שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



באיחור ניכר


באיחור ניכר
פורסם לפני 4154 ימים     מאת Anathema Device     סה"כ תגובות: 3     תגובה אחרונה לפני: 4154 ימים

לכבוד מסיבת יומולדת של אחותי, עזרתי לאמא להכין כיבוד.
חברה של אחותי החמיאה לי על הפשטידה שהיא אהבה יותר משאר הפשטידות (הלא טבעוניות) שהיו. היא שאלה אותי מה יש שם חוץ מפטריות (פשטידת פטריות). התחלתי באוקרה - ואז הייתי צריכה להסביר מה זה אוקרה. אז היא שאלה מה עוד חוץ מאוקרה, ביצים ופטריות...
למי שאין אוקרה זמינה, אפשר להשתמש גם בטופו ולטחון


הפשטידה -
אוקרה מ5 הכנות של חלב סויה
4 כפות קמח תירס
4 כפות קמח טאפיוקה
כפית קסנטן גאם/גואר גאם/כל שילוב
1 כפית אגר אגר
4 כפות שמרי בירה (אבקה)
כפית בזיליקום טחון
כפית רוזמרין טחון
2 כפיות אבקת שום
2 כפיות אבקת בצל
פחית שימורים של פטריות פרוסות.
מלח ופלפל לפי הטעם

ולמעלה רוטב תירס ממה שהיה בבית
פחית שימורים תירס (מסונן)
קצת מהמים של השימורים
שמן קנולה


לערבב הכל.
לשטח בתוך תבנית משומנת.
לשפוך מעל רוטב תירס
לשים בתנור בחום בינוני לחצי שעה.


קיבלתי גם מחמאות על מרק בטטות שהכנתי (מכיוון שחמותה לעתיד של אחותי לא אוהבת בטטות, לא הוספו בטטות לתבשיל הירקות, אז הכנתי אותן בנפרד). גיליתי במקרה, שהפשפש, כמו רודנית מסויימת, לא אוהב פטרוזיליה (אבל דווקא את המרק הוא אהב) - אחרי שהוא טעם, הוא שאל מה הירוק שבמרק, ואחרי שנודע לו שזה פטרוזיליה, הוא שאל אם זה היה לפני או אחרי שהוא טעם. אז אולי פטרוזיליה בבישול זה בסדר (ואולי זה בגלל שלא הוספתי הרבה פטרוזיליה כי היה צריך לשמור על צבע כתום). דודה שלי מאוד התלהבה מהמרק, היא מאוהבות הג'ינג'ר (שהיה דומיננטי בטעם. אמא רצתה שיהיה קצת פחות דומיננטי ולכן הוסיפה גם את הכרובית למרק - יצא טוב).

המרק -
מלאתי סיר בינוני בבטטות הקלופות, עם קצת מים, שמתי על האש להביא להתרככות הבטטות.
(שמתי קצת יותר מדי זמן, אז התחיל להשרף - הורדתי מהאש, הפרדתי בין השרוף לשאר ושמתי בסיר אחר - על החלק הזה אפשר לוותר).
הוספתי בצל ושום קצוצים וכיסיתי הכל במים.
במהלך הבישול, קצצתי קצת ג'ינג'ר והוספתי. טחנתי פטרוזיליה יבשה והוספתי (מעט), והוספתי גם גזר חתוך לקוביות.
אחרי שהכל התרכך, הורדתי מהאש וטחנתי הכל בבלנדר מוט, ותוך כדי הוספתי פחית של קרם קוקוס וקצת מלח. במקביל אמא אידתה כרובית, והוסיפה לי גם את הגבעולים של הכרובית (אלו שיותר רחוקים מהפרחים, היו שם גם קצת עלים) - גם זה נטחן.




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0938)