|
הישוב החדש חריש הפך בשנים האחרונות לפרויקט בניית ערים הגדול ביותר של מדינת ישראל-מאז הקמת העיר מודיעין. מאז שהוחלט שחריש תהיה פתוחה לכל שכבות הישוב ולא ישוב חרדי בלבד,כמו שניסו לעשות במפלגת ש"ס בצורה בלתי חוקית- ניכנס הישוב ל"בום" עצום של בנייה,וכל חברות הבניה הגדולות בארץ בונות שם. קצב הבנייה היום בעיר הוא גבוה מאוד ולמעשה כל שנה בונים שכונה חדשה,כולל פיתוח התשתיות,מבני ציבור ושטחי מסחר,גני ילדים וגני נוי ועוד. במקום מתוכננת להיות עיר ענקית, על חשבון שטחים חקלאים ושטחים פתוחים ,דבר שגורם לעימותים בלתי פוסקים עם ארגוני הסביבה,מועצה אזורית מנשה,וישובי ואדי ערה שרואים בשטח העתידי של הישוב את אפשרויות הפיתוח היחידות שלהם. בנוסף לכך יש לישוב בעיות קשות בחיבור לכביש 6 שעובר בצמוד לו,ויש תכנון עתידי להקים מחלף חדש בצומת ברקאי. כרגע משפרים את הכביש הישן מברקאי לעמק חפר ויש בו גישה נוחה לכביש 6 במחלף בקה-ג'ת. בנוסף בונים צומת כניסה רחב לישוב ,שיש לו כביש כניסה דו מסלולי,כבר עשרות שנים וחסר אזור תעסוקה גדול. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ביקור בחריש- עיר העתיד מאת: משה מאיריהישוב חריש הוקם לראשונה ב-1982,בתגובה על ההתפרעות של תושבי ואדי ערה בעקבות הטבח במחנות סברה ושתילה. לפני זה היה באזור נחל עירון רק ישוב יהודי אחד -מי עמי,שהוקם בראשית שנות ה-60',בתחומי ישראל. אחרי מלחמת ששת הימים הוקם הישוב קציר בסמוך מאוד ל"קו הירוק" ומעבר לו הוקמו ישובי חבל ריחן. אריק שרון שהיה שר החקלאות וראש ועדת השרים להתיישבות,החליט שצריך לעבות את הישוב היהודי לכל אורך הקו הירוק- ממי עמי בצפון, ועד אזור יתיר בדרום,במה שכונה "תוכנית הכוכבים",ואחר כך בתקופת רבין כ -"תוכנית הגבעות". עקב מינויו של שרון כשר הביטחון התעכבה התכנית הגדולה הזאת,אך אחרי מינויו כשר השיכון יחד עם גל העליה הגדול מחבר העמים גדלה התכנית מאוד,וכללה גם עיר חדשה בשם "עירון" בשטחי האש שליד רגבים. תכנית זו בוטלה גם מסיבות אקולוגיות וגם הצורך המחודש בשטחי האש. בשנת 1985 הפכה האחזות נח"ל חריש לקיבוץ של השומר הצעיר שלא החזיק מעמד הרבה זמן ופורק. במקום היה אחר כך בסיס אימונים של הגדנ"ע ודברים נוספים, ואחרי הסכמי אוסלו עברה לשם תחנת משמר הגבול מזכרון יעקב,להגנת קו התפר. בשנת 1994 החלה הקמת העיר של חריש ,ממערב לבסיס משמר הגבול. העיר תוכננה מראש לישוב גדול של קרוב ל-20000 איש,והוקמו בה תשתיות מודרניות בהון עתק :כביש גישה דו-מסלולי מואר לכל אורכו, צנרת של מים,חשמל וביוב בתוך האדמה,ונפרצו דרכים ומשטחים לבנייה. ההתנגדות הקשה לישוב הזה מצד מועצה אזורית מגידו,ישובי ואדי ערה והארגונים הירוקים, הקפיאו את כל הבנייה והמקום הפך לישוב רפאים עם מעט מאוד משפחות שגרו שם. המקום שימש כמקלט לחמולת קארג'ה משכונת ג'וואריש מרמלה שמסוכסת איתם,והגיעה גם קבוצה קטנה מתמונת אמנה הדתית. בשנת 2008 ניצלה מפלגת ש"ס את כוחה בממשלה והחליטה באופן בלתי חוקי להקים מחדש ישוב גדול בהרבה ממה שתוכנן,ושיהיה ישוב חרדי. לבית המשפט הוגשו תביעות רבות על הדרך הבלתי חוקי שבה הוצאו מכרזי הבנייה,והוא ביטל את ההחלטות הקודמות,וקבע שבחריש יהיה ישוב פתוח לכל שכבות הציבור. מאז,אחרי קיפאון של 15 שנה החל הישוב חריש שזכה בצורה יוצאת דופן להיות" אזור תכנון מיוחד",ולא שייך למועצה האזורית להבנות במהירות מדהימה. קבצים מצורפים:
|
|
|
ללא תוכן קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מי מכיר,מי יודע? מאת: טובי33האתר די מוכר. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מי מכיר,מי יודע? מאת: טובי33 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: טיילת "במדבר". מאת: עמית 17100עברית משעשעת,ממוחם הקודח של נזירי המנזר הציורי "יוחנן במדבר". קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מי מכיר,מי יודע? מאת: טובי33ללא תוכן קבצים מצורפים:
|
|
|
יצאה מפת סימון שבילים חדשה של הרי יהודה,שמספרה 8-9. מפה זו היא ראשונה בסדרה חדשה של מפות שהפורמט שלהם וכיסוי יחידת השטח שונה. המפה הודפסה על נייר מחומר מיוחד שלא צריך ל"ניילן" אותה. צורת המפה שונתה והיא עכשיו מלבנית ונוחה יותר לקיפול,ומודפסת בשני צידי המפה. בגלל צורתה וכיסוי השטח השונה שלה יהיה צורך בהמשך באינדקס חדש של סדרת המפות. הכוונה היא להוציא את כל הסדרה החדשה במשך השנתיים הקרובות (אמן..).
|
|
בתגובה ל: מפת סימון שבילים חדשה מאת: משה מאירי
נעשה מאמץ להוריד במשקל מ-150 גרם למפה לאיזור ה-60-65. מקוה שזה לא יבוא על חשבון העמידות. כמו כן, הסירו את התמונות של בע״ח והצמחיה באיזור וכך חסכו שטח. צריך לראות אחת ולהרגיש כמה היא מוצלחת.
|
|
בתגובה ל: מפת סימון שבילים חדשה מאת: משה מאירי החדשות שוות לתחת קניתי 3 עותקים יד שניה מכל אחת מהמפות האהובות עלי...
|
|
|
ביוזמת תושבי הישוב שתולה שליד גבול הלבנון, ביצעה המועצה לסימון שבילים מספר שבילים קצרים ביער שמדרום ליער שתולה,לכיון ההוטה הגדולה של מערת רהב ותצפית יפה על מערב הגליל העליון. שביל אחר יורד דרך אפיקו העליון של נחל בצת עד "חניון הסרנים",שמצפון לישוב אבן מנחם. פרטים מלאים ישנם באתר של החברה להגנת הטבע.
|
|
|
גם תוך כדי פגרת טיולים אפשר, רצוי ואפילו מומלץ מאוד לטייל בירושלים. הצטרפתי השבת לקבוצת חברים קטנה ויצאנו לתור את העיר העתיקה. זה היה טיול למיטיבי קשב, גדוש בהסברים היסטוריים מעניינים מאוד. כיוון שהתעמקנו ושאלנו שאלות וחפרנו לעומק לא הספקנו להגיע לכל האמרים שהיו בתכנון, אז קבענו סיור המשך לשבת בעוד שבועיים. כיוון שאני בפגרה אני רק אשים כאן לינק לאבלום תמונות משם, למי שחשקה נפשו בסיור וירטואלי מעל גגות העיר העתיקה, בלי לקום מהכורסה בחדר הממוזג... אני רק אגיד שמזג האוויר הירושלמי מאפשר יום טיול שלם בלי למות מחום, למעשה אחרי שעוברות השעות החמות מתחילה לנשב כזאת רוח נעימה שכאן במישור החוף אפשר רק לפנטז עליה... https://picasaweb.google.com/bc.ilana/6313473629994299617#
|
|
בתגובה ל: על גגות העיר העתיקה מאת: אילנה באבא שלי נולד בעיר העתיקה בירושלים ביום כיפור 1931. כשפרצה מלחמת העצמאות היה בן 17, השתתף בלחימה ובסופה נלקח בשבי הירדני. את השירות הצבאי שלו העביר כלוחם קרבי בגדוד 163 בחטיבת ירושלים לפני זמן מה ישבתי איתו וביקשתי לשמוע את סיפורי המלחמות שלו. הוא סיפר ואני הקלדתי לפתקה בנייד שאח"כ שלחתי בוואטסאפ המשפחתי. בשבת האחרונה כשהיגענו לכיכר בתי המחסה ושמוליק סיפר על הקרב בו נפל הרובע לידי הירדנים, הקראתי את סיפורי המלחמות של אבא שלי גם לחברים. משתפת גם כאן עבור מי שמעוניין לקרוא ממקור ראשון, מהדור שלחם למען הקמת המדינה, למען כולנו. *** במלחמת השחרור אבא היה קשר. גדנ"ע. מתחת לגיל 16. עשו עבודה כמו חיילים קרביים. רצים מעמדה לעמדה. הוא נחשב לחייל. במלחמה נלקח לשבי הירדני לתקופה של עשרה חודשים. היה שם טוב. 900 איש היו בשבי. כל גוש עציון, העיר העתיקה, מרחב ירושלים, איזור השרון, לטרון. הביאו קרוב לאלף שבויים. בסוף החורף לפני פסח היתה עסקה להחלפת שבויים. חזרו לארץ דרך צריפין. נתנו להם תעודת חייל ו-30 לירות. אחרי 30 יום קיבל פנקס שחרור. ב 1953 הקימו את חטיבת ירושלים. גדוד 163. אבא יצא לקורס מ"כים בבית נבאלה ליד ראש העין. מדריכים מהצנחנים. אריק שרון היה מג"ד מילואים. היה מנוול גדול. פעלו בעיקר בנגב באיזור באר שבע, שטח האימונים היה לפני בית קמה. אח"כ היו תעסוקות מבצעיות בזמן המילואים. אבא השתתף בקרבות ברובע היהודי. פלוגת מוריה. סיפחו אותו לגדוד עם מ"פ חיים גורי. בן אדם טוב. התאמנו בנחל שורק. 30 יום כל שנה ועוד 20 יום בירושלים לתפוס עמדות. התאמנו הרבה בגליל. ב-1967 לחם בכיבוש אבו טור, היה מ"כ. 17 איש נהרגו בקרב, לידו נהרגו 2 חבר'ה. השתתף בזיהוי חללים. אח"כ שלחו אותו למוצבים בעיקר בבקעה. מאל-חמה עד מוצב ליד סדום. כל שנה. ב-1973 במלחמת יום הכיפורים היה בסיני. היה שם טוב. ישבו במוצב אחרי אל עריש. לכיוון הגבול. אחכ העבירו אותם למוצב לאיזה הר גבוה שצופה על התעלה. אחרי כן נשאר עוד שנתיים במילואים וב-1975 השתחרר מהמילואים. קראו להם לבוא לשנלר להחזיר את הנעלים. היה תור ארוך לקבל את האישור ליציאה מהארץ ואת תעודת השחרור שלחו הביתה. אחרי שנה פירקו את החטיבה. "איפה לא הסתובבנו. בצפון. באילת. בסיני. בכל הארץ. עשינו פעם שמירה בחמת גדר, כשהיו מפגיזים את המוצבים של הירדנים. נהרג להם חייל בדרך. המג"ד שלנו נהרג בקרב אבו טור. היה מג"ד טוב. נהרגו 17-18 איש. כל האימונים התבצעו באיזור בית קמה. שטח אימונים קשה. אימונים קשים. אחרי מלחמת יום הכיפורים חיסלו את החטיבה." ![https://lh3.googleusercontent.com/-DfnjKVgAjsQ/V5328Pm1PGI/AAAAAAABv98/FeNGjNUyrUgIXDWbgvu_DJIJrML0SBONACCo/s1024/027.JPG]()
|
|
בתגובה ל: פלוס סיפור אישי קטן מאת: אילנה ב אהבתי ביחוד את ה"היה שם טוב", גם בשבי וגם בסיני (את השבי לא הכרתי, אבל מילואים בסיני עשיתי והרבה). נראה שאביך אדם סתגלן המסתדר בכל מצב.
|
|
בתגובה ל: פלוס סיפור אישי קטן מאת: אילנה ב
מסתבר שההסטוריה המשפחתית שלנו משיקה. גם משפחתה של אמי נפלה בשבי הירדני, אבל הנשים והילדים הוחזרו אחרי 24 שעות ולא זכו ל"טוב" שבו זכה אביך... הנשים סיפרו על יחס הוגן ושמירה של הקצינים הירדנים על תומתן וכבודן.
אני חושבת שהצלחתי לצייר את מפת המסלול שלכם דרך אלבום התמונות. חבל שלא הוספת כמה מילות הסבר ליד חלק מהן. (למי שלא מכיר את ירושלים לעומקה)
אגב, למי שלא זוכר, אנחנו מצויים כעת בין המצרים, י"ז בתמוז מאחורינו והמצור בשיאו, עוד מעט תיפול העיר ותחרב (ט' באב)
מצטרפת לדעתו של אביך על חיים גורי. יצא לי להכירו בימים שבהם פעלנו להשמדת "תוכנית ספדי". חיים גורי עמד איתנו בהפגנות, כאילו לא היה אושיה תרבותית. מעבר להיותו משורר וסופר נפלא, הוא באמת בן אדם.
איזהו חכם? הלומד מכל אדם. אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
|
|
בתגובה ל: תודה על האלבום היפה ועל הסיפור האישי מאת: סאקרה אני יכולה לחסוך לך את הניחושים... התחלנו בכנסיית המשיח, ממש בכניסה לשוק, מול מצודת דוד. משם המשכנו לרובע הארמני, מול הסמינריון ביקשנו רשות להיכנס לרחבת הכנסיה, כל השאר סגור למבקרים. מהרובע הארמני המשכנו לכיוון שער ציון, הרובע היהודי, כיכר בתי המחסה, הרחבה המרכזית ברובע מול בית כנסת החורבה, השרידים של החומה הגדולה, הקארדו, ומשם לכיוון הכותל. ירדנו לכותל וממנו דרך המנהרה לרובע המוסלמי. ברובע המוסלמי לא זוכרת איך בדיוק הלכנו - אבל אחרי הסבר ארוך על הממלוכים הגיע סוף-סוף הזמן לאכול ואז הלכנו למסעדה המועדפת על שמוליק. ליד המסעדה יש מלון (ברח לי שמו) ואם מבקשים לעלות לגג לתצפית מתבקשים לשלם 10 שקלים. התצפית יפה מאוד וממחישה עד כמה המקום הזה מבולגן, מסובך, מורכב, מעורבב, דחוס, נפיץ ובעיקר יפה. בערך כמו הבעיות שנולדו בו מקדם הימים. ביקשנו עוד תצפית גגות, אז היגענו דרך השוק (הבשמים-הכותנה-ועוד סמטה) אל תצפית נוספת. ואז כבר החום נרגע והיה ממש נעים ומעניין להשקיף על התסבוכת היפה הזו מלמעלה. את הביקור בכנסיית הקבר ועוד אתרים נשאיר לשבת בעוד שבועיים. את הסיור הוביל שמוליק והשתתף גם חיים סופר ושניהם יחד כמו אנציקלופדיות מהלכות על שתיים... היה מרתק. ובכלל, תמיד כיף להסתובב בירושלים ולהגיע לפינות לא מוכרות וללמוד עוד על ההיסטוריה של המקום. ממש לפני סיום, בדרך לחנייה נכנסו למלון וולדורף אסטוריה, כי הייתי סקרנית לראות איך המקום הזה נראה מבפנים. מרשים מאוד אם כי קצת מצועצע. לחובבי צילום עירוני מומלץ בחום לבדוק את המבנה הזה. וגם מי שמסתובב באיזור וזקוק לשירותים יכול לגשת לשירותי הדלוקס שם...
|
|
בתגובה ל: המסלול מאת: אילנה ב בפינת הגיא עם הויה דולורוזה.
אם זה המקום, אז שווה לבקש בפעם הבאה לראות גם את החדר המצויר שהוכן לכבוד ביקור הקיסר. יחד עם הגג זה עולה 20 ש"ח...
איזהו חכם? הלומד מכל אדם. אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
|
|
בתגובה ל: סביר שעליתם לתצפית מהגג של המלון האוסטרי מאת: סאקרהאם יש קוראים נוספים שמעוניינים לצפות בכל האלבום - הינה הקישור המתוקן (הקודם בפיקאסה כבר לא עובד) https://goo.gl/photos/16A28zbpgNhfcMqa6המלון שתיצפתנו מהגג שלו הוא מלון השימי Hashimi. בטיול הקרוב נעלה על הגג של האכסניה האוסטרית. ותודה על הטיפ, כשנגיע אזכור שיש שם חדר מצוייר.
|
|
בתגובה ל: פלוס סיפור אישי קטן מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: פלוס סיפור אישי קטן מאת: אילנה ב לפחות חלק מהאירועים עשיתי במקביל לאביך גם אם לא באותם המקומות. מדברייך אני מבין שכל המפקדים היו טובים למעט אריק שרון שהיה מנוול גדול, אפשר להסביר? נו, טוב, אולי בגלל זה הגיע בסוף להיות ראש ממשלה...
|
|
בתגובה ל: פלוס סיפור אישי קטן מאת: אילנה בבשנות ה-50 היו הרבה פעולות תגמול והאחרונה שבהם הייתה הפשיטה על משטרת קלקיליה, פעולת התגמול האחרונה של ישראל, למי שמתעניין ורוצה לקרוא עוד בנושא אז חיים טולדנו מפרסם סיפורים היסטוריים שכאלו.
|
|
בתגובה ל: סיפורים היסטוריים מהקמת המדינה מאת: galplik80 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: על גגות העיר העתיקה מאת: אילנה ב מתאים לתקופה הזו שסאקרה ציינה. אולי אקח את הילדים בשישי הקרוב...
|
|
בתגובה ל: עשיתם לי חשק להסתובב בירושלים מאת: ההולך בשבילים לא יודעת אם המזרקה עובדת עם השנה, אבל קיץ שעבר הזדמנתי לפארק טדי בשעות הצהריים החמות ובמשך חצי שעה השתעשעתי במים יחד עם הילדים. אח"כ אמרו לי שהמזרקה מלאה קוליפורמים, אבל אז מה... קודם תירטבו קצת במים ואח"כ לכו להסתובב, או הפוך, או גם וגם. כך או כך תהנו!
|
|
בתגובה ל: המזרקה בפארק טדי מאת: אילנה ב חשבתי על שוטטות בעיר העתיקה, הרובע, דוד שלשלת, הבית השרוף (מרשים מאוד ומתאים בול לתקופה) אולי כותל. אני אהיה ככל הנראה גם עם הקטנה (בת 4.5) לא יודע כמה כוח יהיה לה ללכת וכמה חם יהיה.
|
|
בתגובה ל: על גגות העיר העתיקה מאת: אילנה באתמול יצאנו ל-"סיור משלים" בעיר העתיקה כשרובו היה ברובע המוסלמי בעקבות הויה דה-לרוזה, בירושלים של מעלה וגם של מטה. העיר הזו לא מפסיקה להפתיע ולגלות עוד טפח במיוחד כשיורדים מתחת למפלס הרחוב ואז מרגישים כמו במכונת זמן. היה סיור מרתק ומלמד מאוד, אם כי קצת מתיש בגלל החום... מזג האוויר אתמול לא ממש שיתף פעולה... מצטערת שלא הוספתי איזכורי מקומות לתמונות, אם יש שאלה נקודתית אשמח לענות. אתם כמובן מוזמנים לצאת לטיול וירטואלי בגלרייה. סיימנו את הסיור ברחבת הכותל שהתמלאה מתפללים שנהרו לקינות לרגל ערב תשעה באב. לפני כן ירדנו אל עזרת ישראל והבטנו בערימת אבני הגזית, שרידים לחורבן הבית. https://goo.gl/photos/12jFyWsozNLK5jgG7מכל התמונות שצילמתי זו האהובה עלי ביותר, ושנזכה כולנו לבשורות טובות.
|
|
|
|
|
מגבעת מג"ב ואבני גבול המנדט וירידה מעניינת על מנהרת ההטייה מול מוחייבה בעקבות המלצה של נתב על גבעת מג"ב מאוחורי תל-קציר ביצענו טיול של העבודה אל דרומה של רמה"ג. המסלול- גבעת מג"ב ולאורך דרך הפטרולים הישנה ואבני גבול מתקופת המנדט, יציאה לכביש צמח-חמת גדר הפסקה לארוחת בוקר בעין תאופיק ומשם מזרחית למבוא-חמה וירידה דרך חירבת עיון (הבקר של אליעד)למטה אל הירמוך ואל מנהרת ההטייה ![http://uploads.agenda.co.il/362j__1.jpg]() קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מגבעת מג"ב ואבני גבול המנדט וירידה מעניינת על מנהר מאת: went with fishעם התהוות האזור המפורז בדרום מזרחה של הכנרת והאיסור על כניסת חיילים לשטח זה בוצעו משימות הבט"ש בידי חיילים שהסתוו לשוטרים ובידי לוחמי מג"ב. באביב 2016 נחנכה הגבעה מחדש לאחר הכשרת המקום, עם הצבת פרגולה, שלט הסבר וסמלי מג"ב. ![http://uploads.agenda.co.il/1tqq__.jpg]() קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: גבעת מג"ב מאת: went with fishהמשכנו דרומה למתקני אגודת המים של עמק הירדן ומשם בשיפולי הרמה לאורך דרך הפטרולים שבין 1948 ל- 1967. בהסכם ניוקומב-פולה בשנת 1923 נקבע קו הגבול בין המנדט הבריטי בא"י לבין המנדט הצרפתי בסוריה והוצבו אבני גבול (בתחילה גלי אבנים) מראש הנקרה ועד לעמק הירמוך. ![http://uploads.agenda.co.il/55zc__70_.jpg]() גלי האבנים שוחזרו מחדש ובשנות ה40 נוצקו עמודי הבטון האלו. ![http://uploads.agenda.co.il/9jor__71.JPG]() אבן גבול 71, האחרונה שהוצבה, נמצאת קצת מעל מעביר המים של תוואי הרכבת, 800 מ' ממזרח לתל דבר, האחרון לפני ירידת המסילה אל ערוץ הירמוך. אפשר לחנות בכביש ליד המעביר ולטפס לראות את עמוד הבטון. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מגבעת מג"ב לאבני הגבול מזמן המנדט מאת: went with fishלאחר ארוחת בוקר בעין תאופיק המוצלת המשכנו צפונה, וק"מ לפני מבוא חמה פנינו מזרחה בשביל בין השדות עד גדר המערכת העליונה (יורדת אל נחל מיצר ועולה לכיוון מיצר). במפות הטיולים רשום השם דהרת נצריה ובספר של שומכר על הגולן ישנו השם סירב-אל-בוטם (עין אל בטמה- מעין בקירבת חירבת עיון). אנחנו פנינו במעבר בקר בח'ירבת עיון אל שביל עפר שחלקו התחתון הוכשר לאחרונה למעבר יחסית נוח. רכבי 4%4 יירדו שם ללא בעיה ואנחנו היינו גם עם טנדרים 2%4 שהיה צורך להשתמש בברקסים לא מעט וגם כמה דפיקות בגחון מאבנים. ![http://uploads.agenda.co.il/ahmc__(1).jpg]() בדרך עוברים לצד מוצב נטוש ומפורק וקצת אח"כ יש פניהה לדרך מסולעת של 50 מטר לתצפית יפה על עמק הירמוך- חמת גדר וגשר אום בוטמה ממערב, הכפר מוחייבה בו רואים כמה ריזורטים ומקומות נופש ומזרחית לו גשר שק-אל-ברד שמי נחל מיצר וואדי סמר זורמים מתחתיו. ![http://uploads.agenda.co.il/jr0x__(1).jpg]() קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ירידה אל מנהרת ההטייה בירמוך מאת: went with fishלקראת סופה של הירידה, כ 50 מטר מכביש המערכת נמצאת המנהרה. ![http://uploads.agenda.co.il/bo17__.jpg]() על המנהרה ב עמוד ענן במפות שמתארות את תוואי ההטייה רואים מנהרה בדרומו של הגולן ואת השם עין-א-ספירה. ![http://uploads.agenda.co.il/o653__.jpg]() מעין בשם עין-א-ספוריה נמצא בקרבת נחל מיצר כ5 ק"מ מצפון לירמוך. יצחקי גל נותן לאום-אל-קנטיר את השם עין-א-ספריה. לדעתכם- תוואי התעלה יכל להגיע עד עין-א-ספוריה שבקרבת נחל מיצר? ![http://uploads.agenda.co.il/io1q__.jpg]() נכנסנו אל תוך המנהרה לעומק כ100 מטר, חציבה מדוייקת ומעוגלת. לרוב האנשים בקבוצה הייתה זו הפעם הראשונה שם והם ממש התרשמו מהמנהרה. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ירידה אל מנהרת ההטייה בירמוך מאת: went with fish שצריך לפתוח כדי לעבור וחשוב לא לשכוח לסגור אחרי המעבר
|
|
בתגובה ל: במהלך הירידה יש כמה שערי בקר מאת: went with fish האם ניתן לצאת לכביש המערכת?יש צורך בתיאום?
|
|
בתגובה ל: יציאה לכביש המערכת מאת: יובל הראל מהמנהרה התכוונו להמשיך מזרחה אל משולש הגבולות ועין איה אך מפאת קוצר הזמן פנינו מערבה ויצאנו אל חמת גדר. חקלאי מיצר ומבוא חמה משתמשים בציר הזה ולרוב הוא לא נעול. יש כמה שערים במספר מקומות (ולא משנה היכן) אך הם היו פתוחים לרווחה
|
|
בתגובה ל: באנו מלמעלה- לא היו שלטים שאוסרים ירידה בציר. מאת: went with fish השאלה אם היה איזה מכשול ביציאה לכביש המערכת, כך כתוב בעמוד ענן בכניסה לציר.
|
|
בתגובה ל: יציאה לציר המערכת מאת: יובל הראל יש מחסומים כשאני עברתי היה פתוח אבל הצבא יסגור או יפתח כראות עיניו.
|
|
בתגובה ל: יציאה לכביש המערכת מאת: יובל הראל ללא תוכן
מורה דרך מוסמך,טיולים וסיורים בטעם של עוד... טיולים המשלבים עבר עם אקטואליה קרובה ועכשווית. התמחות באתרים "לא מתויירים"
0544433604
שימו לב:מוטב להכניס חיים לשנים מאשר שנים לחיים !
|
|
בתגובה ל: במהלך הירידה יש כמה שערי בקר מאת: went with fish כידוע הגבול בין סוריה לירדן עובר באפיק הירמוך,אבל ישנו קטע של 2 ק"מ בערך שהוא עובר מדרום לירמוך עד לקו הגבול שצמוד כאן למסילת הרכבת,עד כדי 0.5 ק"מ בממוצע. קטע זה מתחיל ממזרח לג'יסר ואדי חלד,ממשיך לכיוון תחנת הרכבת "מחטת ואדי חאלד",חוצה את ג'יסר חאלד (המזרחי),שמעל ואדי קלייד שיורד מרמת אירביד, עד כניסת הרקד לירמוך,ומשם ממשיך הגבול שוב בצמוד לאפיק הירמוך. מכיוון שהשטח של דרום הגולן הסורי שממערב לרקד,הוא היום שטח ישראלי,גם הקטע הזה שייך "לכאורה" לישראל ולא לירדן,ששולטת בו באופן מעשי. בפעילות בט"ש בשנים שאחרי מלחמת ששת הימים בוצעו מדי פעם "סיורי נוכחות" בקטע הזה. היו יוצאים מקצה כביש המערכת שהגיע למוצב"אורן" שישב ממש מעל שפך הרקד. משם היו חוצים את הירמוך (עשיתי זאת בחודש מאי, כשהזרימה בירמוך הייתה חלשה מאוד),בצורה פרטיזנית למדי,ובלי אבטחה רצינית. הולכים מערבה לאורך הירמוך ואחר כך חוצים שוב את הירמוך מצפון תחנת הרכבת ועולים חזרה במדרון עד הכביש.
|
|
בתגובה ל: שטח ישראלי מדרום לירמוך,בקרבת שפך הרקד לירמוך מאת: משה מאירי עד ל"משולש הגבולות" הנוכחי, כל תוואי מסילת הרכבת היה בשטח הסורי, גם אם המסילה עברה מדרום לירמוך, וכנראה גם תחנת הרכבת של ואדי חאלד.
עם זאת, ניתן לראות בתצלומי אוויר שהתחנה שופצה, כנראה ע"י הירדנים - להבנתי סוג של פלישה ירדנית לשטח ישראלי (או לשיטתם סורי...).
|
|
בתגובה ל: ירידה אל מנהרת ההטייה בירמוך מאת: went with fish הדרך שיורדת מחר' עיון לבקעת הירמוך,הייתה אחד מדרכי הפטרולים הראשונים שעשה צה"ל בגולן. הדרך נחנכה בצורה רשמית בשנות ה-60' המאוחרות על ידי הרמטכ"ל חיים בר לב שירד אותה בקומנדקר (וגם עיתונאים..).
|
|
בתגובה ל: מגבעת מג"ב לאבני הגבול מזמן המנדט מאת: went with fishמאתר מפ"י
|
|
בתגובה ל: גבעת מג"ב מאת: went with fish ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מגבעת מג"ב ואבני גבול המנדט וירידה מעניינת על מנהר מאת: went with fish ללא תוכן
|
|
|
חם. חם מאוד. איך לא יהיה חם? אנחנו לא רחוק מהכינרת, והתאריך הוא הראשון ביולי. בהודו קראו למזג אוויר כזה "כלבים שוטים ואנגלים״ - על שם היצורים היחידים שהיו מסתובבים בחוץ בשעות הצהריים. אנחנו יושבים על פסגת קרני חיטין, למזלנו יש צל וקצת רוח, ועדיין חם מאוד. אנגלים שוטים אינם בנמצא, אבל מארחים לנו לחברה חבורת רוסים שותים: כמה מהם גם מעבירים ביניהם סיגר, שתורם לאווירה ניחוח של גללי עיזים מעושנים. וחם. מאוד. לכלבים יש היום יותר שכל מאיתנו. אנחנו משקיפים על בקעת ארבל המעולפת בחום, ולא רואים אפילו כלב שוטה: לפי הלו״ז המקורי, הצלבנים ולוחמי סלאח א-דין היו צריכים כבר להיות כאן, אבל הכל מסביב שומם. אנחנו כבר מתחילים להרהר באפשרות של הודאה בתבוסה והתקפלות…
אני חושב שהעולם יפה :-)
|
|
בתגובה ל: הרפתקאות ימי-ביניימיות בסוף השבוע האחרון מאת: itzix אבל אז ישועה - המדריך הישראלי של החבורה שאיתנו יוצר קשר עם אחד הסייסים של המחנה, והוא מבשר שהם יוצאים עוד מעט מהחווה שליד קיבוץ לביא. אנחנו צופים אל החווה, ואכן כעבור רבע שעה מתגבשת לה נקודה על השביל, שהופכת לאט לאט לקבוצת לוחמים אמיצה: על הגבעה למעלה יושבים גם אוהדים שבאו כנראה לעודד את הפועל סלאח-א-דין: אנחנו יורדים לצפות בקרב מקרוב.
אני חושב שהעולם יפה :-)
|
|
בתגובה ל: הרפתקאות ימי-ביניימיות בסוף השבוע האחרון מאת: itzix בניגוד למה שאפשר לחשוב, הכל מתוכנן ומבוצע בהקפדה, תוך ניסיון לשחזר את טכניקות הלחימה של שני הצדדים ואת מהלך הקרב. פרשן רהוט מלווה את האירועים ומסביר במערכת הגברה את השלבים השונים. המשפט החוזר הוא ״זה מסוכן ודורש אימון, אל תנסו את זה בבית!״. אוקי, מבטיחים. פרש מוסלמי מטיל חנית: הצלבנים מטקסים עצה: שימו לב לצלב - לפי דברי הפרשן, הצלבנים נשאו איתם צלב שעליו נאמר כי הוא הצלב המקורי של ישו. הפרשים המוסלמים בדהרה סוחפת: הצלבנים בשיריונם הכבד מנסים לצאת להתקפה: אבל סופגים מטר חיצים: טוב, לא בדיוק מטר, בכל זאת אמצע הקיץ. כמו שיהודה עמיחי חזה, הם הגיעו של לידי קרבות כידון: אבל על הצלב לא מוותרים: משא ומתן על הפסקת אש : "בפגישה הבאה בינינו, העניין ידון״ : בשלב הזה הרגשנו שמיצינו, ופרשנו למזגן ולימונדה קרה ביונס. מומלץ בחום.
אני חושב שהעולם יפה :-)
|
|
בתגובה ל: הרפתקאות ימי-ביניימיות בסוף השבוע האחרון מאת: itzix אירוע מעניין ומבוצע היטב. השחזור מתבצע בסמוך לתאריך הקרב המקורי, נראה לי שאם היו מעבירים לאיזור פסח היו הרבה יותר צופים.
לחובבי הז׳אנר.
אני חושב שהעולם יפה :-)
|
|
בתגובה ל: לסיכום מאת: itzix ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הרפתקאות ימי-ביניימיות בסוף השבוע האחרון מאת: itzix מסתבר שהיינו קרובים מאד אחד לשני לפי חלק מהתמונות, וגם אנחנו המשכנו ללימונדה (וארוחה) אצל נימר. נהניתי לראות את הזווית שלך מהאירוע.
|
|
בתגובה ל: הרפתקאות ימי-ביניימיות בסוף השבוע האחרון מאת: itzix וגם את החום.
מצאו להם תאריך לקרב הצלבנים והמוסלמים.. יכול להיות שבאמת יותר קל לנהל מלחמות בקיץ.
תודה על השיתוף!
|
|
|
ביום ששי האחרון, בטיול בחרמון, עברנו בחורבת כפר דורה. בחורבה בריכת מים חצובה ובנויה המחזיקה כיום מעט מים במפלס הנמוך משפתה בערך שני מ'. בקיצור מלכודת מוות לרוב בעלי החיים שנופלים לתוכה. במים צפו שני פגרי עופות, עכביש אחד, שהיה נפוח כבלון... ![http://uploads.agenda.co.il/0ldx_DSCF1365.jpg]() וליד הקיר בנסיונות עקרים לצאת... ![http://uploads.agenda.co.il/djoq_DSCF1367.jpg]() מישהו זרק רעיון ומהר מאד השתלשל לבריכה ענף של אחירותם, קשור לחבל. הנחש לא הסס ועלה מיד. ומכאן הדרך החוצה ולחופש היתה מהירה, אם לא נחשב את הזמן שהוקדש להכנת ה-"book". בבור המים של החורבה, זה שמסומן בעמוד ענן, נצפה נחש נוסף. לצערנו לא הצלחנו להעלותו בעזרת חבל ודלי מקומיים. ![http://uploads.agenda.co.il/wfvy_DSCF1369.jpg]() ![http://uploads.agenda.co.il/7pkc_DSCF1370.jpg]() קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מעשה בנחש זיתני... מאת: מאבישי ללא תוכן
|
|
|
מפגש אקרעי עם פוסט ב "ספר הפנים" על סיור באזור בצת החזיר אותי כ 40 שנה אחורנית בפעם האחרונה שהייתי במנחת בצת * , אז החלטתי לשוב ולבקר במקום, אשר השתנה פלאים עם מטעי האבוקדו וההרחבות של המושב. אז ניתן לתמונות לדבר. איך שיצאנו מפאתי המושב כבר נקלע "הדיר הראשון" מולנו. ![http://i.imgur.com/brc9ExC.jpg]() ![http://i.imgur.com/604JtH9.jpg]() ![http://i.imgur.com/GvVzPVZ.jpg]() חלק מהדירים הפכו לאתרי תחמיץ. ![http://i.imgur.com/TYP0i8Q.jpg]() ![http://i.imgur.com/thyHi9L.jpg]() פנינו להסתובב קצת בשטח- יש לפחות עשרה "דירים" שמפוזרים בשטח , אבל עיניי הנץ (שמתחילות להתכהות) ראו גם את הדתקי"ם (לא זכרתי על קיומם מהביקור האחרון לפני כ 40 שנה) ![http://i.imgur.com/bJhqY1E.jpg]() ![http://i.imgur.com/wQ6V827.jpg]() אחד הדתקי"ם (יש לפחות 4)צילום מאחור- למען האמת קצת פחדתי לבדוק מקוב מחשש לנחשים- שמה יש להם לחפש שם) ![http://i.imgur.com/vrd8zvP.jpg]() העין המיומנת "קלטה" עוד דת"ק "מוסווה" ![http://i.imgur.com/piNUJNg.jpg]() ![http://i.imgur.com/J8xWp1C.jpg]() גם את "בונקר המפקדה", ראינו, אבל אי אפשר להגיע בגלל הגדרת האמתניות ![http://i.imgur.com/NVrSVSv.jpg]() לסיום שאלת זיהוי /הכרות . כ 300 מטר מזרחית לצומת בצת ישנה פנייה ימינה שהובילה אותנו ל"חווה חקלאית", אשר ישר הזכירה לי את חוות "השושנה הלבנה" **, אבל לא היה את מי לשאול אז הסתובבנו וחזרנו לכביש הראשי אחרי שצלמנו את תרנגולות החופש. מי יודע מה הוא מקום זה ?(על שלט המטע בדרך לחווה היה רשום חלקת "אבו-נעים" ![http://i.imgur.com/V0YWJXM.jpg]() על מנחת בצת ונחיתת 2 מטוסי מיג 19 ב אוגוסט 1968 במקום, אפשר לקרוא ברשת או בספרות . ** למי שעדיין לא סוציאליסט- מומלץ לקרוא למרות שנכתב לפני כ 90 שנה.
מורה דרך מוסמך,טיולים וסיורים בטעם של עוד... טיולים המשלבים עבר עם אקטואליה קרובה ועכשווית. התמחות באתרים "לא מתויירים"
0544433604
שימו לב:מוטב להכניס חיים לשנים מאשר שנים לחיים !
|
|
בתגובה ל: אחרי כ 20 + 20 שנה ! מאת: דודידו 10 דת"ק: ר"ת "דיר תת קרקעי". מתחת הקשתות שצילמת, חנה לבטח מטוס וממנו הסיע חמוש ומוכן אל מסלול ההמראה.
קירות האבן העצומים שצילמת, היוצרים לרוב צורת האות "ח" - הם מחפורות תחמושת. לעתים התבצעה בהם גם פעילות אחרת מאחסנת תחמושת, כמו פעולות אחזקה או תיקון חימושי. אין לבלבל בין השניים.
אחסנת תחמושת כזו הייתה בשימוש הבריטים במקומות רבים נוספים בארץ.
שבוע טוב PW
|
|
בתגובה ל: יקירי: מאת: ווPWוולמבנים השונים באתר. ראשית את התחמושת היו מאחסנים מחוץ לשדה התעופה ולראייה , חניון הבונקרים הבריטי של רמת דוד שנמצא הרחק מזרחה (ודי לחכימא ברמיזא...) לדעתי החצרות הגדולות היו "שטחי הכינוס" של המטוסים כשרשתות הסוואה היו פרוסות מעליהם. זאת גם הסיבה שהם מפוזרים באופן רנדומלי בשטח ע"מ שלא יפגעו כל המטוסים ביעף אחד !(ראה מבצע "מוקד" שעכשיו נהייה שוב אקטואלי). בקשר ל"דתקי"ם" אותם קשתות אבן , לפי מפתח הקשת לא נראה שמטוס ספיטפייר עם מוטת כנפיים של כ 11 מטר היה יכול להיכנס/לצאת בקלות יחסית ומה עוד שהירידה לתוך הדת"ק הייתה במעיין "ערוץ"והכנפיים היו פוגעות בתלוליות שמשני צידי השביל המוביל ל"בונקר" (ראה בתמונת הבונקר המוסווה, שבכוונה צילמתי גם את הגישה אליו. כמו כן המספר המועט של הבונקרים/דתקי"ם האלה , לא יכל לשמש כמקלט לכל המטוסים-לדעתי דווקא שם אוחסנה התחמושת לשימוש מיידי בעת סבב תקיפות ואולי גם ציוד תיקונים/השמשה. ![http://i.imgur.com/ENzZuK3.jpg]() ![http://i.imgur.com/xhOE1RQ.jpg]() שבוע טוב
מורה דרך מוסמך,טיולים וסיורים בטעם של עוד... טיולים המשלבים עבר עם אקטואליה קרובה ועכשווית. התמחות באתרים "לא מתויירים"
0544433604
שימו לב:מוטב להכניס חיים לשנים מאשר שנים לחיים !
|
|
בתגובה ל: תודה על ההתייחסות , אבל לא נראת לי קביעתך בקשר מאת: דודידו 10 ה"באר" אותה צילמת (עיגול הבטון) היא... עמדת נ"מ. בתוך עיגול הבטון הייתה חצובה ועליה מקלע נ"מ. את העמדה הפעיל צוות של 2 - 3 מקלענים. היו לפחות שתי עמדות כאלו בשדה התעופה בצת. בשדה בצת פעלו בעיקר מטוסי קרב מסוג "הוריקן", אבל לא רק. גם מטוסי סיור מסוג אלבקור ומפציצים מסוג בלנהיים. הקשתות הן ללא ספק דת"קים בהם חנו מטוסים. קח בחשבון את סחיפת הקרקע ואי אחזקת תשתית הכניסה והיציאה מהמבנה התת קרקעי כדי להבין ששיני הזמן מאכלות את נתיב הכניסה והיציאה של המטוס מהדת"ק. דת"קים זהים נמצאים במקומות נוספים בדיוק באותו מבנה, מיקום וגובה מפני הקרקע. כל הרעיון הוא להגן על המטוס מהפצצה על ידי הנמכתו מפני הקרקע ככל שניתן. אכן, לא לכל המטוסים נבנו דת"קים, מקצתם חנו ללא קירוי, בעיקר מפציצי בלנהיים הכבדים יחסית. מחפורות התחמושת הקרובות למסלול בשטח השדה הכילו את המנה המיידית לחימוש המטוסים היוצא למשימותיו בטווח הזמן המיידי. תחמושת נוספת ואחרת אוחסנה לעיתים הרחק יותר.
|
|
בתגובה ל: יקירי: מאת: ווPWווהיום עברנו שוב באזור אז החלטתי להראות את המנחת למטיילים ובהזדמנות זאת צילמתי גם את המגדל (שנמצא בתוך מתחם באר פעילה) ושעדיין כוחו במותניו ! ![http://i.imgur.com/5HO6Nwl.jpg]() דרך אגב , שאלתי על "האחוזה" שלפני המנחת ואחד המטיילים זיהה במקום תחנת משטרה בריטית שהוקמה במקום בתחילת המרד הערבי (עוד לפני תוכניתו של טיגרט)
מורה דרך מוסמך,טיולים וסיורים בטעם של עוד... טיולים המשלבים עבר עם אקטואליה קרובה ועכשווית. התמחות באתרים "לא מתויירים"
0544433604
שימו לב:מוטב להכניס חיים לשנים מאשר שנים לחיים !
|
|