פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות
|
|
פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות
פורסם לפני
193 ימים
מאת אוממי
סה"כ תגובות: 128
תגובה אחרונה לפני: 187 ימים
13 נערים אנסו נערה בת גילם) גרמה לי לחשוב,איך? אילך זה קורה?איך אף אחד לא שם לב?איך הם הרשו לעצמם?מה לעזאזל עבר להם בראש? אני מכיר את בית הספר שלהם וכמו תמיד כשיש קרבה מסוימת לארוע זה קצת יותר מזעזע.
מה לדעתכם אפשר וצריך לעשות כדי למנוע את זה?
אלו נערים מהמעד הבינוני- גבוה ומעלה,הורים שיכולים לשכור עו"ד ופסיכולוגים ולהראות כמה פוטנציאל יש לילד וזה בכלל ההיא שדרדרה אותם,אני לא יודע מה מידת האשמה שם של כל אחד אבל אני מניח שהיה אחד שיצר את הדינמיקה הקבוצתית שאפשרה את מעשי האונס וכל השאר שיתפו פעולה(זה לא מוריד מאשמה,דינו של שותף לפשע כדינו של מבצע הפשע או ככה לפחות שיננו לנו בשיעורי האזרחות) ככה שאולי הוא יקבל עונש וכל האחרים יצאו פטורים בעונש מגוחך.
|
|
|
|
|
|
13 נערים אנסו נערה בת גילם) גרמה לי לחשוב,איך? אילך זה קורה?איך אף אחד לא שם לב?איך הם הרשו לעצמם?מה לעזאזל עבר להם בראש? אני מכיר את בית הספר שלהם וכמו תמיד כשיש קרבה מסוימת לארוע זה קצת יותר מזעזע.
מה לדעתכם אפשר וצריך לעשות כדי למנוע את זה?
אלו נערים מהמעד הבינוני- גבוה ומעלה,הורים שיכולים לשכור עו"ד ופסיכולוגים ולהראות כמה פוטנציאל יש לילד וזה בכלל ההיא שדרדרה אותם,אני לא יודע מה מידת האשמה שם של כל אחד אבל אני מניח שהיה אחד שיצר את הדינמיקה הקבוצתית שאפשרה את מעשי האונס וכל השאר שיתפו פעולה(זה לא מוריד מאשמה,דינו של שותף לפשע כדינו של מבצע הפשע או ככה לפחות שיננו לנו בשיעורי האזרחות) ככה שאולי הוא יקבל עונש וכל האחרים יצאו פטורים בעונש מגוחך.
"אין מה לעשות,כך העולם מחולק חלק לוקה בנפשו... וחלק ציוני " ערביXY
|
|
|
|
בתגובה ל: פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות מאת: אוממי כל עוד האנג'דה של בתי המשפט הוא שיקום העבריין, בעיקר בגילאים כאלו ע"ח הקורבן , אי אפשר יהיה ליצור הרתעה.
ברגע שיקחו את אותם $^%$^%$ ויכניסו אותם לכלא, לא למוסד לעבריינים צעירים, אלא ממש לבית כלא, לכמה שנים טובות, ויפרסמו את שמותיהם ואת תמונותיהם, אולי אדם שלא ירצה כזה קלון עליו, יחשוב פעמים אם להתעלל כך.
מנהלת את פורום מפלגת שינוי, אקטואליה ומחשבים ואינטרנט.
|
|
|
|
בתגובה ל: אי אפשר לעשות כלום. מאת: Timeless ואז מה הייתה עוזרת ענישה כבדה יותר?
הקטע שהורג אותי הוא שאני בטוח שבבית הספר הזה (עמל ליידי דיוויס באפקה)עשו להם כל סדנה אפשרית בתחום האלימות,הסמים וכו'.
אולי כדאי לזמן את כל הנערות בבית הספר פעם בכמה זמן לשיחה עם יועצת שתנסה לעלות על בעיות בצורה יזומה?
|
|
|
|
בתגובה ל: אני לא חושב שהם בכלל חשבו שיתפסו מאת: אוממי צריך לגרום לאנשים להבין שבמידה והם יתפסו - אז העונש שיחול עליהם יהיה כ"כ גרוע שפשוט לא שווה לבצע את הפשע.
אני דווקא קראתי אתמול שבאותו בי"ס דווקא סירבו לתת לגורמים חיצוניים אפשרות ללמד הגנה עצמית.
|
|
|
|
בתגובה ל: זה לא רלוונטי. מאת: Timeless עוזר לה,אצלה האונס לא היה בעיקר באמצעות איום גופני אלא על ידי ניצול מצב של תלות רגשית ונפשית ובאיומים של הוצאת שם רע וכאלה דברים.
אני לא יודע אם בדינמיקה של סוג הפשעים האלו ענשיה כבדה יותר באמת תרתיע,כשיהיה לי זמן אחפש על זה מחקר (זה לא התחום שלך?).
|
|
|
|
בתגובה ל: מה הקשר להגנה עצמית?לדעת איך להתחמק מחניקה לא היה מאת: אוממי כי לא כל אונס נעשה על ידי ניצול של תלות נפשית.
תראה, העונש מרתיע אנשים נורמטיביים לא פושעים.
תפקידו של העונש הוא להרחיק את הפושעים מן החברה .
עולה השאלה- האם העונש צריך להיות גם שיקומי עבור העבריין? הרי בסופו של דבר הוא יחזור לחברה. מסתבר שהשיקום לא תמיד עוזר, ויש סוגי עבריינים שהם "עבריינים מועדים".
השאלה האחרת היא - מה למעשה רוצים. האם רוצים לשקם את העבריין - וזה אגב האנג'דה של מערכת המשפט שלנו? או שמעדיפים להעיף אותו להרבה מאוד זמן בכלא ולשקם את הקורבן.
לאור פס"ד האחרונים נראה לי שטובתו של מי נמצאת בראש סדר העדיפויות של המערכת הזאת.
|
|
|
|
בתגובה ל: זה רלוונטי.ץ.. מאת: Timeless בסופו של דבר חוזר לחברה.
אני לא מאמין שיש איזו הפרדה בין אנשים נורמטיבים שביצעו פשעים לבין פושעים(אולי חוץ מפסיכופתים וכאלה),מי שרוצה לאנוס ולא עושה את זה רק בגלל שפוחד מהעונש יכול להחשב לאדם נורמטיבי?
נכון ששיקום לא תמיד עוזר וגם ענשיה לא תמיד עוזרת,בכלל לא נראה לי שיש משהו שעוזר.
גם אני חושב שהמערכת לטובתו של העבריין.
לא יודע מדכא אותי הסיפור הזה,היום עברתי ליד פיצוציה ובמעמד של העיתונים היו פרושים יפה מעריב וידיעות עם כותרות "אונס" זועקות לשמיים,מתחתן היו שתי ערימות של "עיתוני" בננה (אוסף פרסומות לזנות).
|
|
|
|
בתגובה ל: אי אפשר לעשות כלום. מאת: Timeless חינוך לקוי, התפיסה "שהכל למען הילדים" שמולידה אצל הילד את ההבנה שהכל מותר לו, את ההומור המטופש והבדיחות השובינסטיות, את הפריחות שמעריצות "גברים" וסבורות שמי שנאנסה הזמינה את זה... בתיהמשפט אמורים לדעתי להיות הקו האחרון ולא הראשון.
|
|
|
|
בתגובה ל: הכל מתחיל בבית מאת: שרידובדבנית העולם הזה נבנה בעיקר ע"י גברים. לא ראיתי שאתן הנשים הגעתם לאן שהוא בלעדינו . לולא גברים ממציאים ובעיקר נלחמים בונים במו ידיהם ועמל כפיהם ערים ומפעלים את היית ביחד עם שאר עדר הנשים חיות ביער ומקטרות .
|
|
|
|
בתגובה ל: מה רע בלהעריץ גברים ?? מאת: וויר VIR לידיעתך, לא מעט תגליות התגלו ע"י נשים ולא מעט המצאות הומצאו ע"י נשים, רק שנרשמו על שמם של גברים שלקחו את הקרדיט, משום שאחרת ההמצאות הללו לא היו זוכות לפרסום משום שזה היה בתקופות שבהן נשים לא הורשו לרשום פטנטים והיו מנועות מלעסוק בתחומים שונים שכללו חשיבה שמעבר למיון כבסים ומה לבשל היום לבעלי.
מעבר לזה, בזמן שהגברים נלחמו במלחמות שבמסגרתן בוצעו טבחים בעמים שלמים והושמדו מערכות אקולוגיות וכמובן מעשי אונס קבוצתיים ומעשי שוד וביזה, הנשים הן אלה שנשארו בעורף כדי לעבוד. העידן המודרני שרד את המלחמות של הגברים הודות לנשים שנשארו בעורף ועבדו, כשכל הגברים והילדים נלחמו (או יותר נכון - נטבחו בשם אידאלים מזוייפים).
סביר להניח שאם לגברים לא היה אגו כל-כך נפוח מעצם היותם גברים, העולם היה מתקדם הרבה יותר.
כל דיון אתה דוחף את האידאולוגיה הבזויה שלך, לפיה נשים הן יצורים נחותים ובזויים שהתפקיד שלהם זה לעשות הכל למען גברים, לשרת אותם, להעריץ גברים ולחיות למענם, כי גברים הם כליל השלמות.
אתה חזיר שוביניסטי וזיין שכל ברמות על.
|
|
|
|
בתגובה ל: לך חפש מי ינענע אותך. מאת: MAGOZ את בנית פעם בחיים שלך משהו .אני בניתי בתים במו ידיי לקחתי אדמה ובנתי בתים ודירות , מה את בונה ? את מזיינת שכל במקלדת חושבת שאת ושאר הנשים יותר טובות מגברים שומעים את זה מכול הפלצה שיוצאת לך מהפה . אנחנו אולי כגברים עושים דברים נוראים ואין להכחיש ם אבל אנחנו בונים ויוצרים וממצאים ועושים - מי שלא עושה לא טועה זה המשפט הכי נכון שאפשר לומר .אגב מלחמות הם קידמו טכנולוגית העולם פי כמה מאשר בימי שלום, ככה שעם הרע הזה בא הרבה טוב . אני לא רואה בנשים יצור נחות להיפך יש לכם יכולת ליצור דבר הכי חשוב שיש כחלק מהבריאה ,רק נמאס לי שאני צריך להתנצל שאני גבר ונמאס לי שחלק ממכן חושבות שאתן יותר טובות מאיתנו .זה נהיה עכשיו להיט אנחנו הנשים יותר טובות, לנו גנבו התהילה , אנחנו מוצלחות יותר ...
אז כן "יש נשים שמעריצות גברים "אני יודע שלחלק ממכן זה כואב ...
|
|
|
|
בתגובה ל: לכי את חפשי. עוד פמיניסטית בשקל מאת: וויר VIR לבצע טבח בעם אחר זה "אם לא עושים לא טועים".
תגיד לי, איך נשים היו יכולות לעשות משהו עם הגברים שלטו בהן אה?
אתה לא צריך להתנצל על כך שאתה גבר. ממש לא.
אתה כן צריך להתנצל על כך שאתה שובניסט ואתה חושב שאתם פלא הבריאה ובוחר להתעלם לחלוטין מהעוול שהמין הגברי עולל למין הנשי לאורך כל ההיסטוריה.
לא צריך להיות פמיניסט גדול על מנת להבין את זה.
|
|
|
|
בתגובה ל: כן אה... מאת: Timeless שאתה מחליט להכנס לתוכה . אם היה משהו יפה וחשוב במפלגת שינוי שהם ממש אבל היו בעד להפסיק להתנצל ,ולהפסיק להרגיש שבגלל דמוגוגיות הסטוריות מגיע לגברים להיות אזרחים סוג ב' בישראל . חברי הכנסת של שינוי פעלו לביטול מערכת שלמה של חוקים שהפכה את הגברים בישראל לאזרחים סוג ב' בדיני משפחה . חוק ראצבי על שוויון במזונות - טורפד ע"י ארגוני הנשים . ביטול חוק חזקת הגיל הרך ביוזמת חברי כנסת של שינוי בניהם חבר הכנסת רשף חן שפעל רבות בעניין .אגב ביטול החוק טורפד ע"י חברי הכנסת בלחץ ארגוני הנשים והשרה צפי לבני שרת המשפטים שהקימה ועדה שעד היום שום דבר מהמסקנות שלה במשך שנים לא מקויימת "ועדת שניט "שישבו בה שופטים שקראו לביטול חזקת הגיל הרך .חלק מחברי הכנסת של שינוי תמכו ובצדק במיסוד הזנות עוד נושא שאף אחד לא מעיז לדבר עליו בימים שבו פמיניסטיות מנהלות קמפיינים ...
אתה רוצה להתנצל בבקשה תמשיך להתנצל .. אני לא מתנצל על משהו שלא תלוי בי לא אני אשם בו ולא אני בצעתי .
|
|
|
|
בתגובה ל: מעניין שחברייך למפלגת שינוי לא רצו להכנס לפינה מאת: וויר VIR אני לא מתנצלת על כך שאני אישה. אין לי על מה להתנצל על עובדה ביולוגית. וככזה גם אתה לא אמור להתנצל על כך שאתה גבר.
עלק גברים הם אזרחים סוג ב' בישראל. פחחחחחחחח
ברור שהוא טורפד, אתה יודע למה?
כי מי שבפועל מגדל את הילדים. הולך איתם לקופ"ח, הולך לערבי הורים, הולך לקנות בגדים, מכניס אותם לחוגים, זאת האישה, לא הגבר.
כאשר מתחתנים מי "קונה" את מי - האישה את הגבר או הגבר את האישה? מי יכול להחחתן עם שני נשים ולא לתת גט בעוד שאישה אשר מסורבת גט חייה נדפקו בעוד שהגבר יכול להמשיך לחיות אלה? אתה באמת רוצה שנמשיך עם זה?
אני דווקא בעד מיסוד הזנות, אבל פחות מדאגה לצרכים של הגברים אלא יותר מדאגה לנשים אשר *בוחרות* מרצונן *החופשי* לעסוק בזה, ולמנוע את המצב שבו סוחרי נשים *גבריים* סוחרים בהם כאלו הן היו רכוש.
|
|
|
|
בתגובה ל: קודם כל אני זאת בת. מאת: Timeless באמת יש פה תחרות ..
מה הקשר למי שמגדל הילדים ? להיפך אם יש גבר שמגדל את ילדיו מתחת לגיל 6 החוק מונע ממנו לקבל אותם אחרי גירושים . זה בדיוק העניין שאין קשר למי הורה יותר או למי גידל , אלא רק להאם אתה גבר או אישה . חוק חזקת הגיל הרך נותן אוטמתית לנשים זכות על הילדים במשמרות מבלי לשאול יותר מדי שאלות .
אישה שמסורבת גט חייה נדפקו ? לא מדוויק שתחיה עם מי שבא לה ותעשה ילדים גם איתו , לא הוכרז ילד ממזר אחד בישראל כבר 50 שנה . אגב גבר שמסורב גט (יש כאלה לא מעט ) יוכל לחיות עם אישה אחרת , אבל מזונות אישה באם היא תתבע חייב לשלם לזאת שמסרבת לתת לו גט - וזה בדוק !!
דווקא אני לא בטוח שאני בעד מיסוד זונות אבל אני בעד מפלגה שהיא שלא שוטותה של ארגוני נשים והתביעות שהן מייצגות .
|
|
|
בתגובה ל: כמה שטויות אפשר לכתוב מאת: וויר VIRילד שנולד מחוץ לנישואים כאשר אחד מבני הזוג הוא ממזר. וככזה הוא גם פסול חיתון! אתה שמעת במקרה על 'הרשימות השחורות' של הרבונות? http://www.mamy.co.il/Forum/ShowPost.aspx?PostID=29997אז תפסיק לבלבל את השכל. הלאה. כמה אבות אשר מגדלים *לבד* את הילדים שלהם? אין יותר מדי. גם אין יותר מדי אבות אשר רוצים שילד בן 6 יגור אך ורק אצלהם וכי כל הטיפול יפול עליהם, במיוחד בגילים צעירים יותר. הטענה של אותם ארגוני נשים הייתה שבמידה והחוק הזה היה עובר, לגברים היה עוד כלי משחק נגד הנשים שלהם. ומיותר לציין שכאשר אתם רוצים אתם יכולים לעשות את המוות לנשים במיוחד כי הדין היהודי הוא לטובתכם. אני ממליצה לך ללכת לראי ולהסתכל טוב טוב על הדבשת של עצמךושל המין הגברי. כי כנראה את החרא שאתם מאכילים את הנשים שלכם, אתם משום מה לא רואים.
|
|
|
|
בתגובה ל: מי שמדבר על שטויות. מאת: Timeless מספיק שיש 50 או 20 כאלה זכותם לא להיות מקופחים בשם חקיקה . האמת יש הרבה יותר יש מאות גברים כאלה שרוצים הילדים מתחת לגיל 6 לגדל בדיוק כמו האמא . בכל מקרה הטענה של ארוגני הנשים לא מחזיקה מים שהרי אחרי גיל 6 מתקיים דיון משפטי בלי החוק אז הכלי משחק נעלמו ? שמחפשים תמיד יש כלי משק גם לנשים לא חסר כלי משחק . לעניין הרבנות , רשימות שחורות זה נחמד אבל הרבנות לא מכריזה על ממזרים כבר שנים רבות רשימות שחורות זה בגדר שמועה . אני אגב לא בעד הרבנות בכל מקרה , לא מבין מה את דוחפת אותם לנושא , טוב שלא דחפת גם את הוצאת שערות מהפיפי לסבל של נשים לעומת גברים .
לגבי חרא וגברים , תתסתכלי על עצמך .לגבר שאת רוצה לחלוק חיים איתו כדאי שתודעי על דעותייך בטוח שהוא מאוד יאהב לדעת שאת תומכת בהיותו אזרח סוג ב ואת החרא שתאכלי אותו במקרה של גירושים ...
.
|
|
|
|
בתגובה ל: מה זה אין יותר מדי ?? מאת: וויר VIR כי אני חושבת שאז גם נותנים לרצון הילד משקל בהחלטה לאן הילד יועבר. עד גיל 6 הילדים מהווים כלי משחק בידי הגברים, ואתה יודע את זה טוב מאוד.
הרשימות שחורות הם לא בגדר שמועה. ללפני כמה שנים היה סיפור שקשור לרשימות השחורות. וזה שלא מפרסמים את זה תמיד בכלי התקשורת, לא אומר שזה לא קיים. לא כל אדם רוצה להפיץ את היותו ממזר ברבים. אז רד מזה.
אם אתה רוצה - אפשר לדבר על כך שאתם הופכים את הנשים לאובייקט מיני ודורשים מהן דברים שספק גדול אם אתם הייתם מוכנים לעשות זאת.
פחח. אני נשואה באושר לאישי [שים לב, לא לבעלי- איני רכושו, למרות שהוא חתם על שטר "מכר", ואני לא קניתי אותו, משמע הוא לא רכוש], ואני יכולה לבשר לך, שמבין שנינו אני הפחות פמיניסטית.
ואגב, אני לא תומכת בהיותו אזרח ב', אני חושבת שהוא אזרח סופר סופר א'. אני חושבת שהיכולת לך לקבל ביקורת על הגברים היא די מקובלת וחושב שאם מותחים עליכם ביקורת זה הופך אותם לאזרח סוג ב'. מותק- הבתבלת. אני אזרחית סוג ב'. כי אני מרווחיה פחותה מממך, אני צריכה להשקיע הן במשפחה והן בעבודה , אני צריכה להתעלל בגופי על מנת להמשיך להיות אובייקט מיני וכו'.
לי לא נותר לקוות שזאת שתתחתן איתה תדע לאן היא נכנסת, ועם מי היא מתחנת על מנת שתכין את צווארה לקולר ותלמד להפנים את זה שהיא שפחתו הנרצעת של הגבר שלה.
|
|
|
|
בתגובה ל: האמת היא שכן. מאת: Timeless ילד בן 6 שואלים וילד בן 5 וחצי לא שואלים ? האמת שלא שואלים לא בגיל 6 ולא ב 7 ואפילו לא 8. האמת שאותו תירוץ של ילדים ככלי משחק בידי גברים מאפשר בשקט להרחיב את חוק הגיל הרך עד גיל 14 .מה שמעניין בגישה שלך שרק הגברים יכולים אצלך לבצע משחקים וסחיטות , נשים בהיותם מלאכיות לא . זה גם חלק מהתפיסה הגזענית שלך .
את מרוויחה פחות ? תעבדי יותר , את לא רוצה להשקיע במשפחה ? אין בעיה אל תעשי ילדים , רק אל תבכי שמגיע לך על זה פיצויי שיש לך ילדים ומשפחה - זה נשמע מרע .
בכל מקרה לגבי סוג ב' אני ממליץ לכל גבר לערוך הסכם שכולל כול הזכויות שלו על ילדיו ועל רכושו ורכוש משפחתו. היום בלי הסכם כזה גבר לא יקבל אפילו את ה 50% מהרכוש שנצטבר במשותף וזה מפסיקות אחרונות בתחום - ולא רק זאת אלא גם מתנות שהענקו לו הוריו כגון דירה שנרשמה רק על שמו וכו' יכולה להלקח ממנו ע"י גרושתו , כפי שקרה לכמה גברים בבתי הדין לעניני משפחה . זה הכול במסגרת הפיכת הגברים לאזרחים סוג ב .אני בטוח שבתור אמא את מאוד תשמחי לדעת שהבן שלך (אם יש לך ילד ) יאבד את רכושו ורכושך -לגרושתו במסגרת הצדק העקום שאת מדברת עליו כאן בחיבה יתרה . מעבר לזה אין לי מה להוסיף
|
|
|
|
בתגובה ל: כמה צבוע .. מאת: וויר VIR אני מבינה שאתה עושה הלשכות מעצמך כלפי מי שאתה מכתבת איתו ולא מסכים עם דעתך. לא , אני לא חושבת שנשים הן בהכרח אך ורק תמימות. רק שבניגוד אליך, אני מודעת לכך שבקרב המין הנשי יש גם מכשפות , אתה פשוט חושב שאתם קורבנות. תמיד.
באמת? ממ. בוא נראה איך החברה תראה אם נלך לפי התסריט שלך. זוגות צעירים. שני המינים רוצים לעבוד ולפתח קריירה ומשום כך הם ציכים לוותר על הבאת ילדים. עכשיו תאר לך אם זה יהיה כל הזוגות הצעירים יעשו כך - אתה למעשה גוזר גזר דין מוות על החברה ומשמיד משפחות שלמות עקב השנאה שלך . אתה לא נורמאלי.
הדבר שנשמע רע, שבמקום לדרוש שהגבר יתן יד בגידול הילדים ובבית, אתה בוחר "להשמיד" משפחות שלמות על ידי הברירה המטופשת שלך. רק שחס וחלילה הגבר לא ינקוף אצבע עבור גידול הילדים , שהם גם *שלו*. אתה לא יכול לדרוש לקחת עליהם זכויות ואחרי כן להטיל את כל האחריות על האם ואז לצעוק עליה איך היא מעזה לדרוש שוויון בשכר כאשר היא עובדת בדיוק את אותם שעות כמו הגבר. צבוע אתה בעצמך.
אני מודה לך על הדאגה - אך את דאגתך שמור לאנשים אחרים.
אני יכולה להסתדר לבד.
|
|
|
|
בתגובה ל: כמה צבוע .. מאת: וויר VIR 1. חזקת הגיל הרך אכן צריכה להתבטל, משום שהיא יוצאת מתוך נקודת הנחה שגבר לא מסוגל ו/או לא חייב לגדל את הילדים שלו, בעוד שאישה מסוגלת וצריכה להיות אחראית על זה. זה חוק שמפלה את שני המינים וראוי שיבוטל.
2. "אין בעיה אל תעשי ילדים" זה בולשיט משום שגם גברים וגם נשים רוצים ילדים, ההבדל ההוא שכשגבר ואישה עושים ילדים, הגידול נופל על האישה "באופן טבעי" כי כך חונכנו (ומה שתורם להנצחה וקיבעון של המצב, זה חוקים כמו חזקת הגיל הרך, שמטמיעים בנו שלילדים טוב רק עם אמא, ושילדים ואבות מסוגלים להתנתק בקלות זה מזה ואילו הקשר בין אמא לילד הוא תלותי ומחוייב המציאות).
3. לגבי כל שאר הדברים שכתבת על חלוקת רכוש ועל זה שלכאורה זוממים להפוך גברים לאזרחים סוג ב' וכל מיני שטויות אחרותש כתבת - זה לא עבודה של פמיניסטיות אלא של גברים שחוקקים את כל החוקים האלה וגברים הם גם אלה שכמעט בכל המקרים יושבים בכס השיפוט ושופטים בצורה כזו, אז אל תאשים נשים ואל תזיין את המוח שיש פה איזה מזימה להפוך אותך לאזרח סוג ב'.
|
|
|
|
בתגובה ל: מעניין שחברייך למפלגת שינוי לא רצו להכנס לפינה מאת: וויר VIR חוקים בסיגנון של חזקת הגיל הרך נחקקו ע"י רוב גברי מוחץ אם לא ע"י גברים בלבד, הם לא נחקקו ע"י נשים. החוקים האלה לא נועדו להפלות גברים אלא להמשיך להפיל על נשים את כל העבודה השחורה הבלעדית של החזקת בית וגידול ילדים, כדי שגברים יוכלו להיות משוחררים מזה ולהמשיך להתפתח.
זה לא מאפשר לנשים שום יתרון על פני גברים, כי לוותר על קריירה כדי להיות אם גרושה עם ילדים זה ממש לא יתרון אלא בדיוק ההפך - היא תתקשה יותר למצוא בן זוג חדש והיא תתקשה יותר להשתכר (משום שהיא תהיה חייבת לוותר על שעות עבודה ולעיתים על קידומים כדי שלא יבואו ע"ח פעילויות עם הילדים ולמען הילדים וכו')..
אני בעד ביטול חזקת הגיל הרך ועוד כמה חוקים כאלה משום שהם מנציחים את האפלייה הזו ומעודדים את המשכה, ובעצם שולחים מסר שגברים לא מסוגלים לגדל ולחנך ילדים ולכן העבודה השחורה חייבת ליפול על האישה.
|
|
|
|
בתגובה ל: לכי את חפשי. עוד פמיניסטית בשקל מאת: וויר VIR אני לא מבינה למה אתה מחפש איזה יחס/ זהות בין גברים לנשים ולמה כל כך חשוב לך להפוך שוב ושוב בדיונים רבים פה את המצב שכל הגברים עובדים נורא קשה וכל הנשים רק מחפשות לעצמן את הכסף של הבעל. הדיון לא נסוב סביב זה שאתה גבר, הדיון אחר לגמרי ואני מצפה לשמוע גם ממך הוקעה חד משמעית של אונס ברוטלי כזה. לא מגיע לאותם חיות בדמות אדם למצוא בשבילם נסיבות מקילות. הם עשומה שהם רוצים בגופה של נערה (ואולי יש שתסכמנה למין קבוצתי אבל קשה לי להאמין שיש מי שתסכים שיכבו עליה סיגריות למשל). הם עשו מה שהם רוצים וכמה שהם רוצים ואיבדו כל צלם אנוש במעשה חמור זה- אם פה אתה לא מוכן לראות את ההאשמות האלה כחמורות (ויתרה מכך לשייך את זה לעניין שהיו לה בעיות בבית) אנחנו בבעיה
|
|
|
|
בתגובה ל: מה הקשר מאת: שרידובדבנית אבל לאחרי שאמרתי זאת אני לא יודע מה העובדות מדובר בחבורת שלמות של נערים (אומרי שמדובר בעשרות בני נוער ) שהיו בני 14 ו15 שהתחילו המעשים יש שטוענים שאף בני 13 - זה גיל שבו הלחץ החברתי היכולת לשפוט טוב ורע ולהבין איננה כמו של אדם מיושב בדעתו . בגלל שהם נערים ונפשית הם לא בוגרים הם מוגדרים קטינים . אני מקווה שבאמת הם כולם יקבלו משפטי צדק ומי שצריך להענש יענש .לבי על הנערה המסכנה שנקלע למצב הזה לא צריך לומר שחייה נהרסו .
|
|
|
|
בתגובה ל: אני בוודאי בעד עונש ראוי למי שביצע אונס קשה מאת: וויר VIR מגיל 12 ומעלה הילד כבר מסוגל להבחין בין טוב לרע, בגלל זה גם חלה עליו אחריות פליליות למעשיו, וזה על פי החוק במדינה שאתה גר בו.
אם הם היו מספיק בוגרים לכפות עליה את מעשיהם ולהתעלל - שיאכלו את החרא שהם בישלו, ולשמחתי הרבה, אחד מהם כבר עובר התעללות במעצר שלו על ידי עבריינים אחרים.
מי שהתעלל באחר- שלא יתלונן שמתעללים בו.
|
|
|
|
בתגובה ל: שטויות. מאת: Timeless כרגע כל הנערים האלה הם בחזקת חשודים, לא אשמים. אף אחד מאיתנו לא יודע מה בדיוק קרה שם ומי עשה מה בדיוק.
התעלמות מהתעללות שהם עוברים בתקופת המעצר בטרם הורשעו ושמחה לאיד שמתבטאת ב"מגיע להם" בטרם הורשעו, היא משפט שדה ציבורי. מי שיקבע את אשמתם הוא בית המשפט ולא הציבור הרחב שניזון משמועות בלבד.
כל עוד לא הוכחה אשמתם והם לא הורשעו, אין להעניש אותם ועל אחת כמה וכמה בטח שהעונש לא יהיה באמצעות התעללות ע"י אדם אחר שהורשע ויושב בכלא.
תפקיד הכלא הוא לא להתעלל בחלאות ולא להפוך אותם לבעלי חיים אומללים שכל אחד יעשה בהם ככל העולה על רוחו, שכן הוכח שאווירה כזו רק מגבירה את האלימות של האסירים המשוחררים לעתיד. תפקיד הכלא הוא להרחיק אותם מהחברה הכללית כדי שלא יזיקו לה ובמקרים של מאסרים קצרים שלאחריהם יחזור העבריין לחברה - לשקם אותם, כדי שלא יחזרו על מעשיהם. הדבר תקף במיוחד לגבי נערים צעירים שיחזרו לחברה כשהם יהיו בגיל כשכוחם עוד במתניהם וירצו כמו כל בני גילם להקים תא משפחתי ולבנות קריירה, ועדיף לנו כחברה שהם יעשו את זה - כי הברירה השניה היא להשאיר אותם עבריינים ואף להופכם לעבריינים עוד יותר מסוכנים ויותר אלימים.
חשוב כמובן לציין שבכל מה שכתבתי פה, אין לסתור את העובדה שחייבים לשקם את הקורבן ולהעניק לה תמיכה מלאה בכל תחום שיידרש, לאור הטראומה שעברה. לצערי המדינה מתעלמת מהקורבנות לחלוטין.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא מסכימה איתך מאת: MAGOZ מטרת הכלא הוא קודם כל להרחיק את העבריינים מן הסביבה שלהם.
שנית, אדם אשר מארגן אונס קבוצתי לנערה אשר תלויה בו נפשית הוא אדם בעל חיים אומללים, אם לא חיה. אבל זאת אני.
שלישית, רוב השיקומים של האסירים - לא עולים יפה בכלל. יש דלת מסתובבת לפדופילים, לנרקומנים , וכן -גם אנסים. כמו שאמרתי לאוממי, אותם עבריינים נחשבים ל'עבריינים מועדים', שבסופו של דבר יחזרו לכלא. אצל מעטים השיקום באמת מצליח.
הו. כן, אין ספק שלחברה כדאי לשקם או לנסות לשקם את אותם עבריינים כדי שיוכלו לבצע את פשעם שוב פעם כאשר תהיה להם הזדמנות. למה לא?
אני חושבת שקודם כל צריך לשקם את הקורבן. היא זו שצריכה להיות בראש סדר העדיפויות ולא שיקום העבריינים , שבמידה ויורשעו , הם צריכים להיזרק להמון המון שנים בכלא. אנשים צריכים , כולל בני נוער, שלמעשים שלהם יש השלכות. הם הרסו את החיים של הקורבן [והם הרסו!!! ספק גדול אם יש עוד מה לשקם אצלה] אז גם החיים שלהם לא יהיו כמו שהם חשבו שהם יהיו. לאנוס מישהי במשך 3 שנים ולהפוך אותה לשפחה של 14 נערים לא שקול לגניבה מהמכולת.
וכן, אני חושבת שאדם אשר התעלל באדם אחר, שלא יבכה שמתעללים בו בחזרה.
|
|
|
|
בתגובה ל: אני מצטערת אך אנני מסכימה איתך. מאת: Timeless כפי שכתבתי, אכן מטרת הכלא היא להרחיק אנשים מהחברה (לא טענתי אחרת). מה שאני הוספתי שגם לשקם אותם במידה והם צפויים לחזור אליה (ורובם צפויים לחזור אליה משום שטכנית בלתי אפשרי וגם לא הגיוני לגזור על כ-ו-ל-ם עונשי מאסר עד סוף ימי חייהם).
רוב השיקומים לא עולים יפה פשוט כי לא נעשה שיקום אמיתי אלא משחקים ב"נדמה לי", בכיסאות מוזיקלים. המדינה הפכה את הכלא לבית מלון. זה כישלון רציני שחוטא למטרה.
"אין ספק שלחברה כדאי לשקם או לנסות לשקם את אותם עבריינים כדי שיוכלו לבצע את פשעם שוב פעם כאשר תהיה להם הזדמנות. למה לא?" זה עיוות גס ומכוער מאוד של מה שכתבתי. אני לא כתבתי שצריך לשקם כדי לשחרר אותם אלא שצריך לשקם אותם כי ממילא הם ישתחררו, כי בלתי אפשרי להחזיק את כל העבריינים בכלא לכל חייהם (במיוחד בהיעדר חינוך שימנע מלכתחילה מאנשים לפשוע, שגורם לבתי הכלא לעלות על גדותיהם בדיוק כמו ביוב שמוצף).
ודאי שצריך לשקם את הקורבן, אני לרגע לא טענתי אחרת וגם כתבתי את זה בהודעה שלי. בניגוד אליך, אני לא משתמשת במונחים של את מי צריך לשקם קודם, משום שאני חושבת ששיקום של התוקף ושל הקורבן צריכים להיעשות במקביל ולא אחד אחרי השני ולא אחד במקום השני.
לגבי זה שאדם שהתעלל באחרים שלא יבכה שמתעללים בו בחזרה - עין תחת עין ושן תחת שן, גם אני כמוך מרגישה שיש פה צדק פואטי, שהבנאדם שהתעלל ככה נכנס לכלא והופך להיות קורבן מאותו סוג, ומצד שני - מדובר במי שעדין לא הורשע, על כן אשמתו לא הוכחה והוא בחזקת חף מפשע. זה נשמע לך הגיוני שכל אחד שנחשד במעשה כלשהו יעבור התעללות בכלא ורק אח"כ יובא בפני שופט?...
|
|
|
|
בתגובה ל: לא ברור על מה אתה לא מסכימה איתי מאת: MAGOZ לא היה בכוונתי כלל לעוות את מה שאת כתבת.
אני בסך הכל שאלתי - מה הטעם לנסות לשקם אדם אשר סטטיסטית יחזור לבצע את הפשע?
עובדתית - פדופילים , למרות הטיפול השיקומי שהם עוברים והקניית כלים להתנהגות, חוזרים לכלא. כנ"ל נרקומנים,סוחרי סמים וגם אנסים נכללים בקטגוריה הזאת.
אף אחד לא ביקש עונשי מאסר עולם לכל הפושעים. חומרת הענישה צריכה להיות בהתאם לחומרת הפשיעה. אבל לתת 6-8 שנים על אונס - זה עונש קל ובדרך כלל גם מנומק על ידי כך שרוצים לשקם את העבריין. אבל שכחו את הקורבן. ואני יודעת שאת מסכימה איתי שהמדינה שמה *** על הקורבנות.
ואני אכן חושבת שהמדינה צריכה קודם כל להשקיע בקורבן. במי שנפגע. את יודעת שישנם מקרים שבהם המדינה גם דורשת פיצוי כספי , לא לקורבן, אלא לה. למדינה. זה נשמע לך נורמאלי?! את יודעת שיש גם סעיף באחד החוקרים שנותן למדינה את הזכות לתבוע פיצוי כספי בשם הקורבן [כלומר שהכסף ילך לקורבן], והמדינה כמעט ולא עושה את זה? למה?
האמת היא שלא, אבל המחדל פה היא של המשטרה בלבד. הרי הם ידעו שמדובר בעציר "מפורסם" אשר עבירות מין נחשבים לטאבו אפילו בקרב עולם הפשע, הכניסו אותו לתא מעצר עם אנשים אחרים. כמו שאמרת מבחנת הצדק הפואטי- מגיע לו.
|
|
|
|
בתגובה ל: מגוז, ממתי שינת את מיני? מאת: Timeless אני מסכימה איתך שהענישה קלה מידי, ומרתיח אותי שזה בשם ה"שיקום" שלא באמת מתבצע, ומצד שני - אי אפשר לפסול לחלוטין תוכניות שיקום משום שגם את מכירה בעובדה שהם יחזרו לחיות בינינו בשלב מסויים.
המדינה תובעת פיצוי כספי עבור עצמה בשל עלויות כליאה ולעיתים עלויות שיקום ודברים כאלה, אך אינה תובעת בשם הקורבן משום שתביעה זה דבר יקר ואם המדינה לא מרוויחה מזה, אז למה שהמדינה תעשה את זה? זה מגעיל, אבל זה מה יש. בכל אופן אני לא חושבת שהמדינה צריכה לתבוע כסף ישיר עבור הקורבן, משום ששום סכום כסף בעולם לא יקנה בחזרה את השקט הנפשי של הקורבן. המדינה צריכה להקים תוכניות של שיקום, שלקורבנות יהיה לאן לפנות, שלמדינה יהיו כלים לטפל בהן באמצעות תמיכה נפשית שתכלול גם טיפול זוגי ומיני. זה בעיני הרבה יותר חשוב מתביעת כסף ישיר עבור הקורבן.
הכניסו את הבחורים האלה לתא מעצר עם אחרים משום שאי אפשר לתת לכל עציר תא משלו. זה בלתי אפשרי שכל אחד ואחד מהעצירים יקבל תא בנפרד. זה שמדובר בעציר מפורסם, עדין לא עושה אותו אשם ואל לנו לשמוח לאיד שאדם שעדין לא הוכחה אשמתו ולא הורשע, כבר נענש, משום שדבר כזה יכול לקרות לכל אחד ואחד מאיתנו...
|
|
|
|
בתגובה ל: אני בוודאי בעד עונש ראוי למי שביצע אונס קשה מאת: וויר VIR אני מניח שחייך היו ממשיכים כרגיל.
"אני מתפשר ומתפשר עד שאני משיג מה שאני רוצה."
(לוי אשכול).
"אנחנו נמצאים בעיצומו של תחילת המשך התהליך"
(אריאל שרון).
"החילונים עזבו את התורה ונהיהו אהבלים"
(הרב עובדיה יוסף).
כמו לוויתן שאיבד את חוש הכיוון אתם מסתערים על החוף, מסתערים שוב ושוב ורוצים להתאבד. ואני בכוחי הדל דוחף אתכם אל המים החיים ואתם לא רוצים, לא רוצים
(חיים רמון).
|
|
|
|
בתגובה ל: לכי את חפשי. עוד פמיניסטית בשקל מאת: וויר VIR ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: לך חפש מי ינענע אותך. מאת: MAGOZ ללא תוכן
(לוי אשכול).
(אריאל שרון).
(הרב עובדיה יוסף).
כמו לוויתן שאיבד את חוש הכיוון אתם מסתערים על החוף, מסתערים שוב ושוב ורוצים להתאבד. ואני בכוחי הדל דוחף אתכם אל המים החיים ואתם לא רוצים, לא רוצים
(חיים רמון).
|
|
|
|
בתגובה ל: לך חפש מי ינענע אותך. מאת: MAGOZ בפועל כתבת פה מספר פיסקאות שאין בהן שום תגובה למה שVIR אמר... בסופו של דבר בהרבה טענות הוא צודק... כל מה שיש בעולם הזה נבנה והומצא ע"י גברים... וגם היום כאשר נשים מרוויחות יותר מבעבר, זוכות לחופש גדול יותר מבעבר, עדיין הממציאים הגדולים הם גברים, בכל העולם.
אפילו בבישול - השפים הגדולים הם גברים ולא נשים.
את מוזמנת לקרוא גם לי חזיר שובניסטי או לספר לי על המלחמות והרציחות והאונס.... שעדיין אינם משנים את העובדות לא בעבר ולא בהווה.
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" (ז.פ.) "עדיף אלף מקנאים מאחד מרחם" (ז.פ.) מנהל את פורום אקטואליה: http://www.agenda.co.il/42אין ייאוש בעולם כלל!
|
|
|
|
בתגובה ל: ערימת חפירות... מאת: Ja Tomer אחנו מודות לכם מקרב לב על כך שתם הורדתם לנו את הקולר מן הצוואר, שחררתם את הרצועה והענתם לנו חופש מרצונם הטוב.
תודה!
|
|
|
|
בתגובה ל: בשם המין הנשי... מאת: Timeless את ומגוז בתחרות... מי תצליח להתחמק מהנושא בצורה יותר אלגנטית... בינתיים שתיכן לא מצליחות במיוחד.
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" (ז.פ.) "עדיף אלף מקנאים מאחד מרחם" (ז.פ.) מנהל את פורום אקטואליה: http://www.agenda.co.il/42אין ייאוש בעולם כלל!
|
|
|
בתגובה ל: תגובה עניינית מאוד... מאת: Ja Tomerhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3336819,00.htmlהתגובה שלי היתה בהחלט עניינית משום שאם תקרא שוב את ההודעה שלך, נדמה היה שאנחנו צריכות להודות לכם על כך שאתם אפשרתם לנו יותר חופש, אפילו אפשרתם לנו לצאת לעבוד ולכלכל את עצמנו על מנת שלא נהיה תלויות בכם. אכן להרוויח 60% מן הגבר זה הרבה יותר מלהרוויח 0% מהגבר.
|
|
|
|
בתגובה ל: זה בשבילך. מאת: Timeless כל הכבוד שהצליחו למלא שם עמוד שלם....
ועוד עם כל מיני "עוזרות מחקר"...
ולגבי שאר מה שכתבת - אי אפשר לטעון לקיפוח לנצח...
זה כנראה מאוד נוח, אבל בשנת 2010 זה כבר לא ממש עובד.
|
|
|
בתגובה ל: אין כמו כתבות מ"לאישה" כדי להוכיח טענה... מאת: Ja Tomerמבוססת מן הסתם על האמת. אבל הלאה... כמובן שאפשר עד שאין שוויון מלא אפשר גם אפשר. אפשר לטעון שהקיפוח והאפלייה מצטמצמת עם השנים. אבל אם שני שדרנים , אחד זכר השניה נקבה, עושים את אותו עבודה, משקיעים את אותם שעות, הם שווים לחלוטין מכל הבחינות שלהם והזכר מרוויח יותר מאשר האישה, זה אומר דרשני. וזאת רק דוגמה אחת. אפשר גם לדבר על אחוז הנציגות הנשית בכנסת לעומת היחס שלהן באוכלוסייה. על הייצוג של הנשים בכל מיני דריקטריונים ממשלתיים, וכו'. אתה מוזמן להמשיך לטמון את הראש בחול ולטעון שהכל טוב. http://www.haderech.co.il/women3a.htmlהנה, אפילו יש שם הפניות למקורות. :-) קריאה נעימה.
|
|
|
בתגובה ל: אותה כתבה... מאת: Timeless"נראה שההתעלמות מרוזלינד פרנקלין ומהמידע המהימן שסיפקו מחקריה, שהביא לפענוח מבנה הד-נ-א, נבע מכוונה שלהם להשכיח אותה, ומתוך רדיפת הכבוד. ואכן, כיום שמם של ווטסון וקריק ידוע לכל סטודנט במדעי החיים, היות שהקשרים שבין שני הגדילים שבסליל הכפול ("המדרגות שבסולם") נקראים על שמם: "זוגות ווטסון-קריק". אז לאור זאת - לך תדע כמה המצאות כן היו לנשים רק שהגברים גנו ונכסו אותם לעצמם עקב "כבוד". http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml? itemNo=1143415
|
|
|
|
בתגובה ל: ומגוז לא קשקשה כאשר היא אמרה שהגברים גנבו מאת: Timeless את באמת לוקחת מספר מקרים והופכת אותם לכלל . אבל העניין בכלל לא רק המצאות אני מתחום הבניה מי בונה ?? נשים בונות ? מה הן בונות ?? מי בנה ערים שלמות מי ניצח איתני הטבע ? אתן ?? מי יצר יש מאיין ... עכשיו שהכול בנוי ומתועש ועובד בשטויות יצור מתקדמות , והרוב למעשה כבר ידוע מלבד בתחומי הרפואה . אתן באות מספרות סיפורים ומזלזלות בגברים .
|
|
|
|
בתגובה ל: טיפה זניחה בים ... מאת: וויר VIR אני ממליצה לך ללכת למראה ולראות את הדבשת שלך הענקית שיש לך הגב.
אף אחד לא מזלזל בגברים. אף אחד גם לא היה פותח בוויכוח הזה אם אתה לא היית מרגיש צורך מטופש לנסות להקטין את הנשים ולהלל את הגברים בנושא שלא קשור בכלל מלחמת המינים המטופשת שאתה מנסה לכל הזמן לנהל.
וכמו שאמרתי - כמו שאתם גנבת אם זה. מי יודע עוד כמה המצאות אתם החלטתם לכנס לעצמם למרות שהנשים המציאו?
|
|
|
|
בתגובה ל: יש לך בעיה. מאת: Timeless הנשים בעצם המציאו את הכל... כולל הכל... והגברים פשוט גנבו את ההמצאה ברגע האחרון ולקחו את הקרדיט...
אפילו את הטמפונים והתחבושות המציאו גברים... בחייאת רבאק.
|
|
|
|
בתגובה ל: הכל בעצם קונספירציה מאת: Ja Tomer אבל מה לעשות שכאשר מסתבר שמדי פעם גברים "השאילו" המצאות של נשים ואז טוענים שהנשים לא המציאו כלום ולא תרמו כלום וכלה בלה בלה בלה הרגיל הזה, אז כן - זה מעורר תהיות - עד כמה מן המצאות באמת הומצאו על ידי המין הגברי וכמה הומצאו על ידי המין הנשי.
חוץ מזה , גם אף אחד מנציגי המין הגברי אשר חושב שהגבר נעלה לא טרח להתייחס כלל למקורות האי-שוויון. אף אחד לא חשב כיצד מרגיש ומתנהג מיעוט נשי במקום עבודה שכולו גברי. אם אתה נורא נורא מתעקש, אשמח להפנות אותך למאמרים.
כמובן שתמיד יש את האפשרות לטמון את הראש בחול ולטעון שהכל טוב ואין אפליה, והחברה לא דורשת דברים שונים מן הנשים ומן הגברים, ושהחברה לא נוהלה בעבר על ידי גברים וכו'. גם זאת השקפת עולם.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא. לא הכל קונספירציה. מאת: Timeless שאין אפליה.. או שיש שיוויון... אבל זה לא הנושא שאנחנו מדברים עליו, למרות שנוח מאוד לחזור להיות הקורבן בכל הודעה מחדשה...
|
|
|
|
בתגובה ל: אותה כתבה... מאת: Timeless מעולם לא טענתי שיש שיוויון מלא. ואגב חוסר השיוויון הזה לא תמיד פועל לטובת הגברים.
ועם זאת הדברים אינם משתנים. מכיוון שלפי הטענות שלך אם "רק יתנו לנשים את האפשרות" הן יפרצו דרך בערך בכל תחום...
והנה ככל שנשים תופסות מקום יותר חשוב בעולם (קנצלרית גרמניה היא אישה - לדוגמה) עדיין רוב ההתקדמות העולמית מונהגת ע"י גברים. רובם הגדול של ההמצאות והחידושים הם עדיין של גברים.
התרומה הנשית היא עדיין זניחה, בהשוואה יחסית.
האם הכל בגלל השוביניזם שלי ושל שאר הגברים ו"האגו המנופח" שעוזר למגוז לענות לטיעונים שלי, למרות שאת העובדות לא ניתן להפריך?
|
|
|
|
בתגובה ל: זה עולם גברי ללא ספק מאת: Ja Tomer יש X גברים בתפקידים כאלו ואחרים וY נשים שעושות כך וכך. אלו נתונים שאין עליהם ויכוח אבל השאלה היא מה התהליכים והסיבות והגורמים שהביאו לאותו מצב נתון.
דוגמא:האם רוב גברי מובהק בין זוכי פרס נובל אומר שגברים חכמים יותר או שיש לגברים אפשרויות רבות יותר לקריירה אקדמית\פוליטית? כמו שאתה רואה כולם יסכימו על הנתונים אבל מהי הפרשנות הנכונה?
|
|
|
|
בתגובה ל: יש עובדות הקיימות בשטח מאת: אוממי אבל בכל מחקר ידוע שגברים תחרותיים יותר ומוכנים להקריב יותר למען הצלחתם .
|
|
|
|
בתגובה ל: ברור שגברים לא חכמים יותר מאת: וויר VIR הם לא צריכים לגדל את המשפחה ...
יחי ההבדל המאוד לא קטן!!!!
|
|
|
|
בתגובה ל: ברור שגברים לא חכמים יותר מאת: וויר VIR של מה שאמרת על תחרותיות ונכונות להקרבה.
חשבת אולי שהציפיות החברתיות והחינוך דוחפים נשים להקריב קריירה לטובת טיפול בבית ובמשפחה? לממש את עצמן דרך הבעל?שהתחרויות מתועלת לתחום הבית(כמו אימהות שמתחרות בינן לבין עצמן מי שולחת ילד מטופח יותר לגן או לבית הספר).
|
|
|
|
בתגובה ל: ברור שגברים לא חכמים יותר מאת: וויר VIR גברים מקריבים באותה מידה כמו נשים למען הצלחתם, השאלה היא איך מגדירים את אותה הצלחה.
עבור נשים, הציפייה החברתית שמגדירה אישה מצליחה, זה שאישה תמצא בעל ותעשה ילדים ותגדל אותם. עבור דברים, הציפייה החברתית שמגדירה גבר מצליח, זה גבר שבונה קריירה בעבודה ועושה הרבה כסף.
נשים תחרותיות בדיוק כמו גברים, רק שזה מתועל לתחרותיות בתחום המשפחתי במקום בתחום הכלכלי, כי כך חונכו.
נשים מקריבות קריירה למען הצלחה בתחום המשפחתי, גברים מקריבים משפחה למען הצלחה בתחום הכלכלי.
אתה הרי חזיר שוביניסט שרואה בילדים ובחיי משפחה עונש ומעמסה שאישה צריכה לשאת עבורך, במקום לראות בהם את דור ההמשך שלך לא פחות מאשר שלה. לשיטתך, זוגיות ומשפחה אינם תא משותף לשני אנשים אלא תא שאישה נחותה צריכה למלא אותו עבור גבר עליון. אין מצב שגבר יתחלק איתה בנטל כדי שגם היא תוכל להתפתח בעוד תחומים, כי הרי גבר הוא עליון והוא לא יתעסק עם עבודה שחורה ומלוכלכת של גידול וחינוך ילדים, אז שהאישה תוותר על הילדים ועל המשפחה... לידיעתך, כשאישה מוותרת על ילדים ומשפחה - זה גם גבר שמוותר עליהם.
כשאני מדברת על וויתור של ילדים זה לא בהכרח לוותר על ילודה אלא לוותר על החיים איתם. יש משפחות שבהן שני ההורים קרייריסטים ויש ילד או שניים בתמונה (לפעמים אפילו יותר), אבל הילדים גדלים עם מטפלות ואומנות וכל מיני פעילויות חברתיות שכל מטרתן היא להוריד את המטרד הזה שנקרא "ילד" מהגב של ההורים.
זה נשמע לך תקין? זה נשמע לך שחברה שתנהג בצורה כזו תוכל לשרוד ולשגשג?
|
|
|
|
בתגובה ל: בולשיט מאת: MAGOZ את יודעת מה מינם של רוב השופטים בבתי הדין לעניני משפחה ??
נשים !!
את יודעת מה מינם של רוב מוחץ של הפרקליטות ??
נשים !!
את יודעת מה מינם של רוב מוחץ של נשיאי בתי המשפט במחוזות השונים ??
נשים !!
חקיקה אכן עוברת דרך הכנסת שרובה גברים אבל הכנסת בעיקר מושפעת מלובי חזק כזה או אחר כגון לובי ארגוני הנשים אבל הבעיה הגדולה לא דווקא בחקיקה אלא הפרשנות שלה בבית המשפט !
|
|
|
|
בתגובה ל: הרשי לגלות לך סוג ... מאת: וויר VIR ללא תוכן
|
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: אין כמו כתבות מ"לאישה" כדי להוכיח טענה... מאת: Ja Tomer ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: ערימת חפירות... מאת: Ja Tomer מה שכתבתי סותר את מה ששניכם כתבתם (שזה אותו דבר), והעובדות הן שזה עולם של גברים ותמיד היה כך, משום שבטבע החזק שולט והיתרון הגופני שייך לכם. זה מתבטא בדיכוי שעבר לתחומי חיים נוספים.
כל "הגדולים" הם גברים משום הנסיבות שבהן ישנם מקצועות גבריים וישנם מקצועות נשיים ובעוד שהחברה הטמיעה והנציחה מצב שבו נשים כקולקטיב צריכות להיקרע בין גידול ילדים והחזקת בית ועבודה בעוד שגברים חופשיים בהרבה לפתח קריירה עצמאית ולהתרכז בה, כי יש מי שיושב מאחורי הקלעים ומחזיק את משק הבית.
נראה אתכם כקולקטיב עוברים למודל הפוך שבו אתם אלה שמחזיקים גם בית וגם עבודה וגם מגדלים ילדים וגם עושים את כל מה שנשים עושות - ונראה אם עדין תצליחו להתקדם לעבר קריירות מצליחות ואינדיווידואליסטיות כמו במודל הנוכחי.
נשים שרוצות לבנות קריירות ולהתחיל לרוץ מאותו קו כמו גברים, עושות את אותם וויתורים על בית ומשפחה. נשות קריירה חייבות להתהג כמו גברים כדי להתקדם בעולם הזה. הן מקימות משפחה הרבה יותר מאוחר ועם הרבה פחות ילדים מאשר נשים אחרות ולעיתים כלל לא יקימו משפחה, הן ישקיעו את מירב המאמצים שלהן בקריירה ולא בזוגיות ולכן מעלות את אחוז הגירושין (כי אם שני בני הזוג קרייריסטים אינדיווידואלים, לא נשאר מי שיחזיק את הזוגיות ואת התא המשפחתי עצמו מעבר לרמה הכלכלית בלבד).
נוח לכם להתעלם מכל זה כדי שתוכלו לטפוח לעצמכם על האגו (כמה צפוי) ולומר "גברים יותר מוצלחים פשוט כי הם יותר מוצלחים".
|
|
|
|
בתגובה ל: בלה בלה בלה. מאת: MAGOZ התירוץ של להחזיק בית וילדים לא תופס בעולם של היום. הדברים משתנים עם הזמן לטובת הנשים חד-משמעית, וככל שהזמן עובר נשים אכן משתלבות במקומות יותר בכירים וכו'.
אך עם זאת - כמות התרומה להתקדמות העולם של נשים היא פשוט זניחה, וניתן להוכיח את זה בפשטות ע"י הכתבות שאשרת הביאה, שממש מחפשות בכוח "ממציאות" כגון עוזרות מחקר של ממציא או "אם הפמיניזם" (זו ממציאה?)
האם אותן נשים שלא היו צריכות להתעסק עם ילדים ובית וכו', פיתחו קריירה מוצלחת או נהיו סתם רווקות ממורמרות?
|
|
|
|
בתגובה ל: כמובן דמות הקורבן היא הסיבה למצב מאת: Ja Tomer החזקת בית וילדים היא תירוץ בעיניך? "תירוץ שלא תופס"? אתה מנותק לחלוטין מהמציאות. במציאות של היום, זה לא תירוץ - זו האמת הפשוטה - אם נשים לא יגדלו ילדים, לא יהיה מי שיעשה זאת משום שגברים הם קרייריסטים שלא לוקחים זאת על עצמם.
אתה כותב שנשים במהלך הזמן משתלבות במקומות יותר בכירים ומתעלם מהעובדה שזה על חשבון חיי משפחה, בדיוק כמו אצל גברים קרייריסטים, ולא במקביל לחיי המשפחה.
נשים פחות מעוניינות בקריירה משום שהן מחונכות לרצות קודם כל בית וילדים ולכן רובן בוחרות קודם כל בכך, בעוד שגברים מחונכים לרצות קודם כל קריירה ומעמד כלכלי וכספי, ולכן רובם בוחרים קודם כל בכך.
"האם אותן נשים שלא היו צריכות להתעסק עם ילדים ובית וכו', פיתחו קריירה מוצלחת או נהיו סתם רווקות ממורמרות?" היא שאלה עקרה מיסודה, משום שרווקות ועריריות אינן ערובה לקריירה מוצלחת (יש נשות קריירה מצליחות ועשירות שיש להן בעל וילדים - אבל עדין, אין חיי משפחה. הן וויתרו על זה לטובת הקריירה, ואת הגידול עושות המטפלות, בדיוק כמו שגבר מוותר על חיי המשפחה שאישתו תתעסק איתם בזמן שהוא עסוק בקריירה שלו).
אתה חי בסרט אם אתה באמת מאמין שלנשים יש נקודת התחלה שווה כמו לגברים. נשים צריכות להוכיח את עצמן הרבה יותר מגברים כדי להגיע לאותו מעמד כמוהם וכדי להגיע לאותם הישגים, וגם זה לא תמיד מספיק, כי מאישה מצפים להרבה יותר; מגבר מצפים להיות קרייריסט מוצלח, ואילו מאישה מצפים גם להיות אשת משפחה מוצלחת וגם להיות אשת קריירה מוצלחת מבלי שאחד יבוא על חשבון השני. אם אחד חייב לבוא על חשבון השני, אז כמובן שהציפייה ממנה תהיה שהיא תוותר קצת על הקריירה לטובת חיי משפחה ולטובת הקריירה של בעלה (כי אין מה לעשות, בזוגיות לא תמיד יש מקום לאגו של שני אנשים, במיוחד שהאגו של הגבר הוא שברירי יותר כי הדבר היחיד שהוא לכאורה יודע ומסוגל לעשות זה קריירה ועכשיו עלולים לקחת ממנו את הבכורה על זה).
|
|
|
|
בתגובה ל: "תירוץ שלא תופס"? עלאיזה כוכב אתה חי? מאת: MAGOZ מהפואנטות שלך...
קודם כתבת שהבעיה העיקרית של נשים כהתקדמות היא עול המשפחה ותחזוקת הבית. ועכשיו כשאני שואל מה עם אלו שאינן בעלות ילדים ומשפחה את אומרת שזו שאלה עקרה מיסודה, אז או שיש לך טיעון או שאין לך. ואם לנשים רווקות\גרושות ללא "עול המשפחה" אין סטטיסטיקה גבוהה יותר של קריירה\הצלחה\התקדמות - הרי שהטענה שלך חסרת טעם לחלוטין.
מעולם לא אמרתי שיש נקודת התחלה שווה, וגם רשמתי בהודעות למעלה שיש אי שיוויון ברור. שאגב לא תמיד משחק לטובת הגברים.
|
|
|
|
בתגובה ל: עודף הסטיגמות שלך על האגו הגברי מוציא את העוקץ מאת: Ja Tomer מדבר החבר של וויר שהיה מעדיף לו נשים היו ממשיכות להתחבא במטבח...
הבעיה העיקרית של נשים להתקדם זה לא שיש או שאין להן משפחה אלא עצם זה שהן נשים - ולכן צריכות להוכיח את עצמן הרבה יותר מגברים כדי להתקדם.
לעניין הרווקות לעומת נשואות+ילדים - השאלה לא הייתה רלוונטית משום שאישה נשואה שרוצה את האפשרות לפתח קריירה, צריכה לשים את חיי המשפחה שלה בצד, ובמקרה כזה, כפי שכתבתי, אין הרבה הבדל בין נשואה עם ילדים לבין רווקה, כי שתיהן מוותרות על חיי משפחה למען הקריירה.
למה יש רווקות שאינן בוחרות בקריירה? מאותן סיבות שיש נשואות שלא בוחרות בקריירה, מאותן סיבות שיש גברים רווקים ונשואים שאינם בוחרים בקריירה. הסיבות מגוונות, ועיקרן בחינוך - כי גברים מחונכים להיות קרייריסטים והם חיים כדי להגשים את הציפיות האלה, ואילו נשים לא, ולכן יהיו הרבה יותר גברים קרייריסטים מאשר נשים.
מעבר לזה, אישה שמחליטה לבחור בקריירה על פני משפחה, לא בהכרח תתקדם ותתבלט בתחום, כי מה לעשות - גברים שומרים על הגמוניה כמעט בכל תחום אפשרי. ברגע שיש לך חבר מנהלים שכולם או שכמעט כולם גברים, הסיכוי של גבר להתקבל לשם גבוה יותר פשוט משום שהוא גבר.
דוגמה: כבר הוכח שאם נותנים לבנות נקודת התחלה שווה לבנים, הן עוברות אותם ביכולות שכליות כמו למשל מתמטיקה ופיזיקה. לעיתים קרובות הציונים של בנות בתחומים האלה גבוהים יותר מאשר של בנים. למה אנחנו לא רואים יותר נשים מאשר גברים בתחום הזה? כי רובן לא יבחר בכלל ללכת לכיוונים כאלה, כי מראש הן מחונכות לדברים אחרים. ז"א, זה יפה ונחמד שנקבה מסוגלת ושהיא בעלת פוטנציאל, אבל חלילה לה מלהגשים את אותו פוטנציאל ולהתעניין בתחומים גבריים ולא נשיים ולעסוק בהם.
קח לדוגמה אפילו תחום שהוא לא "גברי" כמו משחק למשל - מגברים מצפים שהם יהיו שחקנים טובים, מנשים מצפים שהן יהיו שחקניות טובות וגם כוסיות - והן צריכות לעבוד על הרבה הרבה יותר קשה - כי אישה עם כרס או שיערה מיותרת בגבה, תדחק החוצה, ולא משנה כמה מעולה היא משחקת (אני מסייגת בכך שכמובן שזה לא ב100% מהמקרים, אבל זה כך ברובם המכריע). יש הרבה יותר שחקנים גברים שהם שמנים ונחשבים למכוערים ו/או בעלי גוף מכוער, מאשר נשים כאלה. רובן המכריע של השחקניות הן נשים שעומדות בסטנדרט מסויים של מה שנחשב יפה ו"כוסית", כי אחרת לא היו עובדות בתחום.
אתה יודע כמה פעמים בחיים שלי שמעתי מבנים "את לא תביני ממילא" כששאלתי שאלות על תחומים טכניים כמו רכבים ומחשבים? מילא אם זו רק הייתי אני הטיפשה הקטנה שכולם כבר התייאשו ממנה, אבל הרבה מאוד נשים מקבלות תשובה כזו מגברים. חלק מהם אף מגדילים להבהיר את העניין, שלא יהיו אי הבנות - "עזבי אותך מזה, את בחורה, מה את צריכה לדעת את זה".
מבהירים לנו את הציפיות האלה ואת החלוקה הזו כבר מגיל קטן כשמראש קונים לבנות ברביות ולבנים קונים חיילים, בלי לבדוק בכלל במה הילד מתעניין.
ודאי שיש גם מרכיב גנטי, נשים לעולם לא יהיו זהות לגברים, אני לרגע לא משלה את עצמי שגם כשניתן נקודת התחלה שווה לחלוטין אז פתאום 50% ממדעני האטום/שפים/כל תפקיד גברי אחר יהיו נשים, אבל אני מאוד בטוחה בזה שכן יהיו הרבה יותר נשות קריירה במגוון תחומים כולל כאלה שנחשבים גבריים והן גם יהיו מוצלחות בזה.
יכול להיות שאני טועה, שזה לא באמת ככה, שהגנטיקה שלנו תוכיח אחרת - אבל אנחנו לא ניסינו אחרת ולא נתנו לגנטיקה הזדמנות להוכיח את זה.
|
|
|
|
בתגובה ל: "עודף סטיגמות"? מאת: MAGOZ כנראה שכל מי שכותב משהו שהוא לא מחמיא לנשים הוא שובניסט מסריח שרוצה שנשים יתחבאו במטבח... וזה גם מעלה את השאלה - של מי האגו יותר גדול\שברירי?
אבל מעבר לזה - ההתפתלות שלך מטיעון לטיעון מראה שבעצם אין טיעון. אם קודם הבעיה הייתה חיי המשפחה. עכשיו אלו שאין להן חיי משפחה - הבעיה שלהן זה החינוך.
ומה הלאה? מאיפה יבוא התירוץ הבא?
אה - ההגמוניה הגברית... היא היא הבעיה... ואחריה מה? הגנטיקה היא הבעיה...
בואי נסגור את זה ככה: נשים מופלות ע"י מספר גורמים להלן:
1. גברים 2. החינוך 3. הגנטיקה
ולכן - אין לצפות לשום דבר מנשים וכל טיעון שיאמר שנשים לא מצליחות או מצליחות פחות ישר יקבל קיטונות של זעם מתוך האפליה הברורה של כל הגורמים שפורטו להלן...
או לחילופין יופנה לכתבות מתוך "לאישה" שבהן מוכח "באופן ברור" שנשים הן הן הממציאות והגברים הם רק גנבים...
|
|
|
|
בתגובה ל: אכן עודף סטיגמות מאת: Ja Tomer ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: אל תוציא דברים מהקשרים רק בשביל להוכיח נק' שאין לך מאת: MAGOZ וגם את עם שיטת הדיון ה"מתוחכמת" שלך שכוללת שני שלבים 1. חפירות 2. משפטים קצרים וחסרי טעם כשנמאס לך לחפור
לא הצלחת להפריך שום דבר.
אז, כשיהיה -מה- להוציא מההקשר, נדבר.
|
|
|
|
בתגובה ל: עד עכשיו אף אחד לא הפריך פה את הטענות שלי... מאת: Ja Tomer שיטת הדיון ה"מתוחכמת" שלי היא דיון רציני וברגע שלצד השני אין יותר מה לומר והוא מתחיל במתקפה אישית, אז משפטים קצרים, כי באמת אין טעם להמשיך עם מי שאין לו מה לומר מעבר למתקפה אישית.
לך ולוויר קל מאוד לא-להרגיש שמשהו פה דפוק מהיסוד, משום שאף פעם לא הייתם בצד השני וכי לא אתם אלה שסובלים מהתוצאות אלא ההפך - אתם מרווחים קידומים קלים יותר בחיים, פחות מאמץ שמושקע בעמידה בציפיות נמוכות יותר וכו'.
יותר נחמד לכם לטעון שלכאורה יש שיוויון, שזה מכיוון שאתם לכאורה מוצלחים יותר באופן טבעי וכו'. זה טוב לאגו שלכם, ונשים במשך דורות שלמים חונכו להמשיך לטפוח לכם על האגו הזה.
פתאום כשיש כאלה שמתעוררות ויודעות ומבינות אחרת - זה מפריע לכם כי זה פוגע לכם באגו.
אתה יכול להמשיך במתקפות אישיות - זה רק חושף את החולשה הזו, את האגו השברירי הזה.
|
|
|
|
בתגובה ל: אין לך מה לומר, אז אתה תוקף אישית. מאת: MAGOZ האם לשפוך ערימה של מלל שחוזר על עצמו ואין לו שום פואנטה זה דיון רציני?
וכשכבר אין לך כוח יותר לכתוב איזה משפט קצר וחסר טעם? זה נקרא דיון רציני?
או לזרוק את כל מחשבותייך על המין הגברי ועל האגו המנופח שלו כ"עובדה לגיטימית" אך כאשר מישהו כותב משהו על נשים הוא שובניסט שרוצה שנשים יתחבאו במטבח?
חחח סלחי לי...
אין שום קשר בין צורת ההתבטאות שלך לדיון רציני :)
|
|
|
|
בתגובה ל: חחחח דיון רציני? מאת: Ja Tomer האגו השברירי שלך גורם לך לתקוף אותי אישית, כי אין לך מה לומר מבחינה עניינית.
אז תמשיך, כי אתה רק מוכיח את מה שכתבתי.
|
|
|
|
בתגובה ל: תמשיך, תמשיך... מאת: MAGOZ ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: ערימת חפירות... מאת: Ja Tomer הבית העולם נבנה ונוהל ע"י גברים.
גם בימינו נשים וגברים לא נמצאים בדיוק באותו מעמד,לפחות מבחינת ציפיות חברתיות מנשים עדיין מצופה(ובהרבה מקרים גם הנשים עצמן שותפות לציפיה הזאת)לדאוג יותר לצד הביתי מאשר לבנות לעצמן קריירה בעוד שמגברים מצופה לדאוג לקריירה ולהיות המפרנסים הראשיים.
לגבי נשים ובישול,ישמשהו מאוד רומנטי בקשר בין נשים ובישול(אישה הרי תמיד קושרה ל"אמא אדמה" בניגוד לגבר "שמיים",לפחות אצלי מתקשר לפריון,לצמיחה וכן גם לאוכל),עם כל הרומנטיקה זה עדיין לא מצדיק חלוקת תפקידים כזאת או אחרת.
|
|
|
|
בתגובה ל: מה רע בלהעריץ גברים ?? מאת: וויר VIR ילדים צומחים בבתים שבהם האשה נחשבת נחותה שלא לומר חפץ.
אין תועלת בהערצת גבר רק כי הוא גבר, שטות כזו זמן רב לא שמעתי. אני רק מקווה שאתה לא מאלה שתומכים בנערים החלאות האלה.
|
|
|
|
בתגובה ל: בדיוק בגלל דעות כאלה מאת: שרידובדבנית שום דבר לא רע בלהעריץ גברים על היכולת שלהם או נשים על יכולות אחרות שלהן .אין לזה שום קשר לחפצים אני מצטער שהוצאתי דווקא אלייך קיטור אבל הצלחת להרגיז בהערה הזאת . המסקנה שלך לא נובעת משום מחקר אקדמי מוסמך . תביאי לי לפחות 20 מחקרים רציניים שיוכיחו זאת , שהערצת גברים היא מה שעושה אישה חפץ אני אשקול להסיק מסקנה כזאת .
|
|
|
|
בתגובה ל: אין שום דבר רע בלהעריץ גברים או נשים מאת: וויר VIR אתה לא מעריץ "גברים". אתה יכול להעריץ (בעיני מונח מטופש) אדם, גבר או אשה על הישגים יוצאי דופן. גם זה בגבולות הטעם הטוב שכן כל אחד מאיתנו מיוחד בדרכו שלו, צר לי אם זה נשמע קלישאתי. המסקנה שלי נובעת מהגיון בריא ואין לי צורך להביא מחקרים. אם אתה סבור שיש להעריץ גברים (כשבמשפט הראשוני שהשתמשתי בביטוי הזה שמתי גברים במרכאות) אז מכאן מסיקים שהגברים טובים מהנשים. אם אתה טוב ממישהו, עולה עליו, הרי שיחס של התנשאות טבעי שרק יבוא אחריו, מכאן ועד לחשוב שנשים נולדו להעריץ גברים ולשרתם היא קצרה. מיחס של משרתת ועד יחס שלא מגיע לבעל חיים הדרך עוד יותר קצרה.
|
|
|
|
בתגובה ל: פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות מאת: אוממי מדובר בנערה עם בעיות בבית היתה תלמידה בלידי דיוויס ת"א אבל ממה שאני יודע (אני מקווה שאני לא הוטעתי ) עזבה שם לפני שנים ועברה ללמוד ברמת השרון . הבחור שנקרא המתווך היה בעצם חבר שלה היא ממש חיה איתו וישנה אצלו מגיל צעיר . ספק רב עד כמה כל מי ששכב איתה באמת היה מעורב באונס ..מדובר בבני נוער שהעבירות התחילו היו כנראה בני 14 ולא בדיוק אנשים מיושבים בדעתם .
|
|
|
|
בתגובה ל: לא ברור מה שאירע שם אבל הנה מספר פרטים מ.. מאת: וויר VIR ורע,וללכת לבחורה עם בעיות שה"חבר" שלה מסרסר אותה זה רע שגם ילד בן 14 אמור לדעת להבחין.
אין ספק שיש לה בעיות,(עכשיו בטוח שיש לה) והם בהחלט ניצלו את אותם בעיות היטב.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא ברור מה שאירע שם אבל הנה מספר פרטים מ.. מאת: וויר VIR בן 14 לא יודע להבדיל בין טוב לרע? לשבור בקבוק על ראשה? לכבות עליה סיגריות? וויר, אתה , איך לומר, אשם בעיני כמו אותם הנערים.
|
|
|
|
בתגובה ל: פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות מאת: אוממי היום הנוער אינו מתחנך על ערכי הציונות והיהדות אלא על ברכם של "גיבורי" סדרות טיפשיות ויוצאי "הפח הגדול".
"כִּי אֵיכָכָה אוּכַל, וְרָאִיתִי, בָּרָעָה, אֲשֶׁר-יִמְצָא אֶת-עַמִּי; וְאֵיכָכָה אוּכַל וְרָאִיתִי, בְּאָבְדַן מוֹלַדְתִּי"(מגילת אסתר, ח', ו') ציונות היא לא מילה גסה .gif)
|
|
|
|
בתגובה ל: זה הכל עניין של חינוך מאת: רונאל אילו ערכים הם היו מקבלים אצלו? קצת זקיפות... קומה יהודית, אולי? או אולי קצת ציונות... קשוחה? אולי הוא היה מזקיר... להם ערכים יהודיים נושנים? מה שבטוח, הם בהחלט היו מחזירים עטרה... ליושנה.
אין, אני הורג את עצמי.
|
|
|
|
בתגובה ל: על ברכיו של מרדכי אלון, לדוגמה? מאת: _A_P_ אתה יכול להתעלם ולהביא את הרב מוטי אלון שנגדו יש רק האשמות שככל הנראה כעת אין בהן משהו פלילי-אבל זה לא ישנה דבר מן המציאות העגומה.
אבל לא נראה לי שזה באמת מעניין אותך, הרי מה שמעניין אותך זה לחפש איפה להשתלח במי שאתה שונא כל כך-אז זה דיון עקר מלכתחילה.
"כִּי אֵיכָכָה אוּכַל, וְרָאִיתִי, בָּרָעָה, אֲשֶׁר-יִמְצָא אֶת-עַמִּי; וְאֵיכָכָה אוּכַל וְרָאִיתִי, בְּאָבְדַן מוֹלַדְתִּי"(מגילת אסתר, ח', ו') ציונות היא לא מילה גסה .gif)
|
|
|
|
בתגובה ל: כמה צפוי וכמה רדוד מאת: רונאל אתה מרים להנחתות, אני לא אנחית? אגב, באמת אין נגדו שום דבר כרגע במישור הפלילי, אבל זה לא משנה שהוא יוצא רע מאוד מהסיפור הזה, וכל יומרה לעליונות מוסרית מצדו או מהקולגות שלו נראת מאוד מטופשת כרגע. כן, רבנים יכולים להיות גרועים בדיוק כמו החילונים המופקרים האלה. תתרגל.
|
|
|
|
בתגובה ל: יאללה יאללה מאת: _A_P_ אז איך אתה משווה בין סיפור פלילי לחלוטין לבין סיפור שהוא רק נשמע רע?
איך ניתן להשוות בין סיפור אחד לעשרות אם לא מאות סיפורים?
מעולם לא טענתי שרבנים לא יכולים להיות רעים, הם בני אדם, אך ישנם הבדלים גדולים בין המקרים-בעוד הסיפור הראשון הוא חלק מעוד מקרים רבים המעידים על החברה בה אנו חיים, השני הוא סיפור יחיד ומזעזע שמעיד, אולי, על הרב.
|
|
|
|
בתגובה ל: יאללה יאללה? מאת: רונאל אתה אומר את זה ברצינות? אחרי שרבני הציונות הדתית עושים דה-הומניזציה של ציבור שלם במשך שנים, אחרי שהם במשך שנים מתנשאים על הציבור החילוני ועל חוסר מוסריותו וחוסר ערכיו, אתה אומר לי שפרשיית אלון "רק נשמעת רע"? הבנאדם הזה נתפס כשהוא עושה בדיוק את מה שהוא מטיף נגדו, והקולגות שלו נתפסו כשהם מחפים עליו, ואתה עוד מתכוון לספר לי שזה לא גרוע כמו הדברים שקורים אצל החילוניים? תגיד מה שאתה רוצה על הילדים האלה שאנסו, אבל לפחות אף אחד מהם לא היה מועמד להיות הרב הראשי ולהיות ראש המפד''ל.
ומלבד זאת, אל תעשה לעצמך חיים קלים- אתה אמרת שכל הסיפור הזה הוא תוצאה של חינוך חילוני רדוד והתנתקות מערכים ציוניים ודתיים, ומה לעשות שאחרי פרשיית אלון הטיעון הזה נשמע מגוחך. זו עובדה.
|
|
|
|
בתגובה ל: על ברכיו של מרדכי אלון, לדוגמה? מאת: _A_P_ ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: אל תסיטו8 את הדיון מאת: אוממי אבל כפי שכבר שמת לב הוא פה להשתלח בציבור מסוים בלבד.
|
|
|
|
בתגובה ל: תסיטו? ניסיתי להחזיר אותו לדיון מאת: רונאל לא כתבת על עליונותו של החינוך הדתי? וכפועל יוצא מכך, על נחיתותו של החינוך החילוני?
אם אתה מתכוון לכתוב כאן הודעות לא קשורות, אל תתפלא אם יגיבו עליהן באותה צורה. ובטח שאל תתבכיין בקשר לזה.
|
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: אתה בהחלט כתבת הודעה שהסיתה את הדיון. מאת: Timeless לא טענתי לעליונות של דתיים, אתם מסיטים את הדיון בכך שאתם מתעקשים להתעלם מהבעיה, מהחינוך הכושל, מתעקשים להסית את הדיון כלפי ויכוח חסר טעם על "עליונות" של דתיים על חילונים או משהו שאתם אוהבים לזרוק כל פעם שאני ח"ו מוסיף את המילה "ערכים" ו"יהדות".
אצתם מתנהגים כמו ילדים קטנים, אם אינכם יכולים להתמודד עם זה שיש בעיה בחינוך הנוער בישראל, זה לא אומר שאתם צריכים להשליך את זה עליי.
|
|
|
|
בתגובה ל: חבר'ה אל תאשימו אותי בפארנויה שלכם מאת: רונאל לא אני ולא הוא טוענים שאין בעיה בחינוך.
יש ועוד איך.
רק שאנחנו לא קראנו בשום שלב שהוא לחזור לחנך ילדים על ערכי הציונות והיהדות. זה היית אתה.
ועל זה קצפנו יצא.
|
|
|
|
בתגובה ל: אתה מוזמן לקרוא את ההודעה שלך בשנית. מאת: Timeless ומה הבעיה בקריאה לחזור לחנך את הנוער על ערכי היהדות והציונות? האם יש בעיה עם ציונות?! האם יש בעיה עם יהדות?! אלו הם הערכים שהובילו להקמתה של המדינה הזאת.
ואיך יוצא מכך שלציונות הדתית יש עליונות על החילונים?
|
|
|
|
בתגובה ל: ? מאת: רונאל דתיים וואלטרא ציונים ככה שזאת קריאה שהיא נכונה אבל לא קשורה לנושא הדיון.
|
|
|
|
בתגובה ל: אין בעיה,לא קשור לדיון,הבעיות האלו קיימות גם אצל מאת: אוממי מבחינתי זהו הפתרון, במקום עודף זמן פנוי ומלא בזבל שהטלוויזיה מפיצה ובזבל שהם שואבים מכל מקור תקשורת בימנו-יש להתחיל בלימוד יהדות ולהתחיל לחנך לציונות, אין עם זה שום רע.
היום במקום ללמד יותר על ההיסטוריה של עמנו, בחרו ללמד על "הנכבה".
הכל מתחיל שם, זוהי לא תופעה שצצה לה בישראל, זוהי ירידה מוסרית של כלל העולם, בכל מקום תמצאו את הזוועות האלה באותה סבירות פחות או יותר, הבעיה התחילה כשהפסקנו להיות "אור לגויים", ויתרנו על הייחודיות שלנו והפכנו להיות "ככל הגויים", זה שינוי שחל בהדרגה ב62 שנים האחרונות.
|
|
|
|
בתגובה ל: היא כן קשורה מאת: רונאל לפני הטלויזיה, האשימו את הרוקנרול, ולפניו האשימו דברים אחרים. לכל דור יש משהו אחר שהוא מאשים, ותמיד הדתיים רוכבים על הגל הזה ומסבירים שכל העיסוקים החילוניים האלה גורמים לחילונים לחטוא, כאילו שאצל הדתיים/חרדים אין פשיעה ואין אלימות משום סוג כי הם יושבים ולומדים תורה כל היום.
זו דמגוגיה לטעון שאנחנו לא לומדים יותר על ההסטוריה של עמנו ובמקומה על הנכבה. בבתי הספר עדין לומדים על ההסטוריה של עם ישראל ורק מאזכרים את הנכבה כי אין מה לעשות, חי בקרבנו עם שטוען לנכבה, ואנחנו לומדים את ההסטוריה של האזור ולא רק של העם שלנו. לימודי ההסטוריה של עמנו אמנם לוקה בחסר, אבל זה היה ככה גם לפני שהתחילו לאכזר את הנכבה בכמה מילים, כך שזה לא בא אחד על חשבון השני.
דבר שלישי, מעולם לא היינו אור לגויים ומעולם לא היינו נקיים מחטאים ומפשיעה ומאלימות (גם לא מאלימות מינית). לפני 62 לא התחיל שום שינוי, משום שפשיעה ואלימות תמיד היו בקירבנו, כי אנחנו בני אדם ככל בני האדם, ככל הגויים.
פעם רוב היהודים אם לא כולם היו חרדים, היום רבים מהם חילונים. אם אתה משלה את עצמך שכשעם ישראל היה דתי יותר והיה לכאורה "אור לגויים" היו פחות פשע ופחות אלימות ופחות חטאים באופן כללי - אז זו בעיה שלך, ושלך בלבד. זה סרט כבד שאתה חי בו.
בכל אוכלוסייה יש פשיעה ואלימות וחטאים, ואני מבטיחה לך שפעם היה לא פחות, גם לפני 62 שנה וגם הרבה לפני כן, פשוט קודם היו הרבה פחות חילונים ולכן לא היה נוהג להוציא הכל החוצה. דברים היו מוחבאים או מקסימום מטופלים "בתוך המשפחה", בהיחבא. שום דבר לא היה יוצא, לא היה מתפרסם, ובטח שלא היה מגיע לרשויות החוק.
האם הפשיעה והאלימות גדלו? כן, ודאי, אבל זה בגלל שגם האוכלוסייה עצמה גדלה. הגיוני שבאוכלוסייה שגדלה, גם יהיו יותר פשיעה ואלימות. הגיוני שזה ייראה שאצל חלק אחד באוכלוסייה יש הרבה יותר, כשאותו חלק טורח לדווח ונכנס לסטטיסטיקה, ואילו החלק האחר לא מדווח ולא מקבל את מרותו של שלטון החוק ולכן לכאורה "נקי" מהדברים האלה.
אין שום רע בלימודי ציונות ויהדות, אבל אל תשלה את עצמך שבגלל שאתה דתי, זה הופך אותך לאדם יותר טוב ויותר מחונך ויותר <כל סופרלטיב אחר> מאשר שכניך החילונים, ואל תשלה את עצמך שבגלל שבמגזר שלך מחביאים יותר, אז הדברים לא קיימים (גם את אלוהים אתה לא רואה, אז הוא לא קיים עבורך?).
אם אתה חושב שהפיתרון לפשיעה המינית בישראל הוא לימודי דת, אז אני מציעה לך לעשות בדק בית רציני אצלך, לפני שאתה בכלל פוזל למגזר החילוני.
|
|
|
|
בתגובה ל: אתה חי בסרט מאת: MAGOZ כי אם היית טורחת לקרוא את מה שכתבתי, בכלל לא באתי לטעון שפעם לא היה פשע, אני לא תמים, באתי לטעון שהיום יש הרבה יותר פשע ואם את מתכחשת למציאות את היחידה שחיה בסרט.
כן היינו אור לגויים, לא היה עם שלא הביט עלינו בהשתאות על היכולת הישרדות, על הרוח החזקה, על העמידה האימתנה על שלנו, הייתה אמונה בצדקת הדרך, הייתה אז ציונות, היה אז ניצוץ בעיניים, דרך-היום ספקאם תמצאי זכר לזה.
אני ממש לא חי בסרט, אולי הייתה הסתרה אבל זה ממש לא היה נפוץ, הייתה אז תמימות, נאיביות, מלבד מקרים בודדים-אני לא חושב שזה הפך לתופעה של ממש.
מה קשור שהיו פחות חילונים? למה החילונים פותחים הכל? על מה את מדברת? היום יותר מחצי מהמקרים על אלימות מינית בכלל לא נחשפים! אנשים עדיין נוטים להסתיר את זה, היום פשוט יותר קל לחשוף את זה-זה הכל.
תרשי לי לחלוק עלייך, אני דווקא כן חושב שאדם שלומד תורה באופן אמיתי הוא אדם טוב יותר לזולת מעצם הלימוד שלו, התורה מלאה במסרים כל כך טובים ואידאלים נשגבים.
אני כהולך בדרכו של הרב קוק, שהיה אדם שאין ספק לגבי האהבה והדאגה שלו כלפי עם ישראל, מאמין בכל לב בדרכו, הוא פעם אמר אימרה שאין מסכים עליה ממני "יסוד האומה ביחס העתיד שלה, תלוי ביסוד החינוך. כבד נודע מכוח חכמי לב, כי התיקון בחינוך הוא התיקון בכל"
היום החינוך נמצא בשפל רציני וכשמכניסים למשוואה את התרבות המערבית שמלאה בחשיפה לאלימות ומין עוד מגיל צעיר, אני לא חושב שאפשר להתפלא על מצב החברה בכלל והנוער בפרט, לא על לימוד "דת" דיברתי, אני לא חושב שלימוד הלכה תעזור, כי אם לימודי יהדות ומצער אותי לשמוע שזה בעינייך הפך ל"לימודי דת", המסורת היהודית לא שייכת לדתיים היא שייכת לכלל ישראל וזה סטיגמה שדווקא את כחילונית חייבת להילחם נגדה.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא, אתה חיה בשכנוע עצמי מאת: רונאל ודאי שיש היום יותר פשע, אבל כפי שכתבתי לך - זה פרופרוציונלי לגדילה של האוכלוסייה כולה. אוכלוסיית ישראל גדלה באופן ניכר מאוד במעט שנות קיומה, אז הגיוני וצפוי שגם שיעור הפשיעה יעלה.
מתי בדיוק היינו אור לגויים? מתי היה עם שהביט עלינו בהשתאות על יכולת ההשרדות והרוח החזקה שלנו וכל שאר הדברים שכתבת? הייתה תקופה קצרה בהסטוריה שקיבלנו כבוד מהאימפריה המוסלמית, אבל זהו בערך. כל שאר הזמן אנחנו נרדפים כי לא סובלים אותנו, כל עם וסיבותיו.
אני לא טענתי שהחילונים פותחים הכל אלא שהם חושפים הרבה יותר מאשר חרדים ודתיים, ולכן גם סטטיסטית לכאורה יש אצלם יותר מקרים של פשיעה/אלימות מינית. תחשוב על שיעורי מתמטיקה - יש לך שתי כיתות שבאחת כל הזמן עושים בחנים וחצי מהכיתה מקבלת 40, ואילו בכיתה השניה לא עושים בחנים בכלל אז אף אחד לא מקבל 40. איך אתה יכול להשוות בין היכולות המתמטיות של שתי הכיתות, אם אתה בוחן רק אחת מהן?... איך אתה יכול לומר שהרמה של הכיתה שבה חצי מהתלמידים קיבלו 40 היא נמוכה מהרמה של הכיתה השניה, אם בכיתה השניה אף אחד לא נבחן בכלל?...
ככה בדיוק אתה עושה השוואה בין החילונים לחברה הדתית-חרדית שהיא הרבה יותר סגורה.
בניגוד למה שנדמה לך, לא חייבים ללמד יהדות וערכיה כדי לחנך לכבוד לזולת. תסתובב באירופה במקומות שבהם מהגרים עדין לא השתלטו ותראה איך אירופאים מתייחסים זה לזה - בלי לימודי יהדות, עם חינוך חילוני למהדרין (גם במדינות אירופאיות שמצהירות שהן נוצריות).
גם אני בעד לימודי יהדות או לימודי דת או כל שם אחר שתקרא לזה, אבל בניגוד אליך, אני לא משלה את עצמי שזה הפיתרון לאלימות, ובטח שלא הפיתרון היחיד.
אתה פשוט עובד על עצמך בקטע הזה, כדי להצדיק בפני עצמך שאתה לכאורה אדם טוב יותר מאחרים, כדי להרגיש טוב יותר עם עצמך ולא בגלל שיש לך איזה טיעון רציונלי. הטיעונים שלך לא מחזיקים מים, המציאות מוכיחה אחרת.
|
|
|
|
בתגובה ל: פחחחח... הרשה לי לגחך.... מאת: MAGOZ אונס כזה מחריד תמצאי רק בחברה שהחינוך בה כושל והיא חושפת את ילדיה לדברים שאינם אמורים להיחשף אליהם בגיל צעיר.
החברה הדתית ממש לא סגורה, אי אפשר להעמיד אותנו באותה מדרגה עם החרדים, החרדים מסתגרים מאידאולוגיה, ככה הם פועלים בכל נושא שהוא ככה שזה לא מפתיע שיש הסתרה. אצל דתיים אין הסתרה, יש הרבה יותר זהירות בכל הנוגע לנושאים כאלה כי יש הרבה יותר פחד מלשון הרע ורכילות ודוגמה כזאת ניתן לראות עם הרב מוטי אלון.
חברה שחיה בצניעות בריאה[כי כל דבר הוא רק ולא בריא כשמקצינים אותו], מועדת הרבה פחות לפורענות מאשר חברה שחיה בחוסר צינות משווע וזה הגיוני לחלוטין.
מי דיבר על יחס זה לזה? כלפי חוץ זה יכול להיות מאוד נחמד ויפה, גם הנערים האלה הם "מבית טוב" והם "ילדים טובים" אבל זה לא מנע מאף אחד לבצע את המעשים הנוראיים האלה.
את מוזמנת לחיות במציאות משלך בה אין השפעה מהסביבה, אין השפעה מהחינוך, אין השפעה מהתרבות אליה הילד חשוף, אין השפעה מכלום-הוא פשוט בן אדם ולכן זה קורה.
|
|
|
|
בתגובה ל: המציאות מדברת בעד עצמה מאת: רונאל גם החרדים והדתיים כושלים וחושפים את ילדיהם לתכנים שהם אינם אמורים להיחשף אליהם, היות וגם אצלם מפעם לפעם אנחנו שומעים על מקרים כאלה מחרידים (אנחנו פשוט שומעים פחות, כי הם מוציאים דברים כאלה פחות לרשויות).
אל תבלבל לי את המוח על חברה שחיה בצניעות, משום שהצניעות הזו גורמת להסתרה של מקרים כאלה, ועובדה שגם חרדיות ודתיות צנועות נאנסות וגם ילדים דתיים וחרדים נאנסים וגם מפגרים וזקנים במוסדות שהפריצות מהם והלאה נאנסים וכו'.
סטטיסטית, הסיכוי של אישה שהולכת ערומה ברחוב, להיאנס, שווה לסיכוי של חרדית שהולכת מכוסה מכף רגל ועד ראש, להיאנס.
הכבוד לגופו של אדם ולמרחב הפרטי שלו, חלק מהיחס שלנו לסביבה שלנו, מהיחס שלנו זה לזה כבני אדם. זה לא מספיק לאחל בוקר טוב ויום נעים ולומר בבקשה ותודה רבה. הכבוד אחד כלפי השני מתבטא במגוון תחומים - ביניהם גם המרחב האישי הזה והכבוד לגופו של האחר.
לגבי ה"מציאות משלי" - איך לעזאזל הגעת למסקנה שלדעתי לכאורה אין השפעה של הסביבה ואין השפעה של החינוך ואין השפעה של התרבות, אם אני כל הזמן חוזרת ואומרת שהכל מתחיל מחינוך?... ז"א שלשיטתך, השיטה היחידה התקפה לחנך היא חינוך יהודי-דתי וכל שיטה אחרת היא לכאורה כישלון. אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך, אתה מעדיף להמשיך להתכחש למציאות שבה חינוך יהודי-דתי הוא לא הדרך היחידה והוא לא הפיתרון לחוליים החברתיים.
|
|
|
|
בתגובה ל: פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות מאת: אוממי פשוט נורא ומחריד לשמוע את זה... לא ייאומן שיש אנשים עם מוח מעוות בעולם הזה...
|
|
|
|
בתגובה ל: עצוב מאת: תיקי ולברג הם "נורמטיבים".
|
|
|
|
בתגובה ל: עם כל כך הרבה אנשים מעורבים זה מצביע על כך שרובם מאת: אוממי כל המשתתפים, כולל הנערה הזו, הם נורמטיבים לחלוטין, משום שברגע שמתגלים יותר ויותר מקרים ונחשף קנה מידה רחב של התרחשויות כאלה - סימן שזו הנורמה.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא רובם, אלא כולם. מאת: MAGOZ אני לא חושב שזאת נורמה,אני גם די בטוח שהבחור ש"סידר" אותה לכל השאר לא היה נורמטיבי אלא סוג של פסיכופת,זאת לא נורמה לנצל אנשים חלשים או תלותיים או לסרסר את החברה שלך לכל העולם.
חלק גדול מהמעורבים הם אכן נורמטיבים אבל הנורמטיביות שלהם לא מתבטאת בלהתעלל ככה במישהי אלא מתבטאת בכך שהיה להם נוח שלא לחשוב שיש בזה משהו סוטה ונצלני.
בכל מקרה ה"חבר" בטוח לא נורמטיבי אלא סוג של פסיכופת.
|
|
|
|
בתגובה ל: זה כבר משחק מילים עם מהי נורמה מאת: אוממי צריך להיות אדם נורמלי ונורמטיבי לחלוטין, כדי להיות מסוגל לעשות את זה.
בגרמניה הנאצית, אומה שלמה שיתפה פעולה כקולקטיב עם משהו שהיה נורמטיבי לחלוטין, למרות שאנחנו נוהגים לומר שזה מעשים של "פסיכופתים". זו דוגמה נורא נורא קיצונית, מן הסתם אין השוואה ריאלית בין סדרי הגודל של מלחמת העולם השניה למקרי אונס נקודתיים, אבל אני מקווה שהנקודה מועברת - אנחנו היינו רוצים לחשוב שהנורמה היא להיות אדם טוב שלא מזיק ולא מרע (לא באופן מכוון, בכל מקרה) אבל זה ממש לא ככה.
אכן יש משהו סוטה וחולני בלארגן אונס קבוצתי במשך כמה שנים בצורה כזו, אבל מצד שני, ברגע שאתה שומע שיש כל-כך הרבה מקרים כאלה - הסטייה והחולניות הפכו כנראה לסוג של נורמה.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא צריך להיות פסיכופת בשביל לארגן דבר כזה מאת: MAGOZ ואגב גם בגרמניה הייתה חבורה של חולי נפש שהסיתה את כל השאר ויצרה נורמטיבות חדשה.
אני לא יודע כמה מקרי אונס קבוצתי יש בפרק זמן נתון,למיטב זכרוני בלוחות המשטרה כתוב על מספר נמוך יחסית(פחות מעשרים).
|
|
|
|
בתגובה ל: בחברה שלנו צריך להיות פסיכופת כדי ליזום דבר כזה מאת: אוממי מי שיצר את המציאות בגרמניה הנאצית לא היו "חבורה של חולי נפש". אלה היו אנשים שנחשבו שפויים, כי ההגדרה לשפיות היא משהו מאוד נזיל שמשתנה במרחב ובזמן (פעם הומוסקסואליות נחשבה למחלת נפש, היום בחלק מהמקומות בעולם - זה עדין כך. בתקופה הויקטוריאנית, אישה חרמנית נחשבה לחולת נפש והחרמנות נחשבה להתקפי היסטריה שיש לרפא, וכו').
כמו שההגדרה לשפיות נחקרת ומשתנה, כך גם מה שנחשב לנורמטיבי משתנה בזמן ובמרחב.
אונס קבוצתי כשלעצמו הוא לא בהכרח דבר נורמלי/נורמטיבי, אבל האנשים שמבצעים אותו הם נורמטיבים לחלוטין, כי למעט האקט הספציפי הזה - כל שאר החיים שלהם מנוהלים בדיוק כמו שלי ושלך.
לא מדובר בחולי נפש אלא באנשים שפויים שיודעים בדיוק מה הם עושים, והם עושים זאת במכוון. מטרתו של החינוך היא למנוע מהם לעשות דברים כאלה, למנוע מהם לגרום סבל לאחרים ולגרום להם לראות את הסבל של האחר. ברגע שהחינוך כושל, אנחנו מתייגים אותם בתור "חולי נפש", כי זה יותר קל לחשוב שזה היה בלתי נמנע מאשר לקחת אחריות על זה כחברה.
אם כל אותם אנסים ובכלל עבריינים אלימים הם "חולי נפש", אז למה אנחנו שמים אותם בבתי כלא ולא בבתי חולים לחולי נפש? למה אנחנו לא סוגרים אותם במסגרת טיפולית אלא בכליאה כזו? ואם אין לנו כלים לרפא אותם, אז למה אנחנו משחררים אותם?
פשוט - כי מדובר באנשים נורמלים, נורמטיבים, שעושים דברים שלעיתים הם לא נורמלים ולא נורמטיבים, אבל ממש לא מדובר בחולי נפש ואפילו לא קרוב.
|
|
|
|
בתגובה ל: פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות מאת: אוממי איך זה, שזה לא קורה כל יום ויום, לצערי לאונס בודד כבר התרגלנו.
|
|
|
|
בתגובה ל: השאלה היא מאת: אתרוג ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: תוכל להסביר את כוונתך? מאת: אוממי המצב היום שהתרגלנו ושאנחנו שומעים שמי שהיא נאנסת אנחנו לוקחים את זה לדעתי באיזי, וההרגשה שלי שהנושא נהיה קל החברה לא נלחמת בהסברה ומעמידה את הנושא כדבר חשוב.וכן מה חסר שזה יקרה כל יום, הרי הכל מותר, וכי מותר לנו לאמר לנוער מותר-אסור
|
|
|
|
בתגובה ל: תגובה מאת: אתרוג המדניה לא עושה כלום כדי לעצור את זה, הציבור מתרגל לתופעה ואז למדינה בכלל לא אכפת.
(לוי אשכול).
(אריאל שרון).
(הרב עובדיה יוסף).
(חיים רמון).
|
|
|
|
בתגובה ל: קהות רגשית. מאת: יהונתן אפוס ידי כולם וגם לא לגמרי ברור איך לטפל בהם.
יש מקרים שבהם באמת יש התעלמות אבל לא נכון לדבר על התעלמות כשלא יודעים!
|
|
|
|
בתגובה ל: אין קהות ריגשית,פשוט מדובר בדברים שהם מוסתרים על מאת: אוממי נניח שאתה צודק לא הבנתי "גם לא לגמרי ברור איך לטפל בהם." האם עובדים על מניעה ? הכל מותר מה יעשה הנער ולא יחטא .
|
|
|
|
בתגובה ל: אין קהות רגשית!!!! מאת: אתרוג אבל אני לא מסכים עם "מה יעשה הנער ולא יחטא" מה גם שיש המון צביעות בביטוי הזה אבל זה חורג מהדיון ואם אתה מעוניין נפתח על זה שרשור חדש.
מה אתה חושב שצריך לעשות לטובת מניעה?
|
|
|
|
בתגובה ל: גם אני שואל איך למנוע,גם אני לא לגמרי יודע איך מאת: אוממי אתה חושב שזה תלוי בכל אחד ואחד, או צריך לעשות משהו ציבורי
|
|
|
|
בתגובה ל: אין קהות ריגשית,פשוט מדובר בדברים שהם מוסתרים על מאת: אוממי סיפורים על הטרדות ותקיפות מיניות של נשים וילדים נהפכו לדבר שכיח בחדשות. אין אף אחד בשלטון שמוכן לטפל במצב הזה בצורה רצינית ולציבור הישראלי הפסיבי לא נותר דבר, אלא להתרגל.
(לוי אשכול).
(אריאל שרון).
(הרב עובדיה יוסף).
(חיים רמון).
|
|
|
|
בתגובה ל: היום כבר לא מצנזרים דברים כאלה. מאת: יהונתן אפוס "מה אפשר לעשות בנידון" ואתה מוזמן להציע הצעות. לצערי אני מסכים שלא עושים מספיק או לא עושים נכון אבל אני לא יודע מה אפשר לעשות נוסף על מה שכבר עכשיו עושים.
ליצור הפרדה בין בנים לבנות?לזמן את כל הבנות בגילאי העשרה לשיחה עם יועצת פעם בכמה זמן?להסביר בכיתות מה ההבדל בין פעילות מינית לגיטימית ולא לגיטימית ואף פלילית? ליצור מלשינון(קו שאפשר להתקשר אליו ולדווח באנונימיות) להטרדות מיניות? אולי להסביר לנוער שמין זה דבר טוב ונפלא עם סכנות גדולות ולכן רצוי להמתין עם זה עד לגיל שבו אנשים מתחילים קצת להתאפס על עצמם?
|
|
|
|
בתגובה ל: השאלה שפתחה את השרשור הזה היתה מאת: אוממי כאשר בן נוער יודע שהסיכוי שהוא ישב בכלא לאורך זמן גם במידה והוא יתפס הוא לא כ"כ גבוה - אז מה אכפת לו.
מה הפרדה תעזור לך? בחברה החרדית יש הפרדה בין הבנים לבנות, ויש שם לא מעט מעשי הטרדה ואונס. כך שזה לא מה שיעזור, במיוחד בשעות אחר הצהרים שאין לך כל דרך ממשית לאכוף את ההפרדה.
וכן, אני חושבת שגם אם יתחילו לתת שעה בשבוע לחינוך מיני שבין השאר גם יעסוק מה ההבדל בין פעילות מינית שהיא בהסכמה ללא שום מניפולציה לבין פעילות מינית שהיא לא בהסכמה מה שעלול להפוך אותה לפלילית.
|
|
|
|
בתגובה ל: השאלה שפתחה את השרשור הזה היתה מאת: אוממי סטרייטים רבים שמעוניינים להטריד/לתקוף/לאנוס - יפנו את האגרסיות האלה כלפי בני מינם, אם בני המין השני לא יהיו זמינים לכך, וכמובן שחוץ מהם יש גם הומואים ולסביות שמן הסתם גם חלקם אונסים/תוקפים/מטרידים (אם כי בשיעור נמוך בהרבה, משום שגם שיעורם באוכלוסייה הכללית הוא נמוך בהרבה).
הסברה רצינית בכיתות כולל אפילו תרגילים פיזיים שממחישים את הדברים היא מצויינת (הכוונה כמובן לתרגילים כמו שעושים בקואוצ'ינג למשל, שממשיחים באמצעות דימויים).
מלשינון הוא רעיון טוב, בהנחה שהתלונות באמת ייבדקו, ובמידת הצורך גם יטופלו.
את ההסברה לא חייבת לעשות יועצת או בכלל מישהו מצוות בית הספר. בהנחה שסופסוף יקחו את זה ברצינות ויחליטו לתקצב את העניין, שיביאו להרצאות האלה שוטרים ממחלק הנוער שיש להם ניסיון עם פשיעה מינית ו/או פסיכולוגים משטרתיים. אם אפשר, שהם גם אלה שיתנו את המענה במלשינון או לפחות שיעבדו צמוד ליועצות בבתי הספר (בדיוק כמו שפעם היו מתקצבים אחיות בבתי הספר - שגם את זה לדעתי יש להחזיר בדחיפות).
|
|
|
|
בתגובה ל: הפרדה היא רעיון עקר מאת: MAGOZ אבל גם לא מתלהב מזה,בכללי אני מרגיש שבנות דתיות כן נמצאות בסביבה קצת בטוחה יותר(ועוד פרדוקס,הדבר המסוכן ביותר הוא תמימות,והתמימות היא בד"כ תוצר של סביבה בטוחה יחסית).
הסברה גם יוצרת בעיתיות מסוימת,כשמסבירים על הפנים השונים ביחסי מין עוזרים לתת לגיטימציה לציפיות בתחום המין שאולי לא צריך לתת להם לגיטימציה אצל צעירים. אני לא מתעלם מכך שבני נוער מקיימים יחסי מין(אפשר לחשוב שעברו עשרות בשנים מאז שאני הייתי נער..) אבל יש הבדל ברמת הלגיטימציה.
|
|
|
|
בתגובה ל: תגובה לשתיכן,אני לא כ"כ נחרץ בקשר להפרדה מאת: אוממי ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: על איזה "לגיטימציה לציפיות" אתה מדבר?... מאת: MAGOZ זאת מערכת הציפיות שניתנת לה לגיטימציה.
|
|
|
|
בתגובה ל: שמצופה מילד בן 16 לצאת ולקיים יחסי מין מאת: אוממי על מה אתה מדבר בכלל?
כשמדברים על הסברה ועל חינוך מיני לא מדברים על להכניס לילדים בני 16 שהם צריכים או אמורים לקיים יחסי מין אלא שאם הם מעוניינים בקיום יחסי מין אז שיקחו בחשבון א' ב' ג'.
החינוך הזה צריך להתחיל הרבה לפני גיל 16, לדעתי צריך להתחיל כבר בבית הספר היסודי, עם הסברה לגילאי יסודי לגבי מרחב אישי-גופני ברמה שמתאימה להם ובכל שנה להוסיף עוד נדבך שקשור לגילוי המיניות והזהות המינית.
|
|
|
בתגובה ל: מי מצפה מילד בן 16 לקיים יחסי מין? מאת: MAGOZדוגמא. אני זוכר שהייתי במצב דומה לזה של הבחור ב דוגמא רק שבמקום ללכת לנערת ליווי שכבתי עם החברה שלי מוקדם מדי,הרבה לפני שהיא ואני היינו מוכנים.
|
|
|
|
בתגובה ל: דוגמא מאת: אוממי אבל עדין אני לא חושבת שזה הממסד הוא זה שיצר את הציפייה, אלא יותר החברים שלך.
בסביבה החברתית שלי לא הייתה שום ציפייה שנקיים יחסי מין בגיל יחסית מוקדם.
אז יש מצב, שגם אם יש ציפייה היא תלויה בסביבה.
|
|
|
|
בתגובה ל: דוגמא מאת: אוממי בדוגמה שלך הלחץ מופעל מחברים, לא מהחינוך המיני בבית הספר.
המטרה של חינוך מיני זה בין היתר למנוע לחץ כזה - לחנך שחברים/חברות לא יפעילו לחץ כזה ולחנך שמי שמופעל עליו לחץ כזה, לא ייכנע אליו אלא ידע איך להתמודד עם זה.
אז איך הגעת למסקנה שחינוך מיני מעודד קיום יחסי מין מוקדם מידי?
|
|
|
|
בתגובה ל: השאלה שפתחה את השרשור הזה היתה מאת: אוממי לדעתי צריך שהממשלה תתחיל מגוייס אנשי מקצוע, שיבחנו את הגורמים לתופעה הזאת ואת הדרכים האפשריות להתמודד איתה. אחרי שינסחו תוכנית למאבק בתופעה יגיע תורו של האוצר להקצות משאבים כדי להתמודד לממש את התוכנית.
(לוי אשכול).
(אריאל שרון).
(הרב עובדיה יוסף).
(חיים רמון).
|
|
|
|
בתגובה ל: תגובה מאת: אתרוג ומשתיקים מאשר בעבר למרות שגם היום לא חסרה הסתרה.
היום גם ההגדרות לאונס רחבות יותר מאשר בעבר(בדיוק עכשיו בן דרור ימיני כותב בבלוג שלו שבשנות ה70 תמיד היתה "מזרונית" כזאת ואנשים לא העלו על דעתם שמדובר באונס).
איך בדיוק החברה אמורה להלחם בזה?להוציא קמפיין "ילדים,אל תזיינו את חברתכם לכיתה הנמצאת במצב ריגשי קשה,זה אונס"?
|
|
|
|
בתגובה ל: לא לוקחים את בקלות ואפילו להפך,היום פחות מסתירים מאת: אוממי ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות מאת: אוממי צריך שוועדת חקירה ממלכתית תחקור את הנושא ותקבע קווי מתאר לתוכנית לאומית למלחמה בפשיעה המינית שתבוא אחריה.
(לוי אשכול).
(אריאל שרון).
(הרב עובדיה יוסף).
(חיים רמון).
|
|
|
|
בתגובה ל: מתרחשת פה פשוט שואה מינית. מאת: יהונתן אפוס ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות מאת: אוממי הרי בבית הספר מחנכים את הילדים שהם מעל הכול ומותר להם לעשות את הכל כדי להנות.
מבחינתם הם נהנו אז מה הבעייה? זה מסתדר מצויין אם החינוך של היום.
מה אפשר לעשות כדי למנוע את התופעה?
להיזכר שהחברה אמורה לחנך קודם כל להיות בני אדם ואחרי זה כל השאר.
|
|
|
|
בתגובה ל: פרשת האונס שנחשפה היום (ע"פ החשד במשך שנים ארוכות מאת: אוממי ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: פשוט מקרה מזעזע! 3 שנים!!! איפה ההורים? מאת: גדעון ללא תוכן
|
|