|
אתם מכירים את המתיחה בה לנמתח המזועזע נשאר ביד היד של בן שיחו ? אז זה קורה גם במציאות ! רק שהמתיחה לא הייתה אמורה להיות מתיחה והנמתח היה שוטר יסם . באזור בו מדובר מאהלי מחאה הפכן לשגרה . איך שמאהל מחאה של סקטור אחד קופל צץ שם מאהל של סקטור אחר . סמנתי לעצמי ביומן מזמן שיש בכוונתי לבקר במקום, לראות איך שורדים באמצע הרחוב , הדו קיום עם כוחות ההאבטחה האווירה ועוד . יום שישי האחרון בשלו התנאים . הוזמני להצטרף לביקור על ידי חבר (הדרומי) . כמו כן ידעתי שידיד אחר 'האופנוען בדרכים' יהיה שם ויערוך את הקידוש . הגעתי , הצצתי , התרשמתי ובשלב מסויים גם התפוצצתי מצחוק יחד איתם(מסיפורי הקרבות) . כדרכי בקודש , צלמתי בווידאו . את הקידוש , את השירה והריקודים וגם את סיפרי הקרבות כולל המתיחה שלא תוכננה. קבלת שבת במאהל הנכים
|
|
|
חבורת שילת מתכננת לצאת בשבת בבוקר לאתר רטוב
על מה אתם ממליצים ?
שמי סתיו,רוכב על סילבר הונדה 400 סמק.
מטיל המון אם רעייתי בחגים וסופי שבוע.
אב לשתי בנות ובן.
|
|
בתגובה ל: המלצתכם דרושה מאת: סתיו צנעניטיול מומלץ ע"י רוני מנצרת עילית... הבחור יודע...אני ממליץ שתשתמשו בעצותיו הטובות !!
או אופ אופנו אופנוען מאומן
|
|
בתגובה ל: המלצתכם דרושה מאת: סתיו צנעניקישור
|
|
|
|
עברו מדור לדור עדכון אחרון: 20:36 , 13/08/2008 שלוש גולגלות יוצאות דופן נמצאו בחפירות בצפון: הגולגלות, בנות ה-9,000-8,000 שנה מעידות על התפתחות פולחן המתים מאז ועד היום. נראה כי נהגו להניחן על ספסלים בבית, כך שיהוו השראה לדור הצעיר להמשיך את דרכי אבותיהם אחרי מבנים מרשימים וחפצים עתיקי יומין, מצאה היום (ד') רשות העתיקות משהו אחר לחלוטין: בחפירות הנערכות בימים אלה באתר הארכיאולוגי יפתחאל, הסמוך לצומת המוביל בגליל התחתון, נתגלו שלוש גולגולות מתקופת האבן החדשה, בנות כ-9,000-8,000 שנה, הגולגלות נטמנו בבור סמוך למבנה ציבורי רחב-ממדים. לדברי מנהל החפירה באתר מטעם הרשות, הדוקטור חמודי חלאילה, הגולגלות נמצאו מפוסלות לאחר שעברו תהליך של שחזור פני המת על כל מרכיביו באמצעות פיסול על הגולגולת בחומרים מגוונים כמו טיח יעודי. על פי המנהג, המכונה בספרות "פולחן האבות", נהגו אנשי המקום לחפור שוב את בור הקבורה, לנתק את הגולגולת מיתר השלד ולכסותו. בהמשך כיירו את הגולגולת בדמות הנפטר ושמרו אותה בתחום הבית. על פי המנהג, הגולגולת המכויירת היא הדמות הנשמרת בתודעת היורשים, ומנחה אותם בהחלטות השונות בחיי היום-יום. אז הונחו הגולגולות המכויירות על מדפים או ספסלים שנבנו במיוחד למטרה זו. לאחר תקופה מסויימת, בה השתרש מעמד היורש והוא קיבל את מעמדו בחברה, פחת הצורך בדמות האב. בטקס נוסף הוטמנה הגולגולות בבור נפרד, בתחום המבנה או בסמוך לו. שלוש הגולגולות מצטרפות לכ-15 גולגולות דומות שנמצאו עד כה מיריחו, מבייסמון, מכפר החורש, מעין ע'זאל בירדן ומאתר הסמוך לדמשק. לטענת הד"ר חלאילה, "אופן הטמנת הגולגולות מיפתחאל וצורת הכיור דומה לאלו שנתגלו באתר הניאוליתי תל-אסווד ונראה כי היה קשר בין יפתחאל והאתר הסורי, המצוי במרחק של כ-200 קילומטרים". קרדיט http://glz.msn.co.il/NewsArticle.aspx?newsid=25955
|
|
|
|
בתגובה ל: לפני שיוצאים לכברית... מאת: סקסית אש מגיל שש אבל התמונות אויריות ומרהיבות עין.
|
|
בתגובה ל: לפני שיוצאים לכברית... מאת: סקסית אש מגיל ששאחרי תאומים עם זלוטניק שביקש שתאומים נעשה רק במסרים כי הפורום זה לא צ'ט והוא מאוד לא אוהב שמתחילים להפוך את הפורום לצ'ט, אחרי תאום והסברים של גדעון יצאנו בבוקר ליאורה ואני לתהות מקרוב על מוצא שלושת אמות המים מעין גיח,שפע,וצוף לעבר עכו. חזרנו עם הבנה הרבה יותר גדולה ממה שחשבנו שאנחנו יודעות,לאחר הליכה של שבעה קמ ברגל שבנו לכפר יאסיף ירדנו על כנפה עסיסית ומתוקה ולפי עצתו של גדעון המשכנו לחורבת נחת. היה יום מקסים הכרנו את טחנת כברית ואת מקום ישובם של הכנענים סביב עין שפע. והחשוב מכל ליאורה הסבירה לי את תוואי האמות מהתקופה ההלניסטית ועד הפסקת השימוש באמות. תודה לגדעון שמאוד עזר בהתמצאות ובפינות הסתר ובעיקר בדרכי הכניסה. היה לנו מאוד חם אבל התגברנו בשתייה מופרזת של מים. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: חזרנו מיום לימודים ארוך מאת: סקסית אש מגיל שש אמנם יש צורך בהליכה רגלית לא מועטה אבל זה אזור מיוחד במינו ולא מטוייל כלל.
|
|
בתגובה ל: לפני שיוצאים לכברית... מאת: סקסית אש מגיל שש שלום לגולשת הנכבדה מה שלומך היום ? מי זו ליאורה ? אפשר לצרף אותה לפורום כפעילה ? אני ממש חושב שכן . היא צילמה עבורך את התמונה בעין תינה . מה בקשר לכנאפה היאסיפית ? לא קבלתי תשובה . גם לי יש כנאפה בהישג יד . בכפר יפיע . צמוד לנצרת . טעם גן עדן . שיהיה לך יום מדהים ומאושר יקירתי , שמחות ללא הגבלה , הרבה דבש . המשיכי לטייל .
|
|
בתגובה ל: סקסית אש עד גיל שש מאת: ronyr245מה אתה רוצה לשמוע על הכנאפה? היא היתה טעימה וטרייה מאוד. ליאורה לא פריקית של פורומים,מעדיפה מיילים. אני מודעת למטעמי נצרת,טעים וטרי. שלומי היום כמו כל יום אחר. אני אמשיך לטייל,תודה. רק תגיד לי מי זה אליאס,עוד לא אמרת לי. ועל הדרך קיר של בריכת הרמה רומית. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: אני עסוקה בעבודה ולכן לא כותבת כאן מאת: סקסית אש מגיל שש מה שלומך גברת נכבדה ?
לא הבנת אותי בקשר לאליאס . שם המנזר בתמונה שהועלתה בפורום קשור...לאליאס . מר אליאס . ראיתי שמתנוסס דגל של יוון מעל המבנה בלב הוואדי . מקום ייחודי מאוד . זה העיניין וזהו . אגב הייתי מצפה ליותר פירגון לעצמך . למה שלא תרגישי טוב יותר מאשר בכל יום אחר ? יש מספיק סיבות בעולם שזה יקרה . הטיולים שאת מטיילת - כבר גורמים לך ליום טוב יותר . העשרת ידע תוך כדי הנאה...מועילה למח מאוד . נכנסים למצב של high / מומלץ לזרימת הדם . ואפקט של ריגוש באויר .
|
|
בתגובה ל: אני עסוקה בעבודה ולכן לא כותבת כאן מאת: סקסית אש מגיל שש אם את יכולה לשלוח לי סקיצה קטנה במסרים איך לעשות את המסלול שעשית בשבת אני רוצה להגיע עם האופניים לנהרייה ומשם לצאת לאזור הזה של המעיינות אם קשה לך אני אצור קשר עם גדעון בסלולרי שהוא יסביר לי
שלום
שמי נחמן אוהב ציון
מטייל להנאתי בארץ הקודש השלמה
ביום עוסק בקידוחי בארות מים
|
|
בתגובה ל: אני עסוקה בעבודה ולכן לא כותבת כאן מאת: סקסית אש מגיל שש אם יהיה נעים השבת נצא בעקבותיך,קרוב לביתנו והזדמנות לקחת את הילדים למונפורט,הפעם מכיוון שונה. מה בעצם קורה עם אפשרויות הכניסה לשטחים חקלאיים ?
|
|
בתגובה ל: אהבתי את הנושא שבמוקד רעיון הטיול שלכן מאת: ספינקה המשוטט שלום לחברים הנכבדים סליחה שאני מתערב , סלחתם ? יום נעים באמצע אוגוסט ? לכו לחוף בצת לשחות . למונפורט לא מגיעים דרך שטחים חקלאיים . הכל טבע נטו . הבדל ניכר ובולט רק בקושי במסלולים שבוחרים . אני צעדתי במסלול קל שאין כמותו . הגישה דרך מצפה הילה . בצומת סימון השבילים פשוט הולכים לפי שילוט שכתוב במפורש כי מוביל למונפורט . ליד השילוט יש להשאיר את הרכב בשטח העפר המיועד לכך . מי שירצה להגיע למונפורט מהכביש המקביל דרך גרנות הגליל הוא מאזוכיסט עם קבלות . נכון שיש ירידה ללב ערוץ נחל כזיב . אבל למה להתעייף ...ולהגיע באפיסת כוחות . עדיף להגיע למרפסת התצפית הרשמית המוכרת של יער גורן על המבצר . משם יורדות מדרגות מסודרות עם מעקה . מה שלא בטוח קיים בדרך המקבילה שייתכן גם שאינה מסומנת . יש כביש גישה מוזנח בין גורן לגרנות הגליל בצד ימין של כיוון הנסיעה מזרחה. עם 5-6 פסי הרעדה . ומכשולי מעבר לבקר . הרבה פרות רועות שם . מימין התחברות בכיש עפר משובש חזרה לפארק גורן {חניון אוטובוסים } .שמאלה מוביל לכביש עפר למצפה אבירים . רק לג'יפים . עכשיו תחליטו מה בדיוק מתאים לכם . קחו הרבה מים .
|
|
בתגובה ל: כניסה לשטחים חקלאיים מאת: ronyr245 אנחנו יודעים להגיע למונפורט במספר דרכים כי כבר התנסינו בעבר אבל ללא הילדים,שאלת השטחים החקלאיים מכוונת לשדות בן עמי וכברי ואתה קצת התבלבלת,לא נורא הסקסית תבין את השאלה שלי.
בכל מקרה תודה על הרצון לעזור לנו.
|
|
בתגובה ל: כניסה לשטחים חקלאיים מאת: ronyr245הפעם היעד הוא כברית ולקינוח המונפור לילדים קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: הנה מצאתי לך תמונה מאחד השיטוטים באזור מעל עין טמי מאת: ספינקה המשוטט שלום ידידי כייף להתבונן בתמונה זו . כבר הייתי עם הבן הגדול בקודה העליונה במבצר . לפני 3 שנים ויותר . זווית מחמיאה לצילום .
|
|
בתגובה ל: אהבתי את הנושא שבמוקד רעיון הטיול שלכן מאת: ספינקה המשוטט דרכי הגעה אני נאלצת להעביר במקרה ספציפי זה במסרים. לאחר שתקרא את המסר יהיה לך ברור יותר. יום טוב לכולם כאן.
|
|
בתגובה ל: אני פשוט מתנצלת מאת: סקסית אש מגיל שש שלום לכולם בקשר למעבר בשטחים חקלאיים כדי להכנס ליישוב ולשאול . אני מדבר אכן על בן עמי . אבל גם משם הדרך לא קצרה למונפורט . בלי ילדים, אהלן וסהלן - אפשר . אני מניח שהשטחים של בן עמי מגודרים ומתוחמים כהלכה . במיוחד הפרדס המיוחד של שמואל לנדאו . נסו דרך מושב עבדון . קצת יותר קצר . טיול נעים לכולם .
|
|
|
|
מצטרף אליכם פה "הלל הזקן", אוהב הארץ ונתיביה... אשמח לחלוק עמכם חוויות, לשמוע המלצות ולעדכן בעצמי. הבנתי שמפעם בפעם אתם גם יוצאים לטיולים ביחד, ככה שבכלל חבל על הזמן... :)
להשתמע !
כותב פחות מבעבר, אבל עדיין חי...
|
|
|
|
|
ובכן רמז נוסף עם חתול שמנמנם לו,ולסקסית מגיל צעיר...מתי ליאורה תרשם לאתר ?כל כך נהנתי לראות את המצגת,תודה. לשאר חברי האתר של רוני הגדול מכולם שבת פורייה לכולם,ושבת קודש לחוצפית נחמן ואלעזר קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: זוכרים את השאלה על מפעל הסוכר שבנוי על... מאת: עכביש טורף גם לך שבת של קודש.
|
|
בתגובה ל: זוכרים את השאלה על מפעל הסוכר שבנוי על... מאת: עכביש טורף בבוקר מוקדם נצא אל הסוסיתא לבדוק מה עשה שם הדושרא
|
|
בתגובה ל: בשבת אני יוצא אל חירבת אלעאשק תל עין גב מאת: עכביש טורף זו מטרתנו השבת אם לא יהיה חם מעל המצופה האוסטין משתעלת בחום גבוה אם יהיה חם מידי נצא לבריכת השחייה של חברים בביתם בכפר הורדים
|
|
בתגובה ל: חורבת דנעילה ונחל שרך מאת: ספינקה המשוטט שלום לכולם אחרי המלחמה הארורה קפצתי לשם ... אוקטובר 2006 מסלולון קצר . סימון אדום בשטח אם זכור לי בתוך הצמחיה מוצאים עיר עתיקה מעניינת . צריך להגיע קודם לחניון ליד מושב גרנות הגליל . חניון טבעתי ולצידיו שולחנות פיקניק . שם גם נקודת המוצא למסלול נחל שרך לכיוון המערה הקרסטית . כשעה הליכה . הטיול מסתיים בקיבוץ איילון אחרי 4.5 קילומטר . מהכביש הראשי יש שלט . לבאים ממערב זהירות קו הפרדה לבן רצוף . סעו קדימה וחפשו מקום להסתובב חזרה לכיוון יערה וגרנות הגליל והחניון יהיה מימינכם . טיול מהנה קחו את האשפה עמכם . אל תשאירו לי שאריות .
|
|
בתגובה ל: בשבת אני יוצא אל חירבת אלעאשק תל עין גב מאת: עכביש טורף ולעכביש - תביא לנו תמונות של החשיפות האחרונות בסוסיתא...
|
|
בתגובה ל: בשבת אני יוצא אל חירבת אלעאשק תל עין גב מאת: עכביש טורף בשנים האחרונות כולל השנה נערכו במקום חפירות אינטנסיביות, לפי דעתי המרשים ביותר מזבח פגני מרשים שנשתמר היטב.
|
|
בתגובה ל: זוכרים את השאלה על מפעל הסוכר שבנוי על... מאת: עכביש טורףללא תוכן קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: !!! ממשיכים רמז נוסף מאת: עכביש טורף במאה ה-13, תור הזהב של עכו, התנשאו קני סוכר גבוהים בגדות הנחלים הסמוכים לעיר. מכיוון שייצור סוכר היה מעבר ליכולתן של משפחות קטנות או בעלי מלאכה בודדים - דרוש מפעל גדול ומשאבים ניכרים כדי לכבוש את הקנים, לבשל את המיץ עד להסמכה, לגבש ולזקק אותו - התפתחה באזור תעשייה כמעט מודרנית של ייצור סוכר.
(עכבר העיר - on line)
|
|
בתגובה ל: אני הגעתי לעכו.... מאת: roni250b ריכוז בתי הכנסת הוא בדרך כלל בגליל המזרחי ומזרחה לו בגולן לא מוכר לי בית כנסת מתקופת הביזנטים סמוך לחוף או בגליל המערבי יש את חירבית סמק ליד דלית אל כרמל אבל זה שייך לאזור הכרמל לכן אני חושב שהתמונה שהביא העכביש היא הרבה יותר מזרחה
|
|
בתגובה ל: הערה קטנה מאת: אלעזר 28 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: צ"ל סמוך למקום ישוב...חתולים וכאלה... מאת: roni250b כבר דובר כאן בפורום שמפעלי סוכר מקימים ליד היקוות מים מתוקים...אז כמה מקומות כאלו היו יכולים להיות במזרח המדינה ? במרכזה היה אחד במנעולה של הארץ...מהו המנעול ? אחד החלטתם שהיה במנות,אז מה כבר נשאר ?הרי איננו סובלים מעודפי מים. בכל מקרה יש סיכוי סביר שיש גם חתולים באזור.
|
|
בתגובה ל: זה באמת במקום ישוב,לך על פי ההגיון מאת: גדעון זלוטניק איזור שזורמים בו מים רבים.
|
|
בתגובה ל: צ"ל סמוך למקום ישוב...חתולים וכאלה... מאת: roni250bשגם נמצא בעמק גם יש בו גינת משחקים וגם שימש כמפעל לסובר והכי חשוב יש בו עצי תאנה וחתולים קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: היחידי בארץ מאת: עכביש טורף אולי תגלה לקוראים היכן בית הכנסת ?
|
|
בתגובה ל: זוכרים את השאלה על מפעל הסוכר שבנוי על... מאת: עכביש טורף גם על טוואחין א סוכר שהיו עובדות גם באזור כביש רמאללה יריחו והיו ניזונות ממעיינות העוג'ה,פרה פרה נמתין לפתרון השאלה שלך.
|
|
|
|
היו דברים מקדימים על חגי חודש אב ט באב טו באב וכן הוצג מחקר מאלף על ידי דר בני בגין על ערב נפילת ערי המבצר עזקה ולכיש,והובא הסבר ממצה מלווה בשקופיות וצילומים עם מסקנות מאין נשלחו מכתבי לכיש.
אני חייב לציין את דר בני בגין על מחקרו ועל הממצאים החדשים.
תודה למרכז מורשת בגין ולמארגנים.
|
|
בתגובה ל: חזרתי כעת מהרצאה מאלפת במרכז מורשת בגין מאת: נפתולציק הזריז אם ביכולתך, ואין לך התנגדות... כמובן בליווי תמונות ו/או הכוון למקורות.
|
|
בתגובה ל: רכז את הנושא והעלה אותו כאן..נושא רציני ביותר מאת: roni250b וכאן הדבר החשוב,למה את עזקה לא נראה ?
וַיְדַבֵּר יִרְמְיָהוּ הַנָּבִיא, אֶל-צִדְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה, אֵת כָּל-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, בִּירוּשָׁלִָם. ז וְחֵיל מֶלֶךְ-בָּבֶל, נִלְחָמִים עַל-יְרוּשָׁלִַם, וְעַל כָּל-עָרֵי יְהוּדָה, הַנּוֹתָרוֹת: אֶל-לָכִישׁ, וְאֶל-עֲזֵקָה, כִּי הֵנָּה נִשְׁאֲרוּ בְּעָרֵי יְהוּדָה, עָרֵי מִבְצָר.
גם ירמיהו מזכיר רק את עזקה ואת לכיש אז מהיכן נשלחו מכתבי לכיש ?
|
|
בתגובה ל: ואת עזקה לא נראה מהאוסטריקון שנמצא בחדר מאת: נפתולציק הזריז עזקה ומאחר והמסרים היו עוברים בקוד מוסכם על ידי הדלקת משואות הרי שמרשה ראתה בקשר עים את לכיש ומשם הועבר המידע לעזקה,וההפך מעזקה חזרה לללכיש ומשם למרשה,זו רק השערה בלבד על סמך מעט מידע שקראתי בתוספת מדידת קוי גובה במפה.
אז באמת כעת מה שחסר לפאזל הוא ביקור ביום בהיר על רמת אבישור. פיספסתי את ההרצאה אבל מהיום אני עוקב אחרי העדכונים בפורום של אלה שהוא מעניין ומסקרן בפני עצמו ויש הרבה מה ללמוד ממנו.
נפתלי תודה לך.
|
|
בתגובה ל: חזרתי כעת מהרצאה מאלפת במרכז מורשת בגין מאת: נפתולציק הזריזתל לכיש ( תל א-דוויר) "וישלח מלך-אשור את-תרתן ואת-רב-סריס ואת-רב-שקה מן-לכיש אל- המלך חזקיהו בחיל כבד ירושלם" מלכים ב' פרק י"ח פסוק 17 קבצים מצורפים:
|
|
|
דביר סורמלו
www.suramelo.com
|
|
בתגובה ל: סיורים מיוחדים בירושלים מאת: suramello10 ירושלים חשובה מאוד לעם היהודי
|
|
בתגובה ל: תבורך סורמלו מאת: רבי חוצפית המתורגמן ללא תוכן
דביר סורמלו
www.suramelo.com
|
|
|
|
בתגובה ל: מעוניינים לזכות בחופשה בצימר? מאת: נהדרת עמותה שמקיימת טיולים ממונעים בכל הארץ,בעלויות נמוכות במטרה להחזיר אותנו לשורשים פעילות מבורכת
|
|