|
יותר טוב כלום מכמעט...
פורום שינוי - עוד פורום אקטואליה הנתון לצנזורה חריפה של מנהלי האתר הקיצוניים.
קורא לכולם לחזור לכתוב בתפוז בהקדם.
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinney אז יש פה בעייתיות , לא?
הרי אם צה"ל אכן הפר את החוק ואת החלטת בית המשפט כפי ששניהם טוענים, אז למה הם לא הלכו והגישו בג"צ או תלונה במשטרה? הרי הפרת החלטת בית משפט היא ביזיון בית המשפט לא? למה ללכת לתקשורת זרה לפני שפועלים בערוצים מקובלים יותר?
אז לא יודעת אם זאת בגידה כי אני לא ממש רואה פגיעה בביטחון המדינה, אבל אני מקווה שמקום העבודה החדש שיהיה להם לא יהיה באף אחד מארגוני התקשורת בישראל. שילכו לבריטים - שם וודאי מאוד אוהבים אותם עכשיו.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: אם העבירו את זה לגוף זר מאת: Timeless עד כמה שהבנתי משגת.
|
|
בתגובה ל: אי אפשר להתלונן במשטרה כנגד הצבא או המדינה מאת: baudrate היו יכולים להגיש בג"צ בתהייה למה צה"ל מפר את החלטת בית המשפט תוך כדי הפרת החוק ועוד בצורה מודעת.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: אז בג"צ מאת: Timeless מפסקי דין שלו? מי שממונה על אכיפת החוק היא הממשלה. ואם הממשלה מחליטה להתעלם מפסק דין, אז לכל היותר הכנסת יכולה להצביע אי אמון. ואם לממשלה יש רוב, בג"צ יכול לעשות שמיניות.
|
|
בתגובה ל: מה כבר בג"צ יכול לעשות אם מתעלמים מאת: baudrate אבל הוא כן נמצא מעל הצבא.
אבל אתה הרי יודע את זה. ואתה גם יודע שמדינת ישראל מכבדת את פסקי הדין של בג"צ במקרים בהם זה מאד לא נוח. אז למה אתה מקצין את הנקודה עד כדי כך?
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinney אני לא מבינה מה אתה רוצה.
חבל מאוד שלא ציינת שמדובר בעבירה שנעשתה בהיותה חיילת. הגבר העתיקה מסמכים בעלי סיווג ביטחוני גבוהה ללא אישור והפיצה אותם מחוץ לגבולות הצבא, דבר אשר ידוע כעבירה על החוק. והיה ידוע לה.
מעניין אם היית בעד מקרה בעל מאפיינים אחרים אשר היו פועלים לטובת הצד השני.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: עכשיו אחרי שקראתי את הכתבה מאת: Timeless או עבירה טכנית של הוצאת מסמכים?
האם את מבינה מה ההבדל בין שניהם?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: האם העבירה היא "בגידה"? מאת: vinney איזה יופי, לא אני ולא אתה יודעים מה תוכן המסמכים שהיא חשפה.
האם אתה מבין שיש הבדל בין מסמך אשר מסווג כ"כסודי ביותר" ל"מוגבל"?
ככל הנראה, היא הוציאה מסמכים אשר מסווגים בסיווג גבוה למדי מהצבא כלפי חוץ, וכאשר היא עברה את התחקיר הבטחוני - היא גם הייתה מודעת לכך, שהעברת מסמכים לגורם חיצוני או לגורם שאינו מוסמך לכך היא בגדר בגידה ופגיעה בבטיחון המדינה.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: .... מאת: Timeless באחת הכתבות (שלצערי כבר הורדו מהרשת) גם הופיעו חלקי המסמכים.
אבל זה לחלוטין לא רלוונטי לסעיף האישום.
בגידה? באמת? להוציא לאור פעולות פשע זה בגידה?
ואני לתומי האמנתי שבגידה זה לעזור לאויב במלחמה.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אנחנו יודעים מה תוכן המסמכים שהיא חשפה מאת: vinney ממה שאני קראתי עכשיו במקור אחר, יעדי החיסול הם לא ממש אנשים תמימים , אזרחים שלא עשו כלום.
צר לי, אבל מי שמעדיף את חייו של איש אשר חבר בארגון טרור על פני ביטחון תושביו - יש לי בעיה מצפונית איתו.
וכן, יש לי גם בעיה די רצינית על כך שצה"ל עושה מה שבא לו ומצפצף על החלטות בית המשפט.
אם זה היה כ"כ חשוב לה, היתה יכולה הבחורה לגשת לבג"צ ולהביך שם את צה"ל ואולי לגרום לכמה אנשים לשלם את המחיר על ביזיון בית המשפט.
אבל ללכת ולחשוף מסמכים *סודיים* החוצה שהמטרה היא לנסות ולגרום לכך שהפלסטינים יגישו תביעות מעצר בין לאומיות לגבי אותם קצינית, זה מראה שהכוונתה ככל הנראה לא כזאת טהורה ולא ממש אכפת לה מזכויות האזרח.
עכשיו - מהיכן לך לדעת שהיא לא צילמה מסמכים מסווגים נוספים ושהיא לא תפיץ אותם בעתיד על מנת לקדם את הקריירה התקשורתית שלה , אם נשאר לה אחד כזה?
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: במקרה זה - זה מאוד תלוי איך אתה מסתכל על זה. מאת: Timeless להגיד שחשיפת הפשע זאת בגידה, להשתיק בצווי איסור פרסום את עצם הפרשה, ולאסור את המעורבים ולהאשים אותם בפסקי דין חמורים במטרה להכניס אותם מאחור סורג ובריח ל15 שנה - זה נראה לך בסדר?
הנסיון העלוב שלך לטעון ש"אולי היה עוד משהו" זאת דמגוגיה לשמה.
יש עובדות שאסור לנו לדעת, אבל אנחנו יודעים. ובדיוק במטרה לעודד את הדמגוגיה שלך - הוצא צו איסור פרסום. כדי שתמימה ופתית כמוך תבוא ותגיד "בטח זה לא הכל". אבל זאת הבעיה - זה הכל! כל הסיפור הוא בגלל שהיא חשפה את הרמטכ"ל ואלוף הפיקוד נותנים הוראות מפורשות ומתועדות לבצע פשע מלחמה.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: האם העבירה היא "בגידה"? מאת: vinney אתה, שרואה בכל אחד שמתווכח איתך הומופוב ניאונאצי, יכול להיות שאתה לוקה בשיקול דעת מטורלל גם בנקודה הזו? כמו למשל שהחלטת שהיא עיתונאית, למרות שכשביצעה את העבירות המיוחסות לה היא היתה חיילת?
ויני, אתה ילדון היסטרי בכל נקודה ונקודה שבה אתה מתדיין. וגם כאן. ואפילו חושב שהעלימו אותה. התקשרת אליה ודיברת איתה? מותר לך.
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinneyקישורהעברת מסמכים מסווגים הינה עברה על החוק,על פי כל העדויות ענת קם,בהיותה חיילת לקחה מספר לא ידוע של מסמכים מסווגים ולאחר שחרורה העבירה אותם לעיתונאי.
"אין מה לעשות,כך העולם מחולק חלק לוקה בנפשו... וחלק ציוני " ערביXY
|
|
בתגובה ל: "העלימו" מאת: אוממי סעיף האישום הוא בגידה.
לא הוצאת מסמכים מסווגים, בגידה.
מדובר בפקודות בלתי חוקיות בעליל, שחובה לא לבצעם ולהניף דגל שחור מעליהן, ולומר לכל "אסור!".
אין לי בעיה אם הצבא ינסה להתחשבן איתה על פרסום הדברים ולהכניס אותה לכמה חודשי מאסר בגין הוצאת חומר מסווג.
אבל בגידה? רק כי גילתה לנו שהצבא מצפצף על החוק? זאת הבגידה שלה?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: היא מואשמת ב"בגידה". מאת: vinney שאתה לא ממש יודע את כל פרטי הפרשיה ומסתמך על מקור כ"כ מהימן... שידוע ב'אהבתו' הרבה למדינת ישראל - הגרדיאן הבריטי...
אולי לפני שאתה קופץ ומתחיל לירות לכל היכוונים חכה עוד כמה ימים כאשר כל הסיפור הזה יעלה באמצעי התקשורת הישראלים ונראה בדיוק מה היא חשפה?
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: אתה שם לב מאת: Timelessזה פורסם, אגב, לא רק בגארדיאן. גם באינדפנדנט הבריטי, הAP, עיתונות אמריקאית, ובעוד מקומות זה פורסם. הנה לך, שיהיה יותר נוח, בשפת הקודש: http://freedomofsearch.blogspot.com/2010/04/blog-post.htmlאז את יכולה לטמון את הראש בחו"ל ולהגיד "אנטישמים המציאו הכל", אבל אני לא. אני יודע שזה לא האנטישמים. לי קל מאוד להאמין לדברים האלה כי אני שירתתי בצבא הזה, ושמעתי את הגנרלים האלה, והדעות האלה כלל לא נחלתם של קציני צבא בלבד. בארץ החוק הוא כבר מזמן בגדר המלצה (אם לא להגיד "הפרעה"), במיוחד בנושא השטחים. אבל כשזה מגיע לפרסום - להצביע על העובדות האלה הופך להיות בגידה. ואני שואל אותך - אם לחשוף פשעים של קציני צה"ל זה בגידה - מה שווה השבועה של הטירונים לשמור על מדינת ישראל וחוקיה?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: את אפילו לא קראת הלינק מאת: vinney אתה הבאת לינק לגרדיאן, ואתה ממשיך להביא קישורים לאתרים שהם לא ממש אובייקטיבים, אז תרשה לי לפקפק.
אני לא טענתי שהם אנטישמיים וגם לא אמרתי שהם ממציאים.
אני טוענת שאתה יורה לכל הכיוונים טרם הוגשה התביעה לבית המשפט וכל הנושא הזה נחשף בכלל בתקשורת הישראלית.
הייתכן ויש כמה וכמה פרטים שגם לאותם מקורות זרים לא הגיע בכלל? הרי בסופו של דבר אותם מקורות שאתה ציטטת שואבים את המידע שלהם למשל מעיתון הארץ, שאחד מהעיתונים שלו תקוע בלנדון מחשש שיעצר [ממש גיבור. יודע לעמוד מאחורי מה שהוא מפרסם], שגם המידע שלו מוגבל והוא חד -צדדי?
אישית, אם אותם קצינים אכן עברו על החלטת בית המשפט, אז שישפטו בבית הדין הצבאי ויעופו לכלא, ולו על מנת להוות דוגמה.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אני דווקא קראתי גם קראתי. מאת: Timeless "אישית, אם אותם קצינים אכן עברו על החלטת בית המשפט, אז שישפטו בבית הדין הצבאי ויעופו לכלא, ולו על מנת להוות דוגמה. "
ומי יעמיד אותם למשפט בבית הדין הצבאי? הפרקליט הצבאי, שהרמטכ"ל זה המפקד הישיר שלו?
ועל סמך מה? על סמך מסמכים שאין לו כי הרי זאת בגידה לחשוף אותם?
אשרת, לפחות קצת תפעילי את הראש לפני שאת כותבת את מה שאמרו לך לכתוב.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: ולגבי הדמגוגיה בפסקה האחרונה שלך מאת: vinney זה מתחיל להיות מגוחך.
אתה באמת חושב שלשופטים בבית דין צבאי אין סיווג צבאי מתאים?
תעשה לי טובה.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: אתה רומז שמישהו אמר לי משהו לכתוב? מאת: Timeless והפרשה מתפוצצת עכשיו.
כנראה שלצבא בתוך תוכו פנימה אין שום עניין לדון בנושא.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
|
בתגובה ל: ומה בקשר לפרשת הניסוי באנטראקס על חיילים? מאת: רק אמת עוד חמש הודעות תטען שאין שום קשר בין אנטרקס לענת קם ואני בכלל מבולבל הא?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: שוב אתה מנסה להסית את הדיון? מאת: vinney אני יכול להביא לך הרבה כאלה
|
|
בתגובה ל: הבאתי עוד דוגמא לפרשה שפרסומה התעכב במשך שנים מאת: רק אמת ללא תוכן
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: לשם מה? מאת: vinney ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני דווקא קראתי גם קראתי. מאת: Timeless אין לנו ברירה אלא להסתמך על מקורות חוץ. וזאת היא בדיוק הבעיה שניצבת כאשר יש צנזורה, קשה לנהל דיון ציבורי. כל עוד את ממשיכים לפקפק משחקים לידיהם של סותמי הפיות שלא רוצים דיון כלל בנושא.
הנושא לא יחשף בתיקשורת הישראלית בקרוב, זהו ההימור שלי, משום שיותר מדי אנשים בדרגים גבוהים עלולים להיחשף מהשערוריה שתפרוץ והצנזורה היא עלה תאנה מאוד נוח להתכסות בו.
וביחס לכתב, אני לא הייתי עושה מעשה טיפשות וחוזר לארץ במצב הנוכחי. הרי בארץ אין לו שום סיכוי להתגונן לא ציבורית ולא משפטית.
|
|
בתגובה ל: כאשר הצנזורה בארץ עובדת שעות נוספות מאת: baudrate אבל זה בעיקר מעיד על יכולתיו כעיתונאי. אין לו שום בעיה לפרסם דברים שהושגו בדרך לא חוקית בעליל אבל יש לו בעיה רצינית לקחת אחריות על זה. עוד סיבה טובה למה לא לקנות 'הארץ'.
אין בעיה - פשוט צריך לקחת בחשבן, שכאשר מדובר במקורות חוץ, יש פתרון פה רק לצד אחד. הרי אף אחד מאיתנו לא באמת יודע אם זה באמת כל הסיפור או שיש דברים מעבר. אותם מקורות חוץ מסתמכים על צד של ענת קם ושל אותו עיתונאי קטן.
לדעתי, צו איסור הפרסום יוסר די בקרוב. הגברת אמורה לעמוד לדין תוך שבועיים, לפי מה שקראת, ואז ככל הנראה הצו גם יוסר.
ואתה יודע מה -אם תהיה פה שערוריה בגלל זה וראשים יעופו- אין לי שום בעיה עם זה. צה"ל וראשיו צריכים לדעת שהם לא מעל החוק.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: סביר להניח שהוא לא יחזור מאת: Timeless לשבת בכלא 10 שנים זה להיות עיתונאי טוב? זה הבלים. יש למשל את הכתב של ערוץ 2 שעזר לחיזבאללה לטווח את היערכות הכוחות בגבול לבנון. אבל אותו לא רודפים משום שהוא עם הדעות הפוליטיות הנכונות, איך אומרים ? טעות של פטריוט זה כלום אבל את "עוכרי ישראל" צריך לרדוף בכל האמצעים ובוודאי בכל אמתלא. אני כבר לא חושב שיש פה מערכת משפטית (אכיפת חוק) הגונה שיכולה להתמודד עם הנושא באובייקטיביות. ובוודאי לא כאשר השב"כ מטיל את כובד משקלו.
היו יש ויהיו משפטים שמתנהלים בדלתיים סגורות. לפעמים אפשר להצדיק את זה, ולפעמים זה יכול להיות מסווה לדברים אחרים.
ביחס לשערוריות, אני חושב שלמדו היטב את הלקחים משנות השמונים ואילך, יש לנו אנשים עם מוח אנליטי והם כבר יודעים כיצד להתמודד עם תקשורת עוינת ועם מערכת בתי המשפט, כך נראה. אכן יש אנשים שלא מוכנים לקחת אחריות, אבל אני לא חושב שזה העיתונאי מהארץ.
|
|
בתגובה ל: מה זה לקחת אחריות? מאת: baudrate גם אותו כתב בערוץ 2 אשר עזר לחיזבללה לטווח אותנו צריך לבוא בחשבון. וזאת גם אחת הסיבות למה אני מחרימה את הערוץ זה.
העיתונים, כמו אנשי הצבא, צריכים לדעת שהם לא מעל החוק. עיתונא אשר יודע שהוא עבר על החוק ואחרי כן רץ כמו שפן למקום אחר, אולי זה חכם מבחינתו, אבל זה בעיקר הופך אותו לעלבון למקצוע. אם הוא לא מוכן לשלם את המחיר אז למה לבצע עבירה?
אני חושבת שזה גם העיתונאי וגם מי שהפר את הוראת בית המשפט.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: אני לא ממש מסכימה איתך. מאת: Timeless יותר מאשר ענין של צנזורה בטחונית, והראיה היא שלא מעמידים לדין כתבים שמהצד ה"נכון" של המתרס. ואם כך הוא הדבר הרי בעיני זה לא הגיוני שאדם שרודפים אותו על רקע של כתבות בועטות שפירסם יסגיר את עצמו לרודפיו.
בארץ, אנשי הצבא הם מעל לחוק, כך זה נראה לי כרגע. אולי זה לא היה המצב תמיד ואולי לא יהיה תמיד אבל לא די במשאלות לב בשביל לשנות המצב.
|
|
בתגובה ל: לדעתי זאת היא רדיפה על רקע פוליטי מאת: baudrate אף אחד לא העמיד את אורי בלאו לדין
ואנשי הצבא ממש לא מעל לחוק, לא מכבר בעטו 2 אנשי צבא בכירים רק בגלל שהיו מעורבים בשקר והסתרה
|
|
בתגובה ל: אני לא ממש מסכימה איתך. מאת: Timeless הכתבה שפירסם עברה צנזורה ואושרה.
הרדיפה החלה כמעט שנה לאחר פרסום הכתבה, ולא ממש ברור למה חיכו, ולמה החלו ברדיפה.
אגב, וזה אבל גדול, גם אם הכתבה לא הייתה מאושרת על ידי הצנזורה - לא היה מקום להעמדה לדין של העיתונאי. יש תקדים בנושא, והוא עיתון "חדשות". גם הם בזמנו נענשו על כך שחשפו פקודות בלתי חוקיות בעליל של ראש השב"כ, ופרסמו מידע שצנזורה לא אישרה לפרסם.
לא כי פרסום היה פוגע בבטחון המדינה, אלא כי פרסום היה פוגע בראש השב"כ. ובמקרה הנוכחי - ברמטכ"ל. אישית. ולכן "סודי ביותר", ולכן הרדיפה, ולכן כל הבלאגן.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אורי בלאו לא עבר על שום חוק מאת: vinney כל הרעש הזה, הוא על לא כלום.
|
|
בתגובה ל: אבל אף אחד לא האשים אותו מאת: רק אמת ועכשיו הרעש הוא על לא כלום? אז למה הצו לאיסור הפרסום של הצו לאיסור הפרסום של הפרשה?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: סביר להניח שהוא לא יחזור מאת: Timeless ובעצם חשיפת המסמכים שרף את המקור שלו(מה שאומר שהוא הקריב אותה על מזבח הכתבה)
|
|
בתגובה ל: הבנתי שהכתב התנהג בצורה נבזית מאת: אוממי ואני מקווה שכל שאר המקורות שיש לו ידעו להזהר ממנו, כי זאת, ככל הנראה בעתיד הקרוב תהיה בכלא.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: אם זה אכן כך, אז הוא אדם נבזי מאת: Timeless ומכיוון שמדובר בפרשה חמורה - לא ניתן לכתוב מאמר ספקולטיבי, כי הרי אף אחד לא יתייחס לזה אם לא יהיו הוכחות מוצקות.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אם זה אכן כך, אז הוא אדם נבזי מאת: Timeless זאת שאחד מהנאשמים העיקריים בה נהיה לימים לחבר כנסת, ומי שנענש זה העיתון שפירסם: האם לדעתך העיתון היה צריך להבליג? למחוק את התמונה? לפרסם מאמר ספקולטיבי ש"ראש השב"כ מורה מה שאסור לנו להגיד, והפקודים עושים מה שאסור לנו להגיד, ואנחנו חושבים שזה לא הכי בסדר, אבל אסור לנו להגיד למה"?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: סביר להניח שהוא לא יחזור מאת: Timeless הרי חזרה מבחינתו זאת התאבדות. הוא יושתק ויוכנס לכלא בלי שום יוכלת להתגונן. מה טוב בזה?
פותחן פה יש לצד אחד, אולי, אבל זאת בחירתו של הצד השני. השב"כ והצבא הם אלה שהוציאו צו איסור פרסום, אף אחד לא הכריח אותם להשתיק את הפרשה, ויותר מזה - הכתבה המקורית (זאת שבה נחשפו המסמכים) פורסמה לאחר שעברה צנזורה, וגם תגובת דובר צה"ל האנמית הופיעה בה.
אז מה פתאום עכשיו זה אסור לפרסום, אם המסמכים כבר פורסמו, ובאישור???
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: כאשר הצנזורה בארץ עובדת שעות נוספות מאת: baudrate זו הוראת שופט. הצנזורה לא מעורבת בכלל
וכל המלחמה של ידיעות אחרונות כאן זו מלחמה מסחרית
|
|
בתגובה ל: זו לא הצנזורה מאת: רק אמת מעריב דיווחו על זה, הארץ דיווחו על זה, דווקא ידיעות אחרונות לא, ועליהם אתה צועק עכשיו?:-)
המלחמה היא עקרונית. שופט במקרה הזה (כמו בכמעט כל מקרה של צו איסור פרסום) הוא חותמת של השב"כ. אבל איסור פרסום על מעצרו של עיתונאי בלתי מתקבל על הדעת כמעט כמו מעצרו של עיתונאי בגין חשיפת שחיתות.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
|
בתגובה ל: חחח, אני הגבתי להודעה על הצנזורה מאת: רק אמתשלך ביושר. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3872099,00.htmlאריאנה מלמד סיכמה את זה יפה. לגבי מה שהגבת לבאודרט - זה לא משנה אם לצנזור קוראים "שופט בית המשפט המחוזי X" או "אל"מ סימה ווקנין-גיל". מה שמשנה זה המעשה - צנזורה.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: טוב, עכשיו ידיעות אחרונות יכולים לספוג את ההאשמות מאת: vinney לצערי כך הן רוב התגובות שלך, מבולבלות.
כותב על העלמה של אדם, כשמדובר במעצר בית
כותב על צנזורה כשמדובר על צו בית משפט שמוצא לעיתים די קרובות
כותב על הסתרת מידע, ומניעת פרסום, כאשר במקרים רבים זו היתה החשודה שבקשה בעצמה או באמצעות עורך דינה להנמיך את הטונים ולהסיר את הפוסטים ואפילו להסיר ערך שכתבו עבורה ידידיה בויקיפדיה.
ידידי, אנא קרא את השירשור מתחילתו, ותראה שהגזמת בצורה פראית בתגובות שלך.
הכי חמור לדעתי, היה להאשים את timeless, כאילו היא נציגת השלטונות הכותבת, את מה שאמרו לה לכתוב.
|
|
בתגובה ל: ממש לא נכון מאת: רק אמת מדובר במעצר בית? מאיפה אתה יודע? אסור בכלל להגיד שהיא נעצרה, הרי יש צו איסור פרסום על צו איסור פרסום, שכחת?
צו בית משפט שמוצא לעתים די קרובות. למה? מה ההצדקה לצו? מי ביקש אותו ומה ביקש להסתיר? זה לא מטריד אותך? זה לא מעניין אותך? ובמיוחד שאמרתי לך מה ביקשו להסתיר, אתה לא חושב שיש פה שימוש פסול בכלי הזה?
וכן, זאת צנזורה. אני לא מבין למה אתה מנסה להפטר מהמילה הזאת. צו איסור פרסום זאת בפירוש צנזורה.
"כותב על הסתרת מידע, ומניעת פרסום, כאשר במקרים רבים זו היתה החשודה שבקשה בעצמה או באמצעות עורך דינה להנמיך את הטונים ולהסיר את הפוסטים ואפילו להסיר ערך שכתבו עבורה ידידיה בויקיפדיה." - וזה על סמך מה אתה כותב? האם החשודה היא זאת שהוציאה את צו איסור פרסום? ברור שתבקש להצניע ולהוריד פוסטים פן יאשימו אותה גם בהפרת הצו, אלא מה אתה מצפה שתעשה?
אז קרא את השרשור מתחילתו, ותתיחס למה שמדובר עליו בו.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: טוב, עכשיו ידיעות אחרונות יכולים לספוג את ההאשמות מאת: vinney למה אתה בכלל טורח לצטט את החוק (או יותר נכון - לטעות ולחשוב שאתה מצטט את החוק. אתה כל כך לא משפטן שזה מעליב את קטני המתמחים)
|
|
בתגובה ל: חחח, אני הגבתי להודעה על הצנזורה מאת: רק אמת נקבע בבית המשפט ב12 לאפריל, לבקשת חדשות 10 והעיתון הארץ, שהוגשה כבר לפני זמן מה.
מה שקורה בד"כ בארץ הוא שצו איסור פרסום מאושר אוטומטית, ואילו מוסר, אלא אם כן השב"כ/משטרה ביקשו להסיר, רק לאחר בקשה של העיתונות, ורק לאחר זמן ודיונים.
למה?
ככה. כי הצבא/שב"כ/משטרה - קדושים.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אגב, דיון בנושא צו האיסור מאת: vinney הרבה פעמים מוטל צו כזה לבקשת פרקליטי החשוד
|
|
בתגובה ל: ממש לא נכון מאת: רק אמת למה אתה מנסה כל הזמן להסית את הדיון מהעניין ל"הרבה מקרים", "וועדות עממיות", "אנטרקס", ועוד מיני דברים לא קשורים.
מה זה קשור "הרבה פעמים"?
מה קורה במקרה הזה? למה זה קורה? על זה אני מדבר!
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אני רוצה שתסביר לי מאת: vinney אתה מנסה להתייחס למקרה הזה כאילו הוא משולל הקשר. זו דמגוגיה זולה מאד. אולי אתה לא מסוגל להסתכל בקונטקסט רחב יותר, כי אז כל הנאצים שאתה מזהה ברחוב יתגלו להיות סתם אנשים?
|
|
בתגובה ל: זו לא הצנזורה מאת: רק אמת כמובן שידיעות הוא גוף מסחרי, אבל כזה שעוסק בעיתונות....
|
|
בתגובה ל: היא מואשמת ב"בגידה". מאת: vinney ואני באמת לא מבין בהגדרות משפטיות. עם זאת ברור שהעברת מידע ומסמכים מסווגים לידי צד שלא רשאי לכך זאת עבירה חמורה על החוק.
|
|
בתגובה ל: לא ידעתי שהמשפט כבר החל מאת: אוממי זה נקרא חקירה באזהרה, מי שהמשטרה (שב"כ במקרה הזה) חוקרת אותו כחשוד - נמסרת לו אזהרה הכוללת את סעיפי האישום בהם הוא נחשד.
לא צריך לחכות לתחילת המשפט.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: הההאשמה נמסרת לנאשם כבר בשלב החקירה מאת: vinney רק עם פתיחת המשפט מדובר על נאשם.
|
|
בתגובה ל: בהתחלה מדובר בחשוד ולא בנאשם מאת: רק אמת ואפילו לדבר על זה אסור, מבחינתך? זה מה שאתה מנסה להגיד?
פתאום, אחרי כל הזעקות שלך על בוגדים ואנארכיסטים אתה נורא מתאמץ לגמד את הפרשה, אבל אתה לחלוטין מתעלם מהעובדה שהפרשה כולה חסויה, מושתקת, ואסור אפילו לדבר על קיומה.
לך אסור, לי מותר.
אז תסביר לי - מדוע זה בסדר אם מדובר בעניין כל כך שולי ולא חשוב שהיא אפילו לא נאשמת בכלום?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אז זה בסדר שאדם שלא נאשם בכלום יושב במאסר מאת: vinneyזו עוד הוכחה, שבצמתי ההחלטה של השלטון יושבים מטומטמים, ולא יודעי כל חורשי רע כפי שאתה מנסה לצייר אותם. אני בחיים שלי לא שמעתי על הגברת לפני הסיפור האווילי הזה. המדינה הרוויחה (בצדק) ביקורת רעה מאד שהשחירה את פניה (של המדינה). עובדה שהגברת ועורכי דינה בקשו מבלוגרים וכותבים למינהם כולל קבוצה מודאגת בפייסבוק, ומאחד העורכים בויקיפדיה להסיר את הפוסטים עליה. אתה מוזמן לקרוא פוסט שהוסר לבקשתה, והוחזר לרשת, המסכם את כל המידע. מומלץ לקרוא גם את התגובות http://www.notes.co.il/idanl/66343.asp
|
|
בתגובה ל: זה לא בסדר ואפילו מטומטם מצד השלטונות מאת: רק אמת שענת קם היא זאת שביקשה את צו איסור פרסום?
ברצינות? זה מה שאתה מנסה לטעון?
זה שהיא ביקשה להסיר כתבות עודותיה - לא אומר שום כלום ושום דבר. גם אני מבקש הרבה פעמים להסיר כתבות עליי. טוב, לא כתבות, אני לא מפורסם עד כדי כך, אבל הודעות בפורום הזה נמחקו לבקשתי (וגם הודעות שלי, לעתים).
אבל שוב - אתה מנסה להסית את הדיון הצידה מהטענה שלי - צו איסור פרסום נועד להסוות את העבריינות והפשעים של צמרת צה"ל.
עם זה אתה משום מה מסרב להתמודד.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אני עדיין לא מבין מה אתה מנסה לטעון מאת: vinney נראה לי שמתישהו לאור ריבוי ההשתלחויות שלך צריך יהיה לתת לך תקופת צינון מסויימת.
|
|
בתגובה ל: אז זה בסדר שאדם שלא נאשם בכלום יושב במאסר מאת: vinney המון אנשים יושבים במעצר לא בית אלא מעצר אמיתי בלי שהגישו נגדם כתב אישום. לוקח זמן עד שמכינים אותו, ובזמן הזה אנשים יושבים במעצר. חלקם יושבים בבית בנוחות מסויימת וחלקם יושבים בבתי מעצר.
למה דווקא במקרה של ענת אתה מתרעם שעוצרים אנשים?
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinney וזה לא שונה בהרבה ממה שעשה וענונו,רשמית הגרעין שלנו הייה לא קיים,וענונו חשף סוד מדינה והעביר מסמכים מסווגים שהייתה לו גישה עליהם בעת עבודתו בכור.אותו הדבר ענת קם העבירה מסמכים מסווגים שהייתה לה גישה אליהם בעת השירות הצבאי.
|
|
בתגובה ל: זאת אכן בגידה מאת: arikvx להיפך, אזרח שלא מדווח על מעשה עבירה שהוא יודע עליו - על פי חוק הוא שותף לדבר עבירה.
האם זה שרמטכ"ל ואלוף פיקוד עוברים על החוק ומצפצפים על פסיקת בג"צ צריך להיות סוד מדינה שחשיפתו היא בגידה? על שום מה ולמה? הם צריכים לשבת בכלא, לא היא!
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: איך בדיוק חשיפת עבירה זאת בגידה? מאת: vinney כמו במקרה של וענונו,כשאתה חייל או עובד מתקם בטחוני רגיש מחתימים אותך על סודיות.לכן אתה לא יכול ללכת ולחשוף מה שאתה רוצה,זה כבר לא דין אזרחי רגיל אלא דין צבאיץ
|
|
בתגובה ל: אזרח לא חייל מאת: arikvx יש להבדיל אלף הבדלות בין מקרה וענונו למקרה ענת קם - וענונו לא חשף עבירה על החוק, לא חשף שחיתות ולא חשף פשע. הוא חשף מידע סודי.
ענת קם לא חשפה מידע סודי (כי הרי ידוע לכל שהאנשים המדוברים נהרגו, ואין זה סוד שמי שהרג אותם אלה חיילי צה"ל, ואף אחד לא מפקפק בכך שהחיילים ביצעו פקודות שניתנו להם).
ענת קם חשפה שהפקודות שניתנו לחיילים היו מנוגדות לחוק ופסיקת בג"צ. זה הסוד הגדול.
אגב, היא לא תשפט בבית דין צבאי, אלא בבית דין אזרחי. לתשומת לבך.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: זאת אכן בגידה מאת: arikvx שכל העולם יודע שיש לנו גרעין-וטוב שכך למען יראו ויראו
הלו! זה רדיו?!
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinney ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מישהו שכח להזכיר שענת קם היא אנרכיסטית מאת: רק אמת ללא תוכן
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: כן, בטח, דמוניזציה של היריב זאת הטקטיקה הראשונה. מאת: vinney תגגל אותה ותראה בעצמך שהיא שייכת לאנרכיסטים שחותרים כנגד אושיות המדינה
|
|
בתגובה ל: למה דמוניזציה? מאת: רק אמת אותה באור רע אצל הציבור הנכון, באמת מצדיק הכנסתה לצינוק לעולמי עד.
"חותרים כנגד אושיות המדינה" - עוברים על החוק? מצפצפים על הבג"צ?
הא, סליחה, אלה הרמטכ"ל ואלוף הפיקוד.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: כי זה לחלוטין לא רלוונטי, אבל אוי כמה שזה מוציא מאת: vinney עבירה של אחד לא מצדיקה עבירה של אחר.
עצם העובדה שהיא חפשה מסמכים בעלי סיווג בטחוני כאשר זה אסור על פי חוק - היא צריכה לתת על זה את הדין.
או שעל זה צריך למחול לה, ויני?
וכן, אנרכיסטים אשר זורקים אבנים כל יום שישי על חיילי צה"ל הם אכן אנשים שומרי חוק.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: מה הקשר? מאת: Timeless לזרוק אבנים זאת עבירה על החוק. האם כל מי שזורק אבנים הוא אנרכיסט? כל אנרכיסט זורק אבנים?
גם חרדים בבית שמש זורקים אבנים כל שבת, האם זה פשע להיות חרדי?
לפעמים אני לא מאמין למראה ענייני כשאני קורא את ההודעות שלך, אשרת, באמת.
היא חשפה מסמכים? אז על זה היא צריכה להשפט. לא על "בגידה" שלא הייתה (כי הרי תצא זכאית), ולא על "אנארכיזם" שלא ברור מה קשור בכלל, אפילו אם קיים.
החשיפה שלה לא מראה על האידאולוגיה האנארכיסטית, אלא להיפך. היא חשפה פשע, עבירה על החוק, בזוי בית המשפט - וזה מראה דווקא על רצון לשלטון החוק וסדר, לא אנארכיזם.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: ממתי להיות אנארכיסט זאת עבירה על החוק? מאת: vinney נתחיל מזה, היכן טענתי שלהיות אנרכיסט הוא עבירה על החוק.
טענתי, שחלקם מיידים אבנים, מה שהופך את אותם מיידים לעבריינים.
מעבר לזה גם ציינתי את האידיאולוגיה שלהם. לא מעבר לזה.
מהיכן לך לדעת שהיא תצא זכאית? הרי כמו שאתה בעצמך אמרת - אנחנו שומעים רק צד אחד של הסיפור. את הצד של ענת. וגם זה אולי, רק את מה שהיא או מבאי כוחה רוצים שתדע. אבל אל תתן לדיסניפורמציה הזאת להפריע לך להגיע להחלטה שהיא זכאית.
זה גם מראה על כך שהיא אולי מעדיפה טרוריסטים פלסטינים חיים מאשר ישראלים חיים. זאת האידיאולוגיה של השמאל הקיצוני, ואם זה גם אולי חושף עבירה על החוק של גורמים ציונים אחרים - אז מה טוב.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: ... מאת: Timeless היא תצא זכאית כי לא הייתה בגידה. אלא אם כן מדובר במשפט מכור, כמובן, שזאת אופציה סבירה ביותר לאור ההתנהלות של הרשויות בפרשה.
בדיוק מאותה הסיבה הרמטכ"ל והאלוף, למרות כל ההוכחות שנחשפו, אפילו לא יעמדו למשפט (כמו שנאשמי פרשת קו 300 לא עמדו), וסביר שאפילו לא יאבדו את פרנסתם (האלוף כבר פרש, והרמט"ל במילא פורש בקרוב).
לגבי השטויות בפסקה האחרונה שלך - אם עוד היה לי שאריות של כבוד כלפייך - אין עוד. כזאת תעמולה של פאשיסטים אפילו בפורום הניאו נאצים לא שמעתי. ממך?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: שוב, רעש, הרבה מלל, ובעיקר - בריחה מהעיקר. מאת: vinney אלוהים ישמור.
אני מבקשת ממך שתקרא בשנית את מה שאני כותבת.
בכל מקרה, האמת היא שעכשיו קלטתי. לא משנה מה תהיה תוצאת המשפט, גם אם היא יוכח שהיא עשתה מעבר למה שהיא טוענת שהיא עתשה, אתה תטען שזה משפט מכור. ואם היא תצא זכאית, אז היא לא עשתה כלום ולכן המשפט לא מכור. אחלה.
אדוני היקר, יחד איתה, צריכים לעוף גם מי שביזה את החלטת בית המשפט. הדברים לא קשורים אחד לשני.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: ????????????? מאת: Timeless ואני לא מצאתי את הפן הפשיסטי של העניין.
בסך הכל אמרתי את דעתי על השמאל הקיצוני!!!!!!!! וזה לא חדש שהמציאות אצל אותם אנשים היא מציאות חד-צדדית לחלוטין, והעדפה שלהם ברורה למדי.
ואגב, הימין הקיצוני הוא אותו חרא. גם הם לוקים במציאות חד- צדדית לחלוטין וחיים בסרט משלהם.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: וקראתי שוב את הפסקה האחרונה שלי מאת: Timeless מה זה קשור השמאל הקיצוני? מה זה בכלל קשור האידאולוגיה?
ולגבי הטענה שלך על משפט מכור או לא - הרי אנחנו לא נדע מה יוכח ואיך. כי הדלתיים סגורות והפרסום אסור. אז את יכולה לספר לי עד מחרתיים ש"יש עוד משהו", אבל על סמך מה?
בינתיים היחיד שמגבה את טענותיו בדיון הזה - זה אני!
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: זה בדיוק הפאשיזם מאת: vinney זה עובד בדיוק על אותו טיעון שלך שהיא לא בגדה.
אתה מסתמך על צד אחד בלבד. אתה לוקח את דבריו כתורה משמיים. כאלו שלא קיימת האפשרות, שהוא כמו צה"ל, מוסר לך רק את המידע שמתאים לו, שיצר אותו כקדוש ואת צה"ל כאלו הוא סוג של ארגון טרור.
אז משום שלאף אחד מאיתנו אין באמת את כל המידע, משני הצדדים, אז כנראה, שנכון לעכשיו שנינו צודקים וטועים בעת ובעונה אחת.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: לא, אתה לא. מאת: Timeless על מה את מסתמכת? על מה שאת לא יודעת?
זה שאני מסתמך על צד אחד בלבד זאת בחירתו של הצד השני. אבל אני מסתמך על עובדות. את מסתמכת על זה ש"בטח יש משהו".
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אני מסתמך על מה שאני יודע מאת: vinney מאיפה אתה יודע על מה מאשימים אותה?
|
|
בתגובה ל: על מה אתה מסתמך? מאת: רק אמת על מה אתה מסתמך? מאיפה אתה יודע שמה שאני אומר אינו נכון?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אני מסתמך על מה שפורסם בתקשורת. מאת: vinney אם אתה עדיין לא יודע שצריך לשים פילטרים על הפרסומים בתקשורת, יש לך בעיה הרבה יותר קשה מהמצטייר מהתגובה שלך להודעה הזו.
אתה לא יודע אילו מסמכים היא העבירה הלאה, אולי זה לא רק מה שפורסם? אולי יש עוד? בשביל זה יש בית משפט.
הרי בודאי לא תטען שכל משפט בדלתיים סגורות הוא לא ראוי. בעצם, אתה יכול לטעון את זה. אני מניח שאתה רוצה שכל האנסים שנשפטו בדלתיים סגורות יצאו לחופשי. זה מתאים לך דווקא.
|
|
בתגובה ל: שוב, רעש, הרבה מלל, ובעיקר - בריחה מהעיקר. מאת: vinney וואו, אתה ממש נסחף לחלוטין. שכחת לקרוא לתובעים מהפרקליטות נאצים. או אולי לא שכחת וזה איפשהו פה בעץ?
|
|
בתגובה ל: מה הקשר? מאת: Timeless ולדעתי במקרה הזה - כן, צריך למחול לה.
כי כדי לחשוף שחיתות - מי שחושף צריך להיות מוגן, ויש חוק בנושא גם במדינת ישראל (אותו חוק שלא איפשר לפטר את זליכה, להזכירך).
זה ששמו על השחיתות "סודי ביותר" לא עושה את זה סודי ביותר. כל אחד יכול לשים "סודי ביותר" על המסמכים שהוא כותב (ואני עשיתי את זה בעצמי), וזה לא הופך את המידע לבאמת סודי ביותר וחשיפתו לא פוגעת בבטחון המדינה, אלא באנשים שעוברים על החוק, כמו במקרה הזה.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: הא, וכן, לעתים עבירה של אחד מצדיקה עבירה של אחר מאת: vinney עבירה אחת לא מכפרת על עבירה על עבירה אחרת.
עצם זה שהיא ידעה שהיא חופשת מסמכים בעלי סיווג בטחוני- וזה לא באמת מעניין אם ויני החליט אם הם באמת מסווגים או לא, כי אחרי הכל ויני לא קרא את כל המסמכים שהיא חשפה וויני גם לא יודע מה היא עוד צילמה- זאת עבירה על החוק.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: אז זהו שלא. מאת: Timeless ונתן לך קישור לקרוא גם.
אבל שוב, את מתעלמת באלגנטיות מהטענות העיקריות וממשיכה להטפל לטפל.
היא מואשמת בבגידה, ואילו את מתארת צילום מסמכים. האם צילום מסמך זאת בגידה? לא, לחלוטין לא. היא לא מסרה את המסמך לאויב (למרות שחלק מהמתנחלים ומזנדביהם רואים בכל מי שלא חושב כמוהם אויב), היא לא חשפה שום פעילות סודית, לא גילתה שום סוד כמוס, מעבר לעובדה שהרמטכ"ל ואלוף הפיקוד - עברו על החוק. האם זאת בגידה לדעתך? לדעתי לא. אין לי בעיה שיעמידו אותה למשפט בגין העבירה שבוצעה, אבל העבירה שבוצעה זאת לא בגידה.
אבל, מה עם הרמטכ"ל ואלוף הפיקוד?
האם יכול להיות שכל פרשת ענת קם (הסתר, החשאיות, ההעלמויות, הברחה של העיתונאי לחו"ל) - כל זה נועד ליצור רעש תקשורתי על הפרשה של ההסתרה, ולא על הפרשה אותה מסתירים? האם אין לדעתך נסיון כאן להסיט את תשומת הלב מהפשעים של הרמטכ"ל והאלוף שהוכחו מעבר לכל ספק אל "בגידה" של "אנארכיסטית" - שלא הייתה ולא נבראה?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: ויני דווקא קרא מאת: vinney אני לא התעלמתי. אני בסך הכל שאלתי האם ויני יודע מה היה תוכנם של כל המסמכים שענת קם צילמה? הייתכן, שלפחות תיאורטית, ענת קם צילמה מסמכים נוספים ושהיא לא חשפה אותם עדין?
צילום מסמכים וחשיפתם לכאורה הם לא בגידה, אך בהחלט יכולים להוות עבירה על ביטחון המדינה, ואני מניחה שזה כבר תלוי בתוכן. משום שאני לא יודעת מה התוכן של כל המסמכים שהיא אכן צילמה, ומשום שעיקר המידע, אם לא כולו מגיע מצד אחד שיש לו אינטרס לא פחות מזה של צה"ל להציג את התמונה בצורה מסוימת, אז אשרת לא יוצאת בהצהרות שהיא זכאית והיא לא עשה כלום ושום דבר.
אתה רואה במתנחלים אוייבים, אז מי אתה שתמתח על אחרים ביקורת כאשר הצד השני חוטף בדיוק את אותו יחס?
ובפעם המיליון אחת - אין לי שום בעיה שגם הקודקודים של צבא הגנה לישראל יושלכו לכלא עקב ביזיון בית המשפט ועבירה על החוק.
כי בניגוד אליך אני לא חושבת ש'גונב מגנב פטור'.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: ... מאת: Timeless יש לי את הצנרת וכו, כמו שאת יודעת. האם זה מספיק לטעון שאני אנס? לא.
אז יתכן שהיא צילמה. יתכן שגם אני צילמתי. אבל אין לכך שום ביסוס או הוכחה.
מה שיש זאת רדיפה פוליטית במיטבה המוסווית בצרכים בטחוניים. מה שיש זה נסיון לכסת"ח עבריינות של צמרת בטחונית (וזה לא חדש) במסווה של צרכים בטחוניים (וגם זה לא חדש). מה שיש זה נסיון להשתיק פרשה מאוד לא נוחה לממשלה ולגנרלים, בדרכים לא לגיטימיות תוך יצירת מצג שווא שהבעיה היא בכלל בעיתונאים שמעזים לחשוף משהו, ולא בהם.
עלייך זה אולי עובד - עליי לא.
ולטענתך ש"הצד השני חוטף את אותו היחס" - על מה בדיוק את מדברת? לאיזה יחס בדיוק את משווה? מתי בדיוק הושם מתנחל במעצר רק כי הוא מתנחל, או כי חשף שהצבא לא מתנהל על פי חוק? בואי, תראי לי.
אז אני לא יודע מה עם גנב מגנב, אבל את טוענת שרצח זה בסדר, ועם זה אני לא מוכן להסכים.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: היתכן, לפחות תיאורטית, שאני אנס? מאת: vinney בפעם המיליון ושניים במידה והם עברו על החוק, שיעופו לכלא. כי אני לא חושבת שצה"ל אמור להיות מעל החוק. אתה רגוע?
שנית, יופי של השוואה. אמנם יש לך צנרת ואתה זכר, אבל אתה לא עשית שום מעשה שיעורר את החשד הזה. היא לעומת זאת - צילמה מסמכים מסווגים. לכן, זה די הגיוני, לתהות האם זה כל מה שהיא צילמה? האם היא הדליפה את כל החומר שהיה בידה או שמא היה בידה עוד והיא עדין לא מצאה את עיתונאי החצר שלה שיפרסם את זה?. אתה לא יכול לסתור את זה, ולדעתי, אלו שאלות הגיונית למדי. אתה יכול לטעון שהסבירות היא נמוכה, אבל אינך יכול להוכיח זאת.
נו באמת. כאלו שהעיתונים מעולם לא חשפו כל מיני מעללים פסולים של צה"ל וכאלו שמרוב להיטות להראות לצה"ל מה זה גם מעלילים עלילות. ראה מקרה: אילנה דיין.
בוא תאמר לי אחרת - מתי אנרכיסט נכנס לכלא רק בגלל שהוא כזה? הם נכנסים לכלא בדרך כלל רק אחרי שהם מיידים אבנים. הם לא תמימים. אבל אני מסכימה איתך שעם הימין הקיצוני הם עדין מתונים יותר כי הרי לא משנה מה הם יעשו, הם יקבלו חנינה בגלל הנציגים שלהם בכנסת.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: היכן טענתי שרצח זה בסדר.? מאת: Timeless את השתקת הפרשה והצדקת ענישה של מי שחושף אותה, מאשר את הפרשה עצמה.
האם העבירה של רצח מתגמדת בעינייך אל מול העבירה של חשיפת מסמך סודי שהדבר הסודי בו זה איזכור של אותו הרצח?
האם יש הצדקה לסודיות המסמך (שיש כללים ברורים בצה"ל לקביעת סודיות, למרות שבפועל כל אחד יכול לכתוב "סודי ביותר", כמו שכבר כתבתי) בכלל? האם הסודיות שנקבעה אכן עומדת בכללים המדוברים, או שמה מה שהיא חשפה כלל לא היה סודי, כפי שכבר ציינתי, ולכן בכלל לא נעברה עבירה?
אבל זה בכלל לא מעניין אותך. את מתלהמת כמו חברייך בפורום הנ"נ, מעלילה על הבחורה עלילות שווא שאין בינן לבין המציאות (לפחות זאת שאת יכולה להצביע עליה) שום כלום ושום דבר, וכל זאת כדי לאפשר לרוצחים להמלט מהעונש.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: היתכן, לפחות תיאורטית, שאני אנס? מאת: vinney רק להזכיר לך שנמתחלים , כולל קטינים שהו במשך חודשים ארוכים בכלא כי עמדו על זכותם להפגין
לא זכור לי שאז נזעקת להגן על זכויותיהם האזרחיות
|
|
בתגובה ל: הגברת נמצאת במעצר בית למען השם... מאת: רק אמת "רק להזכיר לך שנמתחלים , כולל קטינים שהו במשך חודשים ארוכים בכלא כי עמדו על זכותם להפגין" - שקר.
האמת היא שאתה מדבר על אנשים שהיו בכלא מבחירה. הבחירה שלהם הייתה להשאר בכלא או להזדהות, והם בחרו שלא להזדהות.
להזדהות בפני שוטר זאת חובה על פי חוק במדינת ישראל.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: לא היה ולא נברא הדבר שאתה אומר מאת: vinney להחזיק קטין בכלא במשך חודשים כי הוא סרב להזדהות?
ברור שזה מוצדק, כי מדובר במתנחלים.
דרך אגב, למה הם הוכנסו לכלא, בגלל שתיית מקיאטו? או בגלל שהם הפגינו על זכותם להתגורר במקום שהשלטון אסר עליהם?
|
|
בתגובה ל: נהיינו פורמליסטיים? חחח מאת: רק אמת כן, גם אם הוא קטין והוא בגיל שהוא מחוייב להחזיק בת"ז , אז הן, שיהיה בכלא. מה הסיפור? הרי אם לא יהיה אפשר לזהותו איך אפשר יהיה להגיש נגדו כתב אישום בגין הפרות סדר?
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: למה פורמליסטיים? מאת: Timeless שמותר להחזיק במעצר בית, בגירה שהעבירה מסמכים סודיים שהגיעו לרשותה, בעת שרותה הצבאי, לגורם שאינו מוסמך.
|
|
בתגובה ל: אז על אחת כמה וכמה מאת: רק אמת הוא לא טען שלא צריך להעניש אותה בגין זה [למרות שהוא רמז שלדעתו צריכים לוותר לה בגין 'שירותה']. הוויכוח הוא האם מה שהיא עשתה עונה על ההגדרה של 'בגידה' או לא.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: אבל לא על זה ויני מתווכח פה. מאת: Timeless כהרגלו הוא צועק עד כלות הנשימה, ומדי פעם מקלל.
גם לי מותר, וגם לי מקסימום תמחקו הודעה פה והודעה שם?
|
|
בתגובה ל: אז על אחת כמה וכמה מאת: רק אמת הויכוח הוא על צו איסור פרסום, ועל התעלמות מוחלטת מהמידע שנחשף.
מילא היו מטילים איסור פרסום על פרטים כלשהם, כמו שעשו בדוגמאת חנן גולדבלט או משה קצב, שהבאת במקום אחר.
אבל איסור הפרסום הוא על עצם המעצר. אפילו לא על שם הכתבת שנעצרה, אלא איסור פרסום על עצם המאסר של עיתונאי בישראל בגלל מידע שחשף.
אני מבין שלך זה לא מפריע, כמו שלא מפריע לך כל פעולה אחרת התומכת בטרור וחיסול המדינה, אבל לי זה מפריע.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: הויכוח הוא לא על המעצר בית אפילו מאת: vinney היא במעצר בית (כפי הנראה) על מעשים שעשתה כחיילת) למרות שהיא שייכת למחנה שלה, אין לה חסינות, והיא תחקר
|
|
בתגובה ל: אסרו עיתונאי על מידע שחשף? חחח מאת: רק אמת מש"ל.
מכיוון שעברה יותר משנה משחרורה חוק שיפוט צבאי אינו חל עליה, ועל כן אינה יכולה להיות במאסר בגלל מה שעשתה כחיילת.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: היא במאסר. היא עיתונאית. היא במאסר על המידע שחשפה. מאת: vinney על ידי חשיפת מסמכים מסווגים. מה הסיפור?
אתה יכול להמשיך להתווכח אם זה כן או לא בגידה, אבל משום שהמידע שנמצא ברשות כולנו הוא חד צדדי לחלוטין וגם לא הכי שלם [אגב, קראתי שמי שלמעשה נמצא באמת על הכוונת הוא בלאו וקם היא 'הקורבן' שלו], אז לא יודעת כמה הוויכוח הזה יהיה באמת נאמן למציאות.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: היא במעצר משום שהיא שברה אמונים. מאת: Timeless אבל טוענים על רדיפה כי זה עוזר לצייר את המדינה כחשוכה.
|
|
בתגובה ל: בתכל'ס גם הוא עבר על החוק מאת: אוממי מצד אחד היא אכן הוציאה מסמכים מסווגים בניגוד לחוק, הוא פרסם אותם תוך כדי כך שהוא עושה לה סיכול ממוקד [חשבתי שהוא נגד זה], אבל מצד שני, אם יוצאים מנקודת הנחה שתוכן המסמכים הוא נכון - אז ראוי שראשי הצבא יתנו את הדין על כך, ואם אפשר מבלי לטעון לבגידה בביטחון המדינה עם מראים שהקודקודים עברו על החוק.
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: בתכל'ס גם הוא עבר על החוק מאת: אוממי ללא תוכן
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: היא במעצר משום שהיא שברה אמונים. מאת: Timeless "שברה אימונים"? מה זה? איזה סעיף זה?
שוב, אני מזכיר לך - המידע שנמצא ברשות כולנו זה חד צדדי בכוונה - כדי שאנשים כמוך ימשיכו להמציא דברים שאין בטענה ש"יש דברים שאיננו יודעים". זאת הסיבה היחידה לצו איסור הפרסום.
ולגבי בלאו ש"על הכוונת" - הרי שהעניין עוד יותר חמור.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: את ממציאה חוקים עכשיו? מאת: vinney אתה יודע שהוא חד-צדדי, ובכל זאת מחליט שהוא היחיד הנכון וזהו.
זו התנהגות מעט תמוהה, איך לומר.
|
|
בתגובה ל: את ממציאה חוקים עכשיו? מאת: vinney
לפי מה שנאמר, הצו נמשך כדי לא לחשוף את העובדה שהעיתונאי המעורב שוהה בחו"ל עם המסמכים הגנובים, דבר שעשוי היה לדרבן גורמים מסוימים לנסות ולשים ידם על החומר הסודי בדרך כזאת או אחרת.
בנוגע לתוכן המסמכים: חיסולים בניגוד לצו בג"צ? יש לי תחושה שאחרי שהתבצע החיסול בפועל, לא צריך שום מסמך שיוכיח זאת - נדמה לי שגופות חרוכות של חמאסניקים ואזרחים חפים מפשע שנקלעו למקום, די מספקות.
אתה צריך לעשות הפרדה בין אקט החיסול עצמו (שחוקיותו אכן מוטלת בספק), לבין הטקטיקות שהביאו להוצאתו אל הפועל. כאחת שהפיקה אלפי פ"מים מסווגים ביותר בצבא, אני יכולה להגיד לך שמדובר במסמכים *מפורטים עד כאב* מכל היבט שהוא, וגם אם לדידך התוצאה היא לא מוסרית או חוקית, זאת עדיין לא מקנה לך לגיטימציה לחשוף במזיד את הדרך להשגתה (לדוגמא, שיטות איסוף המודיעין של צה"ל).
ocean
איתי במלחמתי הצודקת במקש ה'אנטר'!
|
|
בתגובה ל: כי זה לחלוטין לא רלוונטי, אבל אוי כמה שזה מוציא מאת: vinney מי אתה שתקבע מה רלוונטי ומה לא? אולי זה מאד רלוונטי?
|
|
בתגובה ל: מישהו שכח להזכיר שענת קם היא אנרכיסטית מאת: רק אמת או שאני טועה?
|
|
בתגובה ל: זה עדיין לא פשע להיות אנרכיסט מאת: baudrate הקבוצה האנרכיסטית שהיא משתייכת אליה חותרת להרוס את מדינת ישראל בכל הדרכים האפשריות ומשתפת פעולה עם אוייבנו
|
|
בתגובה ל: זה מחזק את הטענות כנגדה על בגידה במדינה מאת: רק אמת לא מצאתי שום לינק אשר משייך אותה לארגון אנרכיסטי כזה או אחר.
אשמח אם תביא לינק לדבריך :-)
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
|
בתגובה ל: קצת קישורים מאת: רק אמת היותר מטומטמות שיצא לי לקרוא. הוא דמות שהיתה די מוכרת בתפוז חלק מפורום סהרורי שהיה שם בזמנו - פורום הימין.
אז בבקשה - אל תעליב אותי ותשלח אותי לקרוא הודעה שאדם דפוק החליט שהיא אנרכיסטית. ועוד באתר של אנשי ימין קיצוניים, אוקי?
לגבי הלינק הראשון שהבאת. אז מה אם הם פתחו עצומה עבורה? מחר אוהבי החתולים יפתחו עבורי איזו עצומה כי במקרה יש משהו שעולה בקנה אחד עם השקפת עולמם, האם זה אמור לייצג משהו?
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: זה מחזק את הטענות כנגדה על בגידה במדינה מאת: רק אמת אפשר לא לאהוב את האנרכיסטים ואת דעותיהם. אבל עדיין דעה, אפילו דעה שלילית על המדינה, אינה בגדר בגידה ואי אפשר להעניש על זה (במדינה דמוקרטית).
|
|
בתגובה ל: זה נשמע כמו רדיפה פוליטית מאת: baudrate הם פועלים.
אחד מראשיהם כבר חבר בכיר בועדות העממיות הפלשטיניות
הם פועלים בכל העולם כנגד ישראל משבוע האפהרטהייד ועד הנסיונות להחרים את ישראל בכל פינה.
|
|
בתגובה ל: האנרכיסטים לא רק מביעים דעות מאת: רק אמת רמטכ"ל ואלוף פיגוד אישרו ביצוע פשע בניגוד מוחלט ולחוק ולהוראות בג"ץ. זאת עובדה שנחשפה, ועל זה דווקא לא שמעתי אותך מביע דעה.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: האנרכיסטים לא רק מביעים דעות מאת: רק אמת יש אנרכיסטים בכל מיני מקומות. התווית אנרכיסטים לא הופכת אותם לגוף אחד. אני לא יודע למה אתה מכוון כאשר אתה ומר פועלים נגד ישראל, לכאורה אפשר להאשים בזה כל גוף שמהווה אופוזיציה לממשלה. אם אתה מתכוון לכך שהם רוצים להפוך את ישראל למשהו אחר, הרי כל מפלגה רוצה להפוך את ישראל למשהו אחר.
|
|
בתגובה ל: האנרכיסטים זה גוף ערטילאי מאת: baudrate לבידודה והחרמתה של ישראל, זו אינה גישה אופוזיציונית
אם אנרכיסט משולב כחבר בועדות העממיות של הפלשטינים, זו אינה אופוזיציה אלא שיתוף פעולה עם האוייב
|
|
בתגובה ל: אם אנרכיסט פועל באופן אקטיבי מאת: רק אמת התוכל להצביע על המקור שלך?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: ענת קם חברה בוועודות העממיות? מאת: vinneyהאם ענת קם היא האנרכיסטית היחידה? הסברתי מדוע האנרכיסטים כקבוצה מסוכנים בעיני (דוגמא לאנרכיסט שהצטרף לאוייבנו) "יונתן פולק, לשעבר דובר אנרכיסטים נגד הגדר וכיום חבר בוועדת התיאום העליונה של הוועדות העממיות. " http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1140976.html
|
|
בתגובה ל: איך הסקת את זה מההודעה שלי? מאת: רק אמת אנרכיסטית (ולא, מישהו שכתב משהו ברוטר זה לא מקור אמין).
שלא לדבר על הרלוונטיות של הטטענה, ואיך הגענו בכלל לוועדות העממיות זה בכלל לא ברור.
אנחנו דיברנו על פקודות רצח של הרמטכ"ל ואלוף פיקוד מרכז.
איך הגעת מזה לוועדות העממיות ואנרכיסטים? לא ברור, ולי נראה שאתה פשוט מנסה להסיט את הדיון מהנושא הכל כך לא נוח לך ולשכמותך.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: לא הסברת אפילו מדוע אתה חושב שענת קם היא מאת: vinneyשירשור של שאלות ותשובות, וגם להבין אותו ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/dbtp__h_smoking.gif מעשן]() אני בטוח שאחרי שינה טובה, אם תקרא שוב את השירשור, הכל יהיה ברור לך. אם זה עדיין לא יהיה ברור, אני אנסח תשובה מלאה הכוללת את השאלות והתשובות
|
|
בתגובה ל: כן חביבי, קשה בשעה שכזו לקרוא מאת: רק אמת ואז תענה על השאלות שלי
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: איך הסקת את זה מההודעה שלי? מאת: רק אמת אם אתה חושב שזה לא רלוונטי לדיון, אז מדוע העלית את זה?
|
|
בתגובה ל: אתה העלית את העניין של הועדות העממיות מאת: baudrate עניין הועדות העממיות היה תשובה לטענה שלך שהאנרכיסטים רק מדברים ומביעים דעות.
זה היה דיון צדדי שלך ושלי על האנרכיסטים בישראל
|
|
בתגובה ל: תקרא שוב את השרשור מאת: רק אמת יש אנרכיסט שעשה משהו, מה זה מוכיח לגבי השאר?
|
|
בתגובה ל: אתה חוזר על דברים לא רלוונטים מאת: baudrate כמו מה שעשית למעלה לגבי בג"צ והממשלה.
בכל אופן, האנרכיסטים הם לא באמת אנרכיסטים, אם תקרא קצת את דבריהם. הם גם לא קבוצה לא קשורה של אנשים, יש קשר ביניהם ובין מעשיהם, שנובעים מהאג'נדה שלהם (שדומה בצורה מעוררת פליאה לאג'נדה המרקסיסטית. אם לנין היה יודע הוא היה שולח אנשים לחסל אותם). להשתייכות לקבוצה מסויימת כזו בודאי יש משמעות ואי אפשר לפטור אותה כ"לא רלוונטית" רק בגלל שויני גיהק בכיוון הלא נכון בבוקר.
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinney הצבא לא הפר כל הוראה של בג"צ. קרא בוויקיפדיה את הערך המצוין "מבצע שני מגדלים" והווכח בטעויותיך העובדתיות: לא היתה שום עקיפה של סמכויות בג"צ. היה מבצע מוסרי, אפקטיווי ומוצלח, ואני קורא תיגר כנגד כל מי שיטען שחיסול טרוריסטים מהג'יהאד האיסלאמי אינו מוסרי. העובדה שאתה--בלי לדעת את העובדות--מצדד אוטומטית בחשודה, ממחישה שוב את מנגנון הנאמנות המוטה של חלקים בשמאל הלא מתון.
יום טוב.
|
|
בתגובה ל: vinney, אינך דובר אמת. מאת: אריאל מרוז היא בלתי חוקית וסותרת הוראות בג"צ.
ערכי ויקיפדיה שנכתבו על ידי אנשי אמ"ן הם לא בדיוק המקור האמין בדיותר, אני מעדיף את מבחן בית המשפט לנושא.
אני מצדד בחשודה לא אוטומטית, אלא לפי המידע שבידיי. ירצה צה"ל להראות לכולם במה היא חשודה מעבר לחשיפת עבריינות בתוכו - יעשה זאת, בינתיים צה"ל לא רוצה לסתור שום דבר ממה שאמרתי.
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinney היא יושבת במעצר בית ולא נעלמה לשום מקום.
אתה מזועזע מההעמדה לדין כאילו היא כבר הורשעה. יש עוד הליך ארוך לפניה. חנן גולדבלט ישב במעצר בית הרבה יותר זמן ממנה עד שהורשה, וגם שם רוב פרטי החקירה היו חסויים. הפרטים המלאים של החקירה נגד קצב לא פורסמו וסביר שלא יפורסמו לעולם, וקצב עדיין חף מפשע. אתה מזדעק גם כאן?
|
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinneyנכדו של ישעיהו ליבוביץ' הדליף מסמכי FBI עו"ד שמאי ליבוביץ', נכדו של הוגה הדעות הנודע ומי שייצג בעבר את ברגותי, הודה והורשע בהדלפת מסמכים מסווגים של ה-FBI לבלוגר אמריקני. הוא צפוי לעונש מאסר בפועל http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3821753,00.html
|
|
בתגובה ל: פעיל שמאל, שייצג את ראש התנזים מרואן ברגותי מאת: רק אמת מה הקשר בין הקישורים ששמת לבין הטענה שלי שמנסים לכסת"ח פשעים של בכירי צה"ל?
יותר טוב כלום מכמעט...
|
|
בתגובה ל: אני רואה שאתה לא מוותר על הנסיון להסית את הדיון מאת: vinney אתה טוען שפויה ואוי ואבוי ואנשים רעים ולא רלוונטי ומנסה להתיימר להיות משפטן בעילגות ראויה לציון.
למה ששופט בית-משפט מחוזי ינסה לכסות על פשעים כאלה, ולמה שזה יעמוד במבחן בג"צ, שידוע ביכולתו להתנגד לצה"ל ולמערכת הבטחון בכלל? כולם חותמות גומי חוץ ממך?
|
|
|
בתגובה ל: זה בשבילך. מאת: Timeless אם ההאשמה הזאת נכונה, בהחלט מגיע לה עונש כמו לפולארד.
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinney
זו פגיעה יזומה בבטחון המדינה, ואין לכך שום קשר לדעתך על המוסריות או היעדר אחת כזו במסמכים. אנחנו יכולים לא להסכים עד מחר עם אי-הציות לבג"צ ומדיניות החיסולים, אבל זו עדיין עבירה לגנוב חומר מסווג הקשור לאותם מבצעים, ובתוך כך להעמיד בסכנה את הטקטיקה שנדרשה בשעתו להוציאם אל הפועל. למה סכנה? כי החומר הזה יכול להיגנב ולעבור לגורמים עוינים, ובפרט כשהפרשה הזאת והעיתונאי המעורב בה, מסתובבים להם בחו"ל.
מעבר לכך, כל ההתנהלות של עיתון 'הארץ' בפרשה נתפסת כבזויה בעיניי. האחיזה בקרנות הסמנטיקה וחופש העיתונות כתירוץ להחזיק בשאר המסמכים הגנובים, ראויה להתדיין בבית משפט.
ocean
איתי במלחמתי הצודקת במקש ה'אנטר'!
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinney את אלה שמתעסקים בפוליטיקה וכאלה חעחע
|
|
בתגובה ל: קצת יותר פרטים על "בגידתם" של ענת קם ואורי בלאו מאת: vinney צריך ראשית לבדוק את מערכת הערכים שגדלה עליהם
המדינה מטפלת בה בכפפות משי-אם עיתונאית מסוגלת לבגוד באימון הצבא ולסכן את חבריה מפקדיה עמיתה זה עומד בחומרתו שאינה פחותה ממחבל שבא לפגע כי אחת כזאת נותנת מוטיבציה ואוכל לכל אירגוני הטרור למינהם ולמפגעים השונים מתוכם
כאן אים מצב של חסיון עיתונאית-על זה אומרים אל תעשה קרדום להתמש בהמה גם שהיא ברשות הצבא היא לא יכולה להחליט והיא רכוש צה"ל לכל פקודה ועניין כך היא איננה ברשות עצמה להחליט מה צריך להוציא מחוץ לצבא
חיה בצילו של אלוף עתיר שבחים ושאינו עושה לעצמו הנחה בכל דרך ערכיו ותפקודו ובפיקודו אלוף בצה"ל -אמנם יש עליו בקורת כלשהי אך עדין הוא בעיניי רוחי ערך מקודש שהצבא רק יכול להתפאר בו-אדם שבימים כתיקונם לוקח על עצמו החלטות כבדות וקשות שקשורות בגורל של עם ובהגנתו ובמחי יד מסכנים את חייו שהוא עצמו עומד מנגד ומחליט עד כמה לסכן את עצמו ולוחמיו -ואני מאמין שכל החלטה כזאת נילקחת באומץ רב ולב כבד כי הוא גם מנסה לחשב את המחיר
איך אחת כזאת יכולה להביט בעיני המפקד שלה שהוא סמך עליה ולא ידע כלל מה זוממת וסיכן נפשו מנגד בנוסף לסכנות בהם חי ביום יום והאיומים עליו מצד גורמים טרוריסטיים או בטחוניים
זאת הגדרה לבגידה =בגידה באמון=ריגול=ניבזות=אין כאן הומניות יש רק דבר אחד סיוע לאוייב בזמן לחימה =בגידה חד משמעית אני מקווה שהצבא יסיק מסקנות וגם היא תשלם מחיר כבד מנשוא וגם העיתונאי שסייע למסייעת לאירגוני טרור
|
|