שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



צמחוני/ת בין אוכלי-בשר: הזמנה לסדנא


צמחוני/ת בין אוכלי-בשר: הזמנה לסדנא
פורסם לפני 3323 ימים     מאת בקרוב המבול     סה"כ תגובות: 1     תגובה אחרונה לפני: 3323 ימים

"אני יושבת עכשיו בחדר בבית של ההורים שלי, מול המחשב, אחרי שהלכתי בזעם מהארוחה המשפחתית. הם יושבים בחוץ ואוכלים את הזוועות שלהם ואני לא יכולתי יותר אז הלכתי משם. [...]אני גרה בבית שלא נכנס אליו בשר.[...] אבל עכשיו חזרתי הביתה. לארוחת חג. ולשולחן הזוועות. מה אני אמורה לעשות?!?!? יצאתי לשם וחטפתי חום כשראיתי את השולחן. כמעט הקאתי שם על כולם .
בתור בתאדם, שמתנגדת בכל תוקף לתופעה של צריכת מוצרים מהחי איך אני אמורה להתמודד עם זה כשזה נמצא במקום הכי אישי, המקום שאמור להיות בטוח, מקום מפלט, הבית בו גדלתי?!?! נראה לי הדבר הכי קשה הוא להתמודד עם המשפחה בקטע הזה. לדבר איתם זה כמו לדבר עם קיר. מקסימום, אחרי שאני באמת מראה להם זוועות, הם נאנחים בעצב.... ואז אמא הולכת להכין שניצלים. כאילו מה אני אמורה לעשות? לצעוק?! לדפוק בהם מכות?! איך את אמורה להתמודד עם החולרע כשהיא אצלך בבית???? “ (הודעה ישנה בפורום זה)

המאבק לזכויות בעלי-חיים הוא יוצא דופן מכל שאר המאבקים החברתיים: הביטוי הכי מובהק שלו נמצא בדבר כמעט הכי יומיומי, בפעולה שכל אדם עושה שלוש פעמים ביום. אפשר לחיות עם בני משפחה, או להכיר חברים זמן ארוך, ולא לדעת מה העמדה הפוליטית, העמדה שלהם לגבי קפיטליזם או לגבי זכויות-אדם (או לדעת, ולהדחיק). אבל לגבי זכויות בעלי-חיים? אפילו אם לא נרצה, נדע. ולא רק שנדע, אלא שהם ישימו את העמדה שלהם ישר בפרצוף שלנו! ובדרך הכי ברורה שאפשר: חתיכה מהגוף המת של בעל-חיים שתהיה מונחת להם על הצלחת, נבלה של חיה מעונה שהם יתנו בה ביס.

אתן מוזמנות ומוזמנים לסדנא בה נלמד ביחד איך אפשר להתמודד עם משפחה אוכלת בשר. הסדנא מתאימה גם למי שחי/ה עם ההורים, למי שמגיע/ה רק לארוחות חג ושבת, וגם למי שנמנע/ת מלהגיע למפגשים משפחתיים כדי לא להתמודד עם הזוועות.
הסדנא תהיה הראשונה בסדרת סדנאות מטעם הווג'י-קו: מוקד הקשבה אקטיביסטית לאנשי ונשות זכויות בעלי-חיים.

27 לספטמבר (יום לפני ערב ראש השנה), בשעה 20:00, ברוגטקה - בר טבעוני, ברחוב יצחק שדה 32, תל-אביב.
לפרטים נוספים: אורי uri.anon ב gmail.com. עידא andnowitson ב gmail.com




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0938)