|
|
|
אז כמו שכתבתי, יש לי על כל DOK למעלה מ-10,000 קבצים. הבעיה - אי אפשר לבדוק את כולם. לפעמים אני צריכה לבדוק אותם, לוודא שאין נזק אם למשל הם היו קרובים מידי לתנור... השאלה - אם אני בודקת את הגודל הכללי של התיקייה הראשית, עד לרמת הביט, ובכל הדוקים יוצא אותו דבר - זה אינדיקציה שהקבצים תקינים? מתנצלת על החפירה...
|
|
|
|
בתגובה ל: בדיקת קבצים מאת: flsnbl דוק יעמוד בקירבה לתנור חימום?
חופרת... מתנצלת
|
|
|
|
בתגובה ל: וזה מוביל לשאלה מאת: flsnbl לפעול עד 60 מעלות.
גם הודעה זו תשמיד את עצמה בעוד 5 4 3 . . פאף
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: תיאורטית DOC אמור מאת: האורח מעלות מפיק מפזר חום?
|
|
|
|
בתגובה ל: זאת שאלה שממש לא קשורה לפורום, אבל יש לך מושג כמה מאת: flsnbl לא מתקרב ל 60 מעלות
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: בדיקת קבצים מאת: flsnbl לתקינותם.
מדוע שלא תצרבי העתק או שניים עבור השקט הנפשי שלך?
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: לא - זו לא אינדקציה מאת: האורח ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: בשביל השקט הנפשי שלי יש 4 עותקים... מאת: flsnbl ללא תוכן
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: בדיקת קבצים מאת: flsnbl מבלי לפתוח אותם אחד-אחד.
בדיקת גודל תיקייה כללי נותנת לך אינדיקציה לגבי כמות המידע, לא לגבי התקינות/אמינות שלו.
אני מציעה לך לנסות לסנן חלק מהקבצים, למשל כאלה שהמידע בהם כבר לא עדכני או שהקבצים עצמם מאוד ישנים ולא משמשים אותי ביומיום וכן גם כאלה שיש להם גרסה טובה יותר (אני למשל לא מזמן עשיתי סינון של כל אלבומי התמונות שלי, ואם נניח יש לי כמה תמונות דומות - אז שמרתי רק את הטובה ביותר, וכל השאר מחקתי).
זו עבודת פרך, הסינון הזה, אבל זה חיוני כדי לא להגיע למצב שצריך לבדוק עשרות אלפי קבצים אחד-אחד.
|
|
|
|
בתגובה ל: אני לא מכירה דרך לבדוק תקינות של כל-כך הרבה קבצים מאת: MAGOZ כל החיים שלי שמורים בדוקים האלה. יש בהם הרבה תמונות - והמון חומר כתוב. כבר מחקתי כל מה שאפשר היה.
|
|
|
|
בתגובה ל: בדיקת קבצים מאת: flsnbl יכול להיות שאני אכניס דוק למחשב, לא אגע למשל בקובץ X, אבל בכל זאת יקרה משהו לקובץ X? כלומר, במילים אחרות, יכולים להיפגע קבצים בדוק כשהוא מוכנס למחשב למרות שלא נגעתי בהם?
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה לכם. יש לי שאלה קצת מוזרה - מאת: flsnbl ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה לכם. יש לי שאלה קצת מוזרה - מאת: flsnbl גם בהוצאה
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: כן ו מאת: האורח ובהוצאה - אני עושה "הוצאה בטוחה".
|
|
|
|
בתגובה ל: אבל אם לא החום של המחשב, מה יכול לפגוע בהם? מאת: flsnbl זה טוב;יחד עם זאת זה לא ערובה אלא מקדם בטחון. קיימים מזיקים שמחכים להכנסת DOK ויודעים לרוץ רק בהתקנים נשלפים. בהכנסה לא מבוקרת ובעיקר במכונה שאת לא מכירה יכולה להיות יציאת usb דפוקה שתקצר את הסטיק. כמו שכתבתי לך בעבר - DOK לא מיועד לגיבויים; תפקידו הוא להעביר קבצים בנוחות ממקום למקום אך אם "כל חייך" נמצאים בו הרי שזה לא ממש נבון לסמוך על זה;גם אם מדובר בארבעה.... על איזה נפח נתונים מדובר? יש פתרונות נוספים.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: בדיקת קבצים מאת: flsnbl אני מציעה לך להעביר את הנתונים מארבעה דוקים לשני הארדיסקים ניידים משום שדוקים הם פחות חסינים בפני תקלות ומיועדים להעברה מהירה וקלה של מידע ממקום למקום, לא לאחסון לטווח ארוך, בעוד שהארדיסקים מיועדים לאחסון לטווח ארוך ויותר עמידים לפגעים שונים.
בכל מקרה את הדברים האלה תמיד כדאי להרחיק ממקורות של חום ולחות.
|
|
|
|
בתגובה ל: לאור כל מה שכתבת עד כה מאת: MAGOZ כי אני צריכה את הדוקים בכיס. ונזכרתי בעוד משהו - יש סכנה בקירבה של דוק לפלאפון?
תודה על תשובותיך.
|
|
|
|
בתגובה ל: זה בלתי אפשרי מאת: flsnbl כבר כתבתי לך קודם שאין סכנה בקירבה לפלאפון. כתבתי לך שאני שמתי כמה דוקים ביחד עם שני סלולרים ביחד עם אייפוד וביחד עם מודם סלולרי והכל ביחד מחובר למחשב - ואין שום בעיה עם זה.
לגבי זה שאת צריכה את הדוקים בכיס - אין שום בעיה - יש היום הארדיסקים ניידים קטנים מצויינים שאת יכולה לשאת בכיס באותה קלות ונוחות כמו שאת נושאת בכיס את הדוקים שלך, והם הרבה יותר אמינים מבחינת אחסון מידע לטווח ארוך.
|
|
|
|
בתגובה ל: כבר עניתי לך על זה מאת: MAGOZ אבל אני לא יכולה להסתובב עם הארד-דיסקים כבדים בכיס. בכל מקרה, למיטב ידיעתי זיכרון פלאש עמיד הרבה יותר מאשר הארד-דיסק. יש לי הארד-דיסק קטן ונייד - זה לא אותו דבר.
בכל אופן, תודה על תשובותיך.
ומשהו שתמיד רציתי לשאול - למה כל שם משתמש פה כתוב אחרת? אחד באדום, אחד בכחול בולט, אחד רגיל?
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה מאת: flsnbl אדום זה מנהל. כתום זה המשתמש עצמו וכשהוא מחובר למערכת.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: כחול זה user מאת: האורח חניך תורן
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: וכוכב זה מאת: האורח אז את חניכה תורנית? מה זה אומר?
|
|
|
|
בתגובה ל: מתוך סקרנות, מאת: flsnbl ללא תוכן
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: מתוך סקרנות, מאת: flsnbl ללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: תודה מאת: flsnblזיכרון פלאש לא יותר עמיד מהסיבה הפשוטה שבהארד-דיסק, המידע "נצרב" פיזית על הדיסק, ואילו בזיכרון פלאש המידע הוא "וירטואלי" (ככה מבלי להיכנס להסברים טכניים ממש, כי גם אני לא מבינה בזה כל-כך). מה שהופך הארדיסק ליותר עדין זה הרכיבים הנעים שבתוכו, למשל המחט הקוראת, בניגוד לזיכרון פלאש שבו כל הרכיבים הם סטטיים (שאינם זזים). בכל מקרה מהארדיסק ניתן לחלץ מידע אם רכיבים שונים נפגעים, משום שהמידע נמצא פיזית על הדיסק, בעוד שבזיכרון פלאש המידע נכתב ונמחק באמצעות זרם חשמלי. כלומר, בעיה הכי קטנה באספקת החשמל לדוק שלך - עלולה לגרום למחיקה מלאה של המידע שעליו או בהשחתת קבצים, בניגוד להארדיסק שפשוט ייכבה או לחילופין גם אם יתקלקל - עדין תוכלי לחלץ ממנו מידע שמצוי עליו פיזית. שילוב של השניים נקרא SSD http://he.wikipedia.org/wiki/SSDלגבי צבעי המשתמשים: אדום = מנהל פורום. רגיל = משתמש רגיל. כחול בולט עם כוכב = משתמש שקיבל צ'ופר, הצ'ופר הוא שהכינוי שלו יהיה בולט עם כוכב. אותו משתמש רואה את הכינוי של עצמי כתום עם כוכב.
|
|
|
|
בתגובה ל: תשובות מאת: MAGOZ ללא תוכן
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: גם מDOK אפשר להציל מידע מאת: האורח המידע הרי לא מצוי בפורמט פיזי בדוק...
אני מדברת איתך על תקלות נפוצות שקורות למשתמש הביתי.
|
|
|
|
בתגובה ל: ואיך תציל אותו אם הזרם החשמלי מחק את כולו? מאת: MAGOZ תוך מחשבה על השטרות המתגמלות ובתקווה כי הלקוח למד את הלקח...אם כי הוא יכול גם לחזור. מ"ז איך?יש ציודים כלים ואורך רוח.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: אציל מאת: האורח גם לחילוץ מידע מהארדיסק ומדוק יש כלים, אבל השאלה מאיפה יותר קל ויותר זול לחלץ מידע, בהתחשב בכמות ובסוג התקלות שלהם.
אנחנו משתמשים בבית כבר כמה שנים בדוקים ובהארדיסקים ניידים של חברות שונות כי לאף אחד מאיתנו אין מחשב קבוע לאורך זמן ואנחנו כל הזמן מניידים מידע בין המחשבים שלנו, אז יש לנו הרבה "שעות על הכביש" עם התקנים האלה.
בהארדיסקים מעולם לא היו בעיות של מחיקת מידע, בעוד שבדוקים כן (לא רק מחיקות, אלא גם השחתות של מידע, פתאום אין גישה לדוק וכו'), אז לא יותר הגיוני להשתמש בהארדיסק מאשר בדוק שצריך יהיה לרוץ לשחזר אותו (רוב הסיכויים שבהצלחה חלקית)?
הסיכוי להגיע למצב שמצריך שחזור בהארדיסק הוא נמוך יותר מאשר בדוק, בדיוק בגלל שהארדיסק מתוכנן לאחסון לטווח ארוך ואילו דוק מתוכנן לאחסון זמני לצורך העברת מידע.
צריך להיות פרקטי.
|
|
|
|
בתגובה ל: אז מה הנקודה? מאת: MAGOZ כשאת בוחרת לוח את יכולה לכוון את עצמך למותג טוב ודגם מעולה, אם תעשי את זה רוב הסיכויים שלא תרכשי לוח חדש כ 4 שעות לאחר סיום האחריות.... עם דיסקים יש אלמנט, לא קטן, של מזל. את יכולה לרכוש את הדיסק שנחשב למוביל כרגע ואחרי חודש הוא יפול לך.מצד שני את יכולה לרכוש איזה סמסונג שבניגוד לסטטיסטיטקה הוא יחזיק שנים. הבעיות שנוצרות בדיסק הן שונות מבעיות ב DOK אך את צריכה לזכור שגם אם תפרמטי את הדיסק ניתן לשחזר את החומר כך שלמחיקה אין שום משמעות. לפני הרבה שנים הייתי בהרצאה עם תימני חמוד שפיצח שיטה לשחזור דיסקים: גרוסים,שטבעו בביצה,שנשרפו וכו'. הכל אפשרי השאלה היחידה היא - האם מוכנים לשלם?
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: אה...דיסק קשיח הוא רכיב מיוחד! מאת: האורח הבחורה מעוניינת לשמור על המידע הזה מכל משמר, שלא יימחק בשום אופן, אז לא יותר הגיוני לבחור בהארדיסק שכפי שכתבת "אם אם תפרמטי את הדיסק ניתן לשחזר את החומר כך שלמחיקה אין שום משמעות" מאשר בדוק שכל זרם חשמלי קטן מוחק לו את התוכן ומצריך שחזור?...
ברכישה של הארדיסק יש אלמנט של מזל בדיוק כמו ברכישה של כל דבר. אין שום קשר בין זה לבין העובדה שהארדיסקים מבחינת אחסון מידע יעילים יותר לנפחים גדולים לטווח ארוך.
היא באה ושואלת בתור אדם פרטי שמעוניין להגן על מידע שחשוב לו מאוד מאוד, לכן התשובה שהיא צריכה לקבל היא מה טוב בשבילה ולא מה טוב כלכלית בשביל המשחזר הפוטנציאלי.
|
|
|
|
בתגובה ל: אתה מצדיק את מה שאני כותבת, אם לא שמת לב מאת: MAGOZ שתקראי את התגובות שלי. הם הלכו בדיוק למקום הזה שלא ניתן לסמוך עליהם.
על הטענה שלך שלא ניתן לשחזר נתונים מDOK הגבתי, ובלי קשר לשואלת המקורית, כי טעות בידך - ניתן לשחזר נתונים מ DOC. זו עובדה, מה לעשות?
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: ולכן הייתי מציע מאת: האורח צודק, ניתן לשחזר נתונים מדוק, אבל המשתמש הביתי לא יכול לעשות את זה באותה קלות כמו מהארדיסק, משום שבדוק התקלות האלה תכופות יותר וללכת לשחזר אותו כל פעם (וסביר להניח שזה יהיה שחזור חלקי בלבד) זה פשוט לא משתלם - לא כלכלית ולא בריאותית רק מהעצבים שזה גוזל.
|
|
|
|
בתגובה ל: אנחנו מדברים על DOK ולא DOC. מאת: MAGOZ לא יכול לשחזר נתונים בקלות. לדיסקים יש 2 תקלות: א. הבקר ( הכרטיס האלקטרוני החיצוני ) ב. הדיסקיות ( במקרה כזה ה"ניתוח" הוא הרבה יותר כירורגי ) משתמש ביתי שמסוגל לעשות את זה הוא לא משתמש ביתי.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: גם מ HD "המשתמש הביתי" מאת: האורח לא טענתי שלדיסקים אין תקלות או שניתן לחלץ מהם מידע בקלות מופלאה, אלא שהם הרבה פחות מועדים לתקלות...
1. דוק סובל ממחיקת/השחתת מידע ספונטנית אחת לחודש אצלי. אצל משתמשים אחרים התדירות נמוכה יותר, כי הם לא משתמשים בדוקים כל-כך הרבה כמוני ולכן גם סטטיסטית יש להם פחות תקלות מאשר לי, אבל יש להם לא מעט תקלות יחסית להארדיסקים. 2. הארדיסק אצל משתמש ביתי לעיתים נדירות סובל מתקלות כאלה שמצריכות שחזור, כאשר רוב המשתמשים חורשים את ההארדיסקים שלהם כי כל העבודה שלנו ביומיום מתבצעת על ההארדיסק ובד"כ אנשים גם חורשים אותו עם מאות ג'יגה של סרטים ותמונות וכו'.
לאור זאת, אז מה יותר קל בחיים: לקנות הארדיסק שאולי תצטרך לשחזר פעם אחת בחיים ואולי בכלל לא ובכל מקרה יש לשחזור סיכוי טוב להיות מלא, או לקנות דוק שיש מצב סביר שתצטרך לשחזר אותו לפחות פעמיים בחיים ושיש סיכוי גבוה שהשחזור יהיה חלקי בלבד?
אני אשאיר אותך לחשוב על התשובה בעצמך ואל תטרח לענות, כי אין לי כוח יותר לדיון הזה ויש לי מבחן שאני צריכה ללמוד אליו והוא קצת (הרבה) יותר חשוב לי מהדיון הזה.
|
|
|
|
בתגובה ל: כמה פעמים אפשר להסביר את אותו דבר? מאת: MAGOZ שיהיה לך בהצלחה במבחן.
כל מה שכתבת פה לא מעלה מהיכולת של המשתמש הביתי לשחזר מידע מדיסק שקרס. נראה שעדיף שתתרכזי בלימודים. באמת בהצלחה ושבת שלום
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: קודם כל מאת: האורח זה לא מעלה את היכולת של המשתמש לשחזר זה מוריד את הסיכוי שלו להגיע למצב שהוא בכלל צריך לשחזר, לכן זה יותר קל.
תודה רבה ושבת שלום.
|
|
|
|
בתגובה ל: להלן התשובה המלאה לחידה: מאת: MAGOZ " ניתן לשחזר נתונים מדוק, אבל המשתמש הביתי לא יכול לעשות את זה באותה קלות כמו מהארדיסק, "
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: החלטת לשגע אותי? מאת: האורח ותכניס את זה להקשר המתאים - זה שכתבתי בשאר ההודעות - שזה יותר קל כי: 1. לרוב התקלות שבהארדיסק לא מוחקות את המידע ואילו בדוק כן. 2. כי זה יותר קל אולי-לשחזר הארדיסק פעם אחת בחיים ושהשחזור בסבירות גבוהה יהיה מלא, מאשר לשחזר לפחות פעם-פעמיים דוק שהשחזור שלו בסבירות גבוהה יהיה חלקי.
הטעות שלי הייתה בניסוח, ואח"כ הבהרתי למה הכוונה.
כשנדפק לי המידע על הדוק, אני מפרמטת אותו ומעתיקה מחדש את המידע מהגיבוי שבהארדיסק. בחורה שהגיבוי שלה נמצא על הדוק - תהיה חייבת לשחזר את הדוק, כי אין לה הארדיסק להעתיק ממנו. אם למשל הייתי במקומה, הייתי צריכה כל חודש לרוץ למעבדה לשחזור ולקוות שיצליחו לשחזר חצי מהמידע. סביר להניח שאם זה אצלה גיבוי ולא בשימוש יומיומי כמו אצלי, היא לא תסבול מכאלה תקלות תכופות, ועדין הסיכוי שלה לתקלות גבוה מאשר בהארדיסק.
|
|
|
|
בתגובה ל: נכון מאת: MAGOZ יצא לי כבר לשחזר דיסקים של חצי טרה שנדפקו טוטאלית ודיסקים שסתם הטבלאות שלהם נעלמו ( עם כל החומר כמובן). סבירות גבוהה? הסבירות היא שווה כמובן שאני מדבר על שיחזור אמיתי ולא על רכיב שמפורמט וחזר לתפקד אלא כזה שלא רק שלא ניתן לפרמט אותו הוא כבר שכח מה זה מערכת קבצים. יש בעיות מורכבות יותר ומורכבות פחות.סוג הרכיב לא משפיע על זה.מה שכן משפיע זה אופי הדאטה שאבדה.
גיבוי הוא נושא סבוך ומורכב הרבה יותר ממה שמקובל לחשוב.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: אתה מצדיק את מה שאני כותבת, אם לא שמת לב מאת: MAGOZ ילדים, לא לריב. מ'זתומרת כל זרם חשמלי קטן? מאיפה יגיע הזרם הזה? אני משתמשת בדוקים רק על המחשב שלי ולא מכניסה אותם למחשב אחר. וזה באמת דוק של 32 ג"ב - שיש לו עוד 3 גיבויים. בעצם 4. 4 דוקים זהים אצלי בכיס, ודוק נוסף במגירה בבית. בעצם 5 - יש דוק גם במשרד של אבא שלי. לא לשמור את כל הביצים בסל אחד...
הדוקים הם של קורסייר, יש לכם מושג אם הם נחשבים טובים? הם אמורים להיות נגד מים ונגד זעזועים.
|
|
|
|
בתגובה ל: רגע רגע מאת: flsnbl ללא תוכן
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: והמחשב שלך מחובר ל? מאת: האורח בד"כ כשאני מעדכנת את הדוקים אני מוציאה אותו מהחשמל.
|
|
|
|
בתגובה ל: זה לפטופ מאת: flsnbl הבטריה משמשת כמאין אל- פסק ולכן מצבך, יחסית, סבבה.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: רגע רגע מאת: flsnbl קורה לפעמים שיש קפיצות בחשמל, גם אם את לא רואה אותן כי הן קטנות מכדי להשפיע על המחשב כולו, וזה יכול לגרום למחיקה בדוק.
המחיקות האלה לא מאוד נפוצות, אבל קיימות.
אם שומרת 5 דוקים במקומות שונים, אין לך מה לדאוג מפני מחיקה כזו, משום שגם אם אחד נמחק - יש לך עוד 4 של גיבוי, והסיכוי שיותר מדוק אחד יימחק/יתקלקל בו זמנית שואף לאפס מאופס.
לגבי החברה אני לא יודעת.
|
|
|
|
בתגובה ל: זרם חשמלי מהמחשב שאליו הדוק מחובר מאת: MAGOZ אני אראה את זה לפי הגודל של התיקייה, לא?
|
|
|
|
בתגובה ל: אם יקרה משהו כזה, של מחיקת מידע, מאת: flsnbl אם כי לעיתים יתכן רישום כוזב של נפח הקבצים בעקבות השחתת מידע, לי למשל זה קרה שבוע שעבר עם קבצי mp3 שהושחתו וכל אחד היה באורך של שתי שניות במקום 10 דקות כפי שהיו אמורים להיות, אך בפרטי הקבצים עדין נשאר אותו נפח רשום.
אני מציעה לך פעם בכמה זמן לעבור על הקבצים שלך כדי לוודא את תקינותם ובכל מקרה לנסות בכל זאת לסנן שוב ולחשוב אולי על אמצעי אחסון אמין יותר.
|
|
|
|
בתגובה ל: רוב הסיכויים שכן. מאת: MAGOZ שבע השכבות - תהני.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: UDP אל מול TCP מאת: האורח ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: יותר חשוב לי ללמוד על ההבדל בין BGN לBGP לBAAR. מאת: MAGOZ לילה טוב
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: ואיך תציל אותו אם הזרם החשמלי מחק את כולו? מאת: MAGOZ חוץ מאהבה אנחנו משחזרים ה כ ל
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: איך אומרים ב MITsy? מאת: האורח במקום פשוט לאחסן מידע על הארדיסק שהסיכוי שהוא יצריך שחזור נמוך יותר???
אם הייתי סומכת על הדוקים שלי ורצה לשחזר אותם כל פעם שהייתה בהם תקלה, היה יוצא לי יותר זול לקנות את הציוד ולהעסיק את הטכנאי בעצמי מאשר ללכת למעבדה שתעשה את זה, כי אני חורשת על הדוקים ועל ההארדיסקים - ואלה האחרונים מעולם לא הצריכו שחזור, בעוד שאלה הראשונים - באבוה-בוה.
|
|
|
|
בתגובה ל: ונראה לך הגיוני לרוץ כל פעם לשחזר דוק??? מאת: MAGOZ הכותרת שלה "הוצאה בטוחה" קראי אח"כ תחזרי להוציא קיטור, אם הוא עוד יהיה. מה גם שיש פתרונות גיבוי נוספים אך נראה כי השואלת מעדיפה להמשיך בדרך שלה.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: קצת למעלה יש תגובה מאת: האורח הרבה יותר קטנים מדוקים (מהניסיון שלי גם יותר אמינים, אבל לא בדקתי את זה אמפירית כמו עם דוקים והארדיסקים), אבל בגלל הגודל שלהם גם יותר קל לאבד אותם וגם אי אפשר לקרוא אותם ישירות ברוב המחשבים וצריך קורא מיוחד עבורם.
קראתי את זה שהיא מחפשת משהו כמה שיותר נייד, כנראה שהיא לא מודעת עד כמה הארדיסקים ניידים נהיו קטנים, במיוחד שלמרות שזה 10,000 קבצים הנפח של המידע כנראה לא גדול במיוחד אם היא מגבה את כולו על דוק אחד (רוב הסיכויים שהדוק שלה הוא לא יותר מ32 ג'יגה, כי מעבר לזה כבר לא משתלם כלכלית).
|
|
|
|
בתגובה ל: אני משתמשת גם בכרטיסי זיכרון מאת: MAGOZ אם למשל מדובר ב 2G הרי שהיא יכולה להצטרף לקהילה החמה של ubuntu ולהירשם לשירות של ubuntu one. אם מדובר ביותר נפח אפשר לעלות את זה לחוות שרתים/אירוח. זה עולה אבל זה מגובה. עוד אפשרות היא לצרוב 2-3 העתקים לשכור תא דואר ולאחסן אותם שם. יש עוד פתרונות אבל העגל מעדיף בקבוק.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: לכן שאלתי אותה על הנפח מאת: האורח משום שזה מידע פרטי מידי, לכן אובונטו וואן ושלל שירותי רשת אחרים אינם אופציה עבורה.
היא לא תשכור תא דואר לאחסון משום שהיא רוצה שהמידע הזה יהיה כ-ל הזמן עליה, שיהיה כ-ל הזמן זמין ונייד, ושכ-ל העותקים יהיו עליה. תא דואר שכור לא משרת את המטרה הזו.
|
|
|
|
בתגובה ל: היא כבר כתבה שהיא לא מעוניינת לעלות את זה לרשת מאת: MAGOZ אני האחרון שיכפה עלייה משהו.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: בדיקת קבצים מאת: flsnbl ואני חושבת שנגמרו לי השאלות. שוב תודה על התגובות.
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה מגוז והאורח!! אשמח לקרוא גם את תגובת המנהל. מאת: flsnbl ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה מגוז והאורח!! אשמח לקרוא גם את תגובת המנהל. מאת: flsnbl אני חושב ש-5 דוקים זה מספיק בטוח אבל אם המידע כל כך חשוב את יכולה לצרוב על דיסקים ולשים אותם איפשהו למקרה ש... את יכולה גם לאחסן ברשת במיקום אותו רק את תדעי, אף אחד לא יחפש שם אם הוא לא יודע על קיומו. שירות האחסון של גוגל נותן עד כמה שידוע לי שטח אחסון זהה לזה של GMAIL שזה אומר כמעט 7.5 ג'יגה שגודל עם הזמן. יש עוד שירותי אחסון רבים ברשת שנותנים שטח אחסון בחינם ואם את רוצה את יכולה גם כאלה בתשלום.
את יכולה תמיד גם לקנות הארד דיסק נייד, אחת לכמה זמן להוסיף אליו את הקבצים החדשים ולאחסן אותו איפשהו למקרה הצורך.
אבל שוב, אני סבור שהדוקים מספיקים לך ואת לא צריכה יותר מזה אלא אם את שומרת על סודות האטום. :)
|
|
|
|
בתגובה ל: התגובה שלי לא תהיה טובה יותר ממה שכבר קבלת מאת: clutchless ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: התגובה שלי לא תהיה טובה יותר ממה שכבר קבלת מאת: clutchless סורי, פתאום ניזכרתי בשאלה הזאת
|
|
|
|
בתגובה ל: חשמל סטטי פוגע בדוק? מאת: flsnbl ESD זו המחרוזת לחיפוש במנוע החביב עלייך, אם תרצי להעמיק.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: כן מאת: האורח ונוצר חשמל סטטי על בד מעליהם - הם ייפגעו?
|
|
|
|
בתגובה ל: אם הדוקים בתוך פאוץ', מאת: flsnbl לא בדקתי. אם זה מטריד אותך כנסי לחנות מחשבים הקרובה אלייך ובקשי אריזה אנטי סטטית.ממילא זה הולך לפח.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: לא יודע מאת: האורח הדוקים בתוך פאוץ' כזה של טיולים (פאוץ' להחבאת כסף). מעליהם יש בד ומעליו עוד בד. שפשפתי את היד בבד העליון - האם נוצר חשמל סטטי? ואם כן - הוא ייפגע בדוקים?
בכל אופן תודה על תשובתך.
|
|
|
|
בתגובה ל: השאלה היא כזו - מאת: flsnbl כן
"ואם כן - הוא ייפגע בדוקים?" אם נוצרה פגיעה - היא כבר נעשתה! השפשוף של אתמול לא יצור פגיעה מחר.
כמו שכתבתי - לא בדקתי השפעות מהסוג הזה ומכאן כי איני יודע אך לא נראה לי מתיאורך שגרמת נזק. המלצתי באשר לאריזה אנטי סטטית בעינה עומדת.
Linux Is Not UniX
|
|
|
|
בתגובה ל: "שפשפתי את היד בבד העליון - האם נוצר חשמל סטטי?" מאת: האורח ללא תוכן
|
|
|