שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



לא אומרים איכס על אוכל - ובשר??


לא אומרים איכס על אוכל - ובשר??
פורסם לפני 4390 ימים     מאת tkhri     סה"כ תגובות: 20     תגובה אחרונה לפני: 4377 ימים

כולנו בוודאי מכירים את האימרה הזאת "לא אומרים איכס על אוכל" , ואני חייב לציין שאני בהחלט מסכים איתה .

נשמע קלישאה, נשמע אולי אפילו ילדותי, אבל באמת שיש אנשים שרעבים לאוכל ואני מוצא את זה מתנשא,מגעיל ואפילו מסוכן להגיד על אוכל "איכס" .

בפרסומת עם אורנה בנאי רואים אותם עושים מלחמת אוכל.
זה הרגיז אותי .
במדינה שבה אנחנו יודעים שאומנם אין אנשים שמתים מרעב אבל בהחלט יש אנשים שהמזון שלהם חסר ושיש כאלו שאפילו מסתובבים יותר מפעם אחת רעבים, לראות אנשים משחקים עם אוכל וזורקים אותו ומפגינים זלזול כזה במזונם זה מרגיז .

וזה מביא אותי לשאלה הבאה :
האם בשר נכנס לקטגוריה של "אוכל" ?
ברור שלנו, בתור צמחונים וטבעונים, התשובה היא לא אבל הרי אם חלילה אחד מאיתנו יצא לטיול(למשל), במדבר וילך לאיבוד במשך כמה ימים ותהיה לו אפשרות לצוד איזו חיה קטנה ולאכול אותה (כי הוא ממש רעב!) אז הוא לא יצוד ויאכל?
ואם הוא אוכל סימן שזה אוכל.
או שאולי, בגלל שזה נחשב מקרה חירום ועניין של באמת חיים או מוות, ומדובר במצב שהוא יחסית נדיר אז יש להוציא את הבשר מהקטגוריה של ה"אוכל" ?

ובמילים פשוטות יותר ולא מסתבכות : שניצל - איכס או פשוט "אני לא אוכל חיות" ?

(המסוכן אגב זאת מחשבה אישית, תקראו לזה קארמה,בודהה,אלוהים,אללה,ישוע או איך שתרצו, אבל נראה לי שכל אלו לא רואים זלזול באוכל דבר טוב ומי שמזלזל ולא מעריך את מזלו הטוב שיש לו מה לאכול אז.....)




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
טופו עם סלק- טעים!
מתכון מהיר לטופו מוקפץ עם סלק. בסוף רבע שעה של בישול לא מאומץ יוצא תבשיל שהוא גם טעים מאוד וגם ורוד.
18/3/2011
שומרים על איכות הסביבה
כמה עצות פרקטיות וצעדים קלים שיעזרו לכולנו להיות קצת יותר אקולוגיים בבית. מבוסס על עצות והודעות משרשור שבו השתתפו חברי הפורום.
5/9/2009
הקינואה המנצחת של דרור
לפי טענתו: המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים שיש לקינואה.
5/9/2009
תאריכון הפורום
כדי שלא נשכח ימי הולדת וימים חשובים אחרים!
5/9/2009
ביקור בבית חולים לחיות בר

25/5/2009
פשטידת ממותה
קשה מאוד למצוא ספרים לילדים שרוח של צמחונות וטבעונות מפעמת בהם. הספר הנ"ל מצליח להאניש את הממותה ולהציג גם את הצד שלה בעינין.
28/4/2009
סדנאת אוכל טבעונאי
כתבתינו החרוצה האלת' יוצאת לברר באשר לטרנד החדש: אוכל טבעונאי- וחוזרת עם בטן מלאה! באוכל! אלא מה?
25/4/2009
סדנאת בישול יפני: רשמים ומתכונים
האלת' המקסימה עשתה תחקיר עומק והביאה לנו רשמים ומתכונים מסדנא שהתקימה במרכז הקהילתי הצמחוני בירושליים. אתם מוזמנים להנות מהמתכונים ומהתמונות המשגעות של נציגנו.
14/3/2009
ירקות שורש בתנור- מנה טבעונית וחגיגה של צבעים
אם אתם צריכים להכין תוך זמן קצר מאוד מנה שתראה יפה ומושקעת, המתכון הזה בשבילכם. שפע של טעמים, ניחוחות וצבעים במנה טבעונית משגעת שנראית מדהים על הצלחת.
24/1/2009
בצק אחד- שני מאפים שונים
איילת עושה נפלאות מבצק פילו וממלאת חצי במילוי פירות וחצי במילוי שוקולד. התוצאה? היא טוענת שזה יותר טוב מקונדיטוריה- נסו ותיווכחו!
20/12/2008



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר השוואת מחירים בתי מלון בחו"ל Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0938)