שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



שלוש התלבטויות פילוסופיות


שלוש התלבטויות פילוסופיות
פורסם לפני 4210 ימים     מאת חומסת הפילים     סה"כ תגובות: 13     תגובה אחרונה לפני: 4208 ימים

בזמן האחרון חשבתי על שלושה דברים קצת מוזרים שקשורים בטבעונות.
נכון שאלה מן שאלות פילוסופיות אבל יש להם עגינה במציאות... נסו לחשוב גם אתם על המצבים היפוטתיים הללו:



1- אמנון גילה לי לא מזמן שחלק מההורמונים שלוקחות נשים בגיל המעבר מופקים משתן של סוסות הרות. אם הסוסות נותנות שתן ממילא, הרי שזה לא כמו הפקת חלב אצל פרות שם לוקחים את החלב שנועד לעגל ובעצם "גונבים" אותו. לסוסה אין שום שימוש נוסף בשתן שלה. בהנחה שלא מתעללים בסוסה על ידי, כליאה או קטטר, הרי שהתרופה הנ"ל כשרה לגמרי לטבעונים. לא? המקבילה היא שימוש בזבל והפרשות של חיות משק על מנת לדשן שדות- שזה כמובן דבר רצוי במקום שימוש בדשנים כימיים.


(זה גם מאפשר להצדיק את בייבי ששלשל לי באחד העציצים)

2- החתול שלי סנובול הוא מגזע אנגורה. הגזע הזה מתאפין בשפע רב של פרווה שהתאימה מאוד לרכסי ההרים באסיה שם הוא גדל והתפתח. אם אני מברישה את סנובול אני מקבלת שפע של צמר לבן ורך. בתוך חודש אפשר בהברשה, בלי שום פעולה שפוגעת בחתול (להפך) לצבור מספיק צמר, כדי לטוות ממנו חוט מספיק ארוך שיאפשר לי לסרוג כובע צמר לבן ורך או צעיף. האם צמחונים וטבעונים ילבשו כובע כזה? האם זה מעודד אופציות אחרות להפקת צמר או שמא זה פוגע למראית עין בסולידריות ?



3-שאלה פילוסופית המופנית במיוחד לחברינו הטיילים והלקטים. אני מבינה את ההגיון שבאי צריכת דבש. שוב, יש כאן מעשה לא מוסרי של "גניבה" של תוצר שהפיקו החיות על מנת להנות ממנו בעצמן והן רוצות וצריכות להשתמש בו ולא אנחנו.
דבורי בר שלא בויתו על ידי האדם בונות קינים בעצים חלולים ועל גבי ענפים. חיות אחרות נוהגות לפשוט על הקינים, והידועה בהם היא גירית הדבש. אפילו תופעות טיבעיות יכולות לפגוע בקינים של הדבורים.
אם כלקטים בטיול אתם מוצאים חתיכה של חלת דבש שהתפרקה מן הקן על רצפת היער האם תאכלו ממנה? ברור שהדבורים לא יכולות להנות ממנה עוד וכי הן לא יכולות לשוב ולחבר אותה לכוורת...



שלוש שאלות מוזרות שמחפשות מענה.




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0469)