שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



מבחן טעימות


מבחן טעימות
פורסם לפני 4054 ימים     מאת איילת     סה"כ תגובות: 1     תגובה אחרונה לפני: 4054 ימים

אך איזה כייף לנסוע בבוקר בדרך השלום ויגאל אלון ב-20 דקות בלבד.
נסיעה קצרה זו תיקח לי בעוד כשבועיים כ-3/4 השעה, וגם זה אם לא יהיו פקקים מיוחדים.
אז הגעתי אתמול למחלבות טרה ביגאל אלון בנסיעה קצרה יחסית. ומי אמר שאין יתרונות לחופש הגדול?

התיישבנו, והסבירו לנו שנטעם שלושה סוגי גבינות ומעדן חדש אחד.
הן היו בתוך צנצנות פלסטיק, שהקנו לטועם קצת תחושה מעבדתית ועל כל צנצנת היה רשום את סוג הגבינה: טבעי, שום שמיר וירקות.

היינו צרייכים לענות על שאלון נפרד לכל סוג גבינה.

קודם כל, ברצוני לומר, ה-ל-ל-ו-י-ה.
גבינת סויה, שהיא לא גוש שומן.
הגבינות שם היו רכות, ולשאלתי הם היו עד 3% שומן, הבדל משמעותי גם במרקם וגם בבריאות של כולנו.

הגבינה הטבעית היתה רכה, טעימה בעלת מרקם נעים.
היה בה משהו בין גבינה ליוגורט, יהיה היתה טיפה חמצמצה אך ל איותר מדיי.
בהחלט גבינה טובה גם לסנדוויצ'ים וגם כמטבל (לאחר תוספת תיבול כמובן).

הגבינה השנייה היתה גבינת שום שמיר, דומה לראשונה רק כם תוספת של תיבול שום שמיר (כאילו דה).
גם היא היתה קליליה ונחמדה.

הגבינה השלישית היתה גבינת ירקות.
ראשית בגבינה היו כתמים שהקנו תחושה של עובד, אבל מעבר למחסום המראה הגבינה היתה פשוט לא טעימה.
טעם מוזר שקשה לי להסבירו, אבל הבנתי מעוד אחת שגם היא לא אהבה אותה.

כך שבעוד שלשתי הגבינות הראשונות הענקתי ציונים גבוהים בפרמטרים ששעליהם נשאלו, לגבינה השלישית הציונים היו נמוכים כולל את הפשרות שאקנה גבינה זו.

אלמנט חשוב נוסף היתה בקשתם שנרשום הערות והעדפות על אחד השאלונים, ושהם יקראו והתייחסו לדברים.
ציינתי כי חסר לי יוגורט טבעי וחמוץ והגבינה הטבעית אינה עונה על צורך זה.
כמו כן ציינתי את המחסור הבולט בגבינות קשות ובגסינות שעשויות לאו דווקא מסויה, אלא מוצרים אחרים קרי: אגוזים.


לאחר טעימת הגבינות הגיעה שעת המעדנים.
באופן אישי, מעדני הסויה טרם הצליחו להתחבב עליי, אבל בכל זאת ניסיתי.
הם הביאו 2 מעדני שוקולד: אחד את הותיק והמסורתי והשני מעדן שוקולד משופר שטרם הגיע לחנויות.
כפי שציינתי אינני חובבת מעדני סויה, אולי יש פה אלמנט פסיכולוגי ואולי משהו אחר, בכל אופן לא ערב לחיכי, ואם כבר העדפתי את המעדן הראשון שהוא יותר שוקולדי ואילו המעדן השני עדין יותר.
יעצתי להם לערבב את שניהם ולקרו אלו מעדן שני השוקולדים.








אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0938)