שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה
הזוליה
הסלון החדש של פורום "שלושים לא משהו"

הסלון הישן בנענע (כי לא זורקים סלון) 

בחיי, אתה מזכיר לי את חבר שלי יחזקאל
בחיי, אתה מזכיר לי את חבר שלי יחזקאל
פורסם לפני 211 ימים     מאת זינגלה     אין תגובות    

פעם אחת היה לו טיניטוס באוזן ימין, הלך יחזקאל למשה גבאי רופא המשפחה (משה גבאי זה עירקי מורד. כל המשפחה רואי חשבון, הוא הלך להיות רופא. אחרי שקמו המשפחה מהשבעה שישבו עליו, תפס מרדכי, האח הקטן, קצת אומץ, ושאל את הנפטר: "למה, משה? למה דווקא רופא? למה לא רואה חשבון?" ומשה הסתכל על מרדכי הקטן במבט עצוב, ואמר לו: "אני רואה שחורות". ומהצד נדחף גם סלים, הבן-דודה, ואמר: "אני רועה עיזים", והשכן מוטי מלמטה אמר "אני רועה זונות", אבל מרדכי הקטן לא התבלבל מהעושר התעסוקתי, ועמד מול כולם בגאון: "חשבון. חשבון אני רואה". ככה בדיוק זה היה).

העיקר, הלך יחזקאל למשה גבאי רופא המשפחה, ואמר לו שיש לו טיניטוס באוזן ימין.
"יופי", אמר משה גבאי, והעתיק את מספר התעודת זהות של יחזקאל לספר (העתיק יפה, ספרות מצוירות עגולות כאלה), "אבל מה זה טיניטוס?"
"טיניטוס זה כמו מה שהטלויזיה משמיעה אחרי הפסוקו של יום", אמר לו יחזקאל, "יום אחד הסתקרנתי מאיפה יוצא הקול הזה, התקרבתי לטלויזיה לשמוע מקרוב, ומאז הציפצוף הזה לא יוצא לי מהאוזן."

משה גבאי, שאף פעם לא ראה משהו אחר מערוץ אחד, ושיכול לדקלם את כל התוכניות של ערוץ אחד מהסוף להתחלה, חשב וחשב, תוך כדי שהוא מעתיק בהיסח הדעת את תאריכי התפוגה והכמויות מכל התרופות שעומדות לו על השולחן (בספרות עגולות, מצוירות כאלה), ואז עלה לו רעיון.
הוא ניגש ליחזקאל, הסתכל לו באוזן מקרוב-קרוב כשהוא מחזיק ביד ימין זכוכוית מגדלת, ויד שמאל מתקתקת בהיסח הדעת מספרים על מכונת חישוב חשמלית עם סרט נייר מתגלגל.

ואז, בזהירות בזהירות, שלח משה גבאי שתי אצבעות לאוזן ימין של יחזקאל, ומשך ממנה בעדינות את האצבע של פסוקו של יום. כשהאצבע של פסוקו היתה בחוץ, לחץ משה גבאי ביד שמאל על הכפתור של הסיכום. המכונה קרקשה בצלצול עליז את הסיכום של כל המספרים, ומשה גבאי התסכל עליה באהבה: "רואה חשבון הייתי צריך להיות. רואה חשבון."

Bookmark and Share

הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך

המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.3281)