אל תנסו לבד בבית
|
|
אל תנסו לבד בבית
פורסם לפני
3203 ימים
מאת rudy12
סה"כ תגובות: 10
תגובה אחרונה לפני: 3191 ימים
|
|
|
|
|
בתגובה ל: אל תנסו לבד בבית מאת: rudy12 הוא גם סובל מקציצת איברים חיים לצורך קוסמטיקה, גועל נפש...
|
|
בתגובה ל: נורא, לא רק שהכלב סובל משגעון הלייזר מאת: Hamsika אל תתחילי גם את עם האוזניים. מתי תבינו שבסך הכל 9 מדינות כמו פינלנד,נורווגיה, וכאלה יש בהם חוק האוסר חיתוך אוזניים. בכל יתר העולם זה מותר ועושים את זה אצל רופא ותחת הרדמה. לא לוקחים גרזן וחותכים .עד שנה שעברה גם אצלינו היה מותר..הוא לא ממש סובל .גם נשים עושות קוסמטיקה אצל הרופא ואני לא צריך להסביר לך מה חותכים ומה מוסיפים.והן נהנות מכל רגע,אפילו אם בהתחלה כאב
|
|
בתגובה ל: ניל"י יקירתי מאת: rudy12 אני בשמחה אקח אותה שיעשו לה את זה. עד אותו היום: לחתוך זנבות ואוזניים לכלבים זו התעללות שטוב שאסרו אותה בישראל.
|
|
בתגובה ל: ביום בו הכלבה שלי תבוא אלי ותבקש שיחתכו לה את הזנב מאת: טלית נודדת את שואלת את התינוק? כבר היתה אחת בתפוז שאמרה שלילדיה לא עושה ברית כי הם לא אמרו לה. את גם?
|
|
בתגובה ל: טלית ...ברית את עושה? מאת: rudy12 מתכוונים לעשות זאת לילדיהם. גם אני לא מתכוונת לעשות את זה לילדים שלי - ואמרתי את זה גם בתפוז. יש עניין כזה של בחירה חופשית של ניתוחים קוסמטיים והתעללות בחסרי ישע. ברית מילה נכנסת לשני התחומים האלו.
|
|
בתגובה ל: טלית ...ברית את עושה? מאת: rudy12 ברית עושים במדינתנו הנאורה כי אחרת הילד יסבול בבגרותו, אם זה בצבא, או בפנמיה או לאחר נישואיו, כל הילדים נמולים ולכן בכדי להקל על הילד רוב האוכלוסיה מלה את התינוק...
אני לדוגמא, המתנתי עד לגיל 4 חודשים של שני בני (בערך), את הברית ערך חירורג ולא מוהל, התנאים היו סטרילים, הרופא ידע להקל על התינוק בכדי שלא יכאב לו...
גם כיום, לו היה נולד לי בן, הייתי עורכת לו מילה ע"י רופא ולא ע"י מוהל...
ישנם מחקרים לכאן ולכאן אם הברית אכן מטיבה נגד מחלות מין זכריים, במחקר שנעשה בסוף שנות השישים, נראה כי היהודים בארה"ב סבלו פחות ב 40% ממחלת הזיבה, המסקנה היתה כי עצם המילה, הורדת העודף העור בקצה איבר המין מגינה מפני לכידת וירוסים בקפלים...
אינני דתיה ואינני מאמינה באלוהים, אולם התורה נכתבה מתוך מחשבה על בריאות האדם, לכן יש הגיון בכמה חוקים תנכיים... לא בכדי נאסר לאכול חזיר, בשר החזיר מאוד שמן ולא התאים למזג האויר הכנעני של אותה התקופה, אל תשכח כי לא היו מקררים בעותה העת...
כנ"ל רחצה במקוה, לא היו בעת ההיא מקלחות ומים זורמים, לכן בכדי לשמור על נקיון נכתב הצורך באבילה במקוואות, הן לגברים והן לנשים...
|
|
בתגובה ל: רודי, לדעתי אתה עושה מישמש בין שני הדברים... מאת: Hamsika למשל, בנוגע למחלות המין של שנות השישים הראו כבר שהקשר האמיתי היה בין השמרנות הדתית ובין מחלות המין ולא בין ברית המילה ומחלות המין. כלומר, בחרו אוכלוסייה יהודית דתית שבה יש מיעוט פרטנרים מיניים (והרבה מילה) וערכו השוואה אל מול אוכלוסיה חילונית עם הרבה פרטנרים ומעט מילה.
בכל אופן, המחקרים אינם לכן ולכן. רובם המכריע של המחקרים מראים שאין יתרון בריאותי משמעותי להליך של ברית מילה ולכן גם רוב ארגוני הבריאות המובילים בעולם אינם ממליצים על ברית כהליך שגרתי. יש לי גם קישורים, אם את רוצה.
מעבר לכך: יש בישראל של ימינו מספיק גברים בוגרים ובעלי עורלה שנולדו וגדלו בישראל ויכולים להעיד שאין בעיות חברתיות לילדים שלמים. אכן רוב ההורים החילוניים שבוחרים למול את ילדיהם פוחדים מההיבט החברתי אך המציאות מראה שאלו הפחדים שלהם, ואין להם בסיס אמיתי במציאות. המתלבטים והפוחדים יכולים להיפגש עם הורים לילדים שלמים ולהיווכח בכך בעצמם.
|
|
בתגובה ל: רודי, לדעתי אתה עושה מישמש בין שני הדברים... מאת: Hamsika היו כמה וגם כאן שורה למעלה טלית הנודדת כתבה שהיא לא מוכנה לעשות ברית לבניה. ולא משנה שהרפואה המודרנית ממליצה מאוד על זה.גם לנכד שלי נערך הברית עי כירורג.. על זה אין ויקוח.תקראי מה טלית כותבת. אין שום סלט
|
|
בתגובה ל: לא על דתיות היה הויקוח מאת: rudy12 אין אף ארגון בריאות עולמי שממליץ על ברית כהליך שגרתי אצל ילודים. אני רואה שהעובדות לא ממש מעניינות אותך, אבל בכל זאת:
* נייר העמדה של האיגוד הרפואי הקנדי (Canadian Medical Association), ממרץ 1996. המלצתם היא: אין לבצע באופן שיגרתי מילת יילודים" וגם: "סך-כל העדויות על התועלת והנזק במילה הן כה מאוזנות שאין הן תומכות בהמלצה על המילה כתהליך שיגרתי ליילודים". המקור: "circumcision of newborns should not be routinely performed", וכן: " the overall evidence of the benefits and harms of circumcision is so evenly balanced that it does not support recommending circumcision as a routine procedure for newborns",
* האקדמיה האמריקאית של רופאי הילדים (American Academy of Pediatrics): במרץ 1999 פרסמו המלצה דומה לזו הקנדית: "העדויות המדעיות הקיימות מעידות על תועלת בריאותית פוטנציאלית ממילת יילודים זכרים; אולם נתונים אלה אינם מספיקים על-מנת להמליץ על מילת יילודים שגרתית." " Existing scientific evidence demonstrates potential medical benefits of newborn male circumcision; however, these data are not sufficient to recommend routine neonatal circumcision."
* אגוד הרופאים הבריטי (British Medical Association, BMA) פירסם הדרכה לרופאים בנוגע לחוקיות והמוסריות של מילת זכרים: "ה-BMA קובע כי העדויות בנוגע לתועלת ממילה שאינה מסיבות רפואיות אינן מספיקות על-מנת להצדיק בפני-עצמן את ביצועה." The BMA considers that the evidence concerning benefit from non-therapeutic circumcision is insufficient for this alone to be a justification for doing it.
* הצהרת עמדה בנוגע למילה שהוכנה על-ידי קולג´ הרופאים האוסטרלאסיאטי (Royal Australasian College of Physicians) פורסמה ב-2003 ואומצה על-ידי מספר אגודות רופאים באוסטרליה וניו-זילנד (Paediatrics & Child Health Division of the Royal Australasian College of Physicians, Australasian Association of Paediatric Surgeons, New Zealand Society of Paediatric Surgeons, Urological Society of Australasia, Royal Australasian College of Surgeons and the Paediatric Society of New Zealand). מסקנת אגודות אלה היא כי"אין אינדיקציה רפואית למילת זכרים שגרתית." "there is no medical indication for routine male circumcision".
אין מספיק מקום לקישורים לכל אלו. להגעה למקורם הרץ חיפוש על הציטוט באנגלית.
הסיבה היחידה שאי אפשר להתווכח איתה היא מילה מטעמי דת. מצד שני: אני באמת שלא מבינה חילונים (כמוך למשל) שבוחרים לעצום עיניים, לשכנע את עצמם שזה בריא (מניחה שלא קראת אף לא מאמר אחד בנושא לפני שהחלטת על כך) וממשיכים לסכן את ילדיהם ונכדיהם שלא לצורך.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|