|
|
|
האם לצורך השלום וההפרדה בין ישראל לפלסטין (כאשר ואם תקום) מותר לפנות בין 70 ל100 אלף מבתיהם וליישבם מחדש?
"אין מה לעשות,כך העולם מחולק חלק לוקה בנפשו... וחלק ציוני " ערביXY
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה דמגוגית קצת,אני מזהיר מראש מאת: אוממי ללא תוכן
"כִּי אֵיכָכָה אוּכַל, וְרָאִיתִי, בָּרָעָה, אֲשֶׁר-יִמְצָא אֶת-עַמִּי; וְאֵיכָכָה אוּכַל וְרָאִיתִי, בְּאָבְדַן מוֹלַדְתִּי"(מגילת אסתר, ח', ו') ציונות היא לא מילה גסה .gif)
|
|
|
בתגובה ל: כמו שיישבת את 9000 מגורשי גוש קטיף? מאת: רונאלללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: זאת לא השאלה מאת: אוממי אבל זו בהחלט התשובה. רבין טבע את "קרבנות השלום", האם יש צורך להגדיל את מספרם? עזוב את האנרכיה שתשרור ביו"ש מה תעשה עם 100 אלף יהודים? נניח שרק לעשרה אחוז מהם יש עסקים ועבודה ביוש: בתי דפוס, גנים פרטיים, מכולות, יקבים, עובדי הוראה ומועצה - הרי לך קריסה כלכלית של 10000 משפחות. תעקור אותם מביתם, מהשכונה מהמתנ"ס ותזרוק אותם לקיביני-אמו. נפלא. תשאיר עשרות אלפי יחידות דיור, קרקעות מעובדות לעילא, מבני ציבור ותראה איך תוך שבוע כל עמל כפיך עולה בעשן כמו בנואיבה, כמו בגוש קטיף. טבעת החנק תתהדק, לא יהיה מפריע להעברות נשק על ציר איראן סוריה ישראל ואנשים ישירו בככרות שלום ובבוקר יקומו לעוד יום עם עוד יהודי שהתאבד, עוד משפחה רעבה ללחם, עוד פיגוע ויתנחמו בעובדה שיש שלום.
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה דמגוגית קצת,אני מזהיר מראש מאת: אוממי ראשית כל, אני מציע להימנע מביטויים מטייחים. אתה שואל האם מותר לגרש עשרות אלפי יהודים, לבצע טיהור אתני ביהודי יהודה ושומרון, התשובה היא לא. כפי שאי אפשר לגרש עשרות אלפי ערבים מביתם בישראל (גם אם רצוי) כך אי אפשר לעשות זאת ליהודים למרות שלהם לובי חלש בהרבה בארץ ובכלל. למרבה המזל, הדבר גם אינו אפשרי תקציבית או פיסית. הגירוש מגוש קטיף עלה מיליארדים רבים (וממשיך לעלות, באובדן מיסים, בירידה בפריון עבודה וכד'), מדובר במעל למיליארד שקל לאלף איש ופשוט אין אנו יכולים להרשות זאת לעצמנו (מעבר לעובדה שככל שהגירוש המוני יותר כך המחיר גבוה יותר פר איש בשל סיבות שונות דוגמת הקושי של המדינה לקלוט את המגורשים וכד'). פיסית הדבר גם כן אינו אפשרי, הסרבנות תמדד בעשרות אחוזים, מדובר יהיה במלחמת אזרחים והמדינה תקרע (בתלות בהיקף הגירוש כמובן).
אני מציע, מטעמים פרקטיים, להימנע מדיבורים על גירוש אשר אינו אפשרי מעבר לעובדה שגם אינו רצוי או מוסרי. ככל שמדברים יותר על האפשרות הזו הסיכוי לשלום עם שכנינו פוחת והאווירה בארץ מתדרדרת, אנו יוצרים בעולם איזשהי תחושה שזהו הפתרון ואין בלתו כאשר בפועל ברור לנו כי אין דרך שנוכל להוציאו לפועל זאת בזמן שבארץ הדיבורים מעכירים את היחסים בין הקבוצות השונות והופכות את ההגעה לפתרון מוסכם (על עם ישראל) לקשה יותר. אנו מבזבזים זמן ומאמץ ומחשבה על פתרון שאינו יכול להתקיים כאשר אנו יכולים להשקיע את אותו הזמן במחשבה על פתרונות אחרים להם יש סיכוי להתקיים.
שאלה אחרת היא האם מותר לעודד ירידה מיהודה ושומרון מערבה, אני מאמין שמותר אבל וודאי לא רצוי הדבר. זו שאלה שונה כמובן לשרשור שונה.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא מאת: Thomas216 ללא תוכן
|
|
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: אם הם לא מהצד שלנו. מאת: yonatan31 ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: זה משנה מאיזה צד? מאת: אוממי (כך לפחות מצופה מהנהגתנו).
|
|
|
|
בתגובה ל: כמובן, הרי זה השיקול בהחלטות מדיניות. מאת: yonatan31 ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה דמגוגית קצת,אני מזהיר מראש מאת: אוממי שלום לא עושים בנסיגות, שלום עושים בכיבוש ובנצחון במלחמות.
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" (ז.פ.) "עדיף אלף מקנאים מאחד מרחם" (ז.פ.) מנהל את פורום אקטואליה: http://www.agenda.co.il/42אין ייאוש בעולם כלל!
|
|
|
|
בתגובה ל: לא.... מאת: Ja Tomer ופינוי או המשך המצב הקיים.
|
|
|
|
בתגובה ל: הנחת מוצא לדון,הבחירה היא בין שלום כמעט ודאי מאת: אוממי ללא תוכן
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" (ז.פ.) "עדיף אלף מקנאים מאחד מרחם" (ז.פ.) מנהל את פורום אקטואליה: http://www.agenda.co.il/42אין ייאוש בעולם כלל!
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה דמגוגית קצת,אני מזהיר מראש מאת: אוממי זה פשע נגד האנושות! זה טיהור אתני! זה ג'נוסייד של המתיישבים הנפלאים! אם נגרש 100 אלף מתיישבים אז מי ישרוף מסגדים? מי יעקור מטעי זיתים? מי ירצח ערבים? אתה מבין מה אתה אומר בכלל? איך נוכל להרשות לדבר הזה לקרות?? זה פשע נגד המוסר הבסיסי ביותר.
כתוב בברית החדשה שישראל שייכת לעם ישראל.כתוב בקוראן שמשה ירד על גמל מהשמיים וכל זה בירושלים!
אין עם פלשתיני ,הם כולם מהגרים .איך יכול להיות מישהוא עם שם משפחה כמו "מצראווי או "אל כורד" לטעון שהוא פלשתינאי.
ערפאת שיתף פעולה אם היטלר כדי להשמיד את העם היהודי ,יש אפילו תמונה שלהם שותים בירה ואוכלים קוטלי חזיר ביחד!
ובכלל שלום לא עושים בנסיגות ,רק בכיבוש ומלחמות! נכבוש את כל העולם ואז יהיה שלום! או יותר טוב נעיף את כל הערבים חזרה לכורדיסטן ואז יהיה שלום!
|
|
|
|
בתגובה ל: אסור בהחלט!! מאת: זיונם זו השגיאה היחידה שיש לי סבלנות וכוח לתקן לך, פשוט כי כל השאר זועקות מדברות בעד עצמן.
מה קרה זיונם? גם הבוקר שכחת את התרופות שלך?
התבאסת שבפורום ערבים כולם כבר התרגלו לשטויות שלך ולא מתייחסים אז באת לפה?
|
|
|
|
בתגובה ל: *קותלי חזיר ולא קוטלי חזיר מאת: MAGOZ אבל אם תקישי בגוגל "קוטל חזיר" תקבלי יותר תוצאות מאשר "קותל חזיר" .אז כנראה זה שיבוש לשוני לא רק שלי.
אני ממש שמח שבאת ברגע זה,את יותר מאשר מוזמנת לתקן את שאר השגיאות במאמר שלי.בסיום אני ישלח לך מכתב המלצה ככה תרגישי חכמה ומועילה.
|
|
|
|
בתגובה ל: אסור בהחלט!! מאת: זיונם עשרות נשים תמשכנה להרצח אבל "רק" על רקע חילול כבוד המשפחה. צטעי זיתים ימשיכו להעקר, אבל לא בידי מתנחלים אלא בידי חופרי מנהרות ובוני האנגרים תת קרקעיים לאמל"ח. מה אתה מפחד? ערבים ירצחו על רקע מלחמות חמולה וביריות משמחות ומחשד לשיתוף פעולה. מי יתלה גופות בככרות? מי יערוך כריתות דגדגנים? מי יסקול נואפות? זה מה שמדאיג אותך? אותי מדאיג יותר שלא יהיה מי שישתין לנו יותר בחומוס
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: אסור בהחלט!! מאת: זיונם אחרי שנכבוש את העולם, עלינו להקים דיקטטורה של הפרולטריון (=אנחנו) ולגאול את ההמונים הנבערים מתודעתם הכוזבת. או אז נשיג שלום, אכן?
|
|
|
|
בתגובה ל: אסור בהחלט!! מאת: זיונם השלום יבוא כשיכניסו אנשים כמוך למוסד הנכון.
"כִּי אֵיכָכָה אוּכַל, וְרָאִיתִי, בָּרָעָה, אֲשֶׁר-יִמְצָא אֶת-עַמִּי; וְאֵיכָכָה אוּכַל וְרָאִיתִי, בְּאָבְדַן מוֹלַדְתִּי"(מגילת אסתר, ח', ו') ציונות היא לא מילה גסה .gif)
|
|
|
|
בתגובה ל: אסור בהחלט!! מאת: זיונם שהית מתנגד.
כמו שאני רואה את זה ישנן שתי אופציות (עם עדיפות לא'):
א.לפנות את כל היהודים מגבולות המדינה הפלסטינית המיועדת, ובמקביל לשלול את אזרחותם של כל ערביי ישראל ולפנותם לשטחי אותם מדינה במסגרת חילופי שטחים או טרנספר.
ב.לתת למתיישבים את הזכות להמשיך להתגורר בנחלת אבותם ולהעניק להם אזרחות מלאה באותה מדינה פלסטינית.
בכל מקרה אסור לפנות בכוח יהודים מביתם !!!
"פעם ראשונה אדם לומד ומבין; פעם שניה לומד ותוהה: משטה הייתי בי שדימיתי מבין, הרי אינני מבין ולא כלום; פעם שלישית מבין ואינו מבין; פעם רביעית מבין את שלא הבין ואינו מבין את שהבין; וכן על דרך זה פעם אחר פעם. ואם יגע הרבה וחזר הרבה - עד ששוכח כמה פעמים חזר, ויש לו סיוע מן השמיים, הרי הוא מתחיל להבין, וזו תחילתה של חוכמה." (ש"י עגנון) מנהל פורום יהדות חילונית http://www.agenda.co.il/605/forum/ כולם מוזמנים להשתתף בדיונים
|
|
|
|
בתגובה ל: אם היה מדובר בפינוי ערבים כנראה.. מאת: amirwa בן אם אתה אוהב אותם ובין אם לא.
מה שניתן יהיה לעשות הוא לתת לאנשים בחירה להיות אזרחים ישראלים או אזרחים פלסטיניים עם תושבות ישראלית(אבל לא שניהם) אבל זה יהיה תלוי בחירה של אותם אנשים.
|
|
|
|
בתגובה ל: ??? אתה יכול לשלול אזרחות מקבוצה של אזרחים מאת: אוממי כל מטרת האנלוגייה שלי היא להראות שהמצב של ערביי ישראל מיד בתום מלחמת השחרור זהה למצבם של המתיישבים בגבולות המדינה הפלסטינית באם תקום כזו.
אם ערביי ישראל יסכימו לוותר על אזרחותם ולעבור מרצון לשטחי אותה מדינה אזי יש מקום לפנות בכוח את כל המתיישבים על מנת ליצור הפרדה מלאה בין שתי המדינות.
מכיוון שלא סביר שאותם אלו שמלעיזים על הדמוקרטיה הישראלית יעדיפו לחיות תחת שלטון ערבי יש לפנות לאפשרות השנייה.
לדרוש כי במסגרת הסכם השלום כל המתיישבים שיהיו מעוניינים בכך יוכלו להישאר ולהחזיק בבתיהם ולהפוך לאזרחים שווי זכויות במדינה שתקום. בצורה זו נוכל ליצור מאזן מיעוטים בשתי המדינות,כך שכל אקט שיבוצע נגד המיעוט היהודי במדינה הפלסטינית יהיה מלווה באקט דומה כלפי האזרחים הערבים בישראל. כמו כן יהיה המיעוט היהודי זכאי לייצוג בבית הנבחרים הפלסטיני ולייצג את את האינטרסים של העם היהודי במדינה הפלסטינית ומחוצה לה ,בדיוק כמו שעושים הח"כים הערביים.
על מנת להגביר את העוצמה של מאזן זה עלינו להמשיך ולפתח ביתר שאת את ההתיישבות ביהודה ושומרון כך שהמיעוט היהודי במדינה הפלסטינית היה גדול ככל האפשר.
כל הדיבורים על איום המדינה הדו-לאומית במידה והסכם שלם לא יכון הם דיבורי הבל שמתעלמים מהבעייה האמיתית.
במדינת ישראל קיים מיעוט ערבי שמהווה כ20% מגודל האוכלוסייה,שיעור הריבוי הטבעי במגזר זה גדול בצורה משמעותית מאותו שיעור באוכלוסייה היהודית כך שגם אם נסכים לפנות כל שעל וכל מתיישב מהשטחים ששוחררו ב67 נעמוד בפני איום חדש של מדינה דו-לאומית בעוד 15-20 שנה.
כל פתרון של הסכסוך ערבי-יהודי חייב לכלול בתוכו גם פתרון למעמדם של ערביי ישראל.
"פעם ראשונה אדם לומד ומבין; פעם שניה לומד ותוהה: משטה הייתי בי שדימיתי מבין, הרי אינני מבין ולא כלום; פעם שלישית מבין ואינו מבין; פעם רביעית מבין את שלא הבין ואינו מבין את שהבין; וכן על דרך זה פעם אחר פעם. ואם יגע הרבה וחזר הרבה - עד ששוכח כמה פעמים חזר, ויש לו סיוע מן השמיים, הרי הוא מתחיל להבין, וזו תחילתה של חוכמה." (ש"י עגנון) מנהל פורום יהדות חילונית http://www.agenda.co.il/605/forum/ כולם מוזמנים להשתתף בדיונים
|
|
|
|
בתגובה ל: ??? אתה יכול לשלול אזרחות מקבוצה של אזרחים מאת: אוממי כנראה שטרנספר לערבים אסור וליהודים מותר.
|
|
|
|
בתגובה ל: לשלול אזרחות לא אבל לפנות בכוח כן? מאת: amirwa שישארו שם.
והנה נפתרה לך בעיית הפינוי בכוח לכאורה.
למרות שאם המדינה שלחה אותם לשם, המדינה גם אחראית על ביטחונם ואם היא חושבת שהאינטרס הוא להחזיר את אותם שטחים דמיוניים, אז עליה גם להשיב את אזרחיה לתחומיה אלא אם הם ויתרו על זה, ואז הם אדונים לעצמם ולבטחונם.
מנהלת את פורום מפלגת שינוי, אקטואליה ומחשבים ואינטרנט.
|
|
|
|
בתגובה ל: אם הם מוכנים להישאר תחת שלטון פלסטיני מאת: Timeless אם מדובר בשלום אמיתי אז אין שום סיבה לדאוג לבטחונם.
|
|
|
|
בתגובה ל: אין שום בעייה מאת: amirwa ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: אין חיה כזאת. מאת: Timeless ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: לא ייתכן שלום אמת? מאת: amirwa ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: לא. מאת: Timeless ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: למה לא? מאת: amirwa כ"כ גדולה ועמוקה שלא ייתכן שלום אמיתי.
|
|
|
|
בתגובה ל: אסור בהחלט!! מאת: זיונם ללא תוכן
|
|
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה דמגוגית קצת,אני מזהיר מראש מאת: אוממי לא מגיב על שאלות דמגוגיות :-P
במיוחד שהם נמצאים בלובי המלון ונלחמים על טיפת הרשת האלחוטית פה :P
|
|
|
|
בתגובה ל: הצד השמאלי של הפורום מאת: Timeless איזה לובי?איזה מלון?מה חופשה כפויה עקב פינוי לא מוצדק מהבית עכשיו?!!
|
|
|
|
בתגובה ל: בחייאת שוחטים אותי פה! מאת: אוממי אני דוגמה טובה לפינוי כפוי מהבית כבר מלפני שבועיים :-P
|
|
|
|
בתגובה ל: למה עכשיו? מאת: Timeless ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: עכשיו=בזמן שאני שואל.. מאת: אוממי והמלון הוא לא ע"ח הברון. גם לא העצבים.
|
|
|
|
בתגובה ל: כן, גם עכשיו אני נמצאת בפינוי כפוי מבתי מאת: Timeless תאספי כל קבלה ותכתבי את כל מה שאת זוכרת מהשתלשלות העניינים כדי שתוכלי לתבוע אח"כ.
|
|
|
|
בתגובה ל: המלון על חשבונך? שיא החוצפה מאת: אוממי ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: השאלה רק את מי :-) מאת: Timeless חלקית למצב.
|
|
|
|
בתגובה ל: את כל מי שצריך! בטוח שיש כמה אנשים עם אחריות ולו מאת: אוממי לסשן ניקיונות אין סופיים. וגם אז זה רק חלק א' של השיפוץ.
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה דמגוגית קצת,אני מזהיר מראש מאת: אוממי אם אי פעם נגיע לחתימת הסכם שלום עם הפלסטינים נאלץ לפנות בין 70 ל100 אלף איש,יכול להיות שלא יפנו אותם בכוח כמו בגוש קטיף אלא שיתנו להם תושבות פלסטינית ועםהזמן ועם ההתנכלויות של הפלסטינים הם יעדיפו לעלבור לתחומי מדינת ישראל(אני לא נותן יותר מדי קרדיט לפלסטינים שישמרו עליהם).
נאלץ לעשות את זה כי שתי מדינות לא יכולות להיות תקועות אחת בתוך השניה,בטח לא מדינות כו שלנו שגם אם יעשו שלום "רישמי" תמיד יהיו חשופות לאיומי טרור של פלגים סוררים וסוררים פחות.
מה שאני מנסה לומר הוא שאם אנחנו צריכים לבנות עשרות אלפים מאזרחינו לטובת ההפרדה הטריטוריאלית אין מניעה שהפלסטינים יפנו עשרות אלפים מאזרחיהם.
אני חושב על כל אותם כפרים קטנים שנלכדו בתוך עיקולים הזויים בגדר ועל ערים כמו קלקיליה שיושבת מול כפר סבא כמו צלף שמתכונן למטווח.
|
|
|
|
בתגובה ל: פתרון השאלה הדמגוגית,דמגוגי אבל נכון מאת: אוממי יותר הגיוני נראה לי שברגע שצה"ל יסוג מהגדה הפת"ח יכנס להתנחלויות וינסה לשחוט כל מי שנמצא שם,במקרה כזה צה"ל יצטרך להתערב ויהיה חייב לכבוש מחדש את הגדה.
הגדר היא חד צדדית ולא התחשבו יותר מידי בפלשתינים כשבנו אותה,ראה ערך נעלין.
לפלשתינים אין אפשרות למשילות יעילה ,כל מה שאנחנו עושים חייב להיות לכן חד צדדי,אם נעשה חילופי שטחים נצטרך פשוט לצאת מכפרים במשולש ולגדר אותם כמו גם לפנות התנחלויות מבודדות.
|
|
|
|
בתגובה ל: למה אתה חושב שהפלשתינים יסכימו לזה? מאת: arikvx ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: אפשר לדבר על זה במו"מ מאת: אוממי ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: פתרון השאלה הדמגוגית,דמגוגי אבל נכון מאת: אוממי גם אם תוציא לפועל תוכנית הזויה שכזאת, תוך זמן קצר מאוד ישראל תיגרר לכיבוש שני של יו"ש וחבל על התקציבים והבירוקרטיה שתוציא על הוצאתו של צה"ל משם מלכתחילה.
מה שמצחיק הוא שהכנסת סתירה פנימית בתוך התשובה הרי הגענו ל"חתימת הסכם שלום עם הפלסתינים" אז מה פתאום יהיו "התנכלויות של הפלסטינים"? הרי הגענו ליסוד הדברים-אין ולא יהיה שלום במזרח התיכון, השנאה תהומית, גם אם על ראש הדף יהיו רשומות מילים יפות כמו "הסכם שלום" זה לא יעלים את האיבה והשנאה, התיעוב קיים ויהיה קיים, לא נועדנו לחיות יחד או זה לצד זה, המשוואה פשוטה, בישראל יש מקום רק לעם אחד, או הם או אנחנו, ככל שאנשים יגיעו להבנה הפשוטה הזאת יותר מהר כך יופיע הפתרון האמיתי למצב הזה מהר יותר, רק אז עם ישראל יגיע "למנוחה ולנחלה", עד אז נמשיך בטח לעסוק בעניינים שטותיים כמו הסכמי שלום שלא שווים את הדף עליהם הם מודפסים, נדבר על ויתורים כואבים מצד ישראל הכוללים חזרה לגבולות אושוויץ ונקבל, מן הסתם, טרור בלתי נלאה מצד הפלשתינים "שוחרי השלום ורודפי זכויות האדם והשהיד" ולחץ בינלאומי לחפור לעצמנו את קברנו, הרי השמאל הישראלי לא מבין שמה שהוא חותר אליו הוא בעצם מדינה פלשתינית לצד מדינת ישראל בהתחלה ועל חורבותיה בהמשך.
|
|
|
|
בתגובה ל: בבוא-הזמן מאת: רונאל שהוא מה בדיוק?
|
|
|
|
בתגובה ל: "הפתרון האמיתי"? מאת: _A_P_ ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: יהודים לישראל, ירדנים-לירדן. מאת: רונאל חלק גדול מהם הרי מהגרים סוריה שהייתה יחידה שלטונית אחת בזמן האימפריה העותמנית.
|
|
|
|
בתגובה ל: למה דווקא ירדן? מאת: arikvx הוא בעצם מה שנקרא אצלנו "פלשתינים".
|
|
|
|
בתגובה ל: כי רוב העם הירדני מאת: רונאל מי ששולט שם זה הרי האשמים שהדבר האחרון שהם יסכימו לעשות זה לקבל פלשתינים נוספים.
|
|
|
|
בתגובה ל: נו אז מה? מאת: arikvx אם ישראל קבעה שהם צריכים להיות יבשראל, אז ירדן צריכה לעמוד דום ולקבל אותם.
|
|
|
|
בתגובה ל: נו, אז מי שואל אותם? מאת: Timeless ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: יהודים לישראל, ירדנים-לירדן. מאת: רונאל ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: ואיך אתה מקווה להשיג את הפתרון הזה? מאת: _A_P_ בהטח לא ע"י דיבור על תוכניות גירוש יהודים וכד'-ככה זה בחיים לא ייצא לפועל.
עכשיו, השארתי בפנייך את שאר האפשרויתו וישנם כמה, בינהן "היוזמה הישראלית".
|
|
|
|
בתגובה ל: אני אתחיל על דרך השלילה: מאת: רונאל דבר ראשון, ראש (?) היוזמה הזו הוא בני אלון, שתפקידו במוסד ההתנחלויות ידוע לכל.
"ישראל, ארה"ב והקהילייה הבינלאומית יגבשו תכנית רב שנתית לשיקום מלא ומהיר של הפליטים הפלשתינאים, תוך קליטתם והתאזרחותם בארצות שונות"
מתי המילה טרנספר הפכה להיות כל כך מביכה? פשוט תגידו "טרנספר". זה לא קשה.
"ישראל, ארה"ב והקהילייה הבינלאומית יכירו בממלכת ירדן כנציגה הלגיטימית היחידה של הפלשתינאים, וזו תשוב ותעניק לתושבי יהודה ושומרון מעמד אזרחי"
כלומר, ירדן- המדינה שהרוויחה הכי הרבה ממלחמת ששת הימים ומהכיבוש הישראלי בשטחים- תקבל אליה את אותם פלסטינים שהיא כל כך שמחה להיפטר מהם? ומה עם השטחים עצמם שכבשנו? הירדנים מקבלים אותם יחד עם מזרח ירושלים? מה עם ההתנחלויות?
אפשר להמשיך, אבל נראה לי שהבנתי את הרעיון. טרנספר של האוכלוסייה הפלסטינית לירדן, וסיפוח כולל של יהודה ושומרון. לא משהו חדש, האמת.
|
|
|
|
בתגובה ל: קראתי על "היוזמה הישראלית" מאת: _A_P_ אתה הרי תומך בטרנספר ליהודים.
|
|
|
|
בתגובה ל: נגיד, אני לא רואה איך זה אמור להפריע לך מאת: רונאל ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: לא נכון. מאיפה הבאת את זה? מאת: _A_P_ סליחה על הטעות.
|
|
|
|
בתגובה ל: אה שכחתי! אתה בכלל מאלה שרוצים מדינת כל אזרחיה... מאת: רונאל רק שלא יקרה עוד פעם, אם אפשר.
|
|
|