שם משתמש: סיסמא:
הרשמה לאג'נדה



משורוולים
פורום התמיכה במנותחי שרוול קיבה


"פירה" עדשים אדומות


"פירה" עדשים אדומות
פורסם לפני 1304 ימים     מאת אורות     אין תגובות    

פצצת חלבון מתקתקת...

מה?
* 1 שקית עדשים אדומות (500 גרם. אני מעדיפה את האורגני, שיהיה הכי נקי ובריא - אבל גם רגיל טוב).
* 3כפות מרק פטריות (מעדיפה את קנור, ללא מונוסודיום גלוטומט, אבל כל סוג עובד).
* מים לכיסוי העדשים + כוס.

איך?
1. בוררים את העדשים, מוציאים את האבנים הקטנות וה"מוץ" ושוטפים במים כמה פעמים, עד שיוצאים מים נקיים ללא קצף לבן וללא קליפות ושאריות. אין צורך להשרות.
2. שמים את העדשים בסיר (רצוי טפלון שלא יידבק), מכסים במים ומוסיפים עוד כוס. מביאים לרתיחה.
3. כשהמים רותחים מוסיפים 3 כפות גדושות של אבקת מרק פטריות (אולי גם טעם אחר עובד, אני אוהבת פטריות). כדי למנוע היווצרות גושים, מערבבים את אבקת המרק בכוס או בקערה עם מעט מים קרים, ואת התמיסה מוסיפים למים הרותחים.
4. מבשלים כרבע שעה, תוך ערבוב מדי פעם שלא יידבק לתחתית.
מהר מאוד המים נספגים בעדשים ונהיית עיסה נוזלית. כשמתקרר הופך להיות ממש כמו פירה.

אני אוכלת את זה בצהריים עם המנה הבשרית, במקום הפחמימות ולפעמים גם בערב עם הביצה. זה משביע, חם בבטן, יורד בקלות, וערך חלבוני מוסף.

אני מכינה כל פעם שליש מהכמות, אבל מי שיש לו שותפים בבית - גם חצי קילו מתחסל צ'יק צאק :)

בתיאבון!




אהבת את הפוסט? סמן לייק:
הגדרות תצוגה
הודעה מחבר שעה תאריך



מאמרי הקהילה
חוקים לכתיבה בפורום
כמה כללים שיעשו את החיים שלנו יותר נעימים כאן :-)
15/1/2012
קבוצות תמיכה מקצועיות
סדנת הורים - כיצד להקנות הרגלי אכילה נכונים - 7.6.2012 ע"י ד"ר דלית ויסמן וד"ר חוה בר דוד * קבוצות תמיכה במלב"י חינם בימי חמישי למבוטחי מכבי * קבוצת תמיכה במלב"י לאורח חיים בריא - ע"י אריאלה בר דוד 12.6.2012 * קבוצת תמיכה ברחובות - ע"י ענבר ויטנברג 6.6.2012 * קבוצת תמיכה בנשר - ע"י נעמה כפרי * אם ידוע לכם על עוד קבוצות תמיכה או מטפלים מקצועיים, אנא צרו קשר ועדכנו את מנהלי הפורום. תודה
21/1/2011
יום הולדת ארבע לשרוול הכי ותיק ברשת
מאת ליבי.
15/6/2011
כל מה שצריך הוא אהבה
כמה מילים שיעזרו לכם בדרך
8/8/2011
יומן הריון משורוול
קרן כותבת לנו על ההריון לאחר ניתוח השרוול. מדי שבוע נלווה את קרן בהרגשה, בתחושות ובתובנות.
11/12/2011
חשיבות המעקב לאחר ניתוח בריאטרי
ד"ר אסנת רזיאל מסבירה מדוע הליווי לאחר הניתוח חשוב מאד.
20/7/2010
מתוך שיחה עם פרופסור רובין
על יחס אישי, מיומנות בניתוח ועצירת ניתוח עקב כבד מוגדל ושומני.
27/9/2011
מתכונים משורוולים
המתכונים שאתם אוהבים...
24/2/2009
מאמרים ואירוחים
מגוון מאמרים לעיונכם ושרשורי האירוח של אנשי המקצוע כאן בפורום
23/4/2010
רשימות המנותחים,המנתחים ובתי החולים
מי נותח איפה ובאיזו קופה הוא מבוטח? אם תרצו לדעת מידע על הרופא שבחרתם או איך אפשר לעבור ניתוח אצל רופא מסויים או דרך ביטוח מסויים - היכנסו לכאן.
14/6/2009
שאלות הסקר שלנו
כמה שאלות סקר מעניינות ותשובות מעניינות עוד יותר
25/4/2010
התמודדות עם מעידות
אומרים לנו תמיד שאם נופלים עלינו לקום. איך עושים את זה? איך מצליחים להתמודד עם מעידות בדיאטה? ד"ר ציפי העצני מסבירה.
28/5/2010
כמה טיפים למשורוול המאושר
טיפים מאת הדיאטנית רונית ציוני (מפגש משורוולים 17.6.10)
23/6/2010
תזונה לאחר הניתוח ב 3 שלבים - מירית קרקובסקי מלב"י
תזונה לאחר הניתוח ב 3 שלבים - מירית קרקובסקי מלב"י
16/9/2009
ניתוח השרוול - שאלות ותשובות- סרטון

16/9/2009
HABITS - ההרגל שעושה את ההבדל
כמה מילים ממנותחת ותיקה
8/3/2010
שרוול או טבעת? - ד"ר ניסים גרון

16/9/2009
הכנה לניתוח הרזייה - ד"ר אסנת רזיאל

16/9/2009
הגדרות תצוגה
כך תגדירי את הגדרות התצוגה בפורום משורוולים
13/9/2009
דיאטת הפחמימות של הדיאטנית חיה שווייגר

22/8/2009
הכנה לניתוח הרזיה - ד"ר אסנת רזיאל
קול קורא
22/8/2009
מדריך הוראות לאג'נדה
אייקונים,הגדרות תצוגה,הוספות לינקים וכולי...
21/8/2009
הקטנת תמונות
כדי להקטין תמונות כנסי לתוכנת ה"צייר" הנמצאת בכל מחשב " לחצי למעלה על " תמונה" ועקבי אחר ההוראות
27/6/2009
הוראות להכנת טיקר והכנסתו לחתימה
איך מכינים את סרגל הירידה במשקל?
28/2/2009
דיאטה מומלצת אחרי ניתוח הרזייה
מלב"י
20/3/2009



*
המלצה לעמוד הראשי קהילת תמיכה טכנית מנהלי קהילות הסכם שימוש באתר צור קשר כרטיסים למופעים, הצגות ופסטיבלים Copyright ©2007-2009, אג'נדה

(0.0547)