|
אני מתכננת הקיץ טרק בדולומיטים האיטלקיים, לא מסלול קווי כמו AV1, אלא טיול כוכב. אשמח מאוד להמלצות על מקומות ממי שטייל שם בעבר. תודה על העזרה. אפשר לענות לי גם במסר פרטי ואח"כ למחוק, כי לא שייך לרצף הדיווחים האביביים הארץ ישראליים שכאן :-)
|
|
בתגובה ל: בקשת עזרה בתכנון טיול לדולומיטים מאת: אילנה בזה.כאן יש טעימה קלילה.וכשאני מתכננת טיול אני תמיד נעזרת בתוכניות של סוכניות טיולים מנוסות. זה נותן הרבה רעיונות גם מבחינה לוגיסטית. אישית, בפעמיים שהייתי בדרך לדולומיטים "נתקעתי" בונציה או בפדואה...
איזהו חכם? הלומד מכל אדם. אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
|
|
בתגובה ל: בתור התחלה הייתי ממליצה על זה מאת: סאקרה לטיולי כוכב, הרבה מהאכסניות על גביו ממוקמות באיזורים עם לא מעט מסלולים .
|
|
בתגובה ל: בקשת עזרה בתכנון טיול לדולומיטים מאת: אילנה ב Av1 זה יופי של מסלול. אחד הטובים.
גרגמל צודק וניתן על בסיס התשתית שלו ליצור מס אופציות למסלולי כוכב.
הקישור לפורום הייק זה הקישור הנכון- פורום הייק זה ה בית לטיולים כאלה. כמות המידע שם היא אדירה (מספיק לראות את כמות הדפים על כל מסלול שכזה...(גם אני תרמתי בו את חלקי) תשאלי שם ותקבלי תשובות עדכניות ממיטב המומחים.
ולסיום, כפי שכתבתי בקצרה במסר. Av1 זה יופי של מסלול. אל תחששי מלבצע אותו. הוא מגוון, יפה, לא קשה במיוחד, נוח מאוד גם למטיילי בדד ואני לפחות לא רואה מדוע שלא פשוט תעלי עליו ותתני לרגליים המנוסות שלך להוביל אותך בו. תעצרי כשתרצי ותמשיכי כשיתאים לך.
|
|
בתגובה ל: היות וכבר התפתח שרשור אגיב גם כאן מאת: ההולך בשבילים כמי שהלך חלק מהאלטה ויה 1 (מאגם בראיס עד פאסו ג'יאו) מצטרף להמלצות על אתר hike.co.il כבסיס מעולה לתכנון המסלול. אמנון לנגי שמנהל את השרשור על האלטה ויה תמיד נכון להשיב על כל שאלה בסבלנות אין קץ.
ומצטרף גם להמלצה ללכת את המסלול עצמו או חלקו ולא לעשות טיולי כוכב.
אם את בכל זאת מתעקשת אז האזור של חמשת המגדלים (צ'ינקווה טורי) מרושת בריפיוג'ים בצפיפות יחסית ויכול לשמש בסיס לטיולי כוכב.
|
|
בתגובה ל: מצטרף לכל ההמלצות מאת: יובלש זה מזכיר לי את הטרק שעשיתי בסלובקיה. צריך ללכת עם כל הציוד בתיק על הגב. זה אפשרי אבל לא קל. נתתם לי כיוון מעניין לבדוק את האפשרות לעלות על השביל ליומיים. אני צריכה לשבת עם מפה של השביל ולבדוק.
|
|
בתגובה ל: מה משקל התיק שצריך לסחוב על הגב? מאת: אילנה ב תתבססי על בקתות ואל תיקחי "הכל על הגב", כלומר ללא ציוד לינה, בישול וכו"ב. מינימום שבמינימום. כל כמה שעות יש לך בקתה נחמדה. רק תוודאי שיש מקום ועדיף כמובן להזמין מקום מראש.
אחד היתרונות הגדולים של השביל כמו AV1 זה היכולת לצאת קל ולהנות מהבקתות שבדרך.
|
|
בתגובה ל: מה משקל התיק שצריך לסחוב על הגב? מאת: אילנה ב מפות ספרים וכדומה. את הכל תקבלי ממני. ובינתיים אל תקני כלום. לרבות עצות ממי שחרש את הדולומיטים בכמה טרקים גדולים.
|
|
בתגובה ל: אילנה אל תשקיעי בחומר כתוב על הדולומיטים מאת: סייר מדבר 1 של 10 ימים בדולומיטים
|
|
בתגובה ל: מה משקל התיק שצריך לסחוב על הגב? מאת: אילנה באת הלקח למדתי שחוליות עמוד השידרה שלי התחילו לקרוס. שווה להשקיע קצת בציוד קל משקל. אם ישנים ברפוג'יו מספיק לקחת סדין פנימי ,לא חו"ח ציפית כותנה ששוקלת יותר מק"ג אלא משהו כזה. (שוקל פחות מרבע ק"ג) במקום מגבת אני לוקחת מטלית רצפה ממיקרו פייבר. כן, אלה שמוכרים בכל סופר ב10 ש"ח. 80X50 ס"מ עושים את העבודה יופי. חשוב לכבס בבית לפני השימוש כדי לשפר את יכולת הספיגה. ראיתי בתמונות שסייר מתעד אותך,שאת לובשת חולצות מנדפות, שווה להשקיע גם בארוכת שרוול מאותו סוג, הן קלות, מתכבסות בקלות ובעיקר מתייבשות מהר. כנ"ל זוג מכנסיים יעודיים לטיולים (חפשי ב"קולומביה" NF ודומיהם) עקרונית לצמצם למינימום את כמות הבגדים-2 מערכות לבוש מודולריות אמורות להספיק. חשוב להשקיע בכובע טוב ובכפפות, במעיל אטום לרוח ומים. חוץ מזה, למזער את ערכת כלי הרחצה, לקנות משחת שיניים בשפופרת קטנטנה ולהעביר מוצרים ממיכלים משפחתיים לקופסאות פלסטיק קטנות (לבדוק אטימות לפני האריזה) אני ניסרתי מברשת שיניים,כדי שתיכנס לתיק כלי הרחצה הממוזער שלי. כערכת חרום אני אורזת מצת,כמה חטיפי אנרגיה,נר,משרוקית,חוט ומחט,פלח של דבק איפוקסי (פלסטלינה),מצפן ושמיכת מילוט. הייתי מוותרת על ערכת בישול, בעיקר כי יש באיזור הזה מקומות לאכול. ערכת בישול היא "זללנית משקל" ידועה. גם אם משתמשים בכוהליה קטנה, צריך כוהל..סיר,כלי בישול,תבלינים ו..חומרי גלם. אני הייתי מסתפקת בתרמוס קטן שאותו אפשר למלא ברפוג'יו ולהנות ממשקה חם לאורך הדרך. ממליצה להעזר גם במאמר הזה
|
|
בתגובה ל: לטייל קל..קליל.. מאת: סאקרה טיילתי עם אותו תיק טיולים ירוק שלי, שלא היה כבד מאוד. הסתדרתי לא רע עם המשקל שלו לאורך חמישה או שישה ימי הטיול שהיה מאוד אינטנסיבי. ככה שאני יודעת שאם אני רוצה, זה אפשרי. בכל מקרה נצטרך לקבל החלטה משותפת איזה סגנון טיול אנחנו רוצים. אולי נוכל לשלב גם וגם. להיכנס לשביל ליומיים-שלושה של טיול ולחזור למכונית. כרגע אני בודקת מה יש שם, איזה מסלולים מומלצים וכו'.
|
|
בתגובה ל: עשיתי את זה כשטיילנו בטטרה בסלובקיה מאת: אילנה ב אם חושבים בקטן ולוקחים רק מי שאי אפשר בלעדיו, נהנים הרבה יותר, חוסכים אנרגיה ונעים בקלות ובמהירות רבה יותר.
העובדה שאת חזקה והסתדרת עם משקל מסויים לא אומר שלא צריך לשאוף להוריד עוד.
אם יצאתי עם 5.5 ק"ג בשנה שעברה אני חושב שהשנה (בע"ה בהרי הטטרה) ארד עוד קצת. (בייחוד שסחבתי ספר קריאה קטן שבקושי קראתי בו ופעם הבאה גם ספר לא אקח)
|
|
בתגובה ל: בקשת עזרה בתכנון טיול לדולומיטים מאת: אילנה ב אם כן, יש לנו לא מעט המלצות... :) ברצינות, יש שם כמה קניונים שנמצאים בטופ האירופאי. היינו שם גם השנה, ולבטח נחזור שוב... אבל אלה קניונים די אתגריים, לא למתחילים או לקבוצות עם מדריך
מה שכן - אנחנו יכולים להמליץ על מסעדת כוכב מישלן (אולי שניים?), בעיירה קטנה בדולומיטים, שהארוחה בה היא לא פחות מחוויה. ניסינו כמה וכמה מסעדות איכותיות בצפון איטליה, וזו פשוט היתה רמה מעל היתר, אסור להחמיץ.
|
|
בתגובה ל: זה כולל קניונים בדולומיטים? מאת: boxbarr
בתנאי שאפשר להגיע אליהן ברכב ולא רק בגלישת צוקים...
|
|
|
בתגובה ל: הנה מאת: boxbarr ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: זה כולל קניונים בדולומיטים? מאת: boxbarr + אופניים קניונים אתגריים זה אומר גם גלישה? נראה לי שנוותר ונסתפק במסלולי הליכה פשוטים. בגלל הנופים המיוחדים של הדולומיטים הכל יהיה יפה. ואם יורשה לי, חבל שהפסקתם לדווח כאן על טיולי הגלישה האקסטרימים שאתם עושים, בארץ ובחו"ל. אתם מגיעים למקומות מחוץ לסטנדרט הרגיל של מטיילים מן השורה. השרשורים המצולמים שלכם נתנו לכולנו הצצה על מקומות יפהפיים.
|
|
בתגובה ל: תודה, נסתפק במסלולי הליכה מאת: אילנה ב אנחנו עושים שלושה סוגי טיולים. - טיולים עם הילדים, למקומות שגרתיים בדר"כ (למשל, בחודש אחרון - נחל תבור, נחל שלף, הר יונה, הגלבוע, תל שוכה ועוד) - לגבי הטיולים האלה, אנחנו לא מוצאים לנכון לפתוח פה שרשור עליהם, הם מועלים בפייסבוק שלנו ודי בכך מבחינתנו. - טיולים בחו"ל, בייחוד קניונינג בירדן ובאירופה - אלה טיולים שלא ממש מתאימים למהות של הפורום כפורום של טיולים רגליים בישראל. - טיולי מיטיבי לכת (ולרוב טיולי אתגר) בארץ - זו הקטגוריה שאותה פרסמנו פה בעיקר בעבר, כדי להנחיל ידע או להביא לחשיפה, או סתם בשביל הכיף. הבעיה שהרוב המוחלט של הטיולים האלה כולל מקומות שאסור לטייל בהם, ואחרי שנתקלנו פה כמה פעמים בביקורת-מבית בהקשר הזה, אמרנו לעצמנו שעדיף להימנע מזה וזהו.
|
|
בתגובה ל: הסבר מאת: boxbarr וקניוקינג באירופה והשרשורים התקבלו בהתלהבות גם אם מדובר במסלולים מחוץ לגבולות ישראל. יש פה חבורה של חובבי טיולים ולפעמים נחמד מאוד לגוון במראות מן השכנה ממזרח או מאי שם, במיוחד כשאתם גולשים בקניונים שאני אפילו לא מעיזה לחשוב עליהם כעל אפשריים... אני כותבת את דעתי האישית, שחבל ושאשמח לקרוא חוויות מהטיולים שלכם (גם אם הם במקומות "אסורים")
|
|
בתגובה ל: הסבר מאת: boxbarr לא מעט מהטיולים שמפורסמים כאן הם מחוץ לסימון שבילים כך שלכאורה גם הם אסורים ובכל זאת כולם שמחים לקרוא אותם. אשמח לקרוא גם על הטיולים שלכם.
אם אתם חוששים לפרסם בגלל רט״ג או שאר הרשויות זה מובן אבל אין מה לחשוש מהגולשים בפורום.
|
|
בתגובה ל: בקשת עזרה בתכנון טיול לדולומיטים מאת: אילנה ב נכנסתי אמש לאתר "הייק" והתחלתי לקרוא את המידע המאוד מפורט על AV1 אם כבר התפתח שרשור אני יכולה לפרט את ההתלבטויות שלנו: נהיה קבוצה קטנה של 3 בנות ובן, כולנו מיטיבי לכת מנוסים הכוונה היא לטוס לורונה סביב ה-22/23 ביוני ומוורונה לשכור רכב ולהגיע לדולומיטים התלבטנו אם לעשות מסלול קווי עם תיק עם כל הציוד על הגב ולישון בבקתות שבדרך, בסוף החלטנו על טיולי כוכב. הרכב יאפשר לנו גמישות, להגיע לעיירות בהן נלון ומשם לצאת למסלול יומי, נאמר לעלות עם רכבל למעלה, לטייל ואז לרדת חזרה או להגיע לנקודה אחרת ממנה נשוב עם טרמפ או תחבורה ציבורית. הבן שיטייל איתנו רוצה באחד הימים לשכור אופניים, לעלות איתם ברכבל ולרכב יום שלם מסלול אופניים. זה חשוב לו מאוד. אם יש למישהו המלצה על מסלולי אופניים, אשמח מאוד לשמוע. ככל הנראה הבן ואחת הבנות יצטרכו לחזור ארצה בתום הטרק בהרים - נקדיש לו 5-6 ימים, נגיע חזרה לוורונה עם הרכב, הם יטוסו לישראל ואני אמשיך עם החברה ברכבת לפירנצה לשלושה ימים של טיול אורבאני שאני אוהבת לא פחות מטיולי טבע. בגלל שנהיה ניידים נוכל לשלב גם מסלולים יומיים סביב ה-AV1 ואני גם רוצה להגיע להר עם השם המצחיק שדומה ל"מרמלדה". במבט ממש שטחי במפה הם לא כ"כ קרובים זה לזה. אחת הבנות נתנה לי אור ירוק לתכנן מה שאני רוצה. גם לבן לא ממש משנה איפה נטייל כל עוד יהיה לו מסלול אופניים, ככה שנשארנו בת אחת ואנוכי לתכנן את הטיול ואנחנו עושות חלוקת תפקידים. היא מבררת על טיסות, רכבות, השכרת רכב, מקומות לינה ואני אחראית על המסלולים. לגבי ההמלצה על מסעדת משלן, תודה, אבל באמת שלא תודה... אנחנו נסתפק בקניות של מצרכים בסופר להכין לנו סנדוויצ'ים לדרך וארוחת בוקר. לא מזמן הייתי בשגב בהרצליה פיתוח וזה סוגר לי את הפינה של מסעדות יוקרה לשנה-שנתיים הקרובות...
|
|
בתגובה ל: תודה לכל המשיבים מאת: אילנה ב מלך הדולומיטים, ההר הגבוה ביותר במרחב ועליו מצוי הקרחון הגדול ביותר. כמדומני שניתן לעלות ברכבל לגובה 3200. מסלול "ויא פרטה" מאתגר וקורע, מאפשר לעלות לפסגה.
|
|
בתגובה ל: תודה לכל המשיבים מאת: אילנה ב תפסת מרובה לא תפסת אילנה. קודם כל תתקבעו על אזור מסוים ואז יהיה קל יותר לתת עצות.
הכבישים שם באזור צרים ומפותלים ולקפוץ מאזור לאזור ברכב משמעו לבזבז לא מעט זמן על נסיעות וזה נראה לי מיותר לאור מספר הימים המצומצם.
סוף יוני זו תחילת העונה אז יהיה יותר קל למצוא מקומות לינה בריפיוג'ים (ועדיין שווה להזמין מראש כי אתם 4. למטייל בודד או זוג הייתי ממליץ לא להזמין מראש בתחילת העונה מה שנותן יותר גמישות)
עוד מסלול בדולומיטים שנראה לי מרתק (מהסיפורים והתמונות לא הלכתי בו) ומתאים למספר הימים המצומצם שעומד לרשותכם הוא הטרק הידוע כשלוש השיניים של לאבארדו (טרה צ'ימה די לאבארדו באיטלקית או דריי זינן בגרמנית זה אזור דו לשוני) מדובר במסלול מעגלי של 5-3 ימים. יש גם עליו דיווח מפורט באתר hike.
אנסה למצוא ולצרף קישור.
|
|
|
בתגובה ל: הנה מצאתי :) מאת: יובלש נראה יופי של מסלול, קצר וקולע.
|
|
בתגובה ל: בקשת עזרה בתכנון טיול לדולומיטים מאת: אילנה בשבוע שעבר חזרתי מטיול של שבועיים באיטליה מתוכם שישה ימים בהם טיילנו בהרים. מעניין אתכם לשמוע פרטים או מספיק שאשים פה לינק לאלבום תמונות בפיקאסה? כמה פסגות הרים משוננות מצופות שלג לצנן את הקיץ הישראלי הלוהט... ותודה לסייר מדבר על המפות והעצות הטובות. מי שמתכנן לנסוע לשם הקיץ מוזמן להיעזר בי. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: חזרתי... מאת: אילנה ב ובבקשה לא להתבטל ולעשות את זה כמו שאת יודעת.
|
|
בתגובה ל: חזרתי... מאת: אילנה ב אבל נניח לסאקרה להחליט אם זאת האכסניה המתאימה.
בכל מקרה את אלבום הפיקאסה את מוזמנת לצרף כבר.
|
|
בתגובה ל: חזרתי... מאת: אילנה ב אשמח לדיווח, תקציר או מה שלא יהיה
|
|
בתגובה ל: חזרתי... מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בקשת עזרה בתכנון טיול לדולומיטים מאת: אילנה ב...לבינתיים... קישור לאלבום מפיקאסה - תמונות משישה מסלולים בהם טיילנו התמונות כולן צולמו בסלולארי, לא ציינתי שמות של מקומות, ככה שמתקבל רצף נופים, יפים מאוד יש לציין, שאולי מי שהיה שם מכיר, אבל גם למי שלא, שווה צפייה. https://picasaweb.google.com/bc.ilana/6301303458586602609
|
|
בתגובה ל: תמונות משם מאת: אילנה ב אנחנו מתכננים לטוס ב-18 לאוגוסט לנחות במילאנו ולצאת ברכב לכיוון הדולומיטים, מבקשים הדרכה בתכנון מסלול כוכב בAV1 , אשמח לעזרה בשיחה אישית. תודה
|
|
בתגובה ל: טיול משפחתי בדולומיטים מאת: maayanil1957 ללא תוכן
|
|