שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



טבעונות יומיומית - או: למה לא התנדבתי למען הקהילה


טבעונות יומיומית - או: למה לא התנדבתי למען הקהילה
פורסם לפני 4393 ימים     מאת haleth     סה"כ תגובות: 12     תגובה אחרונה לפני: 4391 ימים

נשמע נורא, נכון?

אז ככה:
יום אחד לקראת ראש השנה שעבר, קמנו - חבריי לעבודה ואני - והלכנו להתנדב בקטיף ירקות למען הנזקקים. זו היתה חוויה מאוד מיוחדת, ואני רק יכולה להמליץ עליה לכולנו*.
ראינו כי טוב, והנה השנה הוחלט להתנדב שנית. אלא שהפעם הוחלט על התנדבות בבית תמחוי. ולמותר לציין שבית התמחוי הזה הוא בשרי.
כן, למוסדות צדקה אין כסף, אבל הם מתעקשים להאכיל את הנזקקים במצרכים יקרים, שלא לדבר על מוסר ובריאות.
טוב, אז איך אני יכולה לעבוד במטבח בשרי?
לא יכולה.
לא התעצלתי, בדקתי עם בית התמחוי אם יש להם עבודה אחרת, כמו אריזת חבילות, שלא כוללת חיות מתות, וכמובן שאין. נאלצתי להסביר לבוס שלי שאני לא באה ושזו מצווה שבאה בעבירה. הבוס שלי, איש מקסים וטוב, נבהל: -למה עבירה?! הסברתי. -אה, הוא נרגע, אל תבהילי אותי ככה להבא, יש לי לב חלש.
וכפי שאמרתי, הוא איש מקסים וטוב, אבל המחשבה על מצווה שכרוכה בהרג לא הבהילה אותו.

ואז נפתח סבב הסברים לשאר חבריי, שגם הם אנשים נהדרים בדרך כלל:
חבריי: טוב, אז אל תעבדי במטבח, תעבדי בחבילות.
אני: ביררתי, וגם לחבילות הם מכניסים תרנגולות מתות.
חבריי: מה?! תרנגולות מתות?! איך?!
אני: אוקיי, אתם קוראים לזה "עוף", אבל זו תרנגולת.
חבריי: אההה... חשבנו שאת מתכוונת לפגר...
אני: כן, כאילו אתם יודעים, התרנגולת בכל זאת מתה - - -
חבריי: אהה... בסדר, הבנו. אבל רגע, תחשבי, זו צדקה. את לא חושבת שהצדקה יותר חשובה?
אני: אי אפשר להרוג מישהו בשביל לספק למישהו אחר מזון קלוקל. פשוט אי אפשר לעשות דבר כזה. כמו שלא תגנבו ממישהו כדי לתת למישהו אחר. וחוץ מזה, זה כמו לבקש מ-*** (שמות החרדים שעובדים איתנו) לעבוד במטבח עם חזיר.
חבריי: אוקיי, יש משהו במה שאת אומרת.

והיתה עוד שיחה, עם אחת החרדיות שהיא גם חברה שלי, שהודיעה לי שהיא לא מקבלת את הגישה שלי, ושאני אסביר לה מה ההבדל בין פרה לג'וק.
נו, משהו יצא לי מכל הדוכנים ושיחות ההסברה וידעתי לאן לא ליפול. אני מניחה שהיא ציפתה שאסביר לה על ההבדלים בין החיות, אבל היתה מאוד מופתעת לשמוע ממני שאני לא הורגת גם מקקים (הידעתם? יש אנשים שלא הורגים מקקים!) ושלא צריך להרוג אף אחד שלא מזיק לנו, וגם אז בדרך כלל אפשר לפתור את הבעיה בדרכי שלום. שערוריה.
בצר לה היא התחילה לדבר על תיאורית הניצוצות, איך היא בכלל עושה טובה לחיה האומללה כשהיא, כיהודיה, אוכלת אותה ומעלה את הניצוץ שבה מעלה.
טוב, גם על זה אני יודעת לענות... אבל הרי ברור שלא אצליח לשכנע אותה. הדבר היחידי שיצא לי מהשיחה הזו זה הוכחה חוזרת ונישנית שהטבעונות שלי היא לא איזו גחמה אווילית אלא פועל יוצא של אידיאולוגיה מבוססת ועמוקה.

לסיכום - למזלי, אני עובדת עם אנשים טובים מהממוצע, שמכבדים אותי ואת האידיאולוגיה שלי, ובניגוד להרבה אנשים אחרים לא ניסו לשבת לי על המצפון בטענה שטובתם של הנזקקים ההולכים על שתיים מחייבת את כליאתם והריגתם של העלובים על ארבע רגליים. אנחנו הרי מכירים את הטיעון הזה, בייחוד מהסלוגן של "חסדי נעמי": "אמא, הבטחת לנו עוף בשבת! - הידעת, יש משפחות הנאלצות להסתפק בארוחה חלבית בערב שבת קודש!". כאילו שהגדרת העוני תלויה ביכולת או אי היכולת שלך להרוג מישהו יותר חלש ואומלל ממך.



_______________________
* מה דעתכם לקיים יום התנדבות פורומי שכזה? זה דבר מצוין, נעים ומועיל מאוד!




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0930)