סתם רעיון
|
|
סתם רעיון
פורסם לפני
177 ימים
מאת MAGOZ
אין תגובות
אמנם הקטע הזה של התנדבות בדברים האלה מאוד חשוב כי אנחנו צריכים יותר צוותי חירום של מד"א/משטרה/מכבי אש, אבל...
למה לעזאזל המדינה משאירה את הדברים האלה למתנדבים ולא מעודדת יותר אנשים לעבוד בדברים האלה?
המתנדבים עושים עבודה ולוקחים אחריות שמישהו אחר מקבל עליה משכורת, לא?
האם מישהו יחשוב על פרוייקט של להיות פקיד שומה מתנדב במס הכנסה? כל ההתנדבויות לעבודות שיש אנשים שעובדים בהן ומקבלים עליהן משכורת, זה לא נראה כמו שיטה של המדינה להעביד כ"א בזול יותר?
אני כמובן לא פונה אל TAleader באופן אישי ובטח שלא רומזת שאנשים צריכים לסרב להתנדב לדברים האלה, אלא רק קצת חומר למחשבה על מה זה אומר על היחס של המדינה כלפי אזרחיה...
(אני גם ראיתי שזה יוזמה של עיריית ת"א ולא של המדינה עצמה ולא של גוף ממשלתי, אבל זה לא משהו שייחודי לעיריית ת"א ומבחינתי היא חלק מהגופים האלה שהם חלק מהמערכת השלמה שמחפשת בעיקר איפה להוציא כסף מהאזרחים ולא איפה להשקיע אותו בהם, למרות שזה התפקיד של כל הגופים האלה).
|
|
|
|
|
היי פורום, אני מקווה שתסכימו איתי שמערך הכבאות וההצלה של ארצנו ועבודת הקודש של הכבאים הם בהחלט נושא ראוי להתנדב בו. אנא העבירו את המידע הזה לכל חבריכם - להיות כבאי זה חלום של הרבה מאוד אנשים, אולי מישהו שתספרו לו על היחידה יזמין עוד אנשים ובזכותכם מישהו יגשים חלום! תודה! עומר ______________________________________________________________________________ מערך הכבאות וההצלה של תל אביב מקים מחדש את יחידת המתנדבים הבוגרת.הנכם מוזמנים ליצור קשר ולהירשם למחזור הראשון. הקורס חינם. החוויות - כמו בסרטים. דרישות מהנרשמים (חובה): * נשים וגברים בני 21 עד 29 * אחרי שירות צבאי מלא * ללא עבר פלילי * מצב בריאותי תקין פרטי הקורס: קורס המתנדבים יחל באמצע אפריל, ערב אחד בשבוע במשך כשלושה חודשים. במהלך הקורס יוכשרו המתנדבים לתפעל את שלל הציוד לכיבוי שריפות, ילמדו שיטות ללוחמה באש, ילמדו לבצע פעולות חילוץ והצלה ויצאו לשריפות ואירועים עם צוותי הכיבוי המבצעיים. בסוף הקורס ייערך מבחן עיוני ומעשי. מסיימי הקורס יקבלו תעודת הסמכה של כבאי מתנדב מטעם נציבות הכבאות הארצית, ויוכלו לפעול בשריפות ואירועים אחרים ככבאים מבצעיים לכל דבר. לפרטים נוספים, שלחו מייל ל: mitnadvim.tafd@gmail.com אנא כתבו את שמכם וגילכם במייל. אין צורך לכלול אף פרט מזהה נוסף, אלא אם ברצונכם שיצרו עמכם קשר טלפוני. גם בפייסבוק ניתן למצוא את יחידת המתנדבים: http://www.facebook.com/group.php?gid=347682553181ושיהיו לכולנו חיים ללא שריפות! קבצים מצורפים:
|
|
|
|
בתגובה ל: חולמים להיות כבאים? בואו להתנדב! מאת: TAleader אמנם הקטע הזה של התנדבות בדברים האלה מאוד חשוב כי אנחנו צריכים יותר צוותי חירום של מד"א/משטרה/מכבי אש, אבל...
למה לעזאזל המדינה משאירה את הדברים האלה למתנדבים ולא מעודדת יותר אנשים לעבוד בדברים האלה?
המתנדבים עושים עבודה ולוקחים אחריות שמישהו אחר מקבל עליה משכורת, לא?
האם מישהו יחשוב על פרוייקט של להיות פקיד שומה מתנדב במס הכנסה? כל ההתנדבויות לעבודות שיש אנשים שעובדים בהן ומקבלים עליהן משכורת, זה לא נראה כמו שיטה של המדינה להעביד כ"א בזול יותר?
אני כמובן לא פונה אל TAleader באופן אישי ובטח שלא רומזת שאנשים צריכים לסרב להתנדב לדברים האלה, אלא רק קצת חומר למחשבה על מה זה אומר על היחס של המדינה כלפי אזרחיה...
(אני גם ראיתי שזה יוזמה של עיריית ת"א ולא של המדינה עצמה ולא של גוף ממשלתי, אבל זה לא משהו שייחודי לעיריית ת"א ומבחינתי היא חלק מהגופים האלה שהם חלק מהמערכת השלמה שמחפשת בעיקר איפה להוציא כסף מהאזרחים ולא איפה להשקיע אותו בהם, למרות שזה התפקיד של כל הגופים האלה).
|
|
|
|
בתגובה ל: סתם רעיון מאת: MAGOZ השירותים. אם היו מפסיקים את מערך ההתנדבות במשטרה,במד"א,במכבי אש ובשירות לאומי המדינה הייתה מוציאה מיליארדם נוספים רק כדי שהמצב ישאר כמושהוא היום.
"אין מה לעשות,כך העולם מחולק חלק לוקה בנפשו... וחלק ציוני " ערביXY
|
|
|
|
בתגובה ל: המערכת מנסה לחסוך בהוצאות בלי להוריד את רמת מאת: אוממי המדינה לא המממנת העיקרית של מד"א. מד"א , בעיקרו , פועל בעיקר מתרומות מחו"ל. המדינה משתתפת בממימון מד"א באמצעות הרשויות המקומיות שהן צריכות לשלם על השירותים שמד"א נותן להם בשטחן, אבל לא סגורה על זה.
מנהלת את פורום מפלגת שינוי, אקטואליה ומחשבים ואינטרנט.
|
|
|
|
בתגובה ל: עד כמה שאני זוכרת... מאת: Timeless לבתי חולים,אני לא יודע עד כמה היא משתתפת בתקציב בצורה ישירה ועקיפה אבל ברור שאם לא היה מד"א המדינה היתה צריכה לדאוג שיהיה שירות שכזה.
|
|
|
|
בתגובה ל: סתם רעיון מאת: MAGOZ בהרבה מדינות בעולם השירותים הקריטיים האלה מסופקים כמעט לחלוטין על ידי מתנדבים. בארה"ב, 73% מכלל כל הכבאים הם מתנדבים. יש תחנות רבות המופעלות אך ורק על ידי מתנדבים. הסיבה לכך היא השטחים העצומים של המדינות והצורך להגיע לכיסוי שנותן מענה מהיר לכל יישוב. כבאים בתשלום נמצאים בעיקר בערים הגדולות, ומתנדבים עובדים בערים קטנות, יישובים וחורים נידחים אחרים, אך גם מסייעים לכבאים באירועי ענק. ההכשרה של המתנדבים זהה לחלוטין לזו של הכבאים, והם עושים זאת בעיקר זה כיף, זה נכון ומציל, וזה פשוט ממכר אש. :-)
יתר על כן, מתנדבים במד"א משלמים על הזכות להתנדב (ואני לא אומר שזה רע). אני לא יודע איך מד"א מתוקצבים, אבל ייתכן והסיבה שהם לוקחים כסף היא מוצדקת. לא רלוונטי לענייננו.
בישראל כמעט ואין מתנדבים במערך הכבאות, להוציא מספר תחנות באיזור איו"ש, ואת יחידת הנוער "צופי אש" שמכשירה בני נוער מגיל 15 עד 18, במסגרת פרוייקט "מחוייבות אישית" בבתי הספר. מערך הכבאות בתל אביב זקוק למתנדבים בוגרים, ובהחלט מוכן להקצות תחומי אחריות וסמכות למתנדבים. הנושא מעוגן בחוק הכבאות הארצי, רק ממתין ליחידות שיקומו מחדש.
כפי שאמרתי, להיות כבאי מתנדב זו התמכרות קשה. זה אדרנלין, זה חוויות מטורפות, זה כמו בסרטים. שווה להתנדב (מוזיקה דרמטית, לוגו כבאות, מסך שחור) :-)
|
|
|
|
בתגובה ל: האמת שזה מאוד מקובל להפעיל מערכי מתנדבים. מאת: TAleader לא אכפת לי גם אם בכל העולם כולו כל הכבאים היו אך ורק מתנדבים. לא ממש אכפת לי מה קורה בשאר העולם, אכפת לי מה קורה בישראל, בבית שלי.
בבית שלי אני רואה ששירותים חירום שעניינים פיקוח נפש (משטרה, מד"א ומכבי אש) נעשים ע"י אנשים שמתוגמלים על כך כספית ואנשים שלא. למה שיהיו אנשים לא יגמלו תגמול כספי על עבודה שהם עושים ביחד עם אחרים, שכן מקבלים עליה תגמול כספי? למה לעזאזל המדינה לא דואגת לתיקצוב מתאים של שירותים כאלה שהם "אלף-בית" של חיים במדינה?
נראה לך הגיוני שהמדינה תשקיע בהעסקת פקידי שומה שתפקידם לגזול מהאזרחים אבל לא תשקיע באותה מידה בשירותי חירום מצילי חיים? הרי תפקידה של המדינה הוא לספק שירותים כאלה, היא קיימת בין היתר בשביל להעניק את השירותים האלה לאזרחיה.
אני לא טוענת שצריך להפסיק את המערכים ההתנדבותיים. יש אנשים שעושים את זה כי יש להם אפשרות כלכלית ומוטיבציה אישית לעשות את זה בנוסף לעבודה הרגילה שלהם והם אוהבים לעשות את זה ולהרגיש שהם תורמים (חוץ מהאדרנלין שביציאה למקרה), אלא טוענת שהמדינה משום מה מסתמכת על המתנדבים האלה במקום לספק את השירותים האלה כמתחייב ממנה באמצעות העסקת עובדים.
דוגמה קלאסית לנקודה שלי היא בהודעה שלך: "מערך הכבאות בתל אביב זקוק למתנדבים". למה המערך *זקוק* להם? כי אין השקעה תקציבית בפיתוי של אנשים לעבוד בזה והמערכת גם לא מעוניינת בפיתוי אנשים לעבוד בזה, כי זה יותר יקר לשלם למישהו משכורת מאשר להעסיק אותו בתור מתנדב ושהתשלום שלו יהיה ה"כיף" וה"ממכר" שתיארת.
|
|
|
בתגובה ל: לא על זה דיברתי מאת: MAGOZהעניין הוא שהמדינה צריכה, באמת צריכה, לספק לאזרחיה הרבה יותר דברים ממה שהיא מסוגלת. ובלי ציניות, גם אני הייתי רוצה שהמדינה תצליח לעמוד בחובות שלה כלפי האזרחים ולספק תשתיות תקינות, חינוך מעולה, ביטוח רפואי סביר ועוד. ואני אומר את זה בלי כעס למדינה, כי מציאות כזו היא דבר שקשה מאוד להשיג. כל שקל שיילך כדי לתמרץ כבאים חדשים להצטרף למערך היה יכול ללכת לחינוך, לקשישים, או לביטחון. על כמעט כל תקציב שהמדינה מנהלת ניתן לנהל ויכוח האם הוא נחוץ, האם אפשר לקצץ אותו או שחייבים להוסיף לו, וגם בתוך כל גוף שמקבל תקציב יש ויכוחים על לאן ואיך להשקיע את הכסף, ויש אנשים שלא מנהלים טוב את התקציב שיש להם ויש כאלה שכן. ואי אפשר כל הזמן לקחת עוד מיסים מהאזרחים כי... טוב, אני באמת צריך להמשיך? :-) בכל מקרה, אנחנו חיים במציאות שבה המדינה לא מספקת לאזרחיה את כל מה שהיא אמורה לספק. בוודאי שזה מתסכל, אבל מציאת הפיתרון היא עניין מורכב ביותר, אם הוא קיים. כפי שאמרת, זה חשוב שאנשים יתנדבו ומצב המדינה לא שולל את חשיבות ההתנדבות ועבודת הקודש שנעשית על ידי המתנדבים. יש המון גופים שזקוקים למתנדבים, אף יותר ממערך הכבאות, אבל כל מתנדב רשאי לבחור את האופן שבו הוא/היא תורמים לחברה, ואת המקום שבו הוא מרגיש מסופק יותר. להיות כבאי זה חלום של הרבה אנשים, ואני מאמין שיהיו הרבה מתעניינים. תודה על הנקודות שהעלית. אני שמח שמתעורר דיון בעניין. עומר קבצים מצורפים:
|
|
|
|
בתגובה ל: אני מסכין איתך. מאת: TAleader ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: אני מסכין איתך. מאת: TAleader אני לא שוללת אותה. אני בעד שאנשים יתנדבו לדברים האלה, זה מאוד חשוב, זה תגבורת שכאמור למדינה לא תמיד יש תקציב עבורה וזה גם תרומה חברתית ברמה המוסרית - עצם זה שיש מי שמוכן לתרום מעצמו ולסכן את עצמו עבור אחרים.
אני נגד שהמדינה תסתמך על המתנדבים במקום על מערך של אנשים שיתוגמלו על זה כספית, כי אין סיבה ששני אנשים יעשו את אותה עבודה ואחד יקבל על זה משכורת והשני לא.
|
|
|
|
בתגובה ל: לא על זה דיברתי מאת: MAGOZ הלוואי והיה אבל אין(לגבי הבזבוזשבטוח יעלה כאן,לכל מערכת יש גודל מסוים שלאחריו היא מפסיקה להיות יעילה,מדינה היא דבר כ"כ גדול שבהגדרה היא כבר לא יכולה להיות יעילה ולהמנע מבזבוזים).
לגבי פקיד השומה,תפקיד נחוץ מאוד,למדינה בטוח לא יהיה כסף לכלום אם מישהו לא ינהל את גביית המיסים,למעשה המדינה נמצאת בתת גיוס מס בסך של יותר מ30,000,000,000 ש"ח.
|
|
|
|
בתגובה ל: למדינה אין כסף לכל מה שהיא צריכה לתת מאת: אוממי עד היום שמעתי וקראתי רק על גביית יתר ועל רזרבות של מיליארדים שהצטברו בעקבות קיצוצים אינסופיים וגביית יתר, שמהם אפשר לתקצב שירותי חירום ועוד הרבה דברים חשובים אחרים.
איך הגעת לתת גיוס ועוד בכזה סכום אסטרונומי?
|
|
|
|
בתגובה ל: תת גיוס? יותר מ30,000,000,000? מאת: MAGOZ הקיימים. המדינה אף פעם לא בעודף,תמיד מחזירים חובות עצומים.
|
|
|
|
בתגובה ל: תת גיוס ביחס למה שהם יכולים לגייס לפי חוקי המס מאת: אוממי נכון שיש כאלה שמעלימים מס וזה גורם להפסדים, אבל היקף הנזק מצטמצם ביחס לגביית היתר + הקיצוצים בתקציב שמאפשרים צבירה של רזרבות של מיליארדים שלא משתמשים בהם למטרות שדורשות את זה.
אני אשמח אם תתן לי סימוכין להערכה של תת גבייה של 30 מיליארד, אם לא לינק לאתר ממשלתי אז לפחות איזו כתבה, שיהיה לי ממה להתחיל לחפש עוד חומר על הנושא, כי עד היום כאמור שמעתי וקראתי רק על גביית יתר של מיליארדים.
|
|
|
בתגובה ל: ביחס לחוקי המס, אני שמעתי וקראתי רק על גביית יתר מאת: MAGOZמוזר לי ששמעת על גביית יתר(אגב גביית יתר וחסר בד"כ נמדדות לעומת תקציב המדינה),בכתבה מסופר על צפי האוצר לגביית חסר כלומר להקטנת ההכנסות ממיסים. בקשר לכמות המדויקת של ה30 מיליארד,כרגע אני לא מוצא קישור,מה שכן יצא לי למצוא זה שמעריכים שכרבע מהתמ"ג לא ממוסה(כלומר תחום של כ30 מיליארד ש"ח) ולכן יכול להיות שטעיתי.
|
|
|
|
בתגובה ל: אהה מאת: אוממי זה שתהיה הקטנה לעומת קודם, זה לא סותר גביית יתר.
אם אני המדינה ואני גובה גביית יתר מהציבור, זה לא משנה אם אני גובה בשנה אחת יותר ובשנה שאחריה פחות, כל עוד אני גובה יותר ממה שאני אמורה לגבות ומנצלת את זה שהרבה מאוד אנשים לא מודעים לזכויות שלהם ולא עומדים עליהן, במיוחד כשכמעט תמיד האנשים האלה הם לא אותם אנשי עסקים עשירים שמעסיקים אנשי מקצוע שדואגים להעלים עבורם מס ו/או לפחות להקטין את התשלום, אלא מי שלא תמיד יש להם מאיפה לשלם את הסכומים האלה מבלי להיחנק.
|
|
|
|
בתגובה ל: "הקטנת ההכנסות ממיסים" מאת: MAGOZ את טועה. לילה טוב.
תפסיקי לקלל אותי....
|
|
|
|
בתגובה ל: עייף מכדי להתווכח לכן אני אסיים באמירה הבאה: מאת: אוממי יתכן שאתה צודק שיש גביית חסר שמשמעה גבייה נמוכה ממה שהייתה שנה קודם, אבל זה עדין לא סותר גביית יתר שהיא לא ביחס לכמה גבו שנה שעברה אלא ביחס למה אמורים לגבות ע"פ חוק וכמה אמור להישאר למדינה אחרי החזרי מס :-)
יתכן שאני טועה, דעתי משוחדת כי באופן כללי אני די אנטי-ממסדית, אבל בשביל זה אני אצטרך מקור מידע כלשהו שבו יובהר העניין בצורה ברורה.
אני לא מקללת אותך! :)
לילה טוב (:
|
|
|
|
בתגובה ל: חחח אני לא מתווכחת, אני רק רוצה סימוכין לעניין :) מאת: MAGOZ ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: ביחס לחוקי המס, אני שמעתי וקראתי רק על גביית יתר מאת: MAGOZ ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: אז... הממ... אף אחד לא רוצה להתנדב? :) מאת: TAleader כדי להתנדב לזה, אני אצטרך להפסיק את הלימודים ולחזור לארץ, אז נדבר אחורי זה... :-)
|
|
|
|
בתגובה ל: אז... הממ... אף אחד לא רוצה להתנדב? :) מאת: TAleader ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: רוצה,אין ברכיים,חוץ מזה נשבעתי שלעולם לא אתנדב מאת: אוממי ללא תוכן
מנהלת את פורום מפלגת שינוי, אקטואליה ומחשבים ואינטרנט.
|
|
|
|
בתגובה ל: למה? מאת: Timeless ללא תוכן
|
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה