התייעצות לגבי כתיבה בבלוג- על הליכה מחוץ לסימון שב
|
|
התייעצות לגבי כתיבה בבלוג- על הליכה מחוץ לסימון שב
פורסם לפני
1202 ימים
מאת went with fish
סה"כ תגובות: 15
תגובה אחרונה לפני: 1194 ימים
שבילים.
שלום רב אני כותב על מסלול שעשיתי, שכולל גם ירידה מהסמ"ש- הלכתי לראות 2 מוקדי עניין (שד"א מסומנים על המפת טיולים). 1. האם זה בעייתי שאני פרסם זאת- למול רט"ג- שלא הלכתי בסמ"ש וכלומר אני ממליץ לאחרים לעשות זאת? 2. אנשים שיכלו שם בעקבותי, וחס וחלילה יכול לקרות משהו, האם זה מסבך אותי שפירסמתי/המלצתי?
תודה מראש
|
|
|
|
שבילים.
שלום רב אני כותב על מסלול שעשיתי, שכולל גם ירידה מהסמ"ש- הלכתי לראות 2 מוקדי עניין (שד"א מסומנים על המפת טיולים). 1. האם זה בעייתי שאני פרסם זאת- למול רט"ג- שלא הלכתי בסמ"ש וכלומר אני ממליץ לאחרים לעשות זאת? 2. אנשים שיכלו שם בעקבותי, וחס וחלילה יכול לקרות משהו, האם זה מסבך אותי שפירסמתי/המלצתי?
תודה מראש
|
|
בתגובה ל: התייעצות לגבי כתיבה בבלוג- על הליכה מחוץ לסימון שב מאת: went with fishיש המון שבילים שאינם מסומנים ואינם בשמורת טבע, אין שום בעיה ללכת בהם. לגבי אנשים שילכו בעקבותיך ויקרה להם משהו, לדעתי אם תכתוב משהו כמו "אין לראות בכתוב המלצה וכו' " אתה מכוסה,מה שכן,יתכן ומצפונך יעיק עליך... בנוסף,במידה וההליכה בשביל היא מסוכנת במיוחד,יש לציין זאת בבירור. יש בפורום הזה מטיילים שעשו לעצמם מנהג קבוע ללכת היכן שבא להם ולתאר זאת כולל מפות וצילומים,אלה הפוסטים המעניינים ביותר כמובן
|
|
בתגובה ל: התייעצות לגבי כתיבה בבלוג- על הליכה מחוץ לסימון שב מאת: went with fish שים לב שחובת הליכה בסימון שבילים חלה רק היכן שיש שמורות טבע מ ו כ ר ז ו ת. אין חובה ללכת על שביל מסומן אם הוא בשמורה מאושרת/מוצעת או מחוץ לשמורה.
סטיתי בעבר מסימון שבילים ולא חששתי לדווח כאן, אך משלב מסוים חדרה לי ההכרה שהדבר יכול להוות מלכודת לטיילים פחות מנוסים ובשלוש השנים האחרונות אני מקפיד על הליכה בסמ"ש (בשמורות מוכרזות).
יש מקומות בשמורות מוכרזות שעל אף שיש שביל מסומן, אין יכולת להקפיד ללכת ממש בו ועל כך כבר הייתה תביעה שרט"ג הפסידה בפסק דין בנחל ג'ילבון.
|
|
בתגובה ל: רט"ג יכולים לעשות גם אכיפה אינטרנטית ולא רק בשטח מאת: נתב שטח עיניין האכיפה האינטרנטית דומה לצילומים של מצלמות מהירות? אם פרסמת תמונה שלך ממקום "אסור" - זו ההוכחה שעברת על החוק, אז קבל קנס? ככה זה עובד? בכלל, יש למישהו זכות להשתמש בתמונה וטקסט שלי שלא ברשותי על מנת לתבוע אותי?
|
|
בתגובה ל: שאלה מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: התייעצות לגבי כתיבה בבלוג- על הליכה מחוץ לסימון שב מאת: went with fish ויש פה גם רבים וטובים ממני שכתבו ולא ידוע לי על אף אחד מהם שקיבל התייחסות מרט״ג. אם אתה מרגיש שהמסלול מסוכן במיוחד שווה לכתוב את זה אבל מסלול רגיל שלא מסומן לא הייתי חושש לפרסם. רק לא הייתי שולח קישור לפקח או למנכ״ל רט״ג.
הסרת אחריות (כמו שתוכל להוסיף): אני לא עורך דין ואין בדברים שלי המלצה לטייל במקומות אסורים או לפרסם טיולים כאלה.
|
|
בתגובה ל: התייעצות לגבי כתיבה בבלוג- על הליכה מחוץ לסימון שב מאת: went with fish עם הזמן והמשאבים שלהם? חלאס עם רדיפת המטילים שיורדים מסימוני שבילים. מתייחסים אלינו כאל עבריינים, כשמי שמלכלך, נוהג עם אופנועים ורייזרים בפראות בשטח ומשאיר סימני צמיגים מזיקים הרבה יותר מהולך רגל סקרן שרוצה לחוות ולטייל להנאתו. אז גם לסרוק את האינטרנט בחיפוש אחר מטיילים "עבריינים"??? לאן היגענו... אני יכולה לחשוב על המון דברים אחרים שהפקחים יכולים לעשות עם הזמן שלהם שיהיה לטובת ציבור המטיילים והטבע אגב, אני גם כותבת בבלוג שלי על חוויות מטיולים, אבל אני לא מצרפת מפות והוראות הגעה מדוייקות. אין לי שום עיניין לשלוח למקומות שאני מגיעה אליהם מטיילים אחרים. הפוסטים שלי הם כמו "טיולי כורסה" עבורם. ומי שכן מנסה לטייל בעקבותי, על אחריותו.
|
|
בתגובה ל: התייעצות לגבי כתיבה בבלוג- על הליכה מחוץ לסימון שב מאת: went with fishהפיל והחלמוניות בח'ירבת ביזרה. הלכנו לחפש חלמוניות ומצאנו פיל!כמובן שנעזרתי בדיווחי פורום קודמים וכן בעצות והכוונות מסאקרה. נ"צ הסלע: 32.410774,35.420902 (רשת WGS84)
|
|
בתגובה ל: תודה על העצות. מדובר על דיווח שלי לטיול אל סלע הפי מאת: went with fish נראה לי שהשנה אני רואה חלמוניות רק בתמונות...
|
|
בתגובה ל: תודה על העצות. מדובר על דיווח שלי לטיול אל סלע הפי מאת: went with fishצולם ביום ששי האחרון. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: חלמוניות בגבעת בית המוכתר מאת: מאבישי ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: חלמוניות בגבעת בית המוכתר מאת: מאבישי ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: איזה בית מוכתר?היכן? מאת: טובי33אם תפתח את הקישור של יונתן תמצא את בית המוכתר. אינני יודע למה "בית המוכתר", אבל שרידי הבית בקרבת הצטלבות השבילים, נ.ג. 315, בתוך שטח מגודר (בקר) עם שער מסודר למטיילים בנ.צ. (מקורב): 240300-702530. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: בית המוכתר - מיקום מאת: מאבישי הכוונה למה שנקרא "בית הקשתות",ששימש כנראה את המוכתר של הישוב הקטן אום-סירחאן, או היום- חרבת נר,לרגלי המדרון הדרומי-מזרחי של הגלבוע.
|
|
בתגובה ל: התייעצות לגבי כתיבה בבלוג- על הליכה מחוץ לסימון שב מאת: went with fish לשאלה 2 - אין לך שום אחריות על מי שיקרא טיול בבלוג שלך ויחליט לטייל בעקבותיך. יש גבול לאחריות.
לשאלה 1 - עקרונית ברור שניתן לקנוס אותך על בסיס דיווח אינטרנטי. כדי להעמיד לדין כל מה שצריך זה ראיות, והודאה באינטרנט היא ראייה כמו עדות של פקח. האם זה אמור למנוע ממך לפרסם? זה כבר שיקול אישי. אישית, אני מניח שעד היום פרסמנו ברשת למעלה ממאה טיולים שביצענו, בין במסלולים מסומנים ובין שלא. ונניח שתיקנס? אז מה? בשביל זה שווה לחיות בפחד?
ולאילנה - ברור שתמונה ששמת ברשת, בבלוג או בפייסבוק או בכל מקום אחר, היא ראייה קבילה וניתן לעשות בה שימוש. למה לא? לא מדובר בפגיעה בפרטיות שלך, זה משהו שאת עצמך נתת לו פומבי.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
 |
משה מאירי סוקר את רמות ישכר
נופים, התיישבות,הסטוריה,מפות ואתרים, בשרשור מעמיק.
12/7/2016
|
.JPG) |
אילנה מטיילת בדולומיטים האיטלקים
בלווי הגיגים והסברים.כל תמונה גלויה.
12/7/2016
|
 |
תילי תילים בשפלה- PW יקירנו חד חידות באויר
בעזרת צילומי רחפן נראים התילים הארכילוגיים שונים מהמוכר לנו.זה לא הפריע לידעני הפורום לזהות אותם.
12/7/2016
|
 |
שביל הבשורה ממזרח לנצרת-סייר מדבר וחבורתו
ביום קיץ לוהט מצפינים סיירי המדבר לגליל התחתוןמזרח לנצרת עילית, על הכביש בדרך לעין מאהל, בשביל ישראל בדרך להר דבורה, פסגת הר דבורה, ירידה והתחברות אל שביל הבשורה, משיכה צפונה עד נחל אזנות, עליה לגבעת הנ.ג. 532, עין מאהל.
12/7/2016
|
|
חיפוש בפורום
הכנסו לקישור (גוגל) ובשורת החיפוש הוסיפו את המילים שאתם מחפשים. שימו לב-הוסיפו, בלי למחוק את מה שכבר כתוב בשורה.
5/9/2014
|
|
מספר הטלפון של יוני-קרמבו 053-5240002
במידה ואתם לא מצליחים להכנס לפורום,אנא פנו ישירות ליוני.
4/6/2013
|
 |
הטמעת תמונות
לחברים שטרם ניסו, לחברים חדשים ולכל מי שצריך ריענון-איך מטמיעים תמונות בתוך ההודעה בפורום.
4/1/2013
|
|