|
אני מחפש פלטפורמה שאוכל לסמן בה לעצמי מסלולים שהלכתי בהם. חשבתי על עמוד ענן, אך שם הוא מציע לי לשמור כל מסלול בנפרד. האם יש דרך נוחה לערוך ולהציג מסלולים שונים בו זמנית על מסך אחד? ואם לא בעמוד ענן אולי בפלטפורמה אחרת? (צריך משהו שיתאים למחשב שולחני בכל אופן) תודה לעונים
|
|
בתגובה ל: שאלה טכנית - עמוד ענן מאת: לייקופלאסטאבל נתקלתי במגבלה על מספר המסלולים האפשרי. נאקב מציגים המון מסלולים אז כנראה שיש דרך להתגבר על המגבלה.
|
|
בתגובה ל: שאלה טכנית - עמוד ענן מאת: לייקופלאסט שתי הפלטפורמות שאני מכיר שמאפשרות צפיה במסלולים על גבי מפות טופוגרפיות במחשב שולחני הן עמוד ענן ו IHM (או בשמה המלא Israel Hiking Map).
אם אתה רוצה מקום שבו תוכל לשמור ברשת את כל קבצי המסלולים הפרטיים שלך אז יש אפשרות לעשות זאת בעמוד ענן (אפשרות עקומה מאוד אך קיימת). החסרון בפלטפורמת עמוד ענן היא שהיא יכולה להציג רק מסלול אחד מהמסלולים שלך בכל פעם.
בפלטפורמת IHM דווקא ניתן לצפות במספר מסלולים בו זמנית אבל למיטב הבנתי אין ממש יכולת לשמור קבצי מסלולים פרטיים ב IHM (אני אשלח שאלה למנהלי IHM לגבי יכולת כזו). כן ראיתי שאפשר להעלות קבצי מסלולים לחשבון ה OSM שלך (שמשמש גם ב IHM) ואז ניתן לראות אותם גם ב IHM אבל: 1) לא הצלחתי להעלות לשם סתם קבצי GPX שיצרתי. נראה שצריך שהקבצים יווצרו ע"י הקלטה של GPS (אבל בהחלט יכול להיות שאני טועה וסתם עשיתי משהו לא נכון) 2) לא ברור לי עד כמה פרטיים הקבצים שמעלים ל OSM
מכיוון שאני מבין שאחד הדרישות שלך היא יכולת לראות כמה מסלולים בו זמנית אני ממליץ להשתמש ב IHM אבל את קבצי המסלולים עצמם לשמור במקום אחר (במחשב או בענן). בשעת הצורך ניתן לטעון את כל קבצי המסלולים הרלוונטיים ולצפות בהם.
יונתן
|
|
בתגובה ל: לא מצאתי פתרון מושלם מאת: ylivny כפי שהבטחתי שלחתי שאלה לאנשי IHM (שעושים עבודת קודש) ומסתבר שיש דרך לשמור קבצי מסלולים פרטיים ב IHM:
אחרי שעורכים את המסלול באתר, ניתן ללחוץ על כפתור השיתוף על מנת ליצר קישור אותו ניתן לשלוח לחברים. במהלך יצירת הקישור ניתן לתת למסלול שם ותיאור קצר. מסתבר ש side effect של הפעולה הנ"ל הוא שהמסלול מצטרף לרשימת "השיתופים שלי" שמופיעה באזור ההגדרות של המשתמש.
יתרה מכך, יש אפשרות לחפש ברשימה מוכך למצוא מסלול ע"פ השם או התיאור.
עם זאת, עדיין יש בעיה - בחירה במסלול ששותף מתוך הרשימה תפתח אותו בחלון חדש וכך שוב אין אפשרות לראות מספר מסלולים באותו הדף :-(
פתחתי בקשה לשיפור באתר ה GIT של הפרוייקט ואני מקווה שאפשרות להציג את המסלול על הדף הנוכחי תתווסף בקרוב וכך נקבל פתרון מלא (וחינמי)
יונתן
|
|
בתגובה ל: שמירת קבצי מסלולים פרטיים ב IHM מאת: ylivny אתה יודע איך יודעים מה המרחק של מסלול שסימנתי ב-IHM?
|
|
בתגובה ל: מדידת מרחק מאת: yerushalmi הכי פשוט בעולם - האורך של המסלול הפעיל מופיע בצד ימין למטה (כך גם עליה וירידה מצטברת של המסלול). אם לוחצים על האייקון שמימין לאורך מופיע גם גרף גבהים מפורט
יונתן
|
|
בתגובה ל: מדידת אורך מסלול ב IHM מאת: ylivny שמתי לב שאמנם המרחק מופיע למשל 15ק"מ אבל שהולכים אז אפליקציות הליכה השונות מודגות כ20 אחוז יואפילו מעט יותר האם זה ייתכן בגלל הפרשי גובה? למשל אם אני מטפס ארבע קומות בבניין אז הלכתי נגיד 100 מטר אבל למעשה לא התקדמתי כלל
|
|
בתגובה ל: שמירת קבצי מסלולים פרטיים ב IHM מאת: ylivny ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שאלה טכנית - עמוד ענן מאת: לייקופלאסט נתתם לי כמה אפשרויות מעניינות
|
|
בתגובה ל: שאלה טכנית - עמוד ענן מאת: לייקופלאסט יש אפשרות נוספת, שנקראת "נאויגייד": תוכנת מפות סרוקות על מחשב PC. בתוכנה אפשר להעלות מסלול ולצרף אליו מסלולים נוספים ללא הגבלה, כולם ישורשרו זה לזה ויצגו (גרפית) על המפה. אם תרצה עזרה נוספת, פנה בה"פ. בהצלחה!
|
|
בתגובה ל: יקירי: מאת: ווPWוו האם הם משתמשים במפות החדשות המחורבנות כמו שרואים באתר או שיש גישה למפות הישנות כמו בעמוד ענן? תודה!
|
|
בתגובה ל: נשמע טוב מאת: לייקופלאסט אתה יכול להתקין גרסה קודמת שמשתמשת במפות נורמליות, או את הכי חדישה שבה יש מפות בגרפיקה מצועצעת. תלוי בך.
|
|
בתגובה ל: שאלה טכנית - עמוד ענן מאת: לייקופלאסט כעצת PW - ולו התודה הרושם בתמצית - עושה את העבודה (ניתן להציג כמה מסלולים שרוצים וכו) קיימים לא מעט חסרונות לעומת עמוד ענן: א. מציגה רק מפות חדשות (אין אפשרות להוריד גרסאות ישנות לטענת הנציג) ב. אין שכבת תצ"א - ולכן לא טובה לטיולי ירדן וכדומה ג. ממשק מוזר וקצת לא אינטואיטיבי
שוב תודה לכל העונים! וחג שמח
|
|
בתגובה ל: עדכון - ניסיתי את naviguide מאת: לייקופלאסט פנה בה"פ, תוכל לקבל אצלי את כל המפות בכל הגרסאות. וכמובן אני מסכים אתך לגמרי שהמפות החדשות - חדישות לגמרי לא לעניין :-)
|
|
בתגובה ל: יקירי: מאת: ווPWוו ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: עדכון - ניסיתי את naviguide מאת: לייקופלאסט האם רכשת את התוכנה לשם הבדיקה?
|
|
בתגובה ל: שאלה מאת: ylivny ללא תוכן
|
|