|
ימים אלה, ימי הסליחות, והרמדאן...
הם ימים מתאימים לבקשת סליחות...
ממי אתם הייתם מבקשים סליחה..
וממי הייתם מצפים שיבקש את סליחתכם..
הייתם סולחים?
שיהיה לכולכם לילה מקסים:)
|
|
בתגובה ל: סליחה... מאת: הקוסמת ולא מבקש, או מצפה, מאף אחד לסלוח לי. בכל מקרה- מדובר בימים המוזכרים כימי חשבון בין האדם והאל. לא בין אדם לחברו. אישית- מעדיף להזהר כל השנה, מאפשרות של פגיעה לא-מוצדקת במישהו. ואם מתברר שכן היתה- לא מחכה לחג דתי כדי להתנצל. באותה מדה- לא רואה מה הקשר לחג דתי, כדי לסלוח על פגיעה מכוונת (אין). אז חוזר לנקודת המוצא. חג דתי נטו (בין האדם לאל).
|
|
בתגובה ל: לא סולח (למי שפגע במכוון) מאת: owl44 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני אני מאת: עז מי את צריכה לבקש סליחה מערבי XY?..:)
|
|
בתגובה ל: אני אני מאת: עז מי
שכל יום הוא כותב שקרים
אה גם שערבי נשבר כל יום כמו ילד
|
|
בתגובה ל: ערבי בטח יבקש מפורום סליחה מאת: עז מי למטבע יש 2 צדדים עזמי, כל אחד רואה
מנקודת המבט שלו את המצב...
יללה תשלימו, הגיע הזמן..
ניתן גם לנהל ויכוחים בתור חברים ולא אוייבים:)
למרות שאני יודעת שאתם מתבדחים רוב הזמן..
|
|
בתגובה ל: לא סולח (למי שפגע במכוון) מאת: owl44 ימי הסליחות , עשרת ימי התשובה..זה לא רק בין האדם למקום אלא גם בין האדם לחברו...
העתקתי את זה מאיזה לינק שגוגל שלח אותי אליו..
כִּי בַיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם... )ויקרא טז ל( "כי ביום הזה יכפר עליכם" - בקורבנות. ומנין? שאף על פי שאין קורבנות ואין שעיר - היום מכפר. תלמוד לומר: כי ביום הזה יכפר - עבֵרות שבין אדם למקום - יום הכיפורים מכפר, ושבין אדם לחבירו - אין יום הכיפורים מכפר, עד שיְרצֵה את חבירו. )ב( זו דרש ר' אלעזר בן עזריה: "כִּי בַיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם לְטַהֵר אֶתְכֶם מִכֹּל חַטֹּאתֵיכֶם לִפְנֵי ה' תִּטְהָרוּ": )ויקרא טז ל( "מכל חטאתיכם לפני ה' תטהרו" - דברים שבינך לבין המקום מוחלים לך, דברים שבינך לבין חבירך אין מוחלים לך עד שתפייס את חבירך
וגם בימי הרמדאן..טיהור הנפש מהחטאים, לא רק בין האדם לאל, אלא גם מבחינה מוסרית...
|
|
|
בתגובה ל: חברה תתחברו מאת: עז מי והנה אני מבקשת ממך סליחה...
כי חשבתי פעם שאת בחור ולא בחורה:-D
ואני מבקשת סליחה מכל מי שפגעתי בו..
ללא כוונה..
מאלה שפגעתי בכוונה אני לא מבקשת סליחה:-D
|
|
בתגובה ל: תודה עזמי... מאת: הקוסמת
כי לדברי ערפי
אני צדיקה לפחות כמו הרבנית קוק
שלא פוגעת באיש ללא כוונה או בכוונה
מי בא מחר למיקווה (לחוף הנודיסטים)
את בא סיון?
|
|
בתגובה ל: חבל שלי אין ממי לבקש סליחה מאת: עז מי את רוצה שהכורדי שלי יקח אותי ישר לרבנות?
אצל הכורדים אין סליחה ומחילה כי הם פשוט
לא סולחים! בדיוק כמו הערבים חחח
|
|
בתגובה ל: חחח השתגעת מאת: sivani
תגידי לו שאת הולכת לים
כל הצדיקים והצדיקות שם
את עושה תשליח לבגדים
|
|
בתגובה ל: הוא לא צריך לדעת מאת: עז מי אני זקנה מדי בשביל כל זה
וכבר אין לי את הגוף שהיה לי כשהייתי בת 18
יא חסרה עלי, את מורידה אותי לתרבות רעה יא מג'נונה
קחי את הקוסמת
|
|
בתגובה ל: הוא לא צריך לדעת מאת: עז מי קראתי אותך בשש וחצי הבוקר, הרגת אותי מצחוק.
קמתי עם חיוך רק בגללך:)
יום טוב חמודה
|
|
בתגובה ל: לא סולח (למי שפגע במכוון) מאת: owl44כי למרות שיום כיפור מכפר על חטאי האדם כלפי הקב"ה, הוא אינו מכפר על עבירות שבין האדם לחברו. לכן, המנהג היהודי הוא לבקש סליחה ומחילה, בתקופה שלפני יום כיפור, מחברים, קרובים או מכרים, אשר יתכן ופגענו בהם במהלך השנה.http://www.aish.com/hebhighholidays/yomkippur/abcs_of_yom_kippur.aspאפילו ממי שרק אולי פגעת צריך לבקש סליחה. משתדלת לא לפגוע ואם כבר מגיעה למצב כזה לאחר מחשבה בוודאי שאין לי שום רצון להתנצל כי "מגיע לו/לה" אם בלהט הרגע ובלי מחשבה פגעתי במישהו אני אתנצל.
|
|
בתגובה ל: סליחה... מאת: הקוסמת לכבוד חודש הסליחות הרשו לי להתנצל מכל מי שנפגע ממני מחברי הפורום.
וממני מחול לכל מי שפגע בי ואין לו את האומץ להגיד מילה קטנה בת 5 אותיות - אני סולחת גם לפחדנים
בשבילי, להגיד סליחה זה גבורה! אדם שמתגבר על האגו ואומר זאת הוא האמיץ בעיניי.
ועוד משהו כטיפ נסו לאהוב אחרים בדיוק כפי שאתם אוהבים את עצמכם – לא פחות ולא יותר, כי זו האהבה הכי אמיתית והכי נקייה שתהיה לכם. זכרו, אם ברצונכם לאהוב אנשים – התחילו בכך שתאהבו את עצמכם יותר ויותר, מיום ליום, משעה לשעה. אתם תופתעו לגלות שככל שתאהבו את עצמכם יותר, תתחברו לעצמכם יותר, תהיו טובים, אינטימיים ורכים יותר עם עצמכם – כך בדיוק תנהגו עם אחרים, כך בדיוק תאהבו אחרים, כך בדיוק תשפרו את יחסיכם עם אחרים, וכך בדיוק תגרמו לאנשים אחרים להשיב לכם באותה המטבע.
ולסיום - אהבה אמיתית היא "ואהבת לרעך כמוך" – הבחירה לאהוב אחרים בדיוק כמו עצמנו, יותר ויותר ובצורה יומיומית.
|
|
בתגובה ל: סליחה-מילה קטנה עם משמעות גדולה מאת: sivani אין דבר כזה סיון...זה נמצא רק בפתגמים..או שזה
נמצא ב-ואהבת את משפחתך כמוך..
בתכלס, כולם אוהבים את עצמם ודואגים לעצמם מעט מאוד אנשים יפתחו את הלב לכולם..
וגם אם נולדנו אנשים טובים ורחומים, החברה גורמת לנו להקהות חושים...לא בהכללה כמובן..
אני סולחת לך סיון על כל מה שעשית לי:-D
|
|
בתגובה ל: ואהבת לרעך כמוך... מאת: הקוסמת אני משתדלת לחנך את ילדיי לאהוב את כולם כשווים בדיוק כמו שהם אוהבים את עצמם...
לפחות עד שהחברה תקלקל להם את האופי העדין שאני מעצבת להם.
|
|
בתגובה ל: ואהבת לרעך כמוך... מאת: הקוסמת אולי להסתייג מ"אהבה", וגם את "עשיה חיובית" לסייג ל"עזרה". עדיין לגבי "המנעות מעשיה שלילית שמפריעה" אינני חושב שזה כל כך נדיר. אישית: נדיר מאד מצב בו נזקקתי לעזרה, ולא היה מי שעזר. ומצדי- משתדל לעזור, כשנתקל בסיטואציה שיש צורך בעזרה מצדי. אז אם אני ב"יתרת זכות", או "חובה"? לא יודע. לא ניהלתי רישום מדוייק...
|
|
בתגובה ל: אני חושב שבעקרון- דוקא כן קיים. מאת: owl44 להושיט יד..ואת זה ירשתי מאבי..
לא שוכחת אף פעם את מה שאבא שלי שיהיה בריא לימד אותי עוד כשהייתי קטנה, הוא אמר לי שכל פעם שאדם יושיט יד ויבקש עזרה, תתני לו, גם הוא לא צריך...את עשית את שלך...
אבל החיים לימדו אותי,שישנם אנשים שינצלו טוב לב...
היום אני פשוט יותר סקפטית, לא מאמינה במהירה לאנש
ישנם הרבה אנשים טובים שעושים מלאכת קודש ועוזרים לאנשים במצוקה..ישנם אנשים שלא באמת זקוקים לעזרה, ומקבלים אותה על חשבון אנשים שבאמת נזקקים..
|
|
בתגובה ל: סליחה... מאת: הקוסמתאני צריך לבקש סליחה מהרבה אנשים ממך וויזי שאני נעלם לך ומעצבן אותך כל הזמן מערבי XY אם הוא הרגיש שאני יורד עליו בהודעות שלי מעזמי על זה שאמרתי שהיא לסבית (אבל היא צריכה לבקש סליחה שקיללה את אחותי ![http://emoticons.agenda.co.il/smil411e261451ed6.gif סמיילי_כועס]() ) מעופר סתם ככה באלי להגיד סליחה (אתה סולח לי?) זה מהפורום בחיים האמיתיים יש עוד הרבה הרבה אנשים
|
|
בתגובה ל: סליחה מאת: ע ב א ס ס ס ס ס ס ס רק אם תשלים את החסר כאן:)
|
|
בתגובה ל: סולחת לך:-D מאת: הקוסמת עכשיו התעוררתי ואני הולך לישון
|
|
בתגובה ל: סליחה... מאת: הקוסמתאני לא בן-אדם שלא איכפת לו שמישהו נפגע ממנו,אבל אהבתי את מה שהקוסמת כתבה :) "ואני מבקשת סליחה מכל מי שפגעתי בו.. ללא כוונה.. מאלה שפגעתי בכוונה אני לא מבקשת סליחה:-D" כאן לא ניסיתי או מתכוון בכלל לפגוע במישהו (חוץ מבן-אדם אחד אולי חח) לכן אני מבקש סליחה מהיהודים אם עניתי לעזמי כתגובה לדבריה בדרך גזענית, אבל גם שם דאגתי להסביר שזה רק כתגובה אליה וסליחה אם אני מנסה להפחית מחשיבות של דברי מישהו , זה בא או כשאין לי מה להגיד חח או שמה שאומרים נשמע באמת הזוי :) אני לא מדבר פוליטיקה בשבילי, אלא לנסות לשמור קצת ערכים, אולי להאיר עיניים על מה חושבים בצד השני..... לכן אף ויכוח לא אמור להתקבל כאישי גם אם נהייה חם וחשוב לדעת שיש לי זכרון ממש גרוע בעניינים האלה בקשר לעזמי בשארה אף פעם לא חיבבתי אותך..... מדבר לפעמים בלי לחשוב על התוצאות... אני שונא אותך זו פחדנות, אין ערכים, אין מוסר ואתה חייב לחזור אל תוך הקו הירוק חחחחחח טוב זה היה לעזמי בשארה באמת ![http://emoticons.agenda.co.il/smil411e26216c944.gif סמיילי_לשון]() בקשר לעז מי שלנו את מבחינתי "צדיקה לפחות כמו הרבנית קוק" כמתנחלת, לפעמים למרות שזה נדיר מאוד, אני מרגיש שאת בן-אדם נורמאלי, זה אפילו הפתיע אותי אני בטוח שהמציאות שלך מאלצת אותך לחשוב בכיוון הזה, ואת לא רוצה להאמין אחרת, גם את זה אני מבין טוב אני לא מצפה ממך לתמוך בפינוי התנחלויות :) את אפילו הצלחת לשנות את התמונה שהיתה לי בראש על "מתנחלים איידיולוגים", מ"מלאי שנאה" ל"פסיכים" שזה מאוד משמעותי וחשוב, וחיובי חחחחח כי את דוגמא לפסיכית שלא מלאה שנאה (אני מקווה) ובסוף, אם התעצבנתי עלייך זה בדרך כלל כי מגיע לך
|
|
בתגובה ל: סליחה... מאת: הקוסמת
![/emoticons/aod6__19(1).gif ס9]() מעניין מי הבן זונה שניסה לפרוץ לי לפרופיל
|
|
בתגובה ל: אני סולחת לכולכם מאת: talya ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: :-D מאת: הקוסמת
מקפטן האזורי שלך
על כל השקרים שאתה כותב בכל מיני אתרים
יתכן שהוא יתחשב שהתיק שלך יהיה קטן יותר בבית המשפט
אנכנו רוצים אותך(בתור ערבי מחמד שלנו) חופשי ולא בכלבוש.
נסיע טובה לארץ אבותך אחשלו
|
|
בתגובה ל: ערבי אתה צריך לבקש סליחה מאת: עז מי
תרחץ לי את הרגלים
אחרי זה תיבקש ממתנחלים סליחה על כל השקרים שאתה כותב
|
|
בתגובה ל: ערבי בוא מאת: עז מי אני ארחץ לך את כל הרגליים אבל במה שיקרתי?
|
|
בתגובה ל: בשמחה מאת: ערביXY ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: במה לא? מאת: עז מי אולי אצטרך לעשות הרחצה כללית
|
|