|
אני מתכנן לצאת לטייל את כל נחל רחף, ממצפה עומר ועד ים המלח, ואשמח לכל עצה או טיפ.
קראתי את מעט המידע שמצאתי באינטרנט כולל כמה שרשורים כאן אבל עדיין לא ברורה לי הדרך הטובה בחלקו התיכון. האם ניתן לעקוף את חלק המפלים? איפה יש שבילים שעולים מהנחל? אולי עדיף לעקוף את כל החלק הקניוני מדרום?
באמת, תכתבו כל מה שנראה לכם.
|
|
בתגובה ל: עצות לנחל רחף במלואו מאת: הופאק כולם מכירים את הרחף התחתון, בו יש קניון, מפלים וגבים, המחייבים גלישה, ציוד מתאים ולרוב גם שחייה וצליחת גבים. בחלק העליון, ממש סמוך ליציאת הנחל מדרומה של בקעת קנאים, כק"מ במורד הנחל - יש מפל גבוה, כ - 90 מ' גובהו, שמחייב גלישה וציוד מתאים. ניתן לעקוף את המפל הזה וגם את הקניון התחתון. יש מערכת שבילים טובה למדי המאפשרת זאת בשני המקרים. במקרה של הקניון התחתון - יש אפילו גישה של שביל טוב לקטע מרכזי באמצע החלק הקניוני. האם אתה מכוון להליכה רגילה או שאתה מתכנן אכן לגלוש?
|
|
בתגובה ל: יקירי: מאת: ווPWוו בחלק התחתון אפשר לעקוף את רוב החלק הקניוני בשבילים מסומנים ואותו כבר טיילתי בעבר.
אני רוצה הפעם לטייל את הנחל במלואו תוך מעקף של חלקים בלתי עבירים. אשמח לשמוע כמה שיותר על השבילים שעוקפים את המפלים.
|
|
בתגובה ל: אני מתכוון להליכה מאת: הופאקמנחם מרקוס. אני מאמין שזה מבהיר את כל השאלות. זה מדוייק להפליא (למרות שזה מלפני עידן ה - GPS) מידיעה אישית... טיול נעים לך! PW קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מבית מדרשו של האלוף: מאת: ווPWוו ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: יקירי: מאת: ווPWווהמפל הגדול בקניון נחל רחף עליון, נמוך בהרבה מ - 90 מטרים. כאשר עמדנו מולו בגדה הדרומית של הנחל הערכנו את גובהו ב 20 - 30 מטרים. ניתן לאמוד את הגובה בתמונה המצורפת..
|
|
בתגובה ל: עצות לנחל רחף במלואו מאת: הופאק סימנתי באדום את המפלים ובירוק את אפשרות ההליכה פחות או יותר. ||file1||
|
|
בתגובה ל: מצ"ב מפה לא מדוייקת מאת: elimetayel קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מנסה שנית מאת: elimetayel פשוט לעלות דרומה לפני המפל ואז להמשיך מעל הנחל? יש דרך לחזור לתוך הנחל לפני שהמעוק מסתיים?
|
|
בתגובה ל: המון המון תודה מאת: הופאק אכן כן - לעלות מראש המפל לגדה הדרומית ודרכה לרדת מזרחה לפתח המעוק. המעוק תלול וגבוה. אם זמנך רב כדאי להכנס למעוק מפתחו המזרחי בהליכה ממזרח למערב עד לתחתית המפל - הלוך חזור.
|
|
בתגובה ל: אנחנו מדברים על המפל - מעוק העליון, כן? מאת: elimetayel ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: המון המון תודה מאת: הופאק החלק המעניין נמצא בדר"כ בראשם ולא בתחתיתם (מחרס דלאל, גבי חבר, נחל דוד). בהתאם, מתחת למפל הגדול של רחף תיכון אין מעוק מעניין. יש אמנם קירות זקופים, אבל הנחל רחב ולא נקיקי. סביבת ראש המפל יותר מעניינת, ולכן כדאי להגיע עד לראשו (בדרך אליו ישנם כמה מפלים קטנים שעקיפים או טפיסים בקלות) ומשם, כמו שכבר נאמר, ניתן לעלות בקלות לגדה הדרומית ולהמשיך מזרחה במטרה לחבור חזרה לנחל.
|
|
בתגובה ל: כדרכם של מפלים גבוהים בודדים מאת: boxbarrקבל 3 תמונות. - סביבת ראש המפל - תחתית המפל - המשך הנחל לאחר המפל קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: תמונות מאת: boxbarr תמיד טוב לראות גם תמונות
|
|
בתגובה ל: עצות לנחל רחף במלואו מאת: הופאק אני מקווה לעלות תיאור מפורט בהמשך.
תודה רבה לכולם על העזרה.
|
|
בתגובה ל: אז טיילתי את המסלול אתמול מאת: הופאק ללא תוכן
איזהו חכם? הלומד מכל אדם. אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
|
|