|
|
|
אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים - אם לא אנא הגידו לי.
אז הבנתי שחשמל סטטי הוא האויב הגדול של ה-DOK שלי. אבל איך יגיע חשמל סטטי לדוק? לדוקים שלי יש מעטה גומי ופקק מגומי, ורק בחלקים האלו אני נוגעת.
|
|
|
|
בתגובה ל: חשמל סטטי מאת: flsnbl איך יודעים כשיש חשמל סטטי?
|
|
|
|
בתגובה ל: עוד משהו מאת: flsnbl איזו עוצמה של חשמל סטטי צריך כדי לפגוע בדיסק און קי?
|
|
|
|
בתגובה ל: חשמל סטטי מאת: flsnbl צרבי את הקבצים שלך לילר בטחון על דיסק DVD והסירי דאגה מליבך. החומר לא ימחק לך כל כך מהר מה-DOKים שלך. חשמל סטטי לא יפגע בהם כל כך בקלות וחשמל סטטי חזר יש בעיקר בעונות מעבר. (צלוי גם בסוג הבגד)
אבל אל תפחדי לחינם, כמו שאמרת יש לך עותק במגירה וכמה עותרים עליך, באמת שאין לך מה לפחד מאבדן מידע.
את יכולה לחיות בראש שקט.
|
|
|
|
בתגובה ל: את סתם נלחצת מאת: clutchless ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה!! מאת: flsnbl מה שקרה זה ששיפשפתי את היד במכנסיים (טריינינג) ולדעתי יצרתי חשמל סטטי. השאלה היא כמה זמן היד שלי נשארת עם חשמל סטטי? כי מאוחר יותר בדקתי את הדוקים ועכשיו אני מפחדת שנשאר חשמל סטטי בידיים והם ייהרסו... לצרוב לא יפתור הרבה, כי החומר על הדוקים מתעדכן כל יום. למעשה בדקתי דוק אחד, והוא פעל בלי בעיות, ובכל זאת אני חוששת שהוא "נדבק" בחשמל סטטי והדביק גם את חבריו הצמודים אליו.
|
|
|
|
בתגובה ל: עוד משהו אחרון מאת: flsnbl במגע ישיר עם הגוף שלי, אלא למשל נמצא בפאוץ' על הגוף.
|
|
|
|
בתגובה ל: השאלה גם היא אם חשמל סטטי יכול לפגוע בדוק שלא בא מאת: flsnbl ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: אין לך מה לדאוג. מאת: MAGOZ את הדוק, וגם האורח אישר זאת.
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה. פשוט קראתי שחשמל סטטי יכול למחוק לגמרי מאת: flsnbl הסיכוי הוא נמוך עד אפסי.
אני למשל מסתובבת עם הדוקים שלי בתא קטן בתיק שהתוכן שלו מבד. הם מתחככים כל הזמן בבד של התיק, בפתקי נייר ובטישיו שנמצאים בתא הזה ובעוד כל מיני דברים, וכמובן שאני משתמשת בהם אז הם מתחככים בעוד דברים, וזה אף פעם לא היווה בעיה.
את יכולה להיות רגועה.
|
|
|
|
בתגובה ל: נכון, אבל במקרה שלך, ממה שאת מתארת מאת: MAGOZ נמצאים בפאוץ' כזה של טיולים (להחבאת כסף), עד היום לא קרה נזק. השאלה שלי היא יותר לגבי הידיים שלי למשל - מה יקרה אם יצרתי חשמל סטטי ביד ואח"כ נגעתי בדוק? כמה זמן חשמל סטטי נשאר על הידיים? ועוד שאלה, האם חשמל סטטי "מדבק", אם בדוק אחד יש חשמל סטטי זה יעבור לדוק שצמוד אליו?
|
|
|
|
בתגובה ל: שוב תודה, הדוקים אצלי מאת: flsnbl חשמל סטטי כשמו כן הוא, סטטי, "עומד". זה לא החשמל הרגיל שזורם במוליכים אלא מטען של אלקטרונים שעוברים בחיכוך מחומר אחד לשני ולאחר מכן נפרק מהחומר הטעון לחומר אחר כלשהו.
אז לא, הוא לא מדבק מדוק אחד לאחר. אם נפרק מטען מחפץ כלשהו לאחד הדוקים, זה לא יידבק מאותו דוק לאחרים משום שהפריקה משמעה חזרה לאיזון בין החומר שממנו נפרק המטען לבין הדוק.
את לא יוצרת חשמל סטטי בידיים וגם לא אוגרת אותו שם. חומרים שונים עשויים לפרוק מטען של חשמל סטטי לידיים שלנו, כמו למשל מכוניות ביום חם בסופת חול שנטענו הרבה זמן ואז נגענו בידית של הדלת וחטפנו "זץ" כזה, אבל הידיים עצמן לא מעבירות את זה הלאה לשום דבר, משום שכמו שכתבתי - הפריקה הזו היא סוג של איזון של המטענים.
|
|
|
|
בתגובה ל: חשמל סטטי אינו מדבק מאת: MAGOZ כמו שכתבתי, הדוקים שמורים בפאוץ' והפאוץ' הוא עלי - נוגע בגוף. אם חטפתי חשמל סטטי ממקור כלשהו (למשל זץ מהאוטו) - החשמל יעבור לפאוץ'?
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה!! ושאלה אחרונה... (אני מקווה) מאת: flsnbl ועדין, רוב הסיכויים שהדוקים לא ייפגעו משום שמדובר כמעט תמיד במטענים די קטנים שנפרקים מיידית רק ליד או רק לבד, לא מעבר לזה, כך שגם אם נפרק כזה מטען לפאוץ' - סביר להניח שהדוקים שלך כולל המידע שבהם נשארו תקינים, בדיוק כמו שהדוקים שלי נשארים תקינים באותו מצב, בדיוק כמו שהדוקים של כולם נשארים תקינים.
|
|
|
|
בתגובה ל: המטען מהרכב יכול להיפרק גם לפאוץ' מאת: MAGOZ ושוב תודה על העזרה
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה!! אשמח לשמוע גם את דעתו של מנהל הפורום מאת: flsnbl אבל מה הסיכוי שכל ההתקנים שיש לך יקבלו מכת חשמל בו זמנית ועוד כשיש אחד במשרד של אבא ואחד במגירה?
כמה פעמים שמעת על דיסק און קי שנמחק כתוצאה מחשמל סטטי? זה לא קורה לעיתים כל כך תכופות. אז את יכולה להקשיב לעצת האורח ולשים את ההתקנים שלך בשקית דוחה חשמל סטטי ואת יכולה פשוט להפסיק לחיות בפחד שהדיסק און קי שלך הולך למות כי מכשירים כאלה מחזיקים בכייף מספר שנים ואם אחד יתקלקל תמיד יהיו לך את האחרים.
ואני רואה שלא משנה כמה פעמים נגיד לך שאין לך מה לדאוג, את תמשיכי לדאוג אז למה שלא תגבי בנוסף גם על השרתים של גוגל? מה הסיכוי שגם השרת של גוגל ימחק בדיוק ביום שהדיסק און קי שלך יהרס מחשמל סטטי?
|
|
|
|
בתגובה ל: חשמל סטטי אינו מדבק מאת: MAGOZ אם המטען החשמלי לא נאגר ביד, איך זה שלאחר לדוגמה שפשוף היד בבד - נייר וכד' יידבקו ליד?
|
|
|
|
בתגובה ל: רגע רגע... מאת: flsnbl ומהבד/נייר המטען הזה נפרק אל היד שלך ומשם מתבצעת הארקה לאדמה.
|
|
|
|
בתגובה ל: משום שהמטען לא נאגר ביד אלא בבד/נייר מאת: MAGOZ אני יכולה לשפשף את היד בשיער או בבד, ואח"כ להתקרב לדוגמה לנייר אחר - והוא יידבק ליד.
|
|
|
|
בתגובה ל: אבל למשל, מאת: flsnbl אמרתי לך וגם אחרים לך אמרו לך מלא מלא פעמים שהדוקים שלך בטוחים. הם בטוחים כי דוקים בנויים להיות עמידים בגלל שהם מיועדים להיות מאוד ניידים וכי סטטיסטית הסיכוי שיותר מדוק אחד יתקלקל לך באותו זמן שואף לאפס.
אם עכשיו זה סתם בקטע של ללמוד על חשמל סטטי אז תכתבי "חשמל סטטי" בגוגל ותראי שמופיעות לך המון תוצאות ובכולן הסברים יפים ומפורטים על תופעת הטבע החביבה הזו.
|
|
|
|
בתגובה ל: החלטת לשגע אותי? מאת: MAGOZ לא התכוונתי לשגע אף אחד, מצטערת שזה יצא כך. סליחה.
|
|
|
|
בתגובה ל: אני מתנצלת... מאת: flsnbl ללא תוכן
|
|
|