|
|
אני משורוולת מרוצה.. שאל אותי כיצד מנותחת מ 4.6.2007 ליבי מאמנת אישית להצלחה לפניות : Libi3617@gmail.com
|
|
|
|
בתגובה ל: יום ב' - חשיבות השתיה מאת: libi79 התחלתי שבוע שעבר ללכת לחדר כושר עם המון מוטיבציה
אני נהנת מאוד ומנסה לדחוף את עצמי במיסגרת היכולת ועד כמה שאני מרגישה בסדר עם זה
היום עשיתי 25 דקות אופניים, 20 דקות קרוס (מי שלא מכיר המכשיר הזה שמחכה פעלה של סקי) מאומצים ביותר אבל עדיין במיסגרת היכולת. בנוסף עבדתי על גב וחזה ובטן. בחדר כושר סה"כ ביליתי שעתיים (כולל מנוחות קצרות בין לבין ומתיחות). אני יוצאת מהחדר כושר אנרגטית ועם הרבה כוח.
עשיתי לי תוכנית ככה שהשבוע אני אהיה בחדר כושר 3 פעמים ועוד פעמיים אם אני אצליח לסדר את שעות השינה שלי כה שאני אתעורר מוקדם
אני מניחה שיגידו לי שאני משוגעת... אבל הייתי רוצה לעשות יותר. אם יצא לי לעשות 5-4 פעמים בשבוע את מה שעשיתי היום אז ממש לא יהיו לי תלונות אבל אני מניחה שלא כול שבוע יצא לי כמות כזו של ספורט והפחד שלי שזה לא יהיה מספיק וגוייטן אמר לי שיש לי חלון הזדמנויות של שנה, שאותו אני מפחדת להפסיד. הפחד הגדול ביותר שלי זה בעוד שנה וחצי ליראות שהניתוח נחשל... האמת הנוראה בפרצוף שלי ואומרת שאפילו הניתוח, המוצא האחרון, לא יעזור לי... שהגורל שלי הוא כניראה להיות בעלת גוף כבד לשארית חיי הבוגרים (מדכא לא?) כמו שאמרתי זה הסיוט שלי... המטרה שלי זה גוף בריא... פחות מחשבה על רזון
|
|
|
|
בתגובה ל: כמה ספורט זה מספיק ספורט? מאת: לא רק פנים יפות פחד פחד ועוד פעם פחד. חלון ההזדמנויות ייסגר, אני לא עושה מספיק, מפחדת להפסיד ושהניתוח שהוא המוצא האחרון - ייכשל.
יקירתי, קודם כל קחי נשימה עמוקה ותרגיעי את הפחד.
לדחוף את עצמך זה מהנה לטווח מאד קצר. אחר כך זה הופך לטורח. אז תתחילי בהדרגה. אני רואה שכיף לך בחדר הכושר אז תבססי קודם כל מה שיש לך שזה 3 פעמים בטוח ועוד שתיים באופציה. תתחילי בהדרגה יקירתי כי שעתיים כל יום בחדר הכושר יעייפו אותך לגמרי וישאירו אותך לא רק ב 3 פעמים - אלא ב 0. לאט לאט...
עשית ניתוח, את אוכלת פחות, את עושה התעמלות ואני מקווה שגם שותה מספיק. מצוין! את עושה הרבה יותר מהרבה אנשים. השרוול מקנה לך ירידה של 60% רק ממנו והנה את עושה גם ספורט מעצב שזה אדיר. תהני מההישגים שלך - אל תרדפי את עצמך.
המטרה שלך זה גוף בריא - יופי! את עושה את הספורט. הגוף שלך כבר יהיה בריא.
שחררי...
אני משורוולת מרוצה.. שאל אותי כיצד מנותחת מ 4.6.2007 ליבי מאמנת אישית להצלחה לפניות : Libi3617@gmail.com
|
|
|
|
בתגובה ל: פנים יפות... מאת: libi79 אני עושה 40-50 דקות בבית על ההליכון חמש פעמים בשבוע, אבל התחלתי בקטן, בחצי שעה 3 פעמים עם אופציה ל4. קודם תראי ש3 פעמים זה בסדר ואת מצליחה לשמר את ההרגל המצויין הזה.. מקסימום תוסיפי אחר כך הליכה ליד הבית ( אחת מהפעמים שלי היא הליכה מהעבודה הביתה 40 דקות). כל הכבוד על הרצון והפחד שמחזק אותך להמשיך, אבל נראה לי שהפחד יעזוב אותך בקרוב תצטרכי משהו אחר שייתן לך את המוטיבציה לזוז.
ובכל זאת , שעתיים כל יום נראה לי קצת טו מאצ'.. תחשבי על זה, כל החיים כפול 5 פעמים בשבוע כפול שעתיים= ה-מ-ו-ן כושר :)
|
|
|
|
בתגובה ל: כמה ספורט זה מספיק ספורט? מאת: לא רק פנים יפות ופחות אירובי חשוב לעצב ולחזק את הגוף כדי שהירידה שבאה בכל מקרה תיתפס יפה ובריא. חוציזה שרירים שורפים יותר קלוריות משומן כך שבדלת האחורית את עובדת גם על שריפת הקלוריות
תהני
|
|
|
|
בתגובה ל: ממליצה לך לעבוד על שרירים מאת: נמרה בחבית בדרך כלל מתחילים עם אירובי (כמו אופניים וקרוס) ולאחר מכן עובדים על שרירים.
שרירים שורפים יותר אנרגיה אבל אירובי שורף שומן. שניהם יחד הרכב מנצח :-)
|
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: כמה ספורט זה מספיק ספורט? מאת: לא רק פנים יפות מספיק ספורט בשבילי זה להישאר עם טעם של עוד, עם התחושה שחבל שזה נגמר, ומתי תהיה הפעם הבאה. עבורי, כדי להשיג את התחושה הזו, חשוב לא להגזים. לנצל את ההתלהבות והמומנטום ככה שיחזיקו כמה שיותר זמן ולא ישאירו אותי עם הלשון בחוץ ואפיסת כוחות מעודף פעילות וחוסר שינה. אני כרגע עושה פעמיים בשבוע שיעור של שעה עיצוב וחיטוב, ועוד פעמיים בשבוע (שישי שבת) הליכה של שעה. המינון הזה מתאים לי בדיוק כדי שלא אתייאש, וגורם לי לחכות בקוצר רוח לשיעור הבא (מי היה מאמין...). בקיצור, ממליצה לך למצוא מה הקצב שלך. מה עושה לך כיף ותחושה של עוד בלי להרגיש שאת מתאמצת עד כדי ויתור על שעות שינה או שעות שמוקדשות היום לדברים אחרים שחשובים לך. כמובן בהצלחה, את עושה דבר אדיר עבור עצמך ועבור הגוף שלך! דורית
|
|
|
|
בתגובה ל: כמה ספורט זה מספיק ספורט? מאת: לא רק פנים יפות סדר בחדר הכושר
 ''הדבר החשוב בחיים הוא אינו היכן אנו נמצאים, אלא באיזה כיוון אנו נעים.''
|
|
|
בתגובה ל: במקרה, כתבה ממצה בנושא מאת: בארביכתבה
 ''הדבר החשוב בחיים הוא אינו היכן אנו נמצאים, אלא באיזה כיוון אנו נעים.''
|
|
|
|
בתגובה ל: כמה ספורט זה מספיק ספורט? מאת: לא רק פנים יפות האם מותר כפיפות בטן מאומצות? אני 3 חדשים אחרי עושה ספורט אבל נמנעת מכפיפות בטן ובכלל כל התעמלות שקשורה לבטן.
|
|
|
|
בתגובה ל: בהמשך לשאלת הספורט מאת: LOR 63 אין שום בעיה. אני לאחר חודשיים חזרתי לפעילות מכשירים בנוסף על הליכות.
|
|
|
|
בתגובה ל: אחרי שלושה חודשים מאת: libi79 ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה על התשובה הזריזה מאת: LOR 63 האם מתייחס גם לפילטיס מכשירים? חוץ מהליכות שמתמידה בהם אני פוחדת לעשות התעמלות כדי לא לגרום לנזק. והתעמלות לבטן ממש מתבקשת.
|
|
|
|
בתגובה ל: אם אפשר שאלה נוספת מאת: LOR 63 אבל מעולם לא ניסיתי. אני עשיתי בשלב שלך גם כפיפות בטן, משקולות וכל המכשירים הנלווים.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא נראה לי שישנה בעיה מאת: libi79 ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: יום ב' - חשיבות השתיה מאת: libi79 שיהיה לכם יום טוב ומלא אור
מאחלת לכל המתלבטים שיקחו החלטה
ויבחרו את מה שיעשה אותם הכי מאושרים והכי שלמים עם עצמם.
שיתגברו על הפחד, כי החיים מלאי אתגרים
ובפינה תמיד יחכה לנו פחד אחר.
אני מבחינתי היום מתחילה טיפולי שיניים ארוכים ומייגעים.
עוד מטרה לסמן עליה וי.
זכרו חסרונות מול יתרונות יתנו לכם פרספקטיבה נוספת על
הדילמה בה אתם נמצאים.
יום טוב
שמחה
|
|
|
|
בתגובה ל: חברים יקרים מאת: שמחה40 מי כמוני יודע שטיפול שיניים זה לא דבר של מה בכך. לא היית אמורה לעשות את זה בפעם אחת?
|
|
|
|
בתגובה ל: בהצלחה שמחה מאת: libi79 זה המון שתלים והמון טיפולים
והרופא אמר שהוא צריך אותי עירנית
כדי לבדוק את הכתרים הזמניים.
חוץ מזה אחרי הניתוח בטן וירכיים
נראה לי שהכל קטן
או שאולי זה היה רק הפרומו?
אני כרגיל מעדיפה להסתכל על הכוס המלאה
ויודעת שזה יעבור ויהיה בסדר.
יום טוב
שמחה
|
|
|
|
בתגובה ל: בסוף לא בפעם אחת מאת: שמחה40 לא שמעתי על הצורך להיות עירנית ומזל שלא הייתי צריכה להיות...
הכאבים זה רק ליום או יומיים ובסוף הכל עובר. כמו הניתוח :-)
|
|
|
|
בתגובה ל: בסוף שוכחים הכל מאת: libi79 והשד היה רחוק מלהיות נורא כ"כ.
האמת שאני באתי בהתלהבות והייתי בטוחה שמסיימים היום לסת עליונ, אבל הרופא הסתכל עלי כאילו נפלתי מהירח לא הבין מה זה השד הזה שנכנס לא פתאום לכאן.
אז סיימנו עקירה עם תפרים השחזות של חלק ימני וכתר סה"כ כמעט שעה וחצי טיפול.
הרופא היה עדין ומדהים אני עשיתי לעצמי דמיון מודרך התחברתי לתדר התטא במוח והכל זרם.
עוד שבועיים נתחיל את השתלים בע"ה ואת בניית העצם.
יודעת שגם שם ילך חלק.
ואיך אמרת שוכחים הכל עובר.
בהזדמנות כשנפגש אעשה לך טיפול תטא ונשחרר אותך מהפחד מרופא שיניים. זה עובד.
שמחה
|
|
|
|
בתגובה ל: אז חזרתי מאת: שמחה40 שטיפול כזה יעזור... בינתיים ממשיכה להיות מטופלת בחוסר הכרה מלא :-)
|
|
|
|
בתגובה ל: אז חזרתי מאת: שמחה40 היי, רק רציתי לאמר שאני רופא שיניים , אז אם תצטרכי להתייעץ במשהו בכיף...
|
|
|
בתגובה ל: לשמחה מאת: MEIR35אמאל'ה (לא אישי) תוקן על ידי libi79 8/2/2010 16:56
|
|
|
בתגובה ל: לא נכון! מאת: libi79אני מבין שהמקצוע שלי לא נעים
|
|
|
בתגובה ל: זה בסדר מאת: MEIR35שאין לי בעיה לראות רופא שיניים מרחוק. מקרוב, באישי - רק תחת הרדמה כללית... :-) אבל אוהבים אותך בכל זאת. אגב, במקצועי (אחראית גביה) תאמין לי שיש אנשים שגם די נמנעים ממני... תוקן על ידי libi79 8/2/2010 17:7
|
|
|
|
בתגובה ל: בוא נגיד... מאת: libi79 מה יותר גרוע- רופא נשים או רופא שינים? אתם חושבים שיש סיבה ששני המקצועות מכילים את אותן אותיות רק בסדר שונה?
בלי משהו אישי, אבל רופא שיניים זה סוג של בעיה קשה עבורי. יותר ויותר נראית לי השיטה של ליבי- רופא שיניים וחברו הטוב המרדים!
|
|
|
|
בתגובה ל: בדיחה מקצועית מאת: עייפה ומאושרת נזכרתי שאני אמורה להיות בלניאדו החודש כדי לתאם את החלק השני של הטיפול (בהרדמה כללית כמובן).
לקח לי 4 שנים וה-מ-ו-ן כדורים כדי לשים פעמיי לבי"ח לניאדו ולעבור טיפול שיניים.
גרועה אני. הייתי עוברת שוב שרוול ולא את זה.
|
|
|
|
בתגובה ל: לשמחה מאת: MEIR35 כשחיפשתי רופא בנרות?
עכשיו כבר מצאתי (חבל לי על הכסף שלא הרווחת...)
תודה בכל זאת
שמחה
|
|
|
|
בתגובה ל: יום ב' - חשיבות השתיה מאת: libi79 מישהו יכול להסביר לי מדוע אי אפשר לאכול מצות בפסח? או רק לאחר תקופה מסויימת?
"לא כל מי שנושם חי"
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה לכל הותיקים! מאת: 70יעל עלולות לגרום לעצירות. זה לא אומר שאי אפשר אלא זה אומר שרצוי להזהר.
כמה זמן ימלאו לניתוח שלך בפסח? אם את לא ממש טריה בחודשיים הראשונים - תוכלי לאכול קצת.
|
|
|
|
בתגובה ל: מצות בפסח מאת: libi79 ואני ממש אוהבת מצות, כמובן שאני יאכל בתבונה רבה!
"לא כל מי שנושם חי"
|
|
|
|
בתגובה ל: תודה ליבי, אני אהיה 5 חודשים אחרי מאת: 70יעל ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: יום ב' - חשיבות השתיה מאת: libi79 שלום, בתור וותיקים משורוולים, רציתי לדעת לגבי אכילה. אםהבנתי נכון אחרי שעוברים את ההתאקלמות הראשונית אפשר בעצם לאכול הכל רק בכמויות קטנות. כלומר פסטות פיצות דגים פירות ים וכו ואני בכוונה מפרט כדי להבין. שמעתי שיש כאלה שלא מסתדרים עם בשר ולא בא לי לוותר על אנטריקוט טוב
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה לוותיקים בעיני אוכל מאת: MEIR35 הכל כולל הכל והכל בסדר :-) אין שום בעיה ליהנות מסטייק (אבל חצי).
דגים - אפשר ממש מיד, זה יחסית רך ועובר יפה. פסטות ופיצות - כדאי לחכות חודשיים מאחר שהבצק מתנפח ויוצר תחושה לא נוחה בקיבה. מעבר לזה - אפשר בכמות קטנה. אנטריקוט בכיף.
פירות ים - אני שומרת כשרות ולכן לא טעמתי...
|
|
|
|
בתגובה ל: מותק של כמעט 3 שנים... מאת: libi79 אני למשל מוותרת על פיצות
כי הן ממלאות מהר ואח"כ גורם לי לכבדות
פירות ים לא טעמתי מטעמי כשרות
סטייק תהנה אבל קח בחשבון שתהנה מדוגמית שתשביע אותך כאילו אכלת כבש שלם.
דגים נהדר גם חלבון בריא וגם טעים.
עשית אותי רעבה
שמחה
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה לוותיקים בעיני אוכל מאת: MEIR35 כמו כל דבר- בזהירות, לאט ובמתינות- עובר גם עובר(4 חודשים אחרי שרוול). דורית
|
|
|
|
בתגובה ל: כל מה שנשאר לי זה להתייחס לפירות ים... מאת: עייפה ומאושרת ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: יום ב' - חשיבות השתיה מאת: libi79 שלום, מה שלומך?
יש לי שאלה.....
אילו מאכלים אסורים? אני יודעת שאסור:סלרי, כרפס, גויאבה, אבטיח, אפרסמון, בצל ירוק, תירס, פופקורן.... בטח פספסתי כמה...
שאלה נוספת? אילו תרופות אסור לקחת אף פעם?
תודה רבה..... והמשך יום נעים
|
|
|
|
בתגובה ל: מאכלים אסורים לאחר ניתוח שרוול מאת: shulik27 הדברים הידועים הם: פירות טרופיים (מנגו, אפרסמון, אננס וכו) פירות הדר - בגלל הקליפה הלבנה, אבל את הבפנים אפשר וגם את המיץ. תירס ופופקורן.
אבטיח מותר, לא יודעת מי אמר לך שאסור. זה אחד הדברים הראשונים שהתירו לי - רק שאני לא סובלת את זה :-). גם על בצל ירוק לא שמעתי.
לגבי תרופות - יש רשימה משמאל. אבל גילוי נאות.. לי במלב"י לא אמרו שיש תרופות שאסורות.
|
|
|
|
בתגובה ל: דברים אסורים מאת: libi79 דווקא יצא לי לאכול וזה עובר בלי שום בעיה... יש סיבה מסויימת או רק שזה כביכול לא עובר טוב?
|
|
|
|
בתגובה ל: אבל - מה הבעיה עם פופקורן? מאת: מושית הבעיה היא שהתירס לא מתעכל טוב, ובמיוחד לא אצל מנותחי קיבה. על פי הדיאטנים זה עלול לגרום לחסימה (כמו הפירות הסיביים ופירות ההדר).
|
|
|
|
בתגובה ל: עובר מצויין מאת: libi79 אסור אף פעם? ופירות הדר גם לא?
|
|
|
|
בתגובה ל: מה, לוותר על מנגו ואפרסמון? זה עצוב.. מאת: גיליק הם פירות סיביים ולכן אסורים על מנותחי קיבה. פירות הדר מותרים במיץ או את הפנים - בלי הקליפה הלבנה שהיא הבעייתית.
|
|
|
|
בתגובה ל: דברים אסורים מאת: libi79 לי פרו' רובין אמר שאין איסור על תרופות.
|
|
|
|
בתגובה ל: מאכלים אסורים לאחר ניתוח שרוול מאת: shulik27 עכשיו ממש אמרה לי מירית קרקובסקי, הדיאטנית של מלב"י שמותר גם מותר אבטיח ובצל ירוק חודש אחרי הניתוח.
לא יודעת מי אמר לך אחרת...
|
|
|
בתגובה ל: שוליק, בשבילך עדכון אונליין מאת: libi79קיבלתי עלון מהדיאטנית בביה"ח ובו כתוב במפורשות שאסור לאכול אבטיח ברשימה המאכלים האסורים אף פעם..... עוד שתי חברותיי שעברו את הניתוח שרוול קיבלו את אותה ההנחייה.. זה קצת מבלבל... אני הבנתי משרוולון שמותר בצל ירוק אחרי חודשיים אני ארשום לך בדיוק מה כתוב בעלון: להימנע לתמיד: אפרסמון, הקרום הלבן של פרי ההדר, רימון, סברס, גויאבה, אבטיח, מצות, סלרי, וגבעולי שורש אשמח לתגובה..... תודה רבה....
|
|
|
|
בתגובה ל: לגבי האבטיח... מאת: shulik27 היא ההמלצה של בית החולים בו נותחת.
תוכלי ללכת על פיה או ללכת על פי עצתן של דיאטניות אחרות שגורסות שמהרשימה הזו כן מותר אבטיח (למרות שהוא סיבי) וההמלצה לגבי מצות היא שהן גורמות אי נוחות בקיבה ועלולות לגרום לעצירות.
הדברים ברשימה נאסרו על משורוולים מכיוון שהם קשים לעיכול.
|
|
|
|
בתגובה ל: מאכלים אסורים לאחר ניתוח שרוול מאת: shulik27 שפרופ' רובין ממליץ עליה (חגית) שאין שום בעיה לא עם פירות טרופיים ולא עם פירות הדר...זה מעניין שכל רופא וכל דיאטנית ממליצים משהו אחר ..
|
|
|
|
בתגובה ל: יום ב' - חשיבות השתיה מאת: libi79 כייף לי לקרוא בפורום ולהרגיש אוירה נקייה,אמיתית,חמה ומקבלת.ליבי יקרה,המון בהצלחה לך ולכולנו,ההרגשה החזקה ביותר היא של אפשור וקבלה.תודה.
|
|
|
|
בתגובה ל: שלום לכולם. מאת: גדולה מהחיים תודה על המילים החמות, ועל פגישה הכיפית :-)
הדרך מתחילה והיא מדהימה.
תבואי הרבה :-)
|
|
|
|
בתגובה ל: יום ב' - חשיבות השתיה מאת: libi79 כמה זמן אחרי הניתוח צריך להמשיך לקחת את המולטי ויטמין ואת הכדור נגד צרבת ??? יש מצב שזה לנצח?
|
|
|
|
בתגובה ל: ליבי , מאת: shlomitre בעיקרון זה לפי הרופא המטפל. במלב"י נדרשים לקחת ויטמינים במשך חצי שנה ולא לכולם ניתנים כדורים נגד צרבת.
בתל השומר כן נותנים כדורים נגד צרבת אבל גם אז - לא לתמיד.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא מאת: libi79 בביקורת האחרונה שלי בתה"ש נאמר לי להמשיך את הכדורים נגד צרבת לפחות 4-6 חודשים מהניתוח, 2 ביום. אח"כ לרדת לכדור אחד, ואם לא מויעות צרבות להמשיך כך עוד כחודשיים. לאחר מכן ניתן להוריד גם את הכדור השני ולראות איך מרגישים. אם אין צרבת- אפשר להפסיק, וליטול לפי הצורך. לגבי ויטמינים- הנחו אותי להמשיך לפחות חצי שנה, ואח"כ בהתאם לבדיקות.
|
|
|