שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



היפופוטם זה לא סתם


היפופוטם זה לא סתם
פורסם לפני 4024 ימים     מאת חומסת הפילים     סה"כ תגובות: 5     תגובה אחרונה לפני: 1157 ימים

כשהייתי יותר צעירה ורק הצתמחנתי, היה לי נורא נעים לשמוע, שהחיות הגדולות ביותר על פני האדמה הן צמחוניות: הפיל, הקרנף וההיפופוטם.
אולם בשנה האחרונה (פחות או יותר) אני עוקבת אחרי תצפיות ומחקרים שמגלים זוית הסתכלות חדשה לגמרי על ההיפופוטם.
היפופוטם באפריקה תועד בצלמת וידאו כשהוא אוכל נבלה של משהו. החוקרים היו מאוד מופתעים ותלו את זה בתקופת שפל, בצורת ויחום. היתה גם סברה שזה משהו שהזכרים נוהגים לעשות כדי להגדיל "נפח" או גודל לקראת תקופת היחום והלחימה בזכרים אחרים וגם שאולי הם לועסים את הבשר לשם ספיגת הריח, או כאמצעי הסוואה. בכל מקרה הרבה סברו שזה מקרה בודד שאי אפשר להסיק ממנו משהו.
לאחר מכן בסרט על הנדידה הגדולה ממסאי מרה בקניה לסרנגטי בטנזניה תועדו שוב היפופוטמים והפעם בעשרות, ניזונים מגופות של תאואים- באפלו- שטבעו בנהרות במהלך הנדידה.
הפעם הם תועדו על ידי חוקרים ובכמות גדולה והיה ברור שזו לא תופעה מבודדת.
אז החוקרים היו צריכים קצת לשנות את זוית המחשבה שלהם על היצור הגדול הזה, לבחון מחדש את מערכת העיכול שלו, לברר מחדש מה התזונה שלו, היחס בין עשב לבין נבלות או פגרים והאם זה נובע מרעב ( ככל הנראה לא, אלא ממה שמצוי בשפע בתקופה זו- כלומר פגרים)
אז ההיפופוטם, אחד מהצמחונים הגדולים של עולמינו הפך לאומניבור?
לא.
יש המשך...



לאחרונה תועד היפופוטם בשמורה באפריקה כשהוא צד אנטילופה, לא יאמן.



הוא התקרב אליה, התנפל עליה ורמס אותה, אכל אותה ועשה גרעפס גדול לסיום.
חוקרים היו פשוט המומים.
ידענו שהם טריטוריאלים ואלימים אבל טורפים ממש?
אין מנוס מלשקול מחדש את כל ההגדרות לגבי היונק העצום הזה.

מוזר, אני חשה עצב מסוים והתמונה שלו רודף אחריה ורומס אותה מהבהבת לנגד עיני כבר שבועות.




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0781)