|
במפה מסומן בית כנסת עתיק קרוב לכביש כפר מיצר - גזית.
בסקר הארכיאולוגי אין סימון לנקודה הזו אבל מופיע כך בתיאור של כפר מיצר:
"שרידי יישוב קדום בכפר ערבי, השוכן במעלה נחל שמר (יובל של נחל תבור). היישוב הקדום שכן מסביב למעיין; כיום נראים רק שרידים מעטים ממנו.
בסקר שערך נ׳ צורי לוקטו באתר גם חרסים מן התקופה הערבית הקדומה. בחפירה בקרבת מקום (א׳ און, 1984; נ״צ 22800 19000) נחשפו שרידי בית כנסת מן התקופות הרומית והביזנטית וממצאים אחרים, שיוחסו לתקופות הערבית הקדומה והממלוכית."
האם מישהו מכאן ביקר בבית הכנסת עצמו? יש מה לראות בשטח?
|
|
בתגובה ל: שאלה על בית כנסת עתיק בין כפר מיצר לגזית מאת: עמית 17100 מדוייקות. באותו טיול מצאנו את חרותת המנורה בפתח המערה בחורבת ריב. זה היה לפני העידן הדיגיטלי שלי ולכן אין לי צילומים. כשחזרנו לחורבת ריב לצלם את המנורה לא מצאנו אותה. האם נלקחה משם? או שפשוט התברברנו?
איזהו חכם? הלומד מכל אדם. אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
|
|
בתגובה ל: בעבר חיפשנו אותו ולא מצאנו. לא היו לנו קואורדינטות מאת: סאקרה קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: תמונת המנורה מאתר רשות העתיקות מאת: סאקרה אשתדל להגיע לחורבת ריב בהמשך הסקר. אחפש (כנראה מחרתיים) את בית הכנסת העתיק, הנ"צ לא מדויק אבל מקווה לאתרו.
|
|
בתגובה ל: לא הכרתי. מאת: עמית 17100 בנוסף,לא מצויין מה הממצא מבית הכנסת, זו יכולה להיות מדרגת בזלת או משקוף שרק מומחים יכולים לשייכו לבית כנסת. לו היה שם מבנה גדול ומוגדר,כבר היינו מוצאים עליו תעוד מעוד מטיילים. אולי מישהו מקיבוץ גזית ידע. שווה להכנס לקיבוץ ולשאול אם יש להם "משוגע" לארכיאולוגיה במשק.
|
|
בתגובה ל: צריך לקחת בחשבון שמ-1984 הממצאים יכלו להתכסות עפר מאת: סאקרה בגלל שעליי לכסות שטח עצום (הרבה יותר מכל סקר שעשיתי אי פעם בעבר), לא אוכל להתעכב יותר מדי על כל נקודה, אבל אנסה להגיע לנקודה שאני חושד בה. ייתכן שבסוף הסקר גם יהיה לי קצת זמן להשלמות נקודתיות פה ושם.
ברור לי שכנראה אין מדובר במתחם שמור היטב.
האם למישהו כאן יש את הספר של צבי אילן על בתי כנסת עתיקים בישראל? אולי זה מופיע שם.
|
|
בתגובה ל: בתצ"א אני חושב שזיהיתי משהו מאת: עמית 17100 כדאי להתקשר לארכיאולוג איש האזור ממעלה גלבוע,שמכיר היטב את אתרי האזור. אחיה כהן -תבור,054-3224138.
|
|
בתגובה ל: ארכיאולוג אזורי מאת: משה מאירי ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תודה. אנסה את מזלי במוצ"ש. מאת: עמית 17100 לעמית,אתה יכול גם לברר במוזיאון הארכיאולוגי של עין דור.
|
|
בתגובה ל: לעמית מאת: משה מאירי בגלל האילוצים האקלימיים באזור הזה, עבודת השטח בעיקר עכשיו, ובסוף כנראה יוקדש זמן להשלמות ברכב, מוזיאונים וכדומה.
|
|
בתגובה ל: תודה, למוזיאון אגיע בשלב יותר מאוחר מאת: עמית 17100שם חומר על כך (מתקיימת שם כרגע סדרת הרצאות בנושא ארכיאולוגיה- חדשות מן העבר)
|
|
בתגובה ל: ארכיאולוג אזורי מאת: משה מאירי ממה שהוא שלח, הבנתי כי בית הכנסת התגלה בכפר עצמו, וכיום אין שרידים גלויים בשטח.
|
|
בתגובה ל: התכתבתי עם אחיה כהן-תבור מאת: עמית 17100 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בכפר מסר עצמו? מאת: סאקרה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בתצ"א אני חושב שזיהיתי משהו מאת: עמית 17100 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שאלה על בית כנסת עתיק בין כפר מיצר לגזית מאת: עמית 17100 בשנת 1984. בית הכנסת בנוי משלושה שלבים ומגיע עד לתקופה המוסלמית (מאה 8) בית הכנסת כוסה בעפר.
|
|
בתגובה ל: בית הכנסת מהמאה ה3-4 נחפר ע"י אלכסנדר און מאת: פרי בוסר ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שאלה על בית כנסת עתיק בין כפר מיצר לגזית מאת: עמית 17100 החוברת מוקדשת לבתי כנסת עתיקים בגליל ובגולן. בהערת שוליים בסוף החוברת נכתב על כפר מצר - "באביב 1987 הוחל בהעתקת בית כנסת זה לבית ספר שדה אלון תבור במרכז האזורי כדורי".
לא ידוע לי דבר על כך, ונראה לי סביר יותר שהאתר כוסה בעפר. אם מישהו יודע אחרת, אשמח לדעת.
|
|
בתגובה ל: חוברת "אריאל" 52 (1987) מאת: עמית 17100 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בדקת ב"אלון תבור"? מאת: סאקרה הנושא לא מוזכר שם, ויש שם פירוט נרחב על כל הדברים המיוחדים בבתי ספר שדה.
|
|
בתגובה ל: יש לי חוברת משנות ה- 90' על בתיס"ש של החברה מאת: עמית 17100לגן התנכ"י שם? זה לפי בת הזוג שלי שעובדת במוזיאון הארכיאולוגי בעין דור. אפשר לפנות אל כרמלה ארנון, מנהלת המוזיאון, ולנסות לברר איתה הנושא: צור קשר. טלפון: 04-6770333 פקס: 04-6770428 דוא"ל: museum1@eindor.org.il.
|
|
בתגובה ל: ייתכן והועבר מהבי"ס אל הישוב יד לשמונה מאת: went with fish קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ייתכן והועבר מהבי"ס אל הישוב יד לשמונה מאת: went with fish ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תודה. שלחתי לה מייל. מאת: עמית 17100 אכן בית הכנסת לצערנו לא קיים בשטח.
קירות בית הכנסת פורקו מתוך מגמה לבנות אותו מחדש בכדורי – לא קרה.
האבנים היו מונחות כגל אבנים שנים רבות.
לפני מספר שנים הועברו אבני בית הכנסת ליד השמונה ונבנה שם בית כנסת שאין לו כל קשר לבית הכנסת בכפר מצר.
בנה את בית הכנסת יהושע דריי המכונה ישו.
במוזאון עין דור מוצגת אבן אחת מעוטרת מאבני בית הכנסת
ישנה גם סקיצה המתארת את שלושת השלבים של בית הכנסת
כמו גם מספר צילומים מרצפת הפסיפס עם מנורות והכתב אברהם יצח...
|
|