בתגובה ל: כאן מאת: מאבישי אבל האבן המעוטרת "נדדה" ממקומה כאטרקציה לתערוכת התיירות השנתית בת"א. די הופתעתי מהשימוש בממצא ארכיאולוגי כגימיק בתערוכה (אני מניח שזה המקור ולא העתק).
אז אם מישהו היה ביומיים האחרונים במגדלא ולא מצא את האבן המרשימה, עכשיו הוא יודע איפה היא הייתה...
בתגובה ל: מניח שאתה צודק (שם עוד לא הייתי) מאת: עמית 17100 היא הגיעה ממחסני רשות העתיקות, שם מקומה מזה חודשים רבים ולא במקום גילויה.
כיום השטח שייך לכנסיית נוטרדאם הירושלמית. חברה בשם "ארק ניו גייט", (חברה של אנשי עסקים נוצרים ממקסיקו) היא הפרוייקטורית של השטח. החפירה הארכיאולוגית נעשתה כחפירת הצלה לפני הקמת מלון ענק (150 חדרים) ומרכז מסחרי גדול.
במקביל מתוכנן במקום מלון ענק (240 חדרים) על ידי אן איילון (אשתו של שר החוץ לשעבר דני איילון) שיכלול מרכז כנסים, תאטרון רומאי,ספא ועוד.
וזה עוד לא הכל.. קבוצת אייזנברג שרכשה את וילה מלצ'ט,בונה במקום כפר סוויטות יוקרתי.
מצד שני זה היה יכול להיות הרבה יותר גרוע..
איזהו חכם? הלומד מכל אדם.
אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
בתגובה ל: איפה *לא* הייתי היום? מאת: עמית 17100 האחת בכניסה בתוך ארון זכוכית (ונראה לי שזאת ש"נסעה" לתל-אביב), והשניה הוצבה בבית הכנסת במרכז חדר הקריאה.
ועוד באתר, בריכות עם מדרגות לירידה, עם מערכת מלוי משוכללת
ומערכת אמות לניקוז עודפים. נראה שהבריכות היו מתמלאות ממי תאום גבוהים. אבני כסוי של אמה אחת נראות בחצץ השחור המצפה את הסימטה ואת השניה רואים משמאל לקיר האבן השמאלי. מתחת לסככה יש רצפת פסיפס צבעונית של "בית אמידים".
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: באתר מוצבות שתי רפליקות של האבן מאת: מאבישי הסככה משמאל
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: באתר מוצבות שתי רפליקות של האבן מאת: מאבישי
יש לה 4 רגליים, כך שהיא עמדה בפני עצמה ולא שמשה כעיטור בקיר. היא נמוכה מכדי לשמש שולחן או אפילו שרפרף. מעניין מה חושבים הארכיאולוגים.