועד לקטנים, כך שאני מתקשה למצוא אפילו נחמה קטנה בפיסת הזבל שהסדרה הזו הפכה להיות במהירות כה מסחררת. בפרק כזה, נטול כל זומבים שיצילו את המצב, ניכר עד כמה העניין חמור, ושום פיצוץ מרהיב לא ישנה את זה.
|
|
בתגובה ל: עוד פרק מחורבן (ספוילר) מאת: yaddo הסדרה הפכה לקלישאתית מאוד. הסוד המאולץ באוזן, השתלשלות האירועים עם הזקן ואנדריאה ("אם את נשארת, אני נשאר") שהיו צפויים מקילומטר, הבריחה מהפיצוץ בשנייה האחרונה...
אגב, לגבי הביצים - הוא הדגיש שמדובר באבקת ביצים ולא בביצים אמיתיות.
גם אני שותף למחשבה על סצינת האמבטיה, כי לא היינו מודעים לכך שאנדריאה באבל וששון מתוסכל אם לא היו מראים את זה...
סצינת הפתיחה שופכת אור מסוים על גופות החיילים שנראות תחת כל עץ רענן, שכן לדעתי לפחות, כוח צבאי חמוש היטב אמור לגבור על זומבים שמפזזים באיטיות. אך אם התבצע ירי על אנשים רגילים ועל אנשים שרק בשלבי ההידבקות הראשוניים (שיכולים להשיב אש), ברור יותר איך החיילים מצאו את מותם.
ההסבר המדעי החלקי שניתן לנו טיפה מניח את הדעת, שכן גזע המוח הוא החלק במוח שדרוש לתפעול מכני של הגוף, מבלי לחשוב בצורה אנושית. זה פחות מסביר דברים כמו רגש של זומבים שנראו במקרים כמו אשתו של הבחור השחור בהתחלה, שדופקת על דלת ביתה, ובמקרה של איימי שזיהתה את אחותה. אבל בכ"ז, מדע בדיוני וכאלה. אפרופו הבחור השחור, חבל שהעלימו אותו
בסופו של דבר, העונה הראשונה (קצרה ככל שתהיה) הכילה בעיקר שטויות. פרקים שלמעט התקדמות עלילתית קצרה היה אפשר אפילו לקרוא להם פילרים, והכילו סיפור אקשן נקודתי שלא תרם לעלילה הגדולה. זה דבר שאף פעם לא אהבתי בסדרות, במיוחד כשיש כל-כך הרבה כיווני התפתחות לסדרה שכזו, ובמיוחד שבעונה יש שישה פרקים בלבד. נקווה שישתפרו בעונה הבאה, כי לסדרה עדיין יש נקודת מוצא טובה, רק צריך למצוא את הכיוון הנכון.
|
|
בתגובה ל: עוד פרק מחורבן (ספוילר) מאת: yaddo - טריות הן לא. לא סבלתי כמוך, אבל אני מסכימה שהיה גיבוב קלישאות. יחד עם זאת- מאוד אהבתי את סצינת הפלאשבק ששפכה אור על הדמות של שיין. חבל שאחר כך ישר בחרו להרוס אותה על ידי ניסיון האונס המיותר. מבחינתי מספיק היה להראות שורד אחד נהנה מהאמבטיה במים חמים, למרות שגם זה היה בגדר רידנדנט מהתגובה שלהם ל"מים חמים?!", אבל לשבת על הרצפה של האמבטיה - בעוונותיי, כבר הרגשתי צורך לעשות את זה בעבר. זה מין משהו כזה שאתה עושה כשאתה ממש גמור מבפנים, מרוקן, ואתה לא יכול להרגיש חשוף. אז אתה מתכדרר בתנוחת עובר מתחת למים הזורמים. לא סגורה שככה אנדריאה עשתה, אבל אולי כל אחד ותחושת הכרבול הפרטית שלו?
גם לי היה קשה לסספנד את המדען. הם לא חשבו עליו עד הסוף. חבל.
|
|
בתגובה ל: כבר ענו לך בעניין הביצים מאת: מיקה ללא תוכן
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: עוד פרק מחורבן (ספוילר) מאת: yaddo מדהים איך בבת אחת הסדרה הזו התדרדרה מסדרה שגרמה לי לתהות איך זה שיש כל כך הרבה זבל כשיש סדרות מרהיבות שכאלה, לזבל שלגביו תהיתי. אני לא מצליחה להבין איך זה קרה. כשזה קורה לאט, איפשהו בעונה חמישית (מישהו אמר האוס?), אני עוד יכולה איכשהו להבין. נגמרו הרעיונות, מוצה הקונספט, דברים כבר חוזרים על עצמם. אבל בשישה פרקים?! מאחד הדברים היותר טובים שאי פעם יצא לי לראות לאחד הדברים הבנאליים והטיפשיים ביותר? חידה. העניין של הכותבים לא מהווה הסבר מספק.
לא הייתה טיפה של הגיון בכל הסיפור של המדען. למה להכניס אותם בכלל? יופי שאמרת להם שברגע שהדלת נסגרת, היא לא תפתח. קודם כל - למה לא? ונניח שזה המצב, היה נחמד אם היית מוסיף לדיסקליימר הזה את הידיעה שהמקום הולך להתפוץ תוך 12 שעות. ולמה לערוך להם בדיקות דם כמבחן קבלה אם המקום עומד להתפוצץ? אני מניחה שהמטרה הייתה לראות שבדם של ריק יש עדות למה שזה לא יהיה שגורם לזומביות ושזה מה שנלחש לו באוזן. זה מסביר למה הלב שלו הפסיק לפעום ובכל זאת הוא בחיים. רק שהוא התגבר על זה איכשהו וחזר לפעילות מוח רגילה.
אני מקווה שבעונה השנייה יקרה אותו הנס, ייעצר תהליך הזמבוב של הסדרה והיא תחזור לחיים.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: עוד פרק מחורבן (ספוילר) מאת: yaddo ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מסכים לגמרי. לא נראה לי שאמשיך. מאת: דור אבל אעשה זאת עם הציפיות הכי נמוכות והסבלנות הכי שברירית.
|
|
בתגובה ל: אני אתן הזדמנות לכותבים החדשים מאת: yaddo ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: The Walking Dead 1x06 "TS-19" מאת: Spidey_82אפשר להזכיר למה מורגן לא בא עם ריק? תודה.
|
|
בתגובה ל: שאלה בנוגע לפרק הראשון.ספ'. מאת: Grizeldo הוא התקשה לעזוב ולהשאיר את אשתו הזומבית שם, מה גם שלא האמין שיש מה למצוא באטלנטה.
|
|
|
בתגובה ל: 7 מוטיבים מהקומיקס שהיו צריכים להופיע בסדרה מאת: Spidey_82 רפרפתי ככה בכללי (אני פשוט שונאת פורמט של קומיקס. במחשב זה אפילו גרוע יותר) ודבר אחד צד את תשומת לבי:
גווני אפור לגבי רמת המוסריות בהרג זומבים שנמסו עם ההסבר המדעי בפרק האחרון? תעשו לי טובה, למי אי פעם היו בעיות מוסריות? בין אם זה עדיין אנושי ובין אם לא - הקם להורגך השכם להורגו. הגנה עצמית תמיד מותרת, ואם הם לא יירו לזומבים בראש, הזומבים יאכלו אותם. אז איפה פה התחום האפור המדובר?
|
|
בתגובה ל: בלי ספוילרים מאת: מיקה - כמו ריק שבאופיו ובמקצועו נאמן לחוק ולהגנה על אחרים, או כל ניצול אחר בעל מוסר אנושי גבוה - לבין המצב החדש בו הם נאלצים להרוג מה שנראה להם כבני אדם נגועים בוירוס כלשהו. בפרק הראשון הראו זאת היטב כשריק חוזר אל הנערה הזוחלת, לכאורה גואל אותה מיסוריה ובכל מקרה מחסל אותה, ואף מתנצל על כך במחי דמעה. בהמשך הסדרה קצת התרחקו מהעניין, אבל בקומיקס הדמות שלו מאוטד מתייסרת עם העניין לאורך זמן, עד שלאחר תקופה בו הוא מחסל זומבים על ימין ועל שמאל כחלק מהישרדות הקבוצה אותה בחר להוביל, ההרג כבר הופך להרגל וריק מקבל את העובדה שמדובר במהלכים מתים שאיבדו את אנושיותם.
ספוילרים לקומיקס:
באחד הסעיפים מוזכרת העלילה בה הקבוצה הגיעה לחווה של הרשל גרין. מדובר באלמן מזדקן (רופא ילדים, נדמה לי) שנותר עם שמונת או עשרת או כמה שזה לא יהיה ילדיו פלוס בני זוגם פלוס עובדי חווה לאחר נפול האנושות. ריק והרשל מתחברים מהר מאוד עד שבמהלך שיחה ריק מספר להרשל שהוא וחבריו מתמודדים עם הזומבים באמצעות חיסולם לתמיד. הרשל מזדעזע ומתעקש שמתחת לחזות הרקובה עדיין מדובר בבני אדם. הוא חושף שאת כל הזומבים בהם הוא ומשפחתו נתקלו (כולל בנו הבכור) הם כלאו באסם בתקווה שבעתיד ימצא מרפא. בסופו של דבר הגישה ההומנית הזו מתפוצצת לו בפרצוף כשהזומבים משתחררים ומאיימים להרוג את החיים, אז הוא נאלץ לאפשר את מותם, כמו גם לוותר על בנו אחת ולתמיד.
אז אני יכול להראות למה ריק צודק בגישה ההתחלתית שלו ובהחלט מבין את השינוי שהוא עובר בהמשך (בקומיקס). מצד שני, אי אפשר שלא להבין את התקווה הקטנה עליה שומר הרשל, לא מוכן להאמין שבנו אכן הפך למת מהלך הרעב למוחותיהם של אחיו. בסופו של דבר, כאמור, הוא נדחק לפינה ונאלץ ללכת בדרכם של ריק וחבריו ומקבל את העובדה שדרכי העולם אינם כפי שהיו.
|
|
בתגובה ל: כאן באה ההתנגשות בין בני אדם נורמטיבים מאת: Spidey_82 הם מתים מהלכים. ההיפוך היחיד האפשרי למצב שלהם הוא שהם יהיו מתים, ובכן - מתים. אז אם זה באמצעות תרופת פלא או באמצעות יריה לגזע המוח - מה ההבדל?
זה כמובן לא מתייחס למי שהודבק בנגיף ועוד לא מת - אבל ברגע שאדם כבר זומבב - זהו, אין תקנה, רק מוות.
|
|
בתגובה ל: מה זאת אומרת "להבריא אותם"? מאת: מיקה תחשבי על אדם שחי בחווה מבודדת ונותר עם קרוביו ומקורביו המעטים בעוד העולם משתגע. אין להם שמץ של מושג למה קרה מה שקרה. כמו מורגן בפרק הראשון ואנדריאה מאוחר יותר, הרשל רואה ביצור שמולו את בנו ולא מפלצת (למרות שההתמודדות של שני האחרים עם קרוביהם הזומבים שונה לחלוטין). מבלי מידע על הגורם לשינוי שעבר, מבחינתו הבן עדיין חי והוא יעשה הכל כדי לשמור עליו "בחיים" עד שימצא פיתרון.
בקיצור, הוא לא מודע או מתכחש לעובדה שמדובר במתים ומתעקש להאמין שעוד ניתן להציל אותם.
|
|
בתגובה ל: ספ' לקומיקס מאת: Spidey_82 הרשל ראה את הבן שלו מת. הרי ראינו שלפי העולם הזה עוברות לפחות שעתיים של מוות. אז אתה רואה את הבן שלך/אשתך/החתול מת, ושעתיים אחר כך הוא פתאום "חי" (אפילו שיש לו חור ברגל, נניח) והוא לא יכול לדבר או לעשות דברים ממש מורכבים (למרות שלטפס על גדרות הוא יכול. אה, נכון) או כל דבר אחר שמצביע על כך שהוא באמת חי, אז ההיפוך היחיד שאתה יכול לחשוב עליו הוא שהוא יחזור להיות מת.
לא שאני לא רואה איך מישהו באבל עמוק מוכן לקוות שאיכשהו אפשר יהיה להחזיר את האדם המת מהמתים והכל, אבל-הכחשה וכו' וגו'. אבל זה עדיין לא הופך את זה לתחום אפור. רק לבורות/טמטום-אולי-זמני.
לגבי להרוג מישהו שננשך ועוד לא מת - זה באמת בעייתי. אבל מרגע שמת וחזר להלך - אין שום אפור. זה שחור לבן in flying colors.
|
|
בתגובה ל: לא, לא מסופקת מהתשובה הזו; מאת: מיקה לא נראה בסדרה, למיטב זכרוני: אדם שהופך לזומבי בעקבות נשיכה מבלי למות (כשבעצם הפיכתו לזומבי היא המוות). היחיד שזה קרה לו עד עתה היה ג'ים, אבל הוא החליט להישאר מאחור מבלי שנראה אותו הופך לזומבי. לא זכור לי בדיוק איך בנו של הרשל הפך לזומבי וכשהקבוצה מגיעה לחווה הוא כבר אחד מהמהלכים, אבל אני כמעט בטוח שהוא ננשך וכתוצאה מכך הפך לזומבי, כך שלהרשל הרבה יותר טבעי להאמין שהוא לא מת ועוד ניתן להצילו.
עד כה ראינו רק את איימי הופכת לזומבי כתוצאה מנשיכה, פציעה אנושה שאף הרגה אותה מס' שעות לפני כן. עד כמה שלאנדריאה היה קשה להיפרד ממנה ולראות את אחותה הופכת למפלצת, היא ידעה בוודאות שהיא אכן מתה והחזרה מהמתים היא דבר רע ביותר.
---
אני מבין את גישת ה"שחור ולבן בלבד" שלך בהרבה מובנים, אבל אני מאמין שבכל תחום חייב להיות גם שטח אפור. אם אני הייתי בסיטואציה של הדמויות, ברגע שהייתי מודע לטיבם של המתים המהלכים, לא היתי בוחל בשום דבר כדי להבטיח את הישרדותי והישרדות קרוביי. יחד עם זאת, אם אחד מהם היה הופך לזומבי הייתי מתקשה מאוד לחסל אותו. תחשבי על חמשת שלבי האבל שאמור לעבור כל אדם, אז בעולם פוסט-אפוקליפטי הוא גם צריך להתמודד עם קבלת העובדה שאחד מאהוביו חזר כמפלצת ועכשיו עליו לחסלה\לגאול את המת מגורל שכזה?
|
|
בתגובה ל: זה מוביל אותנו למשהו שעדיין (ספ') מאת: Spidey_82 והקושי האישי להרוג. אבל מפה ועד ללקבוע שזה תחום אפור? ממש לא אפור - מת, מנסה להרוג את החיים - כדור במוח.
לגבי הנשיכה - הפצע של איימי בכלל לא נראה היה כזה אנוש. היה נראה שהיא מתה בגלל נשיכות ותו לא.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|