שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



מחפש מילה חלופית ל"תחליפי בשר"


מחפש מילה חלופית ל"תחליפי בשר"
פורסם לפני 4154 ימים     מאת בקרוב המבול     סה"כ תגובות: 67     תגובה אחרונה לפני: 4145 ימים

בחומר הסברה מסוים שאני כותב אני מתייחס למוצרים צמחיים בטעם בשר. מטרת החומר היא להראות לאוכלי בשר שזה לא כל כך נורא להפסיק עם הבשר. בין השאר – כי לא צריך לוותר על הטעם שלו, יש מוצרים צמחיים עם אותו טעם.
המילים הנפוצות בעברית לתיאור מוצרים כאלה הם "תחליפי בשר" ו"חיקויי בשר". המילים האלה מתייחסות למשהו שאינו הדבר האמיתי, ולכן לעולם נתפס כפחות טוב. התייחסות זו מזיקה להסברה למען צמחונות.
זה לא חייב להיות ככה. המבורגרים, נקניקיות וכו' צמחוניים אמנם נוצרו במקור כדי לחקות את המוצרים הבשריים המקבילים, אבל כיום הם כבר קיימים, ואפשר לצאת מהתפיסה של מה האמיתי ומה החיקוי, ולהתייחס אליהם כטובים באותה מידה לפחות.
אז אשמח לשמוע הצעות למונחים אחרים, טובים יותר.
באנגלית יש שימוש במונח meat analogs, שממנו משתמע שהמוצר הצמחי שווה למוצר הבשרי, לא נחות ממנו. יש איזשהי הצעה לתרגום טוב לעברית של המונח הזה?
החברות שמייצרות מוצרים כאלו, כמו למשל טבעול, משתמשות בהגדרות "שניצל מן הצומח", "המבורגר מן הצומח" וכו'. אבל אין להן מילה כללית אחת *לכל* המוצרים הללו (ו"בשר מן הצומח" לא נשמע לי טוב)

נ.ב. ראשון
אני יודע שהטעם של המוצרים הללו בדר"כ או תמיד לא דומה בדיוק לטעם של המוצרים הבשריים. ובכל זאת
ואני גם מכיר את הטענה שעדיף שהמעבר לצמחונות לא יהיה חיקוי של התזונה הבשרית אלא יצירת תזונה חדשה. אני חושב שזו טענה נכונה, ובכל זאת כדאי שמי שמפסיקות לאכול בשר יכירו את האופציה להמשיך לאכול את המאכלים הללו

נ.ב שני
הלכתי להסתכל על המוצרים והמחירים שיש בסופרמרקטים, ושמחתי למצוא מה כתוב על אריזות השניצלים מן הצומח של שופרסל, שלדעתי עושה הסברה טובה לצמחונות:
"כמה עובדות טעימות על שניצלים צמחיים:
10% מאוכלוסית ישראל הם צמחונים ואינם אוכלים כלל בשר.
רבים יופתעו לשמוע כי כמות השניצלים הצמחיים הנמכרים בישראל היא כמעט כמו כמות השניצלים הרגילים שנמכרים"




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.1563)