שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



לארוחת בוקר - כריך עם אבוקדו וגבינה


לארוחת בוקר - כריך עם אבוקדו וגבינה
פורסם לפני 3905 ימים     מאת יעל cwen     סה"כ תגובות: 7     תגובה אחרונה לפני: 3901 ימים

אנשים, אילו הייתי יודעת שכל כך קל להכין גבינות סויה, הייתי עושה את זה כבר מזמן.

אז מה התהליך?

ראשית, מכינים יוגורט. שנית, מכינים מהיוגורט גבינה. אז כך עושים את זה:

1. קונים משקה סויה בלי סוכר ומלח. יש את האדום של אלפרו, ויש את האדום של הרדוף. אם יש עוד חברות שמשווקות כזה, אני לא מכירה, אולי אולי יש. לחילופין, למי שיש מכונה להכנת משקה סויה בבית - להכין ליטר חל"ס.

2. שופכים את החל"ס לסיר/קערה ושמים בתנור שמכוון לחמישים מעלות. אני שפכתי קודם על הסיר מים רותחים רק ליתר ביטחון. ההוראות המקוריות אמרו לחמם על הגז עד חמישים מעלות (לבדוק עם מדחום) אבל נראה לי מיותר אם כבר צריך להשתמש בתנור. נראה לי שהקטע של חימום על הגז בא במקור מכך שכשמשתמשים בחלב ממש צריך לפסטר אותו קודם, אז צריך לחמם ל 70 מעלות ואז לצנן חזרה ל 50.

3. אחרי שהחל"ס התחמם קצת בתנור (שימו לב שלא יעבור את החמישים) שמים אבקת חיידקים פרו ביוטיים - אפשר לקנות בחנויות טבע, שימו לב שיהיו ממקור לא חלבי. אני שמתי 16 קפסולות. לחילופין, אם כבר יש בבית יוגורט, שמים שתיים או שלוש כפות מהיוגורט הקודם. מערבבים היטב. אני הוספתי גם קצת סוכר, שיהיה לחיידקים על מה לעבוד.

4. מחזירים לתנור לבערך 12 שעות. שוב, להזהר עם הטמפרטורה, לא להרוג את החיידקים. אחרי 12 שעות אפשר לטעום. אם עוד לא חמצמץ, להחזיר לתנור לעוד כמה זמן. נדמה לי שבנסיון הראשון החזקתי את זה שם 14 שעות בסך הכל.

5. מתקבל יוגורט קצת דליל ודי חסר טעם. אפשר בשלב זה לתבל לפי הטעם ולאכול. אני שמתי חצי במקרר, וחצי שפכתי למגבונית מטבח סופגת שפרשתי מעל מסננת. נתתי לזה לעמוד משתיים בצהריים בערך עד הבוקר. מדי פעם סחטתי קצת. בדיעבד הייתי צריכה כבר בשלב הזה להוסיף מלח ולימון, רק אחר כך ראיתי באינטרנט שזה מה שאמורים לעשות כשמכינים גבינה מחלב רגיל. בכל מקרה, הוספתי בבוקר ויצא טעים מאוד.

את הסנדוויץ' לעבודה הכנתי עם אבוקדו וגבינת סויה. ונשאר לי עוד במקרר.

:-)




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.1094)