|
דתיות גאות
ברוכות הבאות לביתן (הזמני) של הלסביות הדתיות.
הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירה
בין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.
יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
משפחות הקשת
|
|
משפחות הקשת
פורסם לפני
207 ימים
מאת אנה ק
סה"כ תגובות: 46
תגובה אחרונה לפני: 186 ימים
איך עוד אין כאן התייחסות ל כנס שיהיה השבוע ולגל הכתבות על משפחות להט"ביות וחד הוריות? אז למי שטרם קראה: על ילדים להומואים ולסביות במערכת החינוך
|
|
|
|
|
איך עוד אין כאן התייחסות ל כנס שיהיה השבוע ולגל הכתבות על משפחות להט"ביות וחד הוריות? אז למי שטרם קראה: על ילדים להומואים ולסביות במערכת החינוך
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: וכמה סיפורים על משפחות מאת: אנה ק הלוואי שהילדים שלי בגיל 20 יתארו את ההורות שלנו כמו העדי הזו...
|
|
|
|
בתגובה ל: גם לי יש רשימת הלוואי מאת: הויז ק שהבאתי לכן לקרוא, שחור על גבי עיתון בשבת! לא יודעת אם גם את קראת...
אין אין אין
כמו במבה.
|
|
|
|
בתגובה ל: היי! זו הכתבה מאת: עברתי רק כדי לראות שלא יהיה צורך בראיונות.
ואם לא אז שיתראינו זה יהיה דיי מצחיק לשמוע אותם מתראינים יחד ורבים כמו כל זוג על הסיפורים.
|
|
|
|
בתגובה ל: גם לי יש רשימת הלוואי מאת: הויז ק כבר גיבשה עמדה על תפקוד מערכת החינוך בנושא מסתבר,
לפני כמה ימים, באתי לקחת אותה מחברה, והן סיפרו לי שברשימת הקשר האחרונה אני כתובה במקום של האבא. אני לא ממש הצלחתי להבין מה הבעיה, אמרתי שיש שני טורים, וברוב המשפחות ההורה השני הוא אב ולכן יותר נוח למלא את הפרטים שלי שם מאשר לפתוח עמודה חדשה נפרדת.
הבת שלי לעומת זאת חושבת שאני טועה, ושהמורה היתה צריכה לחלק את עמודת האם לשניים (לרוחב) ולדחוס את שתינו שם.
נראה לי שבפרק הבא נלמד על מאבקים מקומיים :)
אני מחכה די בהתרגשות לכנס הזה, נראית לי דרך נעימה לחגוג את הקהילה שלנו.
|
|
|
|
בתגובה ל: הבת שלי מאת: אור__ הורה 1 הורה 2... וכך אף אחד לא ירגיש מקופח או נפגע...
|
|
|
|
בתגובה ל: אולי הבת שלך צודקת וצריך לכתוב במקום :אם-אב מאת: סברה בעולם הגדול ערב במסיבת שורשים באחד מבתי הספר הדתיים הפתוחים והמודרניים שקיימים בבירה. כל ילדה בכיתה ו' הכינה מצגת על המשפחה שלה. אימא, אבא, 5 אחים (חוץ מסבים דודות וסבתא רבא). לפעמים יש גם כלב. חתול יש רק לנו. יש שתי בנות שיש להן רק אח או אחות אחד/ת - וזה בלט כמו מדורה בחושך. יושבות המסיבה (לא ברור למה ועל מה, אבל הייתה הדרת רגלי האבות, האחים והסבים מהמסיבה) נעו בכיסאות באי-נוחות למראה משפחה עם "רק שני ילדים". או למראה המצגת של ילדה שאבא שלה נפטר.
הבת שלי עוד לא עידכנה על המצב המשפחתי החדש במצגת שהיא הכינה. מזל. זה בדיוק הגיל שבו הניסיון לעמוד בגאווה בכך שאתה "אאוט", עלול להיות בלתי נסבל ומצלק. "עברנו" את "מבחן הנורמה" הפעם. עם הבא בתור, לא יהיה לי מזל שכזה.
אני רוצה לחיות בעולם שלכם, שם אפשר לכתוב הורה א' והורה ב' והמסר המינימלי שעובר הוא שיש כל מיני משפחות וכולן בסדר. אבל בעולם שלי, עד שההגמוניה הדתית (החרד"לית?) תפסיק לשלוט במוחות כולנו, אני צריכה להתמודד עם חריגותי, עם חריגותם של ילדיי, עם חוסר רגישות של מערכת שאמורה להיות רגישה, עם מסיבות שורשים דביליות שאין מהן שום מפלט או מסתור, ועם רגשות האשם על הפינה שאליה הכנסתי חמש נפשות קטנות ואהובות. וכל זה עוד לפני שהבאתי לחיים שלהם איזו בת זוג או משהו בסגנון. בינתיים "סתם" עזבתי את אביהם.
(וזה בית ספר שהוא באמת שיא הפתיחות, יחסית. ברצינות).
When I'm good I'm very good, but when I'm bad I'm better.
|
|
|
|
בתגובה ל: משפחות? הקשת? ביליתי השבוע ערב מאת: alla_alla הבת שלך לא עדכנה את המצב המשפחתי כי הוא טרי מידי ועד שיגיע תורות של הבא בתור דברים ישתנו. את תהיי רגילה יותר למצב שבו את נמצאת, אולי כבר תהיי בזוגיות שתהיה מובנת מאליה גם לילדיך. החברה שסביבך תהיה רגילה למצב שבו את נתונה... ואת ההגמוניה החרד"לית את צריכה להוציא ממוחך... לוקח זמן להתמודד עם חריגות, אבל אני בטוחה שאת מתמודדת איתה בגבורה ובחכמה.
אגב לפני יותר מ10 שנים כתבה הסופרת הלסבית היהודיה לסלי ניומן ספר "להת'ר יש שתי אמהות" הספר כבר שנים חלק מתוכנית הלימודים כחובת קריאה בכיתות א' ו-ב' בכל צפון מזרח ארה"ב. אולי מישהי תכתוב ספר "דתי" בנושא הזה וגם הוא יהפוך לחובת קריאה....
בהצלחה ואני מחזזיקה לך מרחוק אצבעות...
|
|
|
|
בתגובה ל: צעדי תינוק... קחי צעדי תינוק... מאת: סברה בעולם הגדול יותר נכון, לילדים שלי אין זמן. הם מתבגרים עכשיו. לא בעתיד הורוד ש- או שיבוא או שלא. הם קולטים עכשיו את המסר הסמוי והחזק ביותר הרווח במערכת החינוך שלהם - שיש רק סוג אחד של משפחה נכונה, אבא+אימא+5-6 ילדים. בעוד עשר שנים הם יהיו גברים ונשים שגדלו על ברכי המסרים האלה ולכי תדעי מה הם יעשו איתם. ובדרך עוד מחכה להם הגילוי שאימא שלהם הדבר-הזה-שלא-אומרים-בקול-ומתחיל-באות-ל'.
אין לי זמן לצעדי תינוק. אני לא יכולה לקיים את חיי בצורה כזו. אני לא יכולה לתת לעולם להשפיע עליהם בצורה כזו. אבל אני גם לא יכולה להוציאם ממערכת החינוך הדתית - ואני לא בטוחה שאני רוצה. זו דילמה נורא קשה. הלוואי ואפשר היה לפתור אותה בסבלנות, כי סבלנות ב"ה יש לי.
|
|
|
|
בתגובה ל: אין לי זמן. מאת: alla_alla אני לא יודעת בני כמה הילדים שלך. וצעדי תינוק עליהם דיברתי הם לא לעוד 20 שנה... השינוי שנעשה בחברה הדתית בשנים האחרונות הוא אדיר. היציאה מהארון של כל כך הרבה נשים וגברים דתים מאלצת את החברה הדתית להסתכל להם בעיניים וזה מביא בסופו של דבר לשינוי. אולי אם הילדים שלך יראו את העוצמה שאת מקרינה בהיותך "הדבר-הזה-שלא-אומרים-בקול-ומתחיל-באות-ל'." יתעגן בהם והם אלה שיביאו בסופו של דבר לשינוי בנושא מהי משפחה נכונה... אל תמעיטי בערכם של ילדים, יש להם עוצמות שהם יורשים מהוריהם ומעצימים אותן... יש מקום לחינוך בבית מקום חשוב ביותר, הרבה יותר חשוב בדברים מסויימים מהחינוך במערכת הנתונה, וזה התפקיד שלך. כמובן שיש גם את הצד השני של המשפחה וזה כמובן לא תלוי בך. מקרב ליבי אני מאחלת לך הצלחה קרובה
|
|
|
|
בתגובה ל: ראשית הרשי לי להתנצל.... מאת: סברה בעולם הגדול למה מה שאת אומרת נשמע לי כל-כך מנותק מהמציאות שלי, כאילו זה איזה כוכב אחר. אני באמת מצטערת, זה לא שאמרת משהו שהוא מאוד לא נכון, בכלל לא. רק שאני לא מצליחה להתחבר לזה כרגע. סליחה.
|
|
|
|
בתגובה ל: צעדי תינוק... קחי צעדי תינוק... מאת: סברה בעולם הגדול כאן ההקצנה של המערכת הממלכתית דתית רק גוברת. יש מובלעות של חינוך פרטי חילוני/דתי או ליברלי יותר, אבל הרוב המכריע, גם אם הוא יחסית מתון, גם אם יותר קל לו מבעבר לקבל הומואים ולסביות בסביבתו החברתית, גם אם הוא חי בשלווה ובנחת עם שכנים, עמיתים, ידידים ובני משפחה חילונים, עדיין מפקיר את חינוך ילדיו, בלי לחשוב פעמיים, בידי חרדל"ים עם אג'נדה קיצונית בכל הנוגע למיניות, משפחה והפרדה בין המינים (ובעצם קיצונית דתית ולאומנית גם בכל אספקט אחר). רואים את זה כל פעם בסקנדל התורן של שירת נשים בבני עקיבא, רואים את זה בבית הספר של הילדים של אלה, שלפי טענתה הוא שיא הפתיחות בבירה, רואים את זה בכל מקום.
בסופו של דבר רוב החברה הדתית עוברת שינוי לאחור, מקצינה. כאשר סוכן ההקצנה הראשי היא מערכת החינוך הפורמלית והלא פורמלית(במימון האדיב של כולנו). קומץ הלהט"בים הדתיים שמתעקשים על ניראות הם טיפה ביחס לשטף החרד"לי. בסופו של דבר גם הם ביחד עם הפמיניזם האורתודוקסי וזרמים מתונים אחרים בציונות הדתית, ימצאו את עצמם כמיעוט מעבר לגדר שמקימים החרדל"ים, בהסכמתו השותקת של רוב הציבור הדתי.
|
|
|
|
בתגובה ל: צפון אמריקה מעולם לא היתה רחוקה יותר מאת: פוליטאה אבל לא מסכימה עם התחזית הפסימית - כי אני מכירה יותר ויותר אנשים שערים לתופעה ומנסים להתקומם. אולי אני סתם אופטימית, אבל אני חושבת שבסופו של דבר יקרה הפילוג בין החרד"ל לבין הרוב הדת"ל השפוי, שיכיל גם קבוצות של פמיניסטיות, של להט"בים ושל כל מיני דתלשלשים.
|
|
|
|
בתגובה ל: אני מסכימה עם האבחנה מאת: alla_alla כי את מצפה למשהו שהוא בניגוד להתנהגות האנושית המוכרת שחוזרת על עצמה שוב ושוב בסיטואציות דומות, לא רק בדוגמה הציונית דתית הספציפית, אלא בכל מקום שבו ראקציונרים מנסים ומצליחים להסיג לאחור התקדמות ליברלית בשם ערכים שמרניים ויציבותם.
לרוב, למרות היותו שפוי, לא באמת אכפת. המצב הנתון שבו הוא חי הוא נח ומוכר לו ואם הוא לא בעצמו הומו או מסורבת גט, הוא צריך לגייס את כל האמפטיה והאיכפתיות שלו כדי להבין למה זה נוגע לו בכלל. הוא לא ישוש לעשות את זה. הלך רוח אמפטי ושוחר טוב (שאני לא מזלזלת בו ובטח לא מכחישה את קיומו), הרבה יותר נח להפנות למען מטרות שבקונצנזוס.
לרוב, בגלל היותו שפוי (כלומר בעל מבנה נפשי שכיח ונורמלי) יש גם כמיהת מעמקים לאידאולוגיה וסדר חברתי שמרני, שנובעת מנטיה לנוסטלגיה ומימד דומיננטי יותר או פחות של אישיות סמכותנית (שיש לכולם, זה לא פתולוגי). לכן יחסו של הרוב לראקציה נע משוויון נפש ועד לקבלתה בברכה. הקבוצה שאת בונה עליה, כמו כל הקבוצות שמקדמות ערכים ליברלים והומנסטיים היא קבצת אליטה. קבוצות כאלה יכולות להגיע להשגים משמעותיים[1] אם הן צריכות להתמודד רק עם אדישותו של הרוב. אבל לאליטה ליברלית אין סיכוי במאבק על ליבו של הרוב הדומם, מול אליטה ראקציונרית חדורת מוטיבציה ופעילה.
[1] כמו למשל המעמד של הומואים ולסביות בחברה האזרחית בישראל, שהושג בזכות המאמצים של אליטה משפטית ליברלית מצומצמת.
|
|
|
|
בתגובה ל: את סתם אופטימית מאת: פוליטאה אולי אשלח כמה סטרייטים מיינסטרימיים נחמדים מקרב ידידיי לקרוא את השרשור הזה. אולי זה יזעזע מישהו.
|
|
|
|
בתגובה ל: טוב, את צודקת וגרמת לי להתייאש סופית... מאת: alla_alla אסור להתייאש :)
אולי פוליטיאה צודקת עקרונית, אבל השטח שאני מכירה הוא שונה לגמרי והרבה יותר תואם את מה שאת כתבת מלכתחילה. הולך ומתהווה לו זרם שלישי ברור ומובחן שכולל את החינוך המעורב דתי-חילוני, ואת כל מי שמשתייכים לקצה הליברלי של האורתודוכסיה המודרנית. ושם הרבה הרבה יותר קל (ומשפחות של 5 ילדים הן לא הסטנדרט, אולי שני אחים ועוד שלושה חצאי אחים, אם כבר :) )
אלה - אני באמת לא דוגמה טובה, אני מגדלת את הילדים בלב תל אביב, הזכות לשונות, והכבוד לשונות זה אחד הערכים הכי בסיסיים של הקהילה כאן. אני כמעט ולא צריכה להתמודד עם אמירות של הילדות מהכיתה על עצם היותה של הבת שלי שונה, האמהות שלהן מגיבות מיידית ובנחרצות. לכאן מתקבצים כל השונים, מכל הסוגים, והאמהות לא יכולות לסבול את המחשבה שהילד שלהן יהיה זה שלועג הפעם. ואנחנו לא בחינוך דתי. אולי שווה לברר קצת עם לסביות שמגדלות את ילדיהן בפרברים. אנחנו התמודדנו עם זה רק שנה אחת משנות חייה של הילדה (נ"י) וזה באמת היה קשה לנו, מהרבה בחינות אנחנו לא מותאמות לפרברים. אבל יש הרבה הרבה זוגות שכן עושים את זה ובהצלחה.
הרבה פעמים הקושי העיקרי והראשון הוא הקושי הפנימי. הפחד, תחושת האשמה. יצאת לדרך חדשה כדי לתת לילדים שלך קודם כל אמא שמחה ומתפקדת. הרווח של זה מול המחיר של השונות הוא עצום בעיני. זה לא סולם הערכים של כל אחת, הרבה יעדיפו להקבר חיים מאשר לשאת את מחיר השונות באופן חברתי. את בחרת את זה, ונראה לי שמגיעה לך טפיחה עצומה על השכם כל יום. טפיחה שתחזק אותך ברגעים שהמחירים מציירים מול עיניך בבהירות. זה עולם הערכים שלך ואל תפחדי לחזק בו את ילדייך, כמו שאבותינו ידעו למה הם מתבדלים ומשלמים מחיר. לאמונה יש כוח עצום ומיטיב בחיים שלנו. וגם להרגל, בסופו של יום מתרגלים להרבה דברים שחשבנו שלא ניתן להתרגל אליהם. שלב המעבר או יותר גרוע - צעד אחד לפני הנהר זה הרגע הכי הכי קשה.
ואם כבר מצאת את עצמך תחת שלטון חינוכי חרדלי (גם אם פתוח למודרנה) הייתי מאמצת את מה שאבותינו בני העדה החרדית המציאו מזמן, וזאת שיטת הפיצול. יש דברים שמותר להגיד רק בבית, לחשוב רק בבית ולעשות רק בבית. זה משכלל את היכולת של הילד לקחת את המערכות השלטוניות בערבון די מוגבל בעודו מציית ציות מלא.
לא בטוחה שבירכתי אותך כבר על היציאה לחיים חדשים - והופ את כבר עמוק בתוכם - שיהיה המון הצלחה, שהעצמאות והשמחה שבחיים החדשים יהפכו לך הרגל.
|
|
|
|
בתגובה ל: ר נחמן מברסלב היה אומר מאת: אור__ אכן נתתי לחברותיי את הקישור לדיון הזה, התפתח שיח מעניין סביבו... אדווח תוצאות.
אני מבינה את מה שאת כותבת על החיים הכפולים - בבית ובבית-ספר - אני גדלתי ככה. ובאמת שלא גדלתי רע. אבל זה מה אני עושה מול אבי ילדיי למשל? האם הם יצטרכו לשמור על סודותיי בפני כולם כל הזמן?..
ותודה על החיזוק והברכות. האמת היא שאני יודעת בדיוק מה המחיר שאני משלמת ויודעת היטב בשביל מה נשארות אלה שבוחרות להישאר. אבל המחיר היה לי כל-כך קשה שעכשיו, כמה שבועות אחרי המעבר לבית משלי, אני בקושי מסוגלת להבין איך עמדתי במצב הזה כל-כך הרבה זמן. זה היה בלתי נסבל ורק עכשיו אני מתחילה לקלוט, עד כמה. לכן אני מבינה, למרות כל המחירים שאני משלמת ועוד אשלם, שבשבילי, אישית, לא באמת הייתה דרך אחרת.
|
|
|
|
בתגובה ל: היי מאת: alla_alla ויהיו עוד עיזים שתצטרכי להוציא מהבית, עוד מחירים שיגבו ממך, ואת אישה חזקה מספיק אני חושבת כדי לעמוד במה שהחיים מעמידים מולך. אני גם חושבת שאת מקרינה את העוצמה שלך לילדיך, ועדיף בשבילם אמא בטוחה בעצמה שעושה הכל בשביל לשמור על השפיות שלה ושלהם, מאשר אמא שקוברת את עצמה במצב בלתי אפשרי רק בגלל "מה שיגידו". לצערי החברה היהודית מאוד ערה לנושא "מראית עין" וזו בעיה שלא תמיד אפשר להתמודד איתה. שבוע טוב
|
|
|
|
בתגובה ל: היי מאת: alla_alla ותדווחי עם תיאורי פרופיל של כל מתדיינת כמובן, בבקשה.
אני חושבת שהשיטה של ההפרדה היא דווקא מאוד גמישה ומתאימה למציאות לא דיכוטומית. יש מי שמותר שידעו שיש טלוויזיה בבית ויש כאלה שאסור. את יכולה להתאים על פי הצורך. בלי קשר אני מניחה שסוגיית האבא היא טעונה לא משנה מה. צריך לקוות רק לכוח המרפא של הזמן ושל ההפרדה. ואולי לגבי ילדים שהם כבר יותר גדולים שוות לתת להם להחליט לבד כמה מהשונות החדשה שלהם הם מביאים לידי ביטוי, איפה ובאילו סיטואציות. ככה או ככה קרוב הרגע שהכותרת הדרמטית והמאיימת הזאת תתפרק להמון התמודדויות קטנות ויומיומיות, כמו כל נושא אחר בחיים.
לחיי השגרה :)
|
|
|
|
בתגובה ל: ממתינה לתוצאות במתח מאת: אור__ אני לא אוהבת את זה שילדים צריכים להסתובב עם סודות, אינסטינקטיבית. זה נראה לי סוג של עול ולא הוגן כלפיהם. מצד שני, גדלתי ככה ובאמת שאני לא זוכרת שזה היה נורא. מאידך, החברים הטובים שלהם יידעו. אין מנוס מזה, הם באים הביתה ורואים. אם תהיה בת זוג, הם יכירו אותה. ואני לא ממש מבינה איך זה אמור לא לדלוף כלל לבית הספר, אם חמישה מילדי הכיתה כבר היו פה והכירו.
אבל האמת היא שאני לא לחוצה מההתמודדות הפרטית שלי. אני באופן כללי מצטערת על הכיוון שהחינוך שלנו תפס, ואני גם די מיואשת. במסגרת הדיונים, דיברתי עם חברה מאוד פתוחה בראש (אם כי דוסית למדי למראה ולהקפדה על מצוות), שהיא "מאוד" אמפטית ומקבלת כלפיי, והגיבה נהדר כשיצאתי מהארון בפניה. שאלתי אותה שאלה היפוטטית על ללמוד עם ילד למשפחה חד-הורית בכיתה. קיבלתי תשובה מאוד מתפתלת ו"לא יודעת", שלא הפתיעה ולא איכזבה, אבל הבהירה לי שהעתיד הורוד רחוק מתמיד. שיהיה ברור שמדובר בבחורה שהיא עצמה גרושה ואבי הבכור שלה, האקס שלה, בכלל חילוני היום. והילד במשמורת משותפת. כלומר, מדובר בתנאי פתיחה מעולים לקבל כל שונות. אבל "איני בטוחה שמשפחה של הומואים זה מה שה' התכוון שיהיה". סוף פסוק.
|
|
|
|
בתגובה ל: כן מאת: alla_alla קבלת "כל שונות". אני בעצמי חתומה על מספר לא מבוטל של שונויות, ועדיין לא מחבבת אוטומטית שונויות של אחרים. וכשנותנים לסביבה לבחור אם להתמודד עם נוכחותינו אם לאו אז כמובן שהם יעדיפו שלא. למה להם להתמודד עם מורכבות, ומתן תשובות לילדים אם אפשר לבקש ממך להיעלם במקום.
ברגע שתכניסי בת זוג הביתה הילדים יהיו חייבים להתמודד - יישארו בארון או יצאו ממנו, זאת עדיין התמודדות לא פשוטה.
נראה לי שהיה יכול להיות טוב אם הייתה קמה קבוצה לנשים גרושות. יש כזה גל של גיטין בזמן האחרון שנראה לי שווה לדבר על הדברים האלה ביחד. במיוחד שכל כך הרבה נשים נמנעות מלהפגיש את הילדים עם המשפחות של שתי אמהות. ככה יהיה חיבור יותר רחב ויותר טבעי גם לילדים עם הסביבה התומכת של בת קול.
|
|
|
|
בתגובה ל: צפון אמריקה מעולם לא היתה רחוקה יותר מאת: פוליטאה קיימת התחרדות נוראית גם במערכת החינוך היהודי בצםון אמריקה וגם באנגליה. בתי ספר שנחשבו כל השנים כשייכים לזרם הדתי ציוני, הפכו לאט לשייכים לזרם הדתי המורדני, ומנוהלים היום ע"י חרדים אפילו לא חרד"לים. השליטה שלקחו לעצמם החוזרים בתשובה ותלמידי הכוללים במערכת החינוך הדתית לאומית בצפון אמריקה, הביאה בתי ספר רבים לפשיטת רגל, מחד, ולנטיה קיצונית ימינה עד כדי צמצום או ביטול כל פעילות שנחשבת לציונית כולל לקראת יום העצמאות. מי שעדיין מאפשר איזו שפיות בנושא הדתי אבל אולי עדיין לא בנושא המגדרי, לא ידוע לי על דיון בנושא, הם תנועות הנוער המקומית ובני עקיבא, ומחנות הקיץ הדתיים ציוניים. שם עדיין הפעילות היא מעורבת ואין איסור לבנות לשיר וכו'. מה שכן, בישיבה אוניברסיטה, YU יש פעם בחוד מפגש של להט"בים דתיים לדיון על מעמדו של הלה"ב בקהילה היהודית ולוקחים בה חלק רבנים ופרופסורים כמו כן בוגרי YU וכל מי שמשייך את עצמו לזרם האורתודוכסי והוא להט"ב מה שנכון בדבריך הוא שמשפחות חד מגדריות, יכולות לקחת חלק במערכות חינוך במקומות גדולים, שכן המבחר שם גדול יותר. ובתי הספר אינם בודקים כמה אמהות/אבות יש לילדים.
|
|
|
|
בתגובה ל: משפחות? הקשת? ביליתי השבוע ערב מאת: alla_alla אח..כואב.. (במיוחד שהן והם כ"כ מתוקים) אבל משום מה,ברור לי שהפינה המדוברת,יש סבירות רבה יותר,שהיא תהיה פינה חמה,במובן הרחב והמצומצם..
אוליי לא בגילאים האלה(במיוחד לא בו',גיל כזה שרמת הצורך בנורמטיביות,בריצוי הנורמות החברתיות,היא מהגבוהים..) אבל כן,בהחלט,לכשיגדלו ..
וחוצמיזה,ילדות/ים צריכות/ים אהבה לא משנה מה חסר/מוזר/מביך-אהבה עוזרת להתגבר על הכל.. ואת זה אני בטוחה שאת נותנת להם.. אוליי אפילו עוד יותר מקודם..
אז זה לא שיש מפלט מרגשות אשם אבל תשתדלי לא להגזים איתם(עם הרגשות:-)
ואני עוד צריכה לראות את החלק הפיזי ,המוגמר,של הפינה אליה נכנסתם:-)
רבקי (שמרגישה בימים אלו אאוט מהעולם הזה=העוה"ז)
|
|
|
|
בתגובה ל: חמש נפשות קטנות ואהובות מאת: אלה R קודם כל, תודיעי כבר מתי את באה. מחכים לך פה עם השטיח האדום והתה. ויש אפילו עוגיות.
אני אוהבת אותם ואני רואה אותם, אני יודעת את זה, ואת צודקת. אני פשוט לא יכולה שלא להיות מתוסכלת מהמרחק שיש לעבור כדי לראות שהם באמת בסדר, וכדי לראות שהם באמת בסדר איתי, כמו שאני. והיציאה מכל הנורמות שהציבוריות (לא רק מערכת החינוך. הכול.) מכתיבה, מצריכה בדיקה מתמדת שאנחנו עדיין "בסדר" זה עם זה. זה לא דומה למצב שבו מראש בנית משפחה חד-מינית או חד-הורית או כאלה, מראש היית חריגה ובשוליים, והילדים הגיעו לעולם במצב כזה ועליהם להתמודד עם כך מן ההתחלה, הם לא מכירים מצב אחר. זה לקחת את האידאל הזה שכולם מפמפמים לך אותו בשכל ולנפץ לעיניהם המשתאות של הסובבים, בבת אחת. ואם אני מסוגלת להתמודד עם ניפוץ האידאלים השקריים ועם הרעש שניפוץ כזה עושה, לא כן חבר'ה בגילאי 7-13. רגע, על מה אני מדברת, גם הילד בן ה-43 לא מסוגל. אז מה אני רוצה מילדיו?
אבל אני יודעת גם שהחיים חזקים מכל דבר אחר. ושהחיים והאהבה מנצחים, כי הם הכוח המניע. רק שהייתי רוצה בכל זאת שאלוהים יחמול על פרחי הבר. מתפללת.
|
|
|
|
בתגובה ל: היי מאת: alla_alla אני שוב ושוב מוצאת את עצמי נדהמת לעוצמות של הכוח שיש פה לנשים ללכת אחרי האמת שלהן. ואלה אלה.. יקירה, אני בטוחה שהדרך שלך תהיה כ"כ מיוחדת ונפלאה. שלא רק יבלוט הטוב והאושר מתוכה.. אלא גם הקושי והסבל יתגמדו לעומתה.
המון כוחות המון! לכל מי שקיים אצלה ובה המשפחה המיוחדת הזו.. מחזיקה מכן.
"לו הייתי עץ או פרח הייתי מרגישה את הזרימה החרישית של האביב.." 
|
|
|
|
בתגובה ל: ואו.. כמה כוחות.. מאת: שיר ללא תודה, מתוקה, ושבת שלום. תתקשרי/תבואי.
|
|
|
|
בתגובה ל: משפחות? הקשת? ביליתי השבוע ערב מאת: alla_alla כואב לשמוע את זה... ראיתי אותך רק פעם אחת אבל מהאישה שאני ראיתי קרן כוח מסויים, ואני חושבת שזו גם הדמות שאת מציגה לנו כאן בפורום. אני חושבת שהכוח הזה עובר גם לילדים שלך ובסופו של דבר, ייתן להם כלים להתמודד כמו שצריך- לא חשוב מה יבוא.
ובינתיים- קחי כמה חיבוקים לחיזוק...
אין אין אין
כמו במבה.
|
|
|
|
בתגובה ל: היי מאת: עברתי רק כדי לראות שכשראית אותי הייתי מפורקת לרסיסים קטנטנים, באחד השלבים הקשים והחשוכים בחיי עד כה... ובאמת בתחתית התהום של היאוש... זה מחמיא :). תודה.
ותודה על החיבוקים :).
|
|
|
|
בתגובה ל: משפחות? הקשת? ביליתי השבוע ערב מאת: alla_alla זה הזמן להתחיל לשנן לעצמך ~המשפחה שלנו אחלה, המשפחה שלנו אחלה, המשפחה שלנו אחלה...~ שונות זה לא דבר נעים, אבל עצם השונות אינה מצלקת. קשה לי להאמין שהילדים שלך יצליחו להסתובב לאורך זמן במקומות שבהם אתם המשפחה הגרושה היחידה. אין לי מושג באיזה חממה הם עכשיו, אבל בעולם הדתי שאני מכירה (לצערי כי רב) נישואים אינם מחזיקים מעמד, ויש לא מעט ילדים להורים גרושים.
הילדים שלך הפסידו משפחה לחלוטין שבלונית, והרוויחו אמא מתפקדת ושמחה. הם הרוויחו שהם לא צריכים לחיות בתוך זוגיות שאינה מתפקדת. הם הרוויחו גם דוגמה של התמודדות עם קושי, ואת המסר החשוב שלא נשארים לסבול. את יודעת את זה, אני יודעת את זה, וגם בית הספר של הילדים יודע את זה. התפיסה של להישאר יחד בשביל הילדים היא הרי פאסה לחלוטין גם במקומותינו.
לילדים שלך יש ב"ה שורשים, ויש להם משפחה, ואין סיבה שאת תתמלאי רגשות אשם ממסיבת שורשים. לא נראה לי סביר להפוך את נושא המשפחה לנושא רגיש שאי אפשר לעסוק בו - זה חסר סיכוי. כך שאין ברירה אלא לחזק את עצמנו ואת הקטנטנים, כך שיוכלו במסיבה שכזו להרים את הראש בגאווה (או לפחות בתור אנחנו לא פחות טובים מכל אחד אחר).
אז יקירתי לא להיבהל מנבואות הזעם של פוליטאה. עם כל הכבוד לתיאוריה, ב"ה אנחנו חיות במציאות שעובדת לפי כללים אחרים. ~חיבוק גדול~ תנשמי עמוק תחבקי גם את הילדים שלך ויהיה בסדר :-)
(וראבק, אאל"ט איפה שאת גרה עכשיו איש לא מניד עפעף על גרושה. ואם להיות קטנוניים - הבי"ס של הילדים שלך הוא אמנם פתוח למדי, אבל הוא בכלל לא מועמד רציני בתחרות שיא הפתיחות של בתי הספר הדתיים בעיר).
|
|
|
|
בתגובה ל: יקירתי מאת: אנה ק מבתי הספר החצי-פרטיים או תורניים או איך שתקראי לזה, הוא הכי פתוח. זה מה שכולם אומרים לפחות.
ואין סיכוי שאביהם יתן לי להעביר אותם לבית הספר בשכונה הסמוכה שעושה טקס רב רושם ליורצייט של רבין, ובנות שם, שומו שמיים, הולכות עם מכנסיים. ככה שמכל האופציות שעומדות מולי, הוא הכי פלורליסטי, לפחות מבחינת קהילת ההורים שבו.
לגבי תחילת דברייך, אני מאוד מבינה ומסכימה, אבל - נקודת המעבר מהנורמלי-כלפי-חוץ לחריג-אבל-שמח-בחלקו היא מאוד משברית בשביל הילדים. אני לא בטוחה שאני מצליחה להסביר את זה, האמת. וזה לא שאין במקומותינו ילדים להורים גרושים או שמישהו חושב שצריך להישאר בשביל הילדים. זה בכלל לא העניין.
|
|
|
|
בתגובה ל: הבת שלי מאת: אור__ והבת שלך צודקת יותר הגיוני לרשום שם האם\אב או ההורה.
ויפה לה המודעות הפוליטית
|
|
|
|
בתגובה ל: איפה נעלמת אני מתגעגעת מאת: וונדי נעלמתי מטעמי לימודים -
והופ - הנה אני נעלמת שוב...
|
|
|
|
בתגובה ל: גם אני :) מאת: אור__ כשאת מתפנה :)
|
|
|
|
בתגובה ל: הודיעי נא מאת: קימונו מבטיחה
|
|
|
|
בתגובה ל: הבת שלי מאת: אור__ אני זוכרת שתמיד היו רושמים "שם ההורה", בדיוק כפי שבחוזרים לטיולים היו פונים להורים ולא לאימהות ואבות, ובדיוק כפי שבכל דבר שהם נדרשו לחתום, היה רשום שנדרשת "חתימת הורה" ולא "חתימת אב או אם". זה היה ככה גם אצלי וגם אצל אח שלי בבית הספר.
הבת שלך צודקת לחלוטין. אפשר להעיר למורה על זה ולבקש שבפעם הבאה תשים לב לזה אם זה מפריע לבת שלך.
|
|
|
|
בתגובה ל: ממתי ברשימת קשר במערכת החינוך מציינים מגדר?.... מאת: MAGOZ כשהייתי בבית הספר, היסודי והתיכון, בדף השני של יומן הכיתה היתה רשימה של כל התלמידים, היה טור לאם וטור לאב כולל מקצוע ומספרי טלפון...
אם שינו את זה מאז אז כל הכבוד, לא ראיתי יומן כיתה כבר שנים, מה שכן צריך להקפיד בעניין הזה.
|
|
|
|
בתגובה ל: את רוצה לאמר ששינו את זה מאז שנות השישים? מאת: סברה בעולם הגדול זה תמיד היה "שם ההורה" עם טלפונים וזהו.
|
|
|
|
בתגובה ל: בחיים שלי לא ראיתי שכתוב מקצוע של ההורים... מאת: MAGOZ בשנות השישים הייתי בבית הספר היסודי, את עוד צעירה, אולי כשאת היית בבית הספר זה כבר לא היה קיים. אבל בימי היינו צריכים לאמר מה מקצוע ההורים, זו היתה דרך לדעת מי מההורים עובדים, וכו'...
|
|
|
בתגובה ל: משפחות הקשת מאת: אנה קכרזות לתחרות של חוש"ן
Love is the difficult realization that something other than oneself is real Iris Murdoch
|
|
|
בתגובה ל: ועוד בקשר לאקטביזם "וורוד" מאת: ציפור דרורלכבודו של יום המשפחה. הידעתן שאמהות חד הוריות אשמות בגידול ילדים שחשופים לפדופילים ופורנוגרפיה, לא עלינו? מה דעתכן על כך שזה מופיע במדור "יהדות"?
Love is the difficult realization that something other than oneself is real Iris Murdoch
|
|
|
|
בתגובה ל: והנה כבר צצה לה הריאקציה השמרנית מאת: ציפור דרור יש גברים, שבמקום להבין שיש כנראה בעיה רצינית למין הגברי בעשורים האחרונים, ואם הגברים לא רוצים למצוא את עצמם בתפקיד של תורמי זרע בלבד (כי הסתבר לרוב הנשים שהן מסוגלות לצוד את הממוטה שלהן לבד), אולי כדאי שינסו לפתח איזו מודעות ולהתקדם מתפקידם המסורתי למשהו יותר רלוונטי - מנסים בכוח ובעיוורון להחזיר את הגלגל אחורה בטענות אוויליות ומגוחכות. רחמנות.
|
|
|
בתגובה ל: משפחות הקשת מאת: אנה קעוד כתבה בנושא
|
|
|
בתגובה ל: משפחות הקשת מאת: אנה קבכתבה הזוואם מישהי מתעניינת יותר - יש לי קובץ וורד (בעברית!!!)שמסכם מאמר-מאמר עשרות מאמרים בנושא (אל חשש - לא עבודה שלי).
|
|
|
בתגובה ל: מחקרים על ילדים במשפחות להט"ביות מאת: אנה קבושא ילדים והורות (וסחתיין לדוברת שהעריכה קטעה והשאירה אותנו במתח...)
|
|
|
בתגובה ל: משפחות הקשת מאת: אנה קבמשפחות שההורים בני אותו המין
|
|
|
|
 |
|
|  |