שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה
לוחמה פסיכולוגית מפי מנכ"ל סלקום?
לוחמה פסיכולוגית מפי מנכ"ל סלקום?
פורסם לפני 207 ימים     מאת clutchless     סה"כ תגובות: 1     תגובה אחרונה לפני: 207 ימים

מסנכ"ל סלקום, עמוס שפירא, טוען כי אינו מתנגד למתן רשיונות למפעילים וירטואלים מכיוון שאינו רואה בהם איום.

בגדול הוא צודק, הם לא יהוו איום לאף מפעילת סלולר אבל מהדברים שלו עושה רושם שהוא בעיקר מנסה להפחיד את הציבור שלא יעברו למפעיל וירטואלי כי זה מועד לכלשון. (מי ירצה לעבור לחברה שתפשוט רגל אחרי חצי שנה?)

הפסקה שמפריעה לי היא הפסקה הבאה ואני אדגיש את הקטעים הקריטיים:
"למפעיל וירטואלי בישראל אין שמץ של סיכוי להצליח מבחינה עסקית. כאשר לעסק אין שום יתרון, אין שום סיבה לקיומו, אזי אין סיכוי שהוא יהיה עסק רווחי", אמר שפירא. "אם עסק קונה מחברות הסלולר דקות שיחה, האם העלויות שלו יהיו יותר זולות? לא. האם יש סיכוי שתהיה לו מערכת הפצה יותר טובה? לא. האם יש בשוק נישה בעלת גודל מינימלי כלשהו, שמישהו יוכל לספק את צרכיה בצורה יותר טובה מחברות הסלולר? תמהתני. האם יש פה חדשנות כלשהי ברמת המוצר? הרי אם הוא קונה את הדקות מחברות הסלולר, מה הוא כבר יכול להציע מעבר לכך? בעולם העסקים ידוע שכאשר אתה נכנס לעסק, שבו אין לך שום יתרון יחסי, הסיכוי שלך לאורך זמן לעשות כסף הוא אפס, במיוחד כשלוקחים בחשבון שמולך לא עומדות חברות טיפשות".

http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3391156,00.html

מנכ"ל סלקום בטוח לא אדם טיפש ובטוח יודע דבר או שניים על מנהל עסקים אז גם ברור לי שהדברים שהוא אומר לא באים מתוך בורות אלא מנסים לשרת מטרה כלשהי ולמה אני אומר את זה?

אין סיכוי להצליח מבחינה עסקית? כאשר אין יתרון אין סיבה לקיום עסק? אין סיכוי שיהיה רווחי? מי אמר בדיוק?
נכון, הם לא יוכלו להוביל את השוק אבל להיות רווחיים דווקא כן, יש סיבה לקיומם. עובדה שבתי עסק עדיין עומדים איתנים ונשארים רווחיים גם אם הם לא מובילים את השוק ולא יכולים להתחרות בחברות הגדולות בשוק, בכל תחום!
האם העלויות של מפעיל סלולארי יהיו זולות? כן! כי אם הם קונים מהמפעילות הקיימות דקות שיחה, הם קונות במחיר סיטונאי מוזל מאוד ויכולות להרשות לעצמן למכור את אותן דקות במחיר נמוך מזה שמציעות חברות הסלולר מכיוון שההוצאות של מפעיל וירטואלי נמוכות פי כמה וכמה.

עובדה- מפעילים וירטואלים קיימים בעולם, אם הם היו כל כך לא רווחיים ומועדים לכשלון, הם לא היו קיימים היום, לא כך?

האם יש בארץ נישות שמפעיל יוכל להתמקד בהן? חד משמעית כן! כשחברה מנסה לפנות לפלח שוק רחב במיוחד כמו חברות הסלולאר למשל, קל מאוד לחברה חדשה להגיע ולהתמקד בפלח שוק קטן וספציפי, חברה שמנסה לפנות לכולם לא תוכל להתחרות עם המוכוונת הקטנה לאותו שוק ספציפי. חסרים שווקים ספציפיים בארץ? בשום מקום לא חסר. מספיק שהם יתמקדו בשוק החרדי והם מבחינתם עשו את שלהם, נכון שזה לא יהרוג את המפעילות הקיימות אבל זה מספיק כדי להחזיק חברה קטנה שכמעט ואין לה הוצאות.



תוקן על ידי clutchless 8/2/2010 19:55

Bookmark and Share

הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
הכינו מחשבכם לקיץ
המאמר הנ"ל בא להכין את מחשבכם לקראת הקיץ המשמש ובא.
12/4/2010
כלים שימושיים
מקבץ של שירותי אינטרנט שיעשו לכם חיים קלים יותר
1/3/2010
וינדוס, עבר, הווה, עתיד.
מאמר קצר על מערכות ההפעלה וינדוס מבית מיקרוסופט לאורך השנים.
16/7/2009
מדיניות הרישוי של מוצרי מיקרוסופט
במאמר הבא, אנסה להסביר ולהבהיר מהי מדיניות חברת מיקרוסופט לגבי מוצריה. המאמר מתייחס בעיקר למערכות ההפעלה וינדוס ולמוצרי אופיס השונים.
16/3/2009
מספר כללים למחשב תקין אשר יאריך ימים
ישנם מספר כללים פשוטים אשר יעזרו לנו לשמור על המחשב. במידה ונשמור על כללים אלו נוכל להנות ממחשב תקין ובריא לאורך זמן.
7/6/2009





המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0635)