שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה

פסטיבל ג'אז תל אביב - הערב הראשון
פסטיבל ג'אז תל אביב - הערב הראשון
פורסם לפני 211 ימים     מאת עמיר מ     אין תגובות    

נתחיל בדבר ה(כמעט) החשוב ביותר- האווירה.
קור תלאביבי מרענן בחוץ, שדרה רחוצה, פגישה ושיחה וטיול קצר מצויין, ופנימה לסינמטק. לי קוניץ, יוני רכטר וצ'אק יזראלס שעוברים בסך כאחד האדם (לפחות שניים מהם הם בעיני בהחלט לא כאחד האדם), שיחות חולין על מצב השלג (!) המתקרב, קיטורים על מבחר (?) הבירה, כל אלה יצרו מציאות שהייתי מכנה אותה בשם הפשוט והקולע, אני מקווה, "ג'אזית".

מתחילים את הערב עם דון פדירמן. הנגינה שלו עשירה וסמיכה מאוד. הזכירה לי לעתים את ביל אוונס של שנותיו האחרונות, בעיקר ההופעה בפאריס. תועפות של רגש שגם מגובות בידע מוסיקלי אינסופי, ביצוע ארוך (מדי) ל - body and soul וביצוע קצר (מדי) ל"באד פאוול" של צ'יק קוריאה. פסנתרן נפלא שמנגן יצירה של פסנתרן אחר הקרוייה על שמו של פסנתרן שלישי, היו כאן כמה מראות והשתקפויות ובנות-השתקפויות. Summer's end המקורי והיפהפה, ו - Israel , שגרם לי אישית לדפיקות לב מואצות בגלל ההקשר, בגלל ההיסטוריה, בגלל ביל אוונס. אחרי שנרגעתי מנוכחותו של צ'אק יזראלס בן השבעים ושלוש (כאחרון המעריצים הייתי שכנעתי את עצמי להתרכז במוסיקה במקום להתענג על גדולתו של המעמד, ואני לא מגזים), אני חושב שזאת היתה אחת מההופעות הטובות ביותר של נגני באס שראיתי מעודי. Enough said .

תדלוק קפאין קצר ופנימה להופעה השניה של Gutbucket .
כאן קרה לי דבר מוזר - בהאזנות לפני ההופעה הייתי חצוי מעט, מתרשם מאוד לפרקים וקצת אדיש לפרקים אחרים, אבל משום-מה היה לי ברור שזה הרכב עם פוטנציאל המראה בהופעות. וזה לא כל-כך קרה, לפחות לא בחלקה הראשון של ההופעה. אולי אולם 1 של הסינמטק היה גדול או מביך לארבעת הברוקלינאים, אולי זאת היתה העייפות שלהם, ואולי שלי. כך או כך, המוזיקה היתה עמוסה וגם מתוחכמת מדי לטעמי, למרות שלכאורה הכל עבד - הקצב, התיאום, השבירות המהירות. הסוויטה בת 3 החלקים פרי עטו של הבסיסט היתה על-סף המשעממת.
לקראת הסוף התהפך הכל. אנרגיות חדשות, צבעים, פתאום כל הסינקופות נפלו בול למקום והאזניים נפתחו. הדרן מעולה, וחבל שההופעה לא התחילה כאן. אני חושד שבבאר הברוקלינאי עליו סיפר הסקסופוניסט קן תומפסון (איזה איש נחמד ומצחיק ומוכשר!) זאת אכן נקודת המוצא של ההופעה.
לשנה הבאה בניו-יורק הבנויה, אם כך. אבל בכנות - לערב אחד, תל אביב היתה לא רעה בכלל.

Bookmark and Share

הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך

מאמרי הקהילה
צ'אט הפורום
מעוניינים לצ'וטט קצת עם חברי פורום אחרים על ג'אז ובכלל? למה לא בצ'אט הפורום החדש?!
13/11/2009
אומנות הטריו (7)
מאת בן אהרוני. חלק שביעי מהסדרה המאיימת להיות ארוכה יותר מ"היפים והאמיצים". והפעם הרכבי טריו ברוח ECMית (אבל לא רק)
10/4/2009
אומנות הטריו (6)
מאת: בן אהרוני. חלפו להם 120 יום מאז הפוסט האחרון של אומנות הטריו (5) והנה עוד כמה טריו פסנתר ששמעתי לאחרונה, ןהם מומלצים, כמו שאר ההמלצות בפינה הזו.
16/3/2009
חליל בג`אז: סקירה הסטורית - חליל בג`אז: משנות ה-70 ועד היום
תפקידו של החליל בג'אז מעולם לא היה מרכזי. דווקא בשל כך חשוב לטעמי לספר את סיפורו של החליל בג'אז. הפרק הרביעי והאחרון (בינתיים) בסקירה ההסטורית על החליל בג'אז מוקדש לחליל משנות ה-70 של המאה ה-20 ועד היום. תקופה שהתחילה בפיוז'ן ובפרי ג'אז, המשיכה בתחיית המיינסטרים והיום מתפתחת(?) לכל הכיוונים. כתב: ברק ויס
1/1/2009
חליל בג`אז: סקירה הסטורית - שנות ה-60
תפקידו של החליל בג'אז מעולם לא היה מרכזי. דווקא בשל כך חשוב לטעמי לספר את סיפורו של החליל בג'אז. הפרק השלישי בסקירה ההסטורית על החליל בג'אז יוקדש לחליל בשנות ה-60 של המאה ה-20. עשור זה הוא לטעמי השיא ביצירתיות החליל בג'אז. הוא מאופיין בשיאי טכניקה ובשתי השפעות מוסיקליות מרכזיות: המוסיקה הקלאסית-מודרנית והבוסה נובה מברזיל. כתב: ברק ויס
1/1/2009
חליל בג`אז: סקירה הסטורית - שנות ה-40 וה-50
תפקידו של החליל בג'אז מעולם לא היה מרכזי. דווקא בשל כך חשוב לטעמי לספר את סיפורו של החליל בג'אז. הפרק השני בסקירה ההסטורית על החליל בג'אז יוקדש לשנות ה-40 וה-50 של המאה ה-20, השנים בהם החליל הפך להיות כלי לגיטימי בעולם הג'אז. כתב: ברק ויס
1/1/2009
חליל בג`אז: סקירה הסטורית - ראשית הג`אז
תפקידו של החליל בג'אז מעולם לא היה מרכזי. דווקא בשל כך חשוב לטעמי לספר את סיפורו של החליל בג'אז. הפרק הראשון בסקירה ההסטורית על החליל בג'אז יוקדש לחלילני הג'אז הראשונים בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20. כתב: ברק ויס
1/1/2009

המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0938)