שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



קלאץ' - תשובה בענייני כבשים!


מתנה קלאץ' - תשובה בענייני כבשים!
פורסם לפני 4159 ימים     מאת haleth     סה"כ תגובות: 3     תגובה אחרונה לפני: 4155 ימים

(לא מצאתי איקון של כבשה, אז ציירתי קופסה. הכבשה שאתה מחפש נמצאת בתוכה. כמובן PP)
לא יאמן, אבל הצלחתי לברר...

אוקיי. כיום הכבשים מחולקות לגזעים על פי סוג הניצול שלהן - בשר, צמר וחלב. יש גזעים "דו-תכליתיים", אבל בדרך כלל גזע "חד-תכליתי" הוא יותר רווחי (זה לא אומר שאי אפשר לשחוט כבש שהפיק צמר כל ימיו, אבל בדרך כלל טיב וכמות הבשר אינם מיטביים, במונחי התעשייה). בגזעים המיועדים להפקת צמר אין הבדל משמעותי בצורת הגידול בין הזכרים לנקבות - כולם כאחד אמורים לייצר מה שיותר צמר.
לגבי ימים עברו - ועל זה הרי דיברנו - זו כבר שאלה אחרת. באותם ימים לא התקיימה ההפרדה בין מטרות ייצור וכל חיה היתה אמורה לספק את כל הצרכים (אבל קח בחשבון שהצרכים אז היו שונים - הנקבות נחלבו על פי הצורך בשבט/משפחה והטלאים קיבלו את הנותר, ולא בוצעה הפרדה בין האמהות לילדיהן, כפי שנעשה כיום בתעשיית החלב). ככל שידוע לנו, לזכרים אכן היה סיכוי גדול יותר להישחט מוקדם יותר. ככל שהצלחתי לברר, זו השיטה המקובלת גם כיום על מגדלים מסורתיים, בדואים למשל.
ותודה לחגי מאנונימוס ולדדי על העזרה במחקר תות


זה עונה על השאלה?

בכל מקרה, הנקודה היא אותה נקודה - רוב הפרטים במשק החי הקדום לא שימשו לבשר על בסיס יומיומי, גם לא על בסיס שבועי. בשר היה משהו נדיר הרבה יותר ממה שאנחנו רגילים כיום, ובהחלט לא חלק מהתזונה הקבועה של בני האדם.
כלומר, בני אדם לא זקוקים לבשר כדי להתקיים. הם עשו את זה יופי בימים קדומים, והם עדיין יכולים לעשות את זה יופי גם כיום...




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0625)