בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון במשך היום הדברים זורמים יחסית בסדר, לקראת ערב, אני מרגישה כמו תינוק שצורח ואף אחד לא מבין למה, אני לא מוצאת מנוחה לגוף, כאילו הגוף לא רגוע, לא מוצאת את עצמי, מתחילה להתמתח, מחפשת פוזה נוחה, כלום לא נוח לי.... יש מצב שאני כמו בתהליך גמילה מכל המשככי כאבים וסמי הרדמה שנתנו לי? או שזה הגז המעצבן הזה שדחפו לי? אולי שרוולונצ'יק שלי לא מוצא את עצמו? מה עושים?
יצירות המתוקות - סטודיו לעיצוב עוגות. עוגות חתונה ולכל אירוע, סדנאות בצק סוכר ,תמונות אכילות, חנות מומחית לעיצוב עוגות, סוכריות עם תמונה ועוד, כשר. כנסו לאתר ותהנו www.liatavivi.com וגם... מדריכת ספינינג בשעות הפנאי :-)
בתגובה ל: מישהו נתקל בתופעה? מאת: ספינינגית מפחמימות כנראה.... תקחי לך ברגעים האלו משהו מתוק כגון חלב מורתח חם עם דבש, גם הליכה בחוץ תסייע לך מאוד! צאי להליכה קצרה של רבע שעה באוויר הצח ואחריו שתי את החלב עם הדבש לעניות דעתי זה יעזור:)
בתגובה ל: תהליך גמילה... מאת: avigail התחלתי את דיאטת החלבונים 3 שבועות לפני הניתוח...ואני עכשיו 6 ימים אחרי הניתוח...אז עכשיו גמילה ;-) ? אני באמת אעשה הליכה קצרה נוספת בערב בחוץ, גם החלב עם הדבש נשמע טוב! נראה איך הערב יעבור... תודה :->
יצירות המתוקות - סטודיו לעיצוב עוגות. עוגות חתונה ולכל אירוע, סדנאות בצק סוכר ,תמונות אכילות, חנות מומחית לעיצוב עוגות, סוכריות עם תמונה ועוד, כשר. כנסו לאתר ותהנו www.liatavivi.com וגם... מדריכת ספינינג בשעות הפנאי :-)
בתגובה ל: אבל פחמימות אבל כבר חודש לא אוכלת... מאת: ספינינגית שלכבד שלך אין רזרבות ואת לא אוכלת את הכמויות שאכלת אז גם בדיאטה של החלבונים לפני הניתוח! חוץ מזה כמעט אין מאכל חלבוני שהוא נטול פחמימות לגמרי לדוגמא ירקות, יוגורט חלב... ולכן עכשיו שהכל מבוסס על חלבון וגם אז בכמויות קטנות הגוף מגיב. סרוטונין מרגיע ועל מנת להפרישו נדרשות פחמימות:)
בתגובה ל: אל תשכחי... מאת: avigail ללא תוכן
בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון אביגיל, שרוולון, נעלמתם לי מהפורום הקודם ומה לעשות... סומכת רק עליכם (-: היום פר' רובין הוריד לי את הסיכות וזאת ממש הקלה. אני 11 יום אחרי הניתוח ויש לי מספר שאלות: 1. לא ברור לי מתי אפשר להתחיל עם ירקות טריים? 2. מדוע אי אפשר לאכול אחרי האוכל? כשאני מסייממת את המעט שאני אוכלת אני ממש צמאה. ואני גם מרגישה שהאוכל תקועל לי. אוכל- הכוונה לכף פירה וחצי כפית ירקות מבושלים. אשמח לקבל את דעתכם המקצועית. תודה
בתגובה ל: וואי שמחה שסוף סוף מצאתי אתכם.... מאת: טרום משורוולת
ירקות טריים אפשר לאכול כחודש לאחר הניתוח בהתחלה ללא קליפה.
אחרי האוכל קשה לשתות כי השרוול מלא באוכל והמקום צר מדי להכיל גם נוזלים. שתי חצי שעה לפני האוכל והפכי את זה להרגל.
התחלתי דיאטה ותוך שבועיים איבדתי 14 יום
בתגובה ל: וואי שמחה שסוף סוף מצאתי אתכם.... מאת: טרום משורוולת אם בא לך ירקות, אז עגבניה מגורדת עם שמן זית זה סבבה, את היתר עוד כחודש, אך תוכלי בעוד 3 ימים תוכלי לאכול ירקות מבושלים אשר נעשים מחית בקלות בשיניי המזלג.(זה הסימן שניתן לאוכלם). אי אפשר לאכול אחרי אוכל כי אין מקום:) סתתםםםם הבנתי מה רצית:) לא ניתן לשתות אחרי אוכל מכמה סיבות עיקריות: 1. פירוק המזון וספיגתו נעשים פחות איכותיים ומכאן ספיגה ירודה של המעט שאת אוכלת. 2.חלק מהמזון מתנפח בנוכחות של נוזלים מה יגרום לך לתחושה לא נעימה ויעלה ויציף את המזון ואיתו ליחה נוראית.מעבר לכך שזה יכול בהמשך לגרום להרחבה של השרוול:( 3.נוכחות של מים תגרום למעבר והתרוקנות מהירה של הקיבה ומכאן תחושת רעב מוקדמת ואז צריכת קלוריות גדולה יותר:( אם קשה לך מאוד אחרי אוכל בלי המים, קחי קוביית קרח ותמצצי אותה אחיר האוכל זה ייתן לך תחושה ששתית מאחר ומנגנון הצמא האנושי מאוד פרמיטיבי זה ייספק את צורכך בשתייה. בהצלחה לך וברוכה הבאה בית ספר הגבוה לשרוול:)
בתגובה ל: שלום שלום לך:) מאת: avigail ללא תוכן
בתגובה ל: אביגיל, תודה... לגבי אורז פתיתים, מתי אפשר? מאת: טרום משורוולת בשבוע השלישי רביעי לניתוח ניתן לנסות את שניהם מעט ועם הרבה רוטב, תראי אם זה מסתדר לך. לאט כי הם נוטים להתנפח בקיבה ויוצרים תחושת לחץ, תתחילי בכפית ותראי:)
בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון
חשבנו לארגן איזה מפגשון או פיקניק לחברי הפורום לקראת חודש מרץ. מי שבענין מוזמן להוסיף את שמו כתגובה כדי שנוכל לדעת בכמה אנשים מדובר. את התאריך המדויק ואופי המפגש נפרסם כמובן במועד מאוחר יותר.
בתגובה ל: שלום חברות וחברים מאת: שרוולון ללא תוכן
בתגובה ל: שלום חברות וחברים מאת: שרוולון נשמע סבבה...
בתגובה ל: יהיו סטקים???? חחחח מאת: טרום משורוולת רק לשם שינוי על כל סטייק חמישה משורוולים:)
גם אני השתרוולתי ב-27.11.09
"כשאלוהים סוגר דלת לאפשרות אחת - הוא פותח חלון לאפשרות אחרת..."
בתגובה ל: בטח שגם אני ומוכנה לנדב גם את ביתי מאת: שמחה40 אך הפעם נצא לטבע! לכל אחד תחולק מטלה וניתן יהיה להביא את בן הזוג ואם יש ילדים קטנים אז גם אותם:) פארק הירקון יחסית קרוב לשרוולון אז אולי פארק הירקון או גני יהושוע, ואולי נרחיק גם עד יער בן שמן ניראה:)כנראה שתנקי גם השנה לבד:(
בתגובה ל: תודה שמחה היקרה! מאת: avigail צריך לתאם עם העוזרת....
בתגובה ל: תודה שמחה היקרה! מאת: avigail האם אפשר להביא חברה במקום בן זוג? הבן זוג שלי נשוי עדיין
בתגובה ל: עדיף פארק הירקון כי אני לא ממונעת מאת: דליה המשורוולת שלום דליה הצלחת לגרום לי להתפקע מצחוק:)
בתגובה ל: עדיף פארק הירקון כי אני לא ממונעת מאת: דליה המשורוולת לנשותיו של גואל רצון ?
:)
בתגובה ל: את משתייכת מאת: שרוולון יש לי חבר נשוי כבר ארבע וחצי שנים לפני מספר חודשים הוא ואשתו החליטו להיפרד הם כבר שנה וחצי גרים בחדרים נפרדים אבל ביצוע ההחלטה לוקח הרבה זמן ואגב הוא מאד אוהב את הגוף השמן שלי ואת הקפלים הוא ביקש שאם ארזה אשאיר לו קפל אחד והוא אגב רזה וחתיך קצת הזוי, לא?
בתגובה ל: חחחח חס וכרפס וחס וחסה מאת: דליה המשורוולת אבל לאו דווקא העובדה שהוא רזה וחתיך ואת לא.
♥ 15.9.09 היום הגדול ♥
בתגובה ל: שלום חברות וחברים מאת: שרוולון אשמח להצטרף בהודעה מראש. נשמח גם פעם למפגש צפוני
יום אחד יהיה לי מה שאני רוצה - עד אז אני עושה קניות
בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון מה אני עושה כדי ללעדכן?
בתגובה ל: עשיתי טיקר ואני לא זוכרת את הסיסמא כדי לעדכן. מאת: טרום משורוולת ללא תוכן
בתגובה ל: הצלחתי לעדכן את הטיקר, אז התעלמו מההודעה הקודמת (: מאת: טרום משורוולת
בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון סליחה שרוולון,אביגיל על ניצול במה זו - אבל המטרה חשובה. בעוד כשבוע עורכים בבית הספר של ביתי הפנינג שכל ההכנסות ממנו מוקדשות לארגון "גדולים מהחיים" (הגשמת חלומות של ילדים חולי סרטן). אני התנדבתי להקים סטנד של עוגות /עוגיות למכירה. את עלות החומרים לאפייה והזמן כמובן - זו תהיי תרומתי אבל אני זקוקה לעזרתכם בענין אחר - כדי שהעוגות /עוגיות ימכרו יש גם צורך בעטיפה נאה- הווה אומר עטיפות מתנה,מארזי מתנה,צלופנים ,סרטים וכל מה שיכול לקשט ולעשות שמח בעיניים . כל מה שיוכן יוקדש כמובן למכירה ושם התורמים יצויין. לכן אם אתם מכירים(או יש לכם) בעלי חנויות לממכר עטיפות מתנה וכל הנדרש והם מוכנים לתרום (אין צורך בכמויות -20-30 יחידות בערך) זה יהיה נפלא וכולנו נעריך זאת מאוד. אז אנא ,עזרו לי לעזור להם . באהבה ....
בתגובה ל: חברים יקרים -דרושה עזרה מאת: julls לטובת העניין כל אחד מאיתנו יתרום 20 ש"ח וכל מי שירצה יותר מוזמן! מעבר לכך ניתן לקנות אריזות כאלו בכפר השעשועים הקרוב אליך ולא תצטרכי כנראה יותר מ100 שקלים לצורך העניין:) יישר כוח יוליה!
תוקן על ידי avigail 9/2/2010 11:58
בתגובה ל: חברים יקרים -דרושה עזרה מאת: julls 200 צלופנים לעטיפת עוגיות ו- 5 אריזות לעוגה, תוכלי להגיע אליי לסטודיו (נתאם מראש יותר קרוב לאירוע) ואם יש עוד משהו שאוכל לעזור לך :-) בכיף!
בתגובה ל: וכמו שרשמתי....אני אשמח לתרום לעוגיות ולעוגות מאת: ספינינגית גם על ההתגיסות המהירה וגם על השותפות.. ואתם חברי "הסלון של אביגיל" תזכו גם לטעימות מההציע כבר ביום ג' . נשיקות
בתגובה ל: וכמו שרשמתי....אני אשמח לתרום לעוגיות ולעוגות מאת: ספינינגית נעזר בך להפנינג של המשורוולים הבא עלינו לטובה:)
בתגובה ל: ספרי לנו במה את עוסקת? מאת: avigail www.liatavivi.com את מוזמנת להכנס לאתר ולראות..... ובשעות "הפנאי" כמו שסיפרתי, אני מדריכת ספינינג במכוני כושר באיזור השרון. (כפר סבא,כפר יונה,רעננה,פרדסיה,הוד השרון) מצ"ב דוגמה קטנה למה שאני עושה....
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: יש לי סטודיו לעיצוב עוגות מאת: ספינינגית
בתגובה ל: יש לי סטודיו לעיצוב עוגות מאת: ספינינגית איזה יופי, איזה דבר זההההה!!!!!!!!!!יאללה ימי הולדת של ילדי הפורום את עושה עוגות, כמובן שבתשלום! יותר מכך עכשיו אני מבינה למה את באי שקט לכי לאפות משהו, עוגה בצורת שרוול אנא עארף:)
בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון היום התחלתי את החודש ללא פחמימות. רציתי לדעת אם תוכלו לומר לי (אלו בעלי הניסיון) כיצד עוברים את זה? כיוון שאני משחזרת את הדברים שאני אוכלת ביומיום ו90% מהם זה פחמימות. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דרך כלשהיא כדי לעבור את התקופה הזאת.
תודה מראש, ליאן.
בתגובה ל: דרך חדשה! מאת: lian_j קודם כל חישבי על חודש זה (שאפשר גם שבועיים, אך לא יזיק חודש)כעל הליך רפואי שאת חייבת לעמוד בו על מנת שהניתוח שלך יעבור בשלום, כבד כאן ניתוח פשוט, כבד גדול משמעו סיבוכים! הרעב לפחמימות יעבור לך אחרי מספר ימים ברגע שהגוף יחסל את מחסני הכבד ויתחיל לפרק שומן לצורך יצירת חומרי בעירה! ברגעי רעב תכיני לך הרבה חזה עוף שתצלי אותו על מחבת צלעות פשוטה, ביצה קשה, טונה על סלט ירוק, גבינות רזות ויוגורטים, הרעב מתפוגג איתם יופי! את יכולה אחת ליום מנת פחמימות ראי במאמרי טאגליינס בצד את הדיאטה של הפורום! בהצלחה ליאן!
בתגובה ל: ליאן היקרה! מאת: avigail תודה רבה אביגיל. היה לי חשוב לדעת שזה אפשרי! אני אקח לתשומת ליבי את כל עצותייך, ושוב פעם תודה.
בתגובה ל: דרך חדשה! מאת: lian_j אדממה חמש דקות הרתחה מלח גס וזה נותן אחלה תעסוקה לפה.
בדיאטה שלפני הניתוח גם קינואה עזרה לי.
אגב היום שנה וחצי אחרי אני מנקה את הגוף מפחמימות בערך שבוע בחודש, אחרי יום זה הופך לקלי קלות.
בתגובה ל: ועוד משהו שלי עזר ועדיין עוזר מאת: שמחה40 ללא תוכן
בתגובה ל: אדממה זה לא פחמימה? מאת: lian_j בריא מאוד ומכיל הלציטין שמפרק שומנים ומזרז ירידה.
בתגובה ל: דרך חדשה! מאת: lian_j היי, בתור אחד שעושה את הדיאטה הזו כבר כ-10 ימים ( נותרו לי עוד 6 ימים לניתוח). אני יכול לאמר שההתחלה הייתה ממש זווועתית מבחינתי - לא רוצה לדכא אבל סבלתי נורא. היום 10 ימים אחרי אני כבר בתלם - התרגלתי למצב, למרות שמידי פעם בערבים אני חוטא בעוד קצת פחמימה מהמותר. מה ששמתי לב הוא שמבלי להרגיש כמויות האוכל שאנ י מסוגל להכיל פחתו.כשהתחלתי קניתי בסופר טונות של ירקות וסוגי בשרים דגים ועוף וחשבתי על כל קומבינציה אפשרית כדי שחס וחלילה לא אהיה רעב - ופתאום הרבה ממה שקניתי נשאר לו ללא שימוש אני אוכל פחות ופחות כל יום ושבע ממנות קטנות יותר. היום נשקלתי וגיליתי שירדתי 4 ק"ג!! המשקל הבייתי שלי שוקל עד 150 ק"ג ואצל ד"ר רזיאל שקלתי 154 ק"ג. בכל פעם שעליתי על המשקל הביתי הוא צחק עלי בבוז ורשום ERROR. היום סוף סוף הופיעו המספרים... כשהרגשתי לא טוב כתבתי בפורום של מלב"י - וד"ר רזיאל אמרה שאין סיבה שאסבול ואני יכול להוסיף אורז לארוחה כמות בכמות סבירה - העניין - מבחינתה הוא להתרחק מכל הבורקסים עוגות עוגיות וכ'ו. אני יכול לאמר שלבסוף הסתדרתי ללא העצה שלה וגופי הסתגל. עצתי לך - תקשיבי לגופך , תתמלאי בירקות ותאכלי את החלבון לפני הירקות ( דרך אגב אין הגבלה בסוג הירק- כמובן מלבד פחמימות ברורות כמו תפו"א) מה שמאוד עזר לי בהתחלה במיוחד בעבודה זה תרמוס עם מרק חם ( היו שם מרק קישואים, ברוקולי, פטריות, שורשים...) בהצלחה
Don't Let Go, Never Give Up, It's Such a Wonderful Life
בתגובה ל: דיאטת חלבונים מאת: MEIR35 תודה רבה על העזרה. אציתי לשאול, אם לא צריך חודש לפני להפסיק לאכול פחמימות?
תודה מראש, ליאן.
בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון לכל המשוורוולים הצפוניים, נפתחת קבוצת תמיכה במרפאת לין בחיפה עם הדיאטנית נעמה כפרי. הקבוצה נפתחת לכל קופות החולים. נפתחות שתי קבוצות - אחת למשוורוולים חדשים או כאלה שאף פעם לא היו בקבוצת תמיכה, וכן קבוצה של משוורוולים וותיקים. חייבת לציין שאני מגיעה לקבוצה מרמת הגולן וממש לא מוותרת על הפגישות התוצאות מדברות בעד עצמן, שלא נדבר על הקבוצה המקסימה ועל המקצועיות והתמיכה הרבה שאנחנו מקבלות מנעמה. כל המעונין בפרטים המלצות או כל דבר אחר מוזמן לפנות אלי או ישירות אל נעמה כפרי.
בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון רק לשתף...
שאני מרגישה נפלא ואני אוכלת הכל ואוכלת טוב! עושה ספורט והרבה, ריצות,הליכה וגם קצת שחיה כשיש זמן. וכן אני מניחה שהקיבה שלי גדלה כי אני אוכלת יותר ממה שאכלתי חודשיים אחרי אבל עדיין לא מה שאכלתי לפני הניתוח. ואני עדיין ממליצה בחום על הניתוח למי שלפני וחושב לרגע. אם תראו את החיוך על הפנים שלי אז פשוט תבינו אין צורך בהסברים. יום מקסים לכולםםםםםם, ליאת.
"כשאלוהים סוגר דלת לאפשרות אחת - הוא פותח חלון לאפשרות אחרת..."
בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון שלום פורום יקר... יש לי כמה שאלות...
1. אני לא יודע אם זה רציני או לא... אבל מסביב לאחד התפרים של הניתוח, זה שאני מניח שממנו הוציאו את שארית הקיבה, העור שלי קצת צהבהב... מה שמוזר זה שמסביב לשאר התפרים, אין את התופעה הזאת... האם זה נורמאלי? מה זה אומר?
2. אני כמעט שבוע אחרי הניתוח (מחר), וכל הדברים החלביים שאני יכול לאכול רק מעצם המחשבה עליהם אני נתקף בחילה... מה עוד אפשר לאכול בשלב זה? דייסת קוואקר? רסק תפוחים? (שימורים) אני בעיקרון חיי על ג'לי :P
3. מתי אפשר לאכול את הדברים הבאים? קורפלקס עם חלב אורז רטוב (מאוד) (עם פילפלים אדומים שמבושלים יחד איתו)
תודה לעוזרים, שיהיה לכם יום טוב!
בתגובה ל: כמה שאלות... מאת: elyran2
מהתפר הגדול הוצאה הקיבה ולכן המקום יותר רגיש. שים איזו משחה ושמור על האזור נקי.
לגבי גיוון האוכל :סבלנות. אל תעשה ניסויים על קיבתך הפצועה. זה עלול מאוד לכאוב :) הצמד לתפריט
בתגובה ל: יום ג' - כוכבים בדלי מאת: שרוולון
אני ביום החמישי שלי אחרי ניתוח.
היום שתיתי כוס גדולה ואחרי צהריים גם אכלתי יוגורט 0% שומן גביע של 200 מ"ל. הכל בלי כאבים וגרפסים. איך הכל נכנס לקיבה אם אחרי השרוול הנפח כגודל של רבע כוס. אני שותה גם מיץ דיאט כי מים לא טעים. אני עושה משהו רע לקיבה? אין לי בחילות והקאות כמו שהרבה כותבים פה. אולי הרופא שכחה להוריד לי רוב הקיבה?
תוקן על ידי שרוולון 9/2/2010 21:20
בתגובה ל: שאלה מאת: גדולה נוזלים ויוגורט מתפנים מהר מהקיבה. את לא צריכה לאכול 0% גם 3% זה בסדר כנ"ל לגבי מיץ דיאט. בשבועיים הקרובים את יכולה לשתות משקה ממותק אבל לאחר מכן עדיף שתתרגלי למים ( שתורמים להרזיה ). לגבי ההקאות : רוב המשורוולים אינם מקיאים וכך צריך להיות.
לגבי גודל הקיבה : את יכולה לבקש ממזכירות בית החולים את דו"ח הניתוח ובו יהיה כתוב גודל הקיבה שלך.