שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



אני יודעת שכבר המלצתי כמה פעמים...


אני יודעת שכבר המלצתי כמה פעמים...
פורסם לפני 4028 ימים     מאת איילת     סה"כ תגובות: 1     תגובה אחרונה לפני: 4028 ימים

אמול ניפגשתי לארוחת צהריים נחמדה עם ידיד טוב בנסעדת פקין שבצהלה, וכרגיל נהנתי מאוד.
בהתחלה הזמנתי מרק על בסיס חלב קוקוס עם פטריות.
כעקרון המרק עשוי על בסיס עוף ומלווה בחתיחות עוף, אך מי שמבקש מקבל את זה על מיים במקום ציר עוף וכמובן ללא החלקים הלא רצויים, אפשר לבקש להכניס חתיכות טופו במקום (אני לא ראיתי צורך מכיוון שמגוון מנות הטופו שלהם הוא נרחב למדיי).
המקר היה סמיך ומתובל כמו שצריך.
במנות שהזמין הידיד שלי לא אתרכז, מכיוון שהוא לא מה"טובים".

כמנת ביניים הזמנוף מנב משותפת, סלט אצות ומלפפונים, וכרגיל הוא הי הטעים.
ועכדיו למנה העיקרית.
יש להם מגוון מנות טופו, שהמנה החביבה עליי היא הטופו קונג פו (מנה עם פלפלים חריפים בתיבול מתוק פיקנטי), המנה פיקטנטית ולא מאוד חריפה.
הפעם החלטתי ללכת על משהו אחר.
כעקרון יש אפשרות לקחת כמעט כל מנת עוף או בקר ולהפוך אותה למנת טופו,
אבל הלכתי על כיוון אחר.
יש מנת ירקות מוקפצים עשירה וביקשתי שיוסיפו לזה טופו קשיו ואננס, היא באמת היתה טעימה ואני שוקלת לקחת את המנה הזאת גם בפעם הבאה שאלך.
אלמנט חשוב נוסף הוא שכל מנות הטופו אינן מוגשות עם דאשי, והראייה של כך נכונה.
באונאמי למשל כל מנות הטופו מוגשות עם דאשי, ואיני מבינה את ההגיון. חלק גדול מאוכלי הטופו, אם לא רובם, הם צמחונים אז למה לשים אבקת דגים?

מנה שמאוד אבהתי בעבר, אך עם המעבר לטבעונות איני יכולה לקחת אותה היא הליביבות בטטה ברוטב חלב קוקס.
עם כל הכבוד ללביבות של אורנה ואלה, הלביבות שלהם עולות הרבה, אך בירור קצר העלה שהן מכילות בייציםף, לכן הן נפסלו לשידור, אך לכל מי ש "רק" צמחוני המנה מומלצת ביותר.

לאחר הארוחה ראיתי מהצד שלשולחן אחר הוגשה עוגת ה"לולו", עוגת השוקולד האהובה עליי, שלא היתה ארוחה שם שלא הסתיימה ברצח מזוויע וחיסולה של העוגה תוך שניות מספר, תוך העלמת כל הראיות מהשטח.
וואי כ"כ רציתי חיסול ממוקד של העוגה הזאת...
להיות מוסרי זה מאוד מבעס לפעמים.

נאי חושבת שיכול להיות נחמד אם ניפגש גם שם לפעמים.
נכון שזו ל אמסעדה טבעונית למהדרין כבודהה ידידנו,
אבל המקום נעים, נחמד לשבת שם (מה שלא כ"כ תמיד נכון אצל חברנו מיהודה הלוי) והמבחר לצמחוטבעונים הוא יותר ממספק.





אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0781)