תיירות המין בתאילנד
|
|
תיירות המין בתאילנד
פורסם לפני
178 ימים
מאת nms25
סה"כ תגובות: 15
תגובה אחרונה לפני: 173 ימים
ישנה טענה שחלק גדול מהתיירות לתאילנד היא בעצם תיירים מערביים שנוסעים לתאילנד כדי לזיין שם תאילנדית בת 18 בחצי שקל.
בויכוח שהייה לנו לאחרונה,נטען שהעובדה שמדינות מערביות מנצלות מדינות עולם שלישי היא אשמתם של אותם מדינות כי הן אחראיות למצב שלהם.
אותו הדבר אפשר לטעון שאותם זונות תאילנדיות אשמות במצב שלהם,כי הן בחרו בעבודה הזאת ואף אחד לא הכריח אותן,רק העובדה הפעוטה שקרוב לוודאי לא הייתה להן ברירה.
אותו הדבר הפועל התאילנדי שעובד בחצי שקל ליום,הרי אף אחד לא הכריח אותו לעבוד שם אבל פשוט לא הייתה לו ברירה.
למערב כמובן המצב מאוד נח,עבודה חינם מין חינם וכל זה רחוק מהעין ורחוק מהלב,אבל האם זה מוסרי? זאת השאלה המעניינת.
|
|
|
|
|
|
ישנה טענה שחלק גדול מהתיירות לתאילנד היא בעצם תיירים מערביים שנוסעים לתאילנד כדי לזיין שם תאילנדית בת 18 בחצי שקל.
בויכוח שהייה לנו לאחרונה,נטען שהעובדה שמדינות מערביות מנצלות מדינות עולם שלישי היא אשמתם של אותם מדינות כי הן אחראיות למצב שלהם.
אותו הדבר אפשר לטעון שאותם זונות תאילנדיות אשמות במצב שלהם,כי הן בחרו בעבודה הזאת ואף אחד לא הכריח אותן,רק העובדה הפעוטה שקרוב לוודאי לא הייתה להן ברירה.
אותו הדבר הפועל התאילנדי שעובד בחצי שקל ליום,הרי אף אחד לא הכריח אותו לעבוד שם אבל פשוט לא הייתה לו ברירה.
למערב כמובן המצב מאוד נח,עבודה חינם מין חינם וכל זה רחוק מהעין ורחוק מהלב,אבל האם זה מוסרי? זאת השאלה המעניינת.
|
|
|
|
בתגובה ל: תיירות המין בתאילנד מאת: nms25 חבל שאין לי תשובה
אני לא חדש
|
|
|
|
בתגובה ל: שאלה מעניינת למדיי מאת: Gentel ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: תיירות המין בתאילנד מאת: nms25 בפיזיקה, יש כללים של שימור חומר ושימור אנרגיה. פילוסופית, בטבע זה מתבטא בכך שהמשאבים מוגבלים ולא כל הפרטים ולא כל הקולקטיבים יכולים להנות משפע. כשחלק מסויים נהנה משפע, זה על חשבון חלק אחר.
המערב יכול להרשות לעצמו צריכת יתר ושפע כל-כך גדול, רק בגלל שהוא קונה את הכל בזול מהעולם השלישי. בלי הייצור הזול של העולם השלישי, לעולם המערבי שתלוי בו, אין יכולת להתקיים במתכונת של צריכת יתר, שפע ושגשוג.
מדינות העולם השלישי חולקות אחריות משותפת למצבן ביחד עם העולם המערבי, משום שהעולם המערבי לא היה מסוגל לקחת מהן אם הן לא היו נותנות.
האם זה מוסרי? כן ולא, זה פשוט תלוי לפי איזו מערכת מוסרית אנחנו מסתכלים על זה.
|
|
|
|
בתגובה ל: החזק משעבד את החלש כדי להתחזק עוד יותר. מאת: MAGOZ זה מוסרי לשעבד לזנות ילדה בת 18?
או שזה לא בסדר בארץ אבל בסדר בתאילנד?
|
|
|
|
בתגובה ל: לפי איזה מערכת מוסרית מאת: nms25 יש חברות שאצלן מערכת המוסר היא שונה, ובכל חברה יש פרטים שמערכת המוסר שלהם שונה מאשר המערכת של החברה שבה הם חיים.
פעם לא הייתה שום דבר בלתי-מוסרי בשכונה שלמה שמזיינים ילדה בת 12 "כי היא רצתה", "היא נותנת, לא ניקח?" וכו', היום זה נחשב לאונס גם אם היא קפצה לך על המפשעה וצעקה "בוא ותקרע אותי".
אותו הדין לגבי בנות 18 בתאילנד.
ההגדרה לדברים שנחשבים למוסריים ולא מוסריים משתנה בזמן ובמרחב.
|
|
|
|
בתגובה ל: תיירות המין בתאילנד מאת: nms25 אין שום דבר מוסרי בניצול מצוקה. המערב הוא ישות גדולה מדי מכדי לתלות בה אשמה קולקטיבית למשהו כזה,מה עוד שככל הידוע לי תאילנד היא מדינה ריבונית שיש לה חובות מסוימות כפי אזרחיה.
"אין מה לעשות,כך העולם מחולק חלק לוקה בנפשו... וחלק ציוני " ערביXY
|
|
|
|
בתגובה ל: זאת לא טענה,זאת מציאות עגומה מאת: אוממי מה לגבי רוסיה, ברזיל, ועוד מדינות עם שלישי. זה טמון בערכי התרבות והמשפחה ובתנאי עוני הכל אפשרי.
|
|
|
|
בתגובה ל: האם רק בתאילנד התופעה נפוצה ? מאת: nadav ללא תוכן
|
|
|
|
בתגובה ל: תיירות המין בתאילנד מאת: nms25 כל זה רחוק מהעין ורחוק מהלב. ורחוק מהאשה .
|
|
|
|
בתגובה ל: תיירות המין בתאילנד מאת: nms25 נכון שזה נראה מהצד כמו משהו לא מוסרי אבל תראו את זה מנקודת המבט של העני. הוא נותן את השירות הזה כדי לקבל כסף, ברגע שאתה תהיה אדם "מוסרי" ולא תרצה לקבל את השירות, הוא ישאר ללא עבודה, דבר שללא ספק הוא לא העדיף.
נכון שהוא הגיע למצב הזה מחוסר ברירה אבל אם אף אחד לא ירצה להיות "לקוח" אצלו מסיבות מוסר, הוא ישאר חסר כל. אז כמובן שעדיף המצב ה"לא מוסרי" על פני ה"מוסרי".
בתאילנד גברים רבים עושים ניתוח לשינוי מין והולכים לעבוד בזנות, עושים זאת מרצונם החופשי כדי להתעשר אז מי אנחנו שנגיד שזה לא מוסרי להיות לקוח של אדם כזה שעשה זאת מרצונו?
אולי להפך, זה לא מוסרי לחשוב שאנחנו יודעים הכי טוב בשביל כולם מה טוב בשבילם.
לעשות משהו למישהו בניגוד לרצונו או לחילופין למישהו בגיל שהוא עדיין לא יכול לשפוט כל כך מה טוב בשבילו, זה אולי לא מוסרי אבל לאדם בגיל שיכול בהחלט להחליט מה טוב בשבילו?
|
|
|
|
בתגובה ל: לדעתי- מוסרי מאת: clutchless הולכים לתרום משהו לתאילנדיות\ים אלא לספק את התאוות שלהם.
מן הסתם אדם שחי בעוני קיצוני יעדיף לעסוק בזנות מאשר חמות ברעב,גם כששודדים אדם ומכוונים אליו נשק הוא יעדיף לתת את הכסף מאשר למות.
|
|
|
|
בתגובה ל: זה לא מוסרי,עם כל הכבוד אלו שהולכים לתיירות מין לא מאת: אוממי אתה מדבר פה על כפיה, אני מדבר על מצבים בהם אין כפיה. אם בנאדם בחר לעבוד במשהו גם אם הנסיבות חייבו אותו, מי אנחנו שנחליט שזה לא מוסרי? אגב יש אנשים שהנסיבות לא חייבו אותם והם בחרו בזה כי יש בתחום הרבה כסף, בטח במדינות עניות כשהתיירים מביאים איתם מטבע חזק בהרבה מהמטבע המקומי.
זה כמו שאתה תחליט לעבוד כסבל, יבואו אנשים ויגידו שזה לא מוסרי להעסיק סבל, שזה מזכיר את העבדות וכו'. לך לא יהיו לקוחות כי אנשים החליטו שזה לא מוסרי לקחת לעצמך סבל.
אל תשווה את העניין הזה למצב בו מכוונים עליך אקדח, זה רחוק שמיים וארץ!
|
|
|
|
בתגובה ל: מה אתה משווה בין השניים? מאת: clutchless ברור שיש הרבה אנשים שנסיבות החיים לא כפו אותם לעסוק בזנות,4% מהזנות בישראל אשכרה מרוצות ממצבן(אלו רק שאר 96% מהזנות בארץ שרוצות לצאת מזה ולא יכולות).
חקרתי את התחום הזה של זנות מהרבה כיוונים(אפילו פיתחתי קצת אובססיה לגביו) ותקשיב טוב למה שאני אומר לך,אף ילדה לא ישבה ושיחקה עם בובות ואמרה לעצמה שכשהיא תהיה גדולה היא תהיה זונה,רוב מוחלט של הזונות הן נפגעות תקיפה מינית,בד:כ כוללת גילוי עריות,זנות זה "מסחר" בתחום שהוא הכי אישי והכי אינטימי בחיי אדם,אין בזה שום אלמנט של בחירה ויש בזה בעיקר שיעבוד של אנשים(בעיקר נשים אבל גם גברים) שקופים.
תגיד לי,ברצינות,אם אחותך הייתה מספרת לך שהיא זונה איך היית מגיב?היית אומר לה "וואי אחותי סחתיין על הכסף הטוב"?"ואלה אני בטוח שהעבודה כיפית ומעניינת",או שהיית מתפלץ?בכלל היית יוצא עם זונה?מתחתן עם זונה?אני לא מכיר הרבה גברים נורמטיבים שהיו מנהלים מערכת יחסים רצינית עם זונה.
די כבר,זנות בארץ היא דבר רע שנובע מניצול,מחסור ופגיעה מינית,בתאילנד שהיא מדינת עולם שלישי מסריחה זה אפילו עוד יותר גרוע.
אני לא אשווה את מצב הזנוה למצב שבו מכוונים עלי אקדח,האקדח שמכוון עלי יעלם כשהתוקף יעלם,האקדח שמכוון לזונה לא יעלם לעולם,אפילו לא עם טיפול נפשי ארוך כי זה אקדח פנימי שהכדורים שלו הם נסיבות החיצוניות.
|
|
|
|
בתגובה ל: זה פשוט סוג אחר של כפיה מאת: אוממי ללא תוכן
|
|
|
|
 |
|