עוד אחד ש"לא בדיוק ימני" מצטרף לליכוד, מה יהיה אית
|
|
|
|
|
ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: עוד אחד ש"לא בדיוק ימני" מצטרף לליכוד, מה יהיה אית מאת: fridmanhaim אסף חפץ הוא עוד אופורטוניסט ממערכת הבטחון לשעבר, ואנשי מפלגת העבודה טוענים כי הוא עדיין חבר בה. האם הוא קרא את כתבי שבתי בו דב וקיבל "הארה" - ספק גדול. בכל אופן עד אשר הוא יצהיר על עמדות אמוניות ברורות ויסתייג מהגירוש - יש להתיחס אליו כמו לעוזי דיין.
|
|
|
|
בתגובה ל: אסף חפץ הוא אופורטוניסט מאת: yahel33 קודם כל, הערה טכנית: אם האיש הצטרף לליכוד בחתימת תופס וכו' - אנשי מפלגת העבודה שיטענו לסבתא שלהם שהוא חבר בה, כי חברות במפלגה זה הולך אחר הצטרפות אחרונה.
סליחה על הבורות, אני לא קראתי את שבתי בן דוב [מספיק שפעם ב.. אני קורא את פייגלין עם הניתוחים שלו], ובכל זאת מה קשר בינו לבין הצטרפות לליכוד? גם "עמדות אמוניות" הן פריוילגיה לחברות במפלגה, מה שכן שהסתייגות מהגירוש אולי אפשר לשייך למינימום הנדרש מייצור כזה או אחר כדי לא להרים בלגאן על כניסתו למפלגה. אני לא מתאר לעצמי את הטכניקה לדרוש הצהרות אמוניות, והלוואי אם כל מי שעלה בליבו להצטרף לליכוד - ישמור על עקרונות היסוד של התנועה, שהם ארץ ישראל השלמה, אי הכרה במדינה כלשהי בארץ ישראל ושאר עקרונות ברוח זו.
לבסוף, שמעתי חבר וועדת החוקה של המפלגה לפני כשבועיים, שדיבר על כך שעוזי דיין לא הצטרף לליכוד. הוא הציע לבדוק זאת גם באתר מפלגת התפנית. לכן נראה לי שנצפה בום תקשורתי בכל הפרשיה הזאת בקרוב.
|
|
|
|
בתגובה ל: יהל תודה על הארה אבל אני לא מבין אותך כלל מאת: fridmanhaim ההערה על שבתי בן דב היתה צינית. הכוונה שלי היתה שאסף חפץ מחפש ג'וב ולא באמת נוקט עמדה לאומית-אידיאולוגית. האידיאולוגיה של שבתי בן דב ראויה להתיחסות מעמיקה יותר. הוא כתב על הצורך בגאולת ישראל במצב של משבר ערכי של המדינה, וניתח לדעתי בצורה טובה את המשבר בו נתונה המדינה. אני מסכים איתך כי יתכן שהסיפור של אסף חפץ הוא יותר "בלון תקשורתי" מאשר משהו רציני. יתכן שגם ההצטרפות של עוזי דיין לליכוד היתה אקט תקשורתי בלבד. בכל מקרה יום טוב.
|
|
|
|
בתגובה ל: אסף חפץ הוא אופורטוניסט מאת: yahel33 מה פירוש "עליו להצהיר על עמדות אמוניות"?
|
|
|
|
בתגובה ל: מה עניין חברות בליכוד אצל הר סיני? מאת: מאור התכוונתי לנקיטת גישה נחרצת בנושא ארץ ישראל והזהות היהודית של המדינה
|
|
|
|
בתגובה ל: עמדות אמונית מאת: yahel33 הסכמה עם העובדה שהמקור ללאומיות הוא אמונה שלנו, =יהדות, =תורה במובנה המקורי המופשט.
לכן התקשיתי להבין באיזה טכניקה ניתן לדרוש זאת ממצטרף למחנה הלאומי.
הדוגמא של נפקא מינה היא הדירוש המר והנמאר: אולי יהיו לך מבולבלים שהתפתו לשטיפות מוח שזה היה מעשה לאומי, אבל אילו מחנה אמוני בליכוד היה חזק יותר, אילו ה"מורדים" היו יותר משפיעים - היית רואה דחייה מהליכוד עצמו לשתיקה מול הבובות שתפסו כיסאות באותו זמן, נמנעו מלהתנגד ולא התפטרו עד הרגע הלא-רלוונטי.
|
|
|
|
בתגובה ל: יהל, אני דווקא חושב ש"עמדות אמוניות" הן מאת: fridmanhaim אני מסכים עימך בנושא העקרוני. באשר למורדים בליכוד, השפעתם לא היתה מספקת כדי להשפיע על "מתנדנדים" כמו נתניהו,שיטניץ,ישראל כץ ומיכאל איתן להצביע נגד ההתנתקות ואז אולי לא היה לה רוב בכנסת. אני מקווה שפיגלין יוכל בפרמריס הבאים בליכוד להביא לבחירת יותר אנשים בעלי השקפות עקרוניות כמו עוזי לנדאו ולמנוע בחירת אנשים כמו עוזי דיין ואסף חפץ. הדבר הטוב בהקמת קדימה היה העובדה שיצאו עימה מהליכוד אופורטוניסטים רבים, אשר בכנסת הבאה ייצגו את השמאל או ימחקו מהמפה הפוליטית ובכל מקרה תצטמצם תופעת השמאלנים הנבחרים בקולות הציבור הלאומי.
|
|
|
|
בתגובה ל: עוד אחד ש"לא בדיוק ימני" מצטרף לליכוד, מה יהיה אית מאת: fridmanhaim חבל שעלתה לשלטון ומפא"י לא נשארה. גם לא היינו נותנים את סיני וגם האליטה השמאלנית לא הייתה משתגעת לה וקוברת את ישראל בצרות.
מנהל פורום מפלגת התקווה- http://hatikva.agenda.co.ilהסופר והוגה הדעות לב טולסטוי: "מה זה יהודי? שאלה זו כלל אינה מוזרה כפי שזה יכול להיראות תחילה. הבה נראה איזה מין יצור מיוחד הוא זה, שכל שליטי עולם וכל העמים העליבוהו ודיכאוהו וגירשוו ורמסוהו, רדפוהו, שרפו, והטביעוהו, והוא, על אפם וחמתם, ממשיך לחיות ולהתקיים. מה זה יהודי? - שלעולם לא הצליחו לפתותו בשום פיתויים שבעולם, שמדכאיו ורודפיו הציעו לו רק להתכחש לדתו ולנטוש את אמונת אבותיו. יהודי - הינו סמל הנצח, הוא זה שלא יכלו להשמידו, לא טבח ולא עינויים. אש וחרב האינקוויזיציה לא הצליחו להכחידו. הוא אשר ראשון בישר דבר ה', הוא אשר זמן רב כל כך שמר על הנבואה ומסרה לאנושות כולה. עם כזה אינו יכול להיעלם. יהודי הינו נצחי, הוא התגשמות הנצח." (1891 סופר והוגה דעות רוסי, מתוך מאמר שפורסם בג'ואיש וורלד- לונדון 1908). 
|
|
|
|
בתגובה ל: המפלגה הזאת לא לומדת. היא עושה מעצמה בדיחה. מאת: andromeda galax היום אני מבין שהליכוד שוב לא מתכוון לעלות לשלטון במצבו הנוכחי, מה שכן נכון, שכאשר אז היו בחירות - אף אחד לא אמר את מה שכתבת, כל יהודי בריא ביהדותו שמח מכך שהליכוד בשלטון. גם ב77 וגם לפני שנים בודדות.
בקטע של מפלגה לומדת , אני יודע שיש בה אנשים שכן לומדים, ואנסה לצרף על כך תמונה
|
|
|
בתגובה ל: העובדה שהיא עלתה לשלטון פעם - זה כבר היסטוריה,היום מאת: fridmanhaimאם תרצה, אפרט לך את התוכן, זה היה ניתוח היסטוריית הבחירות דווקא. קבצים מצורפים:
|
|
|
|
בתגובה ל: יש אנשים במפלגה הזאת שכן לומדים מאת: fridmanhaim ללא תוכן
מנהל פורום מפלגת התקווה- http://hatikva.agenda.co.ilהסופר והוגה הדעות לב טולסטוי: "מה זה יהודי? שאלה זו כלל אינה מוזרה כפי שזה יכול להיראות תחילה. הבה נראה איזה מין יצור מיוחד הוא זה, שכל שליטי עולם וכל העמים העליבוהו ודיכאוהו וגירשוו ורמסוהו, רדפוהו, שרפו, והטביעוהו, והוא, על אפם וחמתם, ממשיך לחיות ולהתקיים. מה זה יהודי? - שלעולם לא הצליחו לפתותו בשום פיתויים שבעולם, שמדכאיו ורודפיו הציעו לו רק להתכחש לדתו ולנטוש את אמונת אבותיו. יהודי - הינו סמל הנצח, הוא זה שלא יכלו להשמידו, לא טבח ולא עינויים. אש וחרב האינקוויזיציה לא הצליחו להכחידו. הוא אשר ראשון בישר דבר ה', הוא אשר זמן רב כל כך שמר על הנבואה ומסרה לאנושות כולה. עם כזה אינו יכול להיעלם. יהודי הינו נצחי, הוא התגשמות הנצח." (1891 סופר והוגה דעות רוסי, מתוך מאמר שפורסם בג'ואיש וורלד- לונדון 1908). 
|
|
|
|
בתגובה ל: על מה פייגלין מרצה שם? מאת: andromeda galax תוכל לראות זאת בקיצקוץ באתר שלו : בעדכון שבועי של י"ח אב תשס"ז, יש את התמצית של ההרצאה
|
|
|
|
בתגובה ל: העובדה שהיא עלתה לשלטון פעם - זה כבר היסטוריה,היום מאת: fridmanhaim מי הפקיד בידיך את המונופול על היהדות? מי נתן לך להחליט מי מספיק 'יהודי כשר' ומי לא? בגלל אנשים יהירים ומתנשאים כמוך, שבטוחים שיהדות זורחת להם מהתחת, הרבה אנשים מתרחקים מהדת והלאום ומתחילים לפתח כלפיה רגשי טינה [כשאותן רגשות, צריכות באופן ישיר להיות מיועדות כלפיי אנשים כמוך, וחס וחלילה לא כלפיי הלאום היהודי].
|
|
|
|
בתגובה ל: כל יהודי בריא ביהדותו..? מאת: אלי צפון אני לא כותב לך תנ"ך כאן כדי לפרשן את הביטויים שכבר שכחתי איפה אמרתי אותם. אה, שם, בתגובה למעלה.. תראה התכוונתי לנושא כללי: אדם כמוהו שאיכפת לו מימניות - מן הסתם שלפני הבחירות קיווה לעליית הליכוד, ולא לצד השני.
אני דווקא במקור השקפותיי קרוב יותר ל"שמאל", לזכויות הפרט, אנושיות והשכלה גבוהה. זה שקראתי ליהודי בריא-ברוחו-היהודי את מי שאיכפת לו מהלאומיות - זה לא אומר שמבחינתי יהדות היא רק הפן הלאומי. אם הבנת מדבריי אחרת - אז אני מתקן כאן, ועם זאת אציע לך לא לבנות דימוי כזה או אחר על האדם שאינך מכיר - מביטויים כאלה או אחרים שנזרקים תוך כדי עבודה.
|
|
|
|
בתגובה ל: אלי אל תתחיל לדייק לי כאן בחצאי מילים, מאת: fridmanhaim לא הייתי צריך לשפוט על פי הודעה אחת ועוד בנאדם שאינני מכיר. עם זאת, השתמע מדבריך כאילו מי שלא הצביע לליכוד הוא לא יהודי מספיק כשר [או לא מספיק בריא, למה שלא התכוונת..]
בכל אופן, היום, במבט לאחור, אנחנו רואים ש"הימין האמיתי" היו דווקא מפא"י, בעיקר בתקופותיהם של דוד בן גוריון והגברת גולדה מאיר. בגין והליכוד היו אלה שהרסו ורמסו כל מה שנבנה כאן ע"י מפא"י קודם לכן.
|
|
|
|
בתגובה ל: עוד אחד ש"לא בדיוק ימני" מצטרף לליכוד, מה יהיה אית מאת: fridmanhaim בעדינות], ככה שמין מצא את מינו.
|
|
|
|
בתגובה ל: גם הליכוד מעולם לא היה "בדיוק ימין" [וזה עוד מאת: אלי צפון שיר בית"ר זאב ז'בוטינסקי לחן: דב פרנקל
פאריס, תרצ"ב 1932
בֵּיתָר- מִגּב רִקָּבוֹן וְעָפָר, בַּדָּם וּבַיֶזַע יוּקַם לָנוּ גֶזַע גָּאוֹן וְנָדִיב וְאַכְזָר; בֵּיתָר הַנִּלְכָּדָה, יוֹדֶפֶת, מַסָּדָה, תָּרמְנָה בְּעוֹז וְהָדָר.
הָדָר- עִבְרִי גַם בֶּן עוני - בֶּן-שַׂר; אִם עֶבֶד אִם הֵלֶךְ נוֹצַרְתָּ בֶּן-מֶלֶךְ בְּכֶתֶר דָּוִד נֶעֶטָר. בָּאוֹר וּבַסֵּתֶר זְכוֹר אֶת הַכֶּתֶר עֲטֶרֶת גָּאוֹן וְתָגָר.
תָּגָר- עַל כָּל מַעֲצוֹר וּמֵצָר אִם תַּעַל אוֹ תֵרֶד בְּלַהַב הַמֶּרֶד שָׂא אֵש לְהַצִּית - אֵין דָּבָר ! כִּי שֶקֶט הוּא רֶפֶש הַפְקֵר דָּם וָנֶפֶש לְמַעַן הַהוֹד הַנִּסְתָּר.
לָמוּת אוֹ לִכְבּוֹש אֶת הָהָר - יוֹדֶפֶת, מַסָּדָה, בֵּיתָר.
לתקן עולם במלכות שד-י
|
|
|
|
בתגובה ל: מבט לשורשי התנועה מאת: ella k ומדינה דו-לאומית של יהודים וערבים. ז'בוטינסקי אמנם תמך ב"שתי גדות לירדן" [אני תומך בכיבוש מערכת השמש, נו תומך.. זה לא עוזר לי במיוחד] אך הוא הדגיש שהמדינה הזו תשמש בית לשני עמים, יהודים וערבים. הוא התנגד בכל תוקף לגירוש וטרנספר, שהתרחש בסופו של דבר 8 שנים אחרי מותו, ואיפשר בעצם את הקמתה של מדינה יהודית עם רוב יהודי ניכר.
דבר שני, גם הרעיון והמניפסט של הקומוניזם היה טהור ואוטופי, אך בפועל - כולנו יודעים מה יצא מזה.
זה שיש רעיון, משאלה כלשהי, זה עדיין לא אומר שזה מה שיקרה גם בפועל.
היום, במבט לאחור, דווקא תנועות העבודה למיניהן [ובעיקרה מפא"י] היו הרבה יותר פעלתנים ואקטיביסטים, ותרמו למדינת ישראל הרבה יותר מתנועת הליכוד, שכאשר עלתה לשלטון, שינתה את פניה ללא היכר, רימתה, בגדה והוליכה שולל את כל קהל היעד שלה שהאמין באמת ובתמים לכל הבטחותיו הרבות והריקות מכל תוכן של בגין.
|
|
|
|
בתגובה ל: יש גם הרבה שירים וכתבים שהוא כתב בזכות השלום מאת: אלי צפון שקרא לחלוצי תל-חי 'לחזור לישראל', ו'להתכנס במרכז' [מזכיר קמעה את תוכנית ההתכנסות שכבר מזמן ירדה מהפרק]. על זה ענה לו בן דוריון: "היום נברח מהגליל - מחר נברח מכל ארץ ישראל".
ודווקא כשתנועות העבודה שלחו מתיישבים בשביל לקבוע את הגבולות [ולמתוח אותן כמה שרק ניתן], להפריח השממה ולעבוד עבודת כפיים, היו אלו פעילי חירות שהעדיפו 'להתרכז במרכז' [או בחוץ לארץ].
|
|
|
|
בתגובה ל: ד"א, היה זה ולדימיר ז'בוטינסקי בכבודו ובעצמו, מאת: אלי צפון ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: 'להתכנס במרכז'* מאת: אלי צפון = מתוך הרצאתו של עמידרור במסגרת הרצאת ז'בוטינסקי השנתית. קורא קטעים מהגות ז'בו
"קיר הברזל"
הרעיון "קיר הברזל" נוסח במאמרים כמו בהרצאות, ועיקר תוכנו די פשוט: הערבים הם אומה רצינית, ולכן לא ישלימו עם קיומה של מדינה יהודית ריבונית בארץ-ישראל. משום כך על היהודים להבין, שרק קיומו של "קיר ברזל", שעליו יתנפצו כל הניסיונות הכוחניים לחסל את אותה ישות יהודית עצמאית, יבטיח את קיומה.
אני מבקש לקרוא כמה ציטוטים מדברי ז'בוטינסקי ממאמרו, "על קיר הברזל", שנכתב בשנת 1923:
"על הסכם מרצון בינינו לבין ערביי ארץ ישראל אי אפשר לחשוב כלל, לא עכשיו ולא בעתיד הנראה באופק ...
"ההזיה שלפיה יסכימו הערבים עוד מעט קט מרצון להגשמת הציונות תמורת אותם אוצרות רוח וחומר, שביכולתנו להעניק להם – הזיה ילדותית זו אצל חובבי הערבים שלנו נובעת מאיזה רגש של בוז כלפי העם הערבי, נראה שלדעת חובבי ערבים אלה אין הגזע הערבי אלא אספסוף רודף בצע המוכן למכור את הפטריוטיות שלו תמורת ...
"אחדים מאתנו שידלו עצמם להאמין כאילו חלה איזו אי-הבנה, כי הערבים לא הבינו אותנו וכי רק משום כך הם נגדנו. ואולם אילו אפשר היה להבהיר להם, עד כמה צנועות הן השגותינו [מטרותינו – בלשון מודרנית יותר] האמיתיות היו מושיטים לנו מיד את ידם לשלום.
"... על ציונים רבים מקובלת מאד התכנית הבאה: אם אי אפשר להשיג הכשר לציונות מערביי ארץ ישראל, הרי שי לקבלו משאר חלקי העולם הערבי ... ואולם גם הסכם עם הערבים שאינם בארץ-ישראל הוא בגדר הזיה".
והוא מסכם את מאמרו הקצר כך:
"על התיישבותנו ... להימשך בלי שתהיה תלויה בהלך-רוח של הילידים. פירושו של דבר, בלשון אחרת – היא יכולה להימשך ולהתפתח בחסותו של כוח, שאיננו תלוי בהלך רוחה של האוכלוסייה המקומית – מאחורי קיר ברזל, שלא יהא בכוחה של האוכלוסייה המקומית לפרוץ אותו ...
"עם זה מקלקלים אנו במו ידינו את ענייננו כשאנו מדקלמים על 'הסכם', כלומר, כשאנו משדלים ... להאמין, שלא קיר הברזל הוא העיקר, אלא ניסיון הידברות ועוד ניסיון הידברות ...
"ועל כן ...חובה קדושה [היא] להבאיש את ריחה של המליצה הנבובה, ולהוכיח את דמיונותה וגם את אי כנותה [של גישה זו].
"אין משמע הדבר,שעם ערביי ארץ ישראל לא יתכן שום הסכם. בלתי אפשרי הוא רק הסכם מרצון. כל עוד יש לערבים אפילו זיק של תקווה להיפטר מאתנו, הם לא ימכרו תקווה זו בעד שום דברי נועם ולא בעד הבטחות מפליגות, והסיבה היא דווקא בכך, שאין הם אספסוף, אלא עם חי. עם חי מסכים לוויתורים בשאלות מכריעות וגורליות כאלה רק כאשר אינה נותרת בידו שום תקווה ל'היפטר' כאשר בקיר הברזל כבר אין אפילו פִרצה כלשהי ...
"רק אז תבואנה אלינו הקבוצות המתונות עם הצעה לוויתורים הדדיים [ההדגשה שלי – ע"י].
...
"ואולם הדרך היחידה להסכם כזה היא קיר הברזל, כלומר, קיומו של כוח כזה בארץ ישראל, שאינו ניתן לערער על ידי שום השפעה ערבית. לשון אחרת: הדרך היחידה להשגת הסכם בעתיד היא הסתלקות מוחלטת מכל ניסיונות הסכם בהווה".
לתקן עולם במלכות שד-י
|
|
|
|
בתגובה ל: קיר הברזל מאת: ella k המשך הודעה קודמת
ז'בוטינסקי לא הסתפק בהגדרת הצורך בקיר הברזל. כמנהיג ליברלי בעל חוש חזק לדמוקרטיה ולצדק, הוא חש צורך עמוק לתת גם צידוק מוסרי לתפיסתו – במאמרו, "על המוסר של קיר הברזל", מעין מאמר המשך למאמר "על קיר הברזל":
"במלחמה נגד הציונות משתמשים בכל מיני ססמאות פופולאריות: דמוקרטיה – זכותו של רוב, הזכות להגדרה עצמית לאומית ...
"דמוקרטיה והגדרה עצמית הן עקרונות מקודשים, אך דווקא עקרונות מקודשים, כמוהם כשם ה' שאותו אין לשאת לשווא, – לצורך תרמית ולמען מטרות מכוערות ובלתי צודקות. עקרון ההגדרה העצמית אינו נעוץ בכך, שמי שתפס חלקת אדמה יישאר בעליה לצמיתות, וזה שגירשוהו בכוח מאדמתו, יישאר נע ונד לעולמים.
...
"הבה נסמוך ידינו לרקע קט על עמדתם של אלה הסבורים ששיטת 'קיר הברזל' אינה מוסרית. העיקר [לדעתם] הוא בכך,שאנו מיישבים ארץ בלי הסכמתם של ילידי המקום: כל יתר צרותינו ה"מוסריות" נובעות משורש זה באורח אוטומאטי בלתי נמנע. ובכן, מה נשאר לנו לעשות? המוצא הפשוט ביותר עשוי היה להיות – לחפש ארץ אחרת. למשל מין אוגנדה ...
"[אם נעשה כן,] נמצא ש'בלתי מוסרית' היא גם כל טריטוריה אחרת, תיקרא זו באיזה שם שתקרא. איים בלתי מיושבים כבר מזמן אינם בנמצא בעולם. בכל מקום שמצוי איזה שהוא נווה מדבר שם כבר יושב איזה שהוא יליד, ... שאינו רוצה ברוב זר, או בכלל בהצפה ניכרת של תושבים זרים.
"ובכן יוצא שאם יש בעולם עם מחוסר ארץ, הרי אסור לו אפילו לחלום על בית לאומי – החלום עצמו הוא בלתי מוסרי. עם מחוסר ארץ מוכרח להישאר לנצח מחוסר ארץ, העולם כבר חולק, וחסל. כך דורש ה'מוסר'".
בהמשך מאמרו מתמודד ז'בוטינסקי בדבריו לא רק עם העיקרון של כיבוש ארץ-ישראל, כמקום היחיד, היכול להתאים לעם ישראל, שגורש משם ואין לו מדרך כף רגל משלו, אלא גם עם הטענה המציקה יותר, הנובעת מכך שההתיישבות היהודית נעשית על חשבון ערביי המקום. אין הוא מכחיש זאת, אך הוא מדגיש את היותם חלק מהאומה הערבית, על פי טענתם שלהם, ועל בסיס זה דורש צדק יחסי:
"בשטח הזה, שבו התיישבו הערבים מתוך רחבות, מהווה ארץ ישראל רק החלק ה- 170 ממנו. אך כאשר העם היהודי, מחוסר הארץ, דורש לעצמו את ארץ ישראל, הרי זה 'בלתי מוסרי'.
"הפקעת חבל ארץ מעם בעל אחוזות גדולות, לאטיפונדיות, כדי לתת בית לעם נע ונד – מעשה של צדק הוא. אם אין הוא בעל הלאטיפונדיות רוצה בזה (דבר טבעי בהחלט), חיש להכריחו לכך. אמת קדושה, שלמען הגשמתה, הלכה למעשה יש הכרח להשתמש בכוח, אינה פוסקת מלהיות אמת קדושה. בכך נעוצה היום לגבי דידנו העמדה האפשרית היחידה כלפי ההתנגדות הערבית, ועל הסכם נשוחח רק אז, כשהם יהיו מוכנים להגיע להסכם".
לתקן עולם במלכות שד-י
|
|
|
|
בתגובה ל: על מוסר קיר הברזל מאת: ella k את זמנו.
אילו היה ראש הממשלה הראשון, כמה צרות היו נחסכים מאיתנו. עכשיו אני מבין מדוע אין אני למדתי את מורשתו, חוץ מפסקה אחת מתוך שתיים המלמדות על ההבדלים בין הגישות ביישוב היהודי בנוגע להסדרה עם הערבים בארץ ישראל.
דבריו כל כך נכונים כיום, שעדיף להעלים אותם מהתלמידים, כאופייני לשמאל שהעלים, עד עליית בגין לשלטון, את האצ"ל והלח"י וכל מה שלא נחשב מפא"יניקי.
|
|
|
|
בתגובה ל: פששש לאחר קריאת שני המאמרים ניתן להסיק כי הקדים מאת: andromeda galax ממש השבוע ביטלה צרת החינוך את לימוד 100 מושגי הציונות שהכניסה לימור לבנת שריד קטנטנן להיסטוריה היהודית בא"י
לתקן עולם במלכות שד-י
|
|
|
|
בתגובה ל: ההערה שלך מאוד אקטואלית מאת: ella k היא עומדת לחלוף בלי להשאיר עקבות.
|
|
|
|
בתגובה ל: יש גם הרבה שירים וכתבים שהוא כתב בזכות השלום מאת: אלי צפון נכון שלז'בוטינסקי היו מיני רגישויות ליברליות.לגבי יהודים וערבים הוא האמין שערבים יכלו לחיות כאן וטלזכות ליחס הוגן אם יקבלו במלואה את הריבונות היהודית ויהיו כפופים ונאמנים לה דבר שמימלא לא קרה ולא יקרה. והיה לו גם את רעיון קיר הברזל שגרס שרק אם לא יהיה סדק אחד בנחישות של היהודים לדבוק באדמתם יכירה בה שכניהם.וברור לחלוטין מה עיקר ומה טפל במשנתו.
עוד אישים רבים שורשים רעיוניים בתנועה הזו שבישרו טובות כמו ישראל אלדד האגדי ומחוללי הלח"י.אתה צודק לחלוטין בכך שבזמנים ההם לא היה בהם את עוז הרוח לדרוש בכל המהווים את השלטון עוד ימי טרם מדינה אז בעצם יסדו פועלי עליה השניה המיעוט הקטן מכל יהודי א"י את המוסדות הבירוקרטיים, האתוסיים וההתיישבותיים באמצעותם בנו את שלטונם הבלתי מעורער למשך עשורים כה רבים. וכשהגיע סוף כל סוף חרות לשלטון לא היה בה העוז לנהוג כשלטון ולמעשה לאט לאט וברוב הדברים העיקריים יישרו קו עם הנחות יסוד שהגיע ממחנה השמאל.
האם זה לא מעציב אותך.שהמפלגה היחידה במחנה הימין שיכולה להתמודד על השלטון היא כלי ריק מתוכן שמותירה את הציבור לאובדן הדרך של השמאל? והיא תרצה או לא תרצה כלי ההנהגה היחיד שיש למחנה הלאומי. לכן קם המחנה הזה המזוהה עם תנועת מנהיגות יהודית ומשה פייגלין והצטרף לתנועה הלאומית שחבריה הם מיקרו קוסמוס של עם ישראל להזכיר להם את היסודות החיוביים שבנו את התנועה ולהוליך אותם עוד כמה צעדים קדימה משם אל עבר הדרך שבה נועדו היהודים לחיות בא"י עבורם ועבור העולם כולו.
לתקן עולם במלכות שד-י
|
|
|
|
בתגובה ל: מז'בוטינסקי עד פייגלין מאת: ella k אחרת אי אפשר להסביר מדוע משה פייגלין מתמודד מול בנימין נתניהו, גימיק או לא גימיק, אם יבחר הליכוד יתפלג.
|
|
|
|
בתגובה ל: אבל בפוליטיקה בת זמננו אתם לא ממש מצטיינים מאת: מאור
מאור,האמירה הזו תקפה בערך כמו זו "אם ירד גשם הליכוד יתפלג" הליכוד הוא כלי ההנהגה היחיד שיש למחנה הלאומי התקווה היחידה שלו לבלום את תהליכי הקריסה הלאומיים והנסיגה מכל הערכים, הנכסים העוצמות המורשת והיעוד שלנו. שכבת ההנהגה הנוכית של הליכוד לא עומדת באתגר לא מייצרת שום קונטרה אמירה לשאיפות ההתפרקות של השמאל זה כמה עשורים ועוסקת ברבות בלימה הולכים ופוחתים בהצלחתם ובעיקר במוטיבציה שלהם.הצעת מנהיגות יהודית אל חזית התנועה הלאומית לא רק שלא תפלגו אלה תגדילו אל מעבר הגבולות שהוא אי פעם הכיר כי אומתינו חפצת חיים
לתקן עולם במלכות שד-י
|
|
|
|
בתגובה ל: אבל בפוליטיקה בת זמננו אתם לא ממש מצטיינים מאת: מאור מפלגות הם לא מטרה , הם בסך הכול אמצעי, המטרה האמיתית היא מדינת ישראל הצרה היא שזאת עובדה שנשכחה והפוליטיקאים (המפלגות) שמו את עצמם לפני המדינה, לכן אנחנו מתבוססים בבוץ, זאת הסיבה לשחיתות שקיימת כאן אתה מבין? המטרה של פייגלין זה מדינת ישראל ולא להצליח בפוליטיקה , הוא ייחודי מאוד בשטח הזה , כל האחרים בהחלט הפכו את הפוליטיקה למקצוע , למקום עבודה שניתן להניף ממנו רווחים.
|
|
|
|
בתגובה ל: הליכוד הוא לא מטרה מאת: dana1 וכתומך ליכוד - ישראל ביתנו
אם הוא יהיה בראשות הליכוד אני אצביע למפלגה אחרת וכמוני רבים אחרים
כמו גם הרבה יעזבו את הליכוד כך שזה לא ישאר ליכוד
פייגלין חייב להבין את גבולות הטריטוריה שלו אם הוא רוצה לשחק בליכוד, הוא יותר ממוזמן להקים מפלגה משלו
|
|
|
|
בתגובה ל: אני לא רוצה את פייגלין כראש ממשלה מאת: מאור מה זאת אומרת? סליחה, העובדה שאתה לא תומך בפייגלין לא אומרת שהוא צריך להקים מפלגה משלו, זכותך לתמוך במועמד X ולא במועמד Y לא יכול להיות שכל מועמד שלא תתמוך בו יעבור דירה, העובדה שפייגלין הוא פוליטיקאי אידיאולוגי שלא שם את המפלגה והמשחק הפוליטי לפני טובת המדינה עדיין לא אומרת שהוא לא צריך לפעול בה , אדרבה הלוואי וכל הפוליטיקאים היו חושבים ככה מדד השחיתות כאן (מצבנו)היה הרבה יותר טוב, חוץ מזה לא הבנתי מה זאת אומרת "גבולות הטריטוריה שלו". אם אתה מתכוון לזה שאסור לו להיבחר לרשות הליכוד אני ממש לא מבינה מאיפה אתה לוקח את העיקרון הזה, מי שמך.
|
|
|
|
בתגובה ל: אז מה? מאת: dana1 וזכותי לפרוש מהליכוד אם פייגלין יבחר, נתניהו יפרוש ואיתו רוב חברי הכנסת, חברי המרכז וחברי המפלגה.
|
|
|
|
בתגובה ל: זכותו של פייגלין להבחר לראשות הליכוד מאת: מאור ברור שזו זכותך , ואם תחליט שבגלל פסילה אישית של בן אדם מכל מיניי סיבות לא רלוונטיות - באמת לא רלוונטיות מאור, אז תעשה את זה, והמדינה הזאת תהיה על המצפון שלך ולא על המצפון של פייגלין, למה? כי הוא מנסה לשנות באמת, לעשות את מה שאפשר כדי להוציא אותנו מהבוץ ותודה שאנחנו בבוץ, אם הוא ייבחר בבחירות דמוקרטיות ואתה תחליט לברוח, בעיה שלך .
|
|
|
|
בתגובה ל: מבט לשורשי התנועה מאת: ella k השורה הזאת דרך אגב היא לא כל כך מייצגת אותי, אני לא אוהבת אותה בתרתי משמע, "גזע אכזר" אלה היהודים? ממש לא. עם כל הכבוד לזאב ז'בוטינסקי.... המשפט הזה הוא מאוד בעייתי בעיני.
|
|
|
|
|
בתגובה ל: אבל דנה, הוא לא התכוון למה שאת חושבת מאת: מאור תודה מאור. אכזר לאכזרים זה מצוין. דווקא שיר לא רע כששומעים אותו בתשומת לב מוסיקלית
|
|
|
|
 |
|