|
בוגרי השביל שלום, יש לי שאלה ברשותכם: מתכננת בסופ"ש הקרוב לצאת ליומיים על השביל שישי: מעובדת לחניון לילה נחל חוה (20.5 ק"מ - סביר) שבת: מחניון נחל חוה עד למצפה רמון - לפי המדידה שעשיתי כעצתכם באתר hiking מדובר ב-27 ק"מ (!) הגיוני? אפשרי? יש דרך אחרת לחלק את המקטע? יש אפשרות לרדת למכתש רמון ולהגיע לחניון בארות ומשם לנסות לתפוס טרמפים למצפה. ומשם עוד טרמפים לעובדת שם אני מתכננת להשאיר את המכונית. בקיצור - מסובך... והשותפים שלי לטיול מתחילים לקבל רגליים קרות, בגלל המרחקים. וגם אני... כי 27 ק"מ הופכים לסיוט בקילומטרים האחרונים ואני לא יכולה לסמוך על אף ג'יפ שיעבור שם וייקח אותנו טרמפ כמו שאנחנו עשינו כשנסענו שם בפסח האחרון אשמח לשמוע ממי שטייל שם איך זה היה. ועד כמה זה ארוך ונוראי.
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ביום אחד הוקדש לנחל חוה (כולל חריגה מש"י) ואז הגענו למיצד מחמל ושם ישנו ולמחרת הלכנו על שפת המכתש עד מצפה. אני יודעת שזה עוד יום,שאולי אין לך, אבל זה לדעתי הקצב הנכון. לו היו לי רק יומיים,הייתי מוותרת על הקטע מעובדת לנחל חווה, שהוא הרבה פחות מרשים. תוקן על ידי סאקרה 25/12/2017 15:35
איזהו חכם? הלומד מכל אדם. אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ב זה אפשרי, גם לא "נוראי" כי ההליכה לאורך המצוק הצפוני של המכתש נוחה מאוד, וגם אפשר להיכנס ללילה (עם פנסים). אבל לטעמי הדרך הזו ארוכה מידי, משעממת ומעייפת, ואם לא חשוב לך הרצף של השביל הייתי מוותר עליה ובוחר בין כמה אופציות יותר קלות ו/או מעניינות: -הזמנת הקפצה מראש מעלה מחמל למצפה. לא אמור להיות יקר במיוחד. -לרדת דרך מעלה מחמל לבארות - קצר בהרבה ולדעתי גם יפה יותר. משם טרמפ או הקפצה בתשלום למצפה (ממצפה יש אוטובוסים תדירים לעובדת). -(כפי שסאקרה הציעה) לוותר לגמרי על היום השני (או הראשון) ולעשות מסלול מעגלי מלא בנחל חווה - הגב, עין חווה והסדקים הצפוניים. הרבה יותר יפה ומעניין. ולהזמין הקפצה מחניון לילה נחל חווה לעבדת.
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ב לא עשיתי את המסלול אז אין לי עצות קונקרטיות. אבל כשאני מתכנן מסלול ארוך, חשוב לי שיהיו לי אופציות יציאה בדרך (מסלול חלופי / חיתוך לכביש / טרמפ / מונית וכו') כך שיהיו לי נקודות החלטה בדרך לראות מה מצב הזמן והעייפות והאם לחתוך או להמשיך.
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ב במרץ 2017 טיילתי עם "טיולים ואתגרים" באזור. התחלנו במדרשת בן גוריון- חוד עקב-עין עקב תחתון- עין זיק- חניון לילה במנהרות נחש צמא, סה"כ 22 ק"מ למחרת- הליכה על ציר הנפט עד נחל חווה- סדקי חווה- ירידה למכתש במעלה מחמל- חניון בארות. סה"כ 22 ק"מ"
היה מדהים (אעלה תמונות בעתיד) אבל זה לא ללכת על שביל ישראל
ממעלה מחמל דרך אגב עד למצפה רמון זה תפירה של 18 קילומטר על שביל מנהלתי.
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ב לבנתיים אחת פרשה והשני עוד לא החליט סופית אם בא איתי להרפתקאה המפוקפקת הזו. לבד אני לא ששה להיכנס למדבר ליומיים, עם "הכל על הגב"... אני לא שביליסטית פנאטית ואני כן רוצה לטייל ולהינות מהטיול, לכן ה-27 ק"מ הללו, במיוחד ה-18 ממצד מחמל עד למצפה מאוד מייאשים. אני אשלח את השותפים שלי לכאן שיקראו ויחד נחליט מה עושים. כמה אמורה לעלות הקפצה לנחל חווה?
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ב ירדנו את מעלה מחמל הרגלי ובמסלול הבא הוקפצנו שוב לתחתית מעלה מחמל ועלינו רגלית את המעלה התלול של הג'יפים שנדמה לי שהוא כבר אסור לג'יפים בגלל תלילותו, כך שהיה גם גיוון
|
|
בתגובה ל: אנחנו לקחנו הקפצה מתחתית מעלה מחמל מאת: ravitf ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ב השותפים של פרשו, כל אחד וסיבותיו, אז אני יוצאת לדרך לבד... אסיים בחניון בארות כעצתכם ומשם אתפוס טרמפ למצפה רמון. הזמנתי הטמנת מים וקיבלתי נ.צ. להטמנה. אני צריכה עזרה איך למצוא אותה בשטח (כי היא לא ממש בחניון ואני די חוששת שאפספס אותה) ושוב, תודה על כל העזרה
|
|
בתגובה ל: תודה. ושאלה נוספת: איך מוצאים נ.צ בשטח? מאת: אילנה בכאן תמצאי הדרכה
|
|
בתגובה ל: תודה. ושאלה נוספת: איך מוצאים נ.צ בשטח? מאת: אילנה ב תעבדי עם הקואורדינטות ותסמני לעצמך את הנקודה על המפה. בשטח תעזרי ב"גוגול מפס" ותאמתי את מיקומך. בנוסף בקשי מהמטין שישלח לך תמונה של ההטמנה. זה מקובל. אז ברגע שתהיי כבר בטווח של כמה מטרים, תעבדי עם הצילום.
|
|
בתגובה ל: אפשר כמובן גם בשיטה הקלאסית-עם מפת 1:50 מאת: סאקרה והיא נפתחת בגוגל מאפס אבל אני לא מצליחה להבין מזה שום דבר. אני מנסה להבין איך להזין את הנקודה בעמוד ענן. גם הסלולרי שלי לא להיט, לאחרונה עושה לי הרבה צרות, נתקע, בטרייה שלא נטענת כמו שצריך. והיום הכל תלוי טכנולוגיה בקיצור, אני כבר צופה איך אני הולכת לפספס את המיקום בשטח... בגלל זה שואלת, כי אהיה שם לבד ואני צריכה את המים האלו. קיבלתי גם סרטון, אבל לא מבינה מזה הרבה
|
|
בתגובה ל: קיבלתי את הנ.צ לוואטסאפ מאת: אילנה ב אילנה, תעלי לכאן את הקוארדינטות,נעלה מיקום מדוייק על מפה טופוגרפית וככל האפשר גם על תצ"א. את המפע עם המיקום המדוייק צלמי לנייד או הדפיסי וקחי איתך לשטח.
|
|
בתגובה ל: אילנה, תעלי לכאן את הקוארדינטות .... מאת: יוסי ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אילנה, תעלי לכאן את הקוארדינטות .... מאת: יוסי ב באתר Israel Hiking יש אפשרות חיפוש הכי נוחה, מצאתי את הנקודה, הגדלתי והדפסתי. מקווה מאוד למצוא אותה גם בשטח. מקסימום אתקשר למטמין לנג'ס לו...
|
|
בתגובה ל: קיבלתי את הנ.צ לוואטסאפ מאת: אילנה ב וביצועים מעולים. ממליצה.
עקרונית,יש ב"גוגל מפס" אפשרות להכניס קואורדינטות לחיפוש. אבל אם הסתדרת,אז הכל בסדר. הסרטון ששלח לך המטמין יעזור לך לאתר את הנקודה המדוייקת כשתהיי ממש קרובה. ניסית לחפש שותפים לטיול הזה? אני יודעת שאת מנוסה בטיולי בדד, אבל עכשיו הלילות ארוכים וקרים, והיה נחמד לחלוק את הערב עם מישהו נוסף ליד מדורה.
|
|
בתגובה ל: בהזדמנות קני לך XIAOMI. זול,בטריה שלא נגמרת מאת: סאקרה גוגל מפס טוב כל עוד מדובר בתנועה ממקום למקום על צירים ראשיים. כמפת שטח היא על הפנים. הנקודה מופיעה באמצע שום מקום , כאילו המפה עיוורת.
|
|
בתגובה ל: הבעיב בגוגל מפס שהנקודה מופיעה על מפה עיוורת מאת: יוסי ב זה נראה כמו דף לבן עם פס (שביל ישראל) ולידו נקודה אדומה. ועם זה לכי תחפשי מים במדבר... בעמוד עמן וגם באתר של היקינג מצאתי את הנקודה על מפות מפורטות יותר
|
|
בתגובה ל: בהזדמנות קני לך XIAOMI. זול,בטריה שלא נגמרת מאת: סאקרה רוב השבוע התעסקתי עם ארגונים, בירורים, מדידת קילומטרים, תיאום ציפיות וכו' עד שנמאס לי... יש משהו מאוד נוח בלטייל לבד. מה שאני קובעת, כך יהיה. ואם אחרי כל העזרה שקיבלתי לא אמצא את המים שלי... יהיה בסדר. מבטיחה לספר איך היה. וכן, אלו ימיו האחרונים של ה-LG שלי.
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ב נזכרתי בטיול הריבסים שעשינו לפני כמה שנים עם קבוצת רמון. בסוף הטיול עצרנו בעובדת לקפה בארומה. עזרתי לך למלא מים מהתמי בר של ארומה. היית עם התיק הגדול והתכוננת להיכנס למדבר, לישון איפשהו את הלילה ולמחרת ללכת לכיוון נחל חווה. לא זוכרת את המסלול שלך לפרטי פרטים, ככל הנראה שביל ישראל, מעובדת למצפה. מה שאני כן זוכרת זה את מבטי הקנאה שנעצתי בך, על היכולת והתעוזה ללכת ככה יומיים רצופים. "גם אני רוצה", משפט שעבר לי בראש והינה... דקה לפני ש-2017 מסתיימת, אני הולכת להוציא לפועל את הרצון הזה... באותו המסלול בדיוק... ולבד... אין לך מושג איזו הרגשה טובה זו!
|
|
בתגובה ל: להרמוניק מאת: אילנה בהייתי מצטרף אליך לו יכולתי.. בזמנו צעדתי במסלול ארוך יותר - יומיים וחצי עד עין יהב. צפויה לך חוויה מיוחדת. באשר למקטע האחרון - אם נחה עליך הרוח, תשקלי לצעוד על שפת המכתש. בחלק מהזמן הנוף לא רע, התיק כבר לא ישקול הרבה והתואי נוח. אפשר ממש לעבור ל״מצב שיוט״, אולי אפילו לשמוע מוזיקה, וללכת שלוש וחצי שעות עד מצפה. בכל מקרה, תתחילי לצעוד מוקדם. הקטע הכיפי שתוכלי להחליט כשתגיעי לשפת המכתש. חופש מוחלט :-)
|
|
בתגובה ל: מחזיק לך אצבעות! מאת: HarmonicWave זה כזה אושר... אספר כשאחזור איך היה
|
|
בתגובה ל: להרמוניק מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה ב במילה אחת - היה מ ד ה י ם! אשתף ביותר מלל ותמונות בהמשך השבוע
|
|
בתגובה ל: אחרי שניג'סתי בלי סוף - יצאתי וחזרתי... מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ש"י: התייעצות קטנה - נחל חוה למצפה רמון מאת: אילנה באני לא יכולה לכתוב גם כאן וגם בבלוג, אז רק מניחה פה את הקישור לפוסט טרי שהעלתי ומתאר חוויות מהיומיים שלי לבד על השביל. ושוב תודה לכל מי שעזר לי עם רעיונות לקיצור הדרך ואיך למצוא את הנ.צ. אני רואה שבהודעה המקורית השתמשתי במילה "נוראי", אז לידיעה, דווקא הקטעים הארוכים על דרכי הג'יפים, בשישי על ציר הנפט ובשבת ממורדות מעלה מחמל עד לחניון בארות, אולי לא היו "נוראיות", אבל מתישות בשיממון שלהן ובזה שהן פשוט לא נגמרות, דווקא כשאני הכי עייפה והתיק שוקל הכי הרבה והכי נמאס לי... תמונות ומלל נוסף - כאן: https://www.ilanabar.com/nahal-hava/
|
|
בתגובה ל: יומיים לבד על השביל, מעבדת למכתש רמון מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: יומיים לבד על השביל, מעבדת למכתש רמון מאת: אילנה ב נראה שמזג האויר הסגרירי לא היה אידיאלי לצילום, אבל המסלול הזה הוא אדיר, עשיתי אותו לפני 9 חודשים - במקום להתחיל בעבדת, התחלנו במדרשה ואז לחוד עקב ולעין עקב תחתון. כל הכבוד!
|
|
בתגובה ל: יומיים לבד על השביל, מעבדת למכתש רמון מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: יומיים לבד על השביל, מעבדת למכתש רמון מאת: אילנה ב חבל שאת כבר לא כותבת פה דיווחי טיול מלאים אבל כמובן שזה מובן. נהניתי מהתמונות למרות האובך.
כל הכבוד על העמידה באתגר הפיזי והפסיכולוגי (בעיקר אחרי שכל השותפים פרשו).
תודה על הדיווח יונתן
|
|
בתגובה ל: יומיים לבד על השביל, מעבדת למכתש רמון מאת: אילנה ב
נהנתי מהציטוטים על המדבר.
מקלחת במדבר - תענוג שערורייתי, שטרם יצא לי לחוות.
התחברתי מאוד לתחושה של איך רעש היומיום מפנה מקומו בהדרגה לשקט המדבר.
12-13 ק״ג - גם עם מים ליום, מרגיש לי כבד מידי. עשי לך מנהג בין מקטע למקטע ובחרי מה את מורידה, מבלי להקריב בנוחות יותר מידי.
היטבת לתאר את תחושת החיוניות, המסוגלות והחופש שטיול בדד במדבר יכול להעניק... בעונה הזו את שוברת מחסומים רבים ומגלה דרכים חדשות לטייל - כל הכבוד.
|
|
בתגובה ל: יומיים לבד על השביל, מעבדת למכתש רמון מאת: אילנה ב אהבתי גם מאד את התמונות והכתיבה. התמונות מעין שביב ונחל חווה מרשימות.
|
|