צמחונות וטבעונות
שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



סדנאת אוכל טבעונאי

כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?

25/4/2009


סדנאת אוכל טבעונאי.- כתבתה של האלת'

 

כזכור לקוראינו הנאמנים, ביום חמישי התקיימה סדנת אוכל טבעונאי* (raw food). וגם הפעם כתבתכם הנאמנה לא התעצלה את משמרתה והתייצבה עם עט ונייר ותיעדה את העסק.
את הסדנא העבירה אנט קליינפלד, שהתנדבה במטבח של קיבוץ אלומות. חוץ מזה, היא אדם נחמד והעבירה את הסדנה בבבהירות ובנעימות.
שימו לב לכל המקומות בהם כתוב "קצוץ דק" - אמנון הראה לקהל פעור-הפה מה זה קצוץ ומה זה דק, בצורה שהיתה מלחיצה את תעשיית הננו-טכנולוגיה , לו רק היו יודעים. כבוד.

 

 

חלב שקדים (באדיבות מצפה אלומות)

חומרים:
1
כוס שקדים שהושרו כל הלילה ונשטפו בבוקר
3
כוסות מים (אפשר פחות ואפשר יותר, לפי דרגת הסמיכות הרצויה)
בלנדר
שקית גבינה מבד גבינה (ניתן להשיג בחנויות טבע, בתי מרקחת ובחנויות מתמחות)


הכנה:
לטחון או השקדים והמים בבלנדר עד שהשקדים מתערבבים לגמרי עם המים.
להניח את השקית בפתחו של כד ולשפוך את תכולת הבלנדר לתוך השקית.
לאחר שהשקית הגירה את נוזליה, להוציא אותה ולסחוט אותה בחוזקה לתוך הכד.
המשקה מחזיק במקרר כ-3 ימים.

לגיוון:
1
בננה חתוכה
3
תמרים מגולענים חתוכים
סילאן לפי הטעם

לטחון את אחת התוספות (או כולן) עם כוס חלב שקדים עד לקבלת משקה אחיד.
את התוספות עדיף להוסיף לכמות הרצויה מתוך משקה המוכן, משום שהמילקשייק מחזיק פחות זמן מאשר חלב השקדים.

 

גבינת שקדים מתובלת  (באדיבות מצפה אלומות)

חומרים:
4
כוסות שקדים שהושרו כל הלילה
1
כוס מים
4
כמוסות אסידופולוס ממקור לא חלבי
בלנדר
שקית גבינה מבד גבינה (ניתן להשיג בחנויות טבע, בתי מרקחת ובחנויות מתמחות)

חומרים לתיבול:
8
כפיות צנוברים טחונים
8
כפיות בצל סגול קצוץ דק
4
כפיות בצל ירוק קצוץ דק
8
כפיות מיסו בהיר צמחי
4
שיני שום כתושות
4
כפיות פטרוזיליה קצוצה דק
8
כפיות שמיר קצוץ דק
פלפל לפי הטעם
אפשר מעט שמן זית

הכנה:
לחלוט את השקדים במים רותחים ולקלוף אותם.
להכניס את השקדים, המים ותוכן כמוסות האסידופולוס לבלנדר ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד.
להניח את השקית בפתחו של כד ולשפוך את תכולת הבלנדר לתוך השקית.
לאחר שהשקית הגירה את נוזליה, להוציא אותה ולסחוט אותה בחוזקה לתוך הכד.
לקשור את השקית היטב ולהניח במרכז קערה רחבה, כשחפץ כבד מונח עליה על מנת שתגיר את שארית הנוזלים. את הקערה יש להניח במקום חמים, למשך 7-10 שעות.
מתקבל ממרח לבן וטעים, מעט חמצמץ, הנשמר בקירור כ-3 ימים.
תיבול:
להניח את הגבינה במוכנה בבלנדר ולהוסיף את חומרי התיבול. לטחון עד לקבלת מרקם אחיד.
אם הממרח יבש מדי, אפשר להוסיף מעט ממי השקדים שנותרו בתהליך הסחיטה, או מים, או שמן זית.



הגבינה הזו טעימה בצורה יוצאת דופן. אכלנו אותה קרקר אחר קרקר, ואני מוכרחה לומר שהיא מנחמת אותי על אובדן גבינת ה-boursin, ואני לא חשבתי שזה אפשרי.

 

 

סלט טונה מדומה

חומרים:
1.5
כוסות שקדים שהושרו כל הלילה ונשטפו בבוקר
1
כוס גרעיני חמנייה שהושרו כל הלילה ונשטפו בבוקר
1/4
כוס מים
3
כפיות ממרח שקדייה
4
גבעולי סלרי
1
בצל סגול קצוץ דק
3
כפיות מיץ לימון
1.5
כמוסות קלפ (אצות ים), או 1 כפית אצות נורי טחונות
1.5
כפיות מלח
מעט פטרוזיליה
אפשר מעט שמן זית.

הכנה:
לטחון את השקדים עם גרעיני החמניות, המים וממרח השקדייה, עד לקבלת מרקם גרגירי.
להעביר לקערה ולהוסיף את שאר החומרים.



גם הסלט הזה טעים להפליא, וגם אותו אכלנו עוד ועוד. הטעם אכן מזכיר סלט טונה, אבל פחות כבד ממנו. באמת מוצלח.

 

 

 

 

ספגטי זוקיני

חומרים:
4
זוקיני גדולים
מטחנה או קולפן ירקות (עם שיניים לקבלת סרטים דקים)
לרוטב:
1
כוס עגבנייה חתוכה לקוביות
1.5
כוסות עגבניות מיובשות, מושרות בשמן או במים
3
תמרים מגולענים
1
גמבה גדולה חתוכה לקוביות
1
שן שום
1/2
כוס מיץ לימון
2
כפיות רוטב סויה
2
כפיות שמן זית
מלח, פלפל, בזיליקום יבש ואורגנו יבש לפי הטעם

הכנה:
לחתוך את הזוקיני לנתחים באורך של כ-15 ס"מ.
לעבד במטחנה או בקולפן עד לקבלת סרטים או חוטים דקים של זוקיני.
להכניס את כל חומרי הרוטב לבלנדר ולעבד עד לקבלת מרקם אחיד.
להניח כמות מספגטי הזוקיני בצלחת, לצקת ממעל את הרוטב, ולהגיש.


הרוטב טעים לגמרי, מאוד-מאוד מוצלח. ספגטי הזוקני עצמו לא הצליח להפיל אותי, אני מוכרחה להתוודות. אבל היו אחרים שהתרשמו מאוד.

 

 

 

תודה ליוסי ולדניאל מהמרכז הצמחוני הקהילתי, שהולך ומשתכלל מפעם לפעם, על ארגון הסדנא המוצלחת.

תודה להאלת' המופלאה שתיעדה, רשמה והעלתה לפורום את כל המתכונים.


מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0313)