צמחונות וטבעונות
שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



בצק אחד- שני מאפים שונים

איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!

20/12/2008

במוצאי החג, הוזמנתי עם הוריי לארוחההמפסקת השנייה אצל דודיי.
החלטתי להביא איתי קינוח והבאתי שני סוגי מאפה מבצק פילאס.
המאפים היו חלביים, אבל ברלות ניתן להפוך אותם לטבעוניים (כמובן שהבצק עצמו הוא טבעוני)

1. מאפה עם מילוי פירות.
לקחתי אפרסק ותפוח שנשארו מיותמים וחסרי חן וחתחתי אותם לקוביות (את התפוח קילפתי).
במקביל המסתי בסיק קטן חמאה עם סוכר ומעט תמצית וניל (את החמאה ניתן להחליף כמובן בקנולה/מחמאה).
כשהוכר החל להנמס שפכתי את הפירות החתוכיםוהתחלתי לערבב.
הפירות הוציאו מיץ גם בם, והכל התערבב בהכל, עד שהיו לי פירות רכים עטופים במיץ וסוכר ועוד מיץ פירות וסוכר.
הורדתי מהאש ושמתי בצלוחית לתת לזה להתקרר (אם נשים על הבצק פירות חמים הבצק יקרע).
כשהתערובת התקררה רידדתי רצועת בצק ושפכתי חלק מהתערובת על הבצק והוספתי כם מהרוטב)גילגלתי את הבצק לרולדה, ומרלחתי עוד קצת מהרוטב על הבצק למעלה (זה הספיק לי למילוי כזה של 2 רולדות).

שתפתי את הסיר ועברתי למילוי הבא).
המסתי חמאה עם קצת חלב ושוקולד מריר (אפר להמיס בכל דרך אחרת).
כשהשוקולק נמס רידדתי את הבצק ומרחתי עליו ממרי פיסוק שקניתי בחנות שמתמה באוכל (קצת יקר- 40 ש"ח לצנצנת קטנה, אבל שווה).
על השכבה של הקרם פיסטוק מרחתי שוקולד מומס, ועליו פיזרתי בנדיבות חלבה (בכלל מילת המפתח כאן היא נדיבות).
גלדלתי והכנסתי גם את זה לרולדה.

את הרולדות הכנסתי לתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות לכ-20 דקות (עד שמשחים)
שהעוגות יצאו מהתנור פיזרתי מעט אבכת סוכר.

אני לא רוצה להשוויץ אבל אמרו לי שזה ברמה של קונדיטוריה (טוב, בעצם כן רוצה להשוויץ).

מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0313)