|
ברוכים הנמצאים, שמחה להיות כאן בפורום.
הייתי מעוניינת באינפורמציה על ישובים קטנים בשומרון או ישובים בדרום הר חברון. אם אתם מכירים חוות באיזורים אלו אשמח לשמוע עליהן, או אם יש למישהו מפה שמציינת חוות וישובים או קישור שהוא יכול להפנות אותי אליו. החוות היחידות ששמעתי עליהן היא חוות עולם בשומרון, וחוות מגן דוד, חוות טליה בדרום הר חברון.
אני צריכה את הנתון הזה ונתונים נוספים על ישובים אחרים, משום שיתכן ויתארגן טיול לשומרון או לדרום הר חברון, וכרגע אני בשלב איסוף הנתונים.
אני גם מכירה את הישוב מעלה רחבעם שהוא גם כן קרוב פחות או יותר לאיזור של דרום הר חברון.
אשמח להעזר בכם אם אתם מתעניינים!
אם קשה היא הדרך ובוגדת גם אם לא אחד יפול חלל, עד עולם נאהב אותך מולדת, אנו לך בקרב ובעמל / נתן אלתרמן
|
|
|
בתגובה ל: היכרות עם ישובים באיזור השומרון ודרום הר חברון מאת: עינבליולכן גם פורום הטיולים בניהולה של אלה יכול מאוד לעזור לך http://www.agenda.co.il/56/forum/ מומלץ להתעדכן בפורום טיולים של אלה שהוא חלק אחד מארצנו המרתקת והשלמה
|
|
|
ללא תוכן קבצים מצורפים:
או אופ אופנו אופנוען מאומן
|
|
בתגובה ל: השעה 08:00...08/08/08...איזו שעה מדהימה ליום מדהים מאת: roni250b אם כן, אספר ביום ראשון חויות, תלוי במזג האויר.
|
|
בתגובה ל: שבת בנחל אל על? מאת: קטרינה שלום קטרינה מה המצב ? אל תתני למזג האויר לבטל לך טיול לנחל אל על . מציע למי שקורא כרגע שורות אלו - להגיע למקום . אין מצב בעולם לאכזבה . בכל מקרה סעי לשם , והביאי תמונות . אחר כך .... הרחיקי בנסיעה עד לקצרין וכנסי לשתות ב " טעם הגולן " משהו צלול וקר . אם אפשר למסור ד"ש למלצרית מיכל - אשמח .
שבת שלום וטיול מהנה
|
|
בתגובה ל: שבת בנחל אל על? מאת: קטרינה בשבילי, כל טיול לרמה"ג מתחיל אחרי נסיעה טרנס-אטלנטית...
תחזרי אלינו עם רשמים...
אולי נקפוץ לבקר אותך - צמד הרונים, ביום א' בצהרים.
טיול מהנה.
|
|
בתגובה ל: כיף לך קטרינה, גרה קרוב לרמה"ג... מאת: roni250b קטרינה שלום מציע לך להזהר מהחלקה בשטח . מטרים ספורים לפני המפל השחור , הראשון מבין השניים ישנה ירידה קצת קשה . מומלץ להצמיד את הישבן לקרקע ולהתקדם עם הידיים והרגליים בעדינות מטר מטר ...ואחר כך הולכים 20 מטר שמאלה למפל השחור . ההליכה למפל השחור אורכת כ 25 דקות . במגמת ירידה על מדרגות בזלת רבות .
קטע קצת קשה נוסף : בהתקרבות למפל הלבן . הירידה היא דרך סלע חלק פעם נוספת . וגם באלכסון . מה לעשות . ? נותנים את התיק ובקבוק המים לאדם נוסף ועוברים בזהירות . אחר כך מוסרים לך את הבקבוק חזרה . בדיוק שם קטע הליכה נחמד ונעים בין קני סוף וענפים ענקיים נוספים לרוחב ציר ההליכה . קריר נעים ומוצל . פתאום - שמש . גם שם בנקודת הנפילה של המפל למעיין זהירות מהחלקה . לקחת בגד ים . אני כבר שחיתי שם באוקטובר 2007. מים קרים .
|
|
בתגובה ל: היי קטרינה מאת: ronyr245(בעונה הגשומה) יש כתמי מים על השביל...זהירות מונעת כאבי ישבן. ולגבי " קנה סוף" שציינת....די שגור לאמר... מה צומח שם... הקנה...או... הסוף... קנה סוף? אין דבר כזה! לאורך גדת הנחל צומח סבך של צמחי קנה מצוי וסוף מצוי. לא, אין דבר כזה " קנה סוף"! זוהי טעות נפוצה. אכן, רב הדמיון ביניהם: שניהם צמחים גבוהים מאוד, הצומחים בסבך צפוף בגדות הנחלים.(ynet) לא נורא, אני מבין את הטעות...כמעט כולם משתמשים בה. אגב,אני ביקרתי שם באחד החורפים, זה היה אמור להיות "על הדרך"... אחר כך הבנתי שאני חייב לפנות לפחות חצי יום לביקור בשני המפלים... אז חזרתי על עקבותי ולא המשכתי מטה מטה.
|
|
בתגובה ל: היי קטרינה מאת: ronyr245 תודה מקרב לב לכל המעודדים, סערת גשמים? הצחקת אותי רוני, השמש זרחה, היה בהחלט חם בן זוגי הודיע בבוקר שבת:MUST BE DONE", בהחלט היה שווה המסלול לא קשה להליכה,ומאחר ואנחנו מתורגלים במסלולים לא סבלנו, הכיף היה לראות מגוון של אנשים, חלקם עשו את המפל השחור חלקם את הלבן חלקם כמונו הלכו את כל המסלול,חלקו הראשון של המסלול מאליעד אל המפל הלבן שופע בפרי הסברס. אני מודה שכמעט התחמקתי, דיי בגלל החום , בוא נאמר שסערת גשמים פחות מבהילה אותי.
|
|
בתגובה ל: נחל אל על שבת 9.8.2008 מאת: קטרינה שלום קטרינה שמח לספר לך שבטיול שעשיתי לנחל אל על הייתי מוכן מראש לכמות ענקית של סברס . צבר בעברית נכונה . הכינותי מראש מקל ארוך המחובר לפחית שימורים . ניתן להבין ששני חבריי שהצטרפו בשמחה לטיול סייעו לי רבות לחזור הביתה עם 5 קילו . אכלתי את כולם תוך שעה . אגב לפני שעה קלה שבתי מהטיול עם רוני . לא חיפשנו זרימת מים . הלכנו לצלם את העמוד של נחל עמוד ואח"כ היינו בכורזים בבית הכנסת - בגן הלאומי . כיוון שקיבוץ גינוסר קרוב מאוד היינו בבית יגאל אלון וראינו גם את הסירה העתיקה . רוני המשיך לצלם פסלים יפים סביב לביניין . אני נאלצתי להפרד ממנו בגלל שאני הולך לעבודה בעוד זמן קצר . כמובן הספקתי להראות לבן שלי את הצילומים . המתיני לצילומים שרוני יעלה לפורום . בקרוב מאוד . יום טוב
|
|
בתגובה ל: סברס בנחל אל על מאת: ronyr245 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: סברס בנחל אל על מאת: ronyr245 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: סברס בנחל אל על מאת: ronyr245 קיבלתי עידכונים חיים מרוני250 שמחה שנהנתם היה חם וכיף בנחל אל על שווה ביקור אגב לעניין הסברס בן זוגי,איש רגיש ומתחשב ומפרגן ביקש ממני לקטוף לו כמה פירות סברס כדי שהוא יוכל להתענג על טעם גן עדן שלהם,מתוך התחשבות שאולי החום פגע בכושר השיפוט שלו הצעתי לו לקפוץ לבריכת המפל הלבן, רק 18 מטר. אגב 5 קילו פרי-לא חטפת עצירות?
|
|
בתגובה ל: צפון הכנרת מאת: קטרינה הפתעה לא משמחת בכלל שלום לכולם וגם ליל קיץ נעים למי שהחליט להיות ער הנה התשובה לא היתה לי עצירות - קרה לי משהו מדהים אחר , אני מבקש לא לצחוק . בסברס האחרון , היו יותר מדי קוצים שלא הבחנתי בהם . הם החליטו להכנס לי לתוך הפה . השפתיים התמלאו קוצים וגם הלשון . זה עבר לבד עם המים בדרך נס . אין הסבר אחר . אםפשר רק לנחש שהפעלתי שיקול דעת ולא נשקתי את אשתי אולי שבוע ליתר בטחון . אבל החברים שקטפו בשבילי היו נחמדים . וגם לא ביקשו שאקפוץ מראש המפל למעיין . כאשר הגענו הביתה בשלום הם נתנו לי כסף בגין השתתפות סמלית בהוצאת הדלק . מעבר ל כסף שגרמתי להם להוציא בקצרין . טעם הגולן . באגף החלבי . קנו דבש ויין , אכלו משהו עם הקפה ובאו שוב לטיול אחר ברמה - שוב איתי ל ג'ילבון . התחלנו מנחל דבורה .
|
|
בתגובה ל: שבת בנחל אל על? מאת: קטרינה![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/qk4r___3.jpg חיוך3]() ...כי רק מצב כזה יכול למנוע טיול בנחל אל-על....
|
|
בתגובה ל: ...מעניין אם היתה שם סערת גשמים היום... מאת: roni250bלרוני שלום הזכרון שלי מוביל אותי להר הכרמל . טיול של כיתה ז'. המועד : 14 באפריל 1980 . סערה רצינית באמצע הלילה . ישנו במבנה עלוב כלשהו והגשם העז הצליף על גג הפחונים . לפני שנים רבות יותר אולי שנת 77 , בטיול משותף של שתי משפחות לים המלח בליל העצמאות , הלינה היתה בעין גדי . סופת גשמים אימתנית . היינו באוהלים . קשרנו את האוהל לדלתות של החיפושית שלנו . המשפחה השנייה קשרה את האוהל לדופן המשאית - סקניה ,ממקום העבודה של ...המצטרף הנוסף . עם אור ראשון נמלטנו צפונה . אכלנו ביריחו וראינו את חידון התנ"ך בבית . אבל סערת גשמים בנחל אל על טרם חוויתי - גם לא אתה וגם לא קטרינה . לפחות לא בנוגע להיום . כי לפני זמן קצר חזרתי מחוף הים בנהריה . סתם בשביל להשתזף .
|
|
בתגובה ל: היכן הייתי בסערת גשמים ? מאת: ronyr245איזה יופי....עזרו תחנוניך... מה זה...?? יכול להיות שאני מריח את הסתיו מתקרב... יש לי תחושה שאוטוטו החצבים יפרחו...ואחריהם החבצלות... תוך שבוע / שבועיים, עמודי הםריחה הלבנים יצוצו בכל עבר... ואז יתחילו להופיע דיווחי הפריחה שיסתיימו רק בתחילת הקיץ. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: הי רוני, ראית מי כאן?...יונה ניצן... מאת: roni250bללא תוכן
יונה ניצן
|
|
בתגובה ל: ...מעניין אם היתה שם סערת גשמים היום... מאת: roni250bבחודש שעבר פינו מטיילים מהערוץ בגלל שרפה שפרצה קרוב לודאי של מטיילים חסרי אחריות. מחכים בקוצר רוח לסופות גשמים באזור, רוצים מים ועוד מים ועוד...............
|
|
בתגובה ל: השעה 08:00...08/08/08...איזו שעה מדהימה ליום מדהים מאת: roni250b ללא תוכן
יונה ניצן
|
|
|
|
בתגובה ל: אוווו, איזו אורחת...שמח על הצטרפותך, יונה... מאת: roni250b רוני שלום אל תופתע אני הזמנתי אותה
|
|
בתגובה ל: האורחת המיוחדת גב' יונה ניצן מאת: ronyr245 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: האורחת המיוחדת גב' יונה ניצן מאת: ronyr245 נראה לי שהשנה לא אתרום סיכומי חופשה כי פשוט לא יוצאים.הבן שלנו זקוק לרכב בעבודתו אז אולי פה ושם נקפוץ באיזור הקרוב.לוותר קשה לי אבל יש מציאות.גג יש רכבת שזה חעצמו סיפור מעניין
יונה ניצן
|
|
בתגובה ל: אוווו, איזו אורחת...שמח על הצטרפותך, יונה... מאת: roni250b ללא תוכן
יונה ניצן
|
|
|
|
מנסה לתמרן בין העבודה לבית... מנסה להשחיל איזה יום חפשי - להרגעת הנפש בנופי הארץ...
|
|
בתגובה ל: בקרוב טיולים חדשים על הפרק...המוח קודח... מאת: roni250b רוני שלום תן למוח קצת קירור . טבול את ראשך במימיה של הכנרת . מתי תבוא לסוף המסלול של נחל עמוד ? הייתי רוצה שניפגש עם קטרינה בטיול קצרצר ליד העמוד של נחל עמוד .
|
|
בתגובה ל: המוח קודח מאת: ronyr245 נראה אם תוכל הוציא את קטרינה מהלובי של מרכז המידע...
|
|
בתגובה ל: בקרוב טיולים חדשים על הפרק...המוח קודח... מאת: roni250b מה אתה ממליץ לנו לשבוע זה ?
|
|
בתגובה ל: בוקר טוב רוני מאת: גדעון זלוטניק ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בחום הזה תסעו לים...מקדם הגנה ומים לא לשכוח מאת: roni250b שלום רוני הבא עמך מקדם הגנה ביום א' . מים בטוח שלא תשכח . אחרי נחל עמוד , רוצה לקפוץ לכנסיית הלחם והדגים , אופציה לגן לאומי כורזים . יש לי קופונים בתוקף . חצי מחיר . וגם בית יגאל אלון בגינוסר . וליד המסעדה בכביש הראשי , ספינה בת 2000שנה . כפר נחום ? יהיה זמן להכל ? הגב' קטרינה כתבה שאין מים בקטע של סוף נחל עמוד . אבל ישנה מערה לפי מיטב זכרוני והעמוד עצמו כמובן . טיול של רבע שעה מהחנייה לפי חוברת של דוד וערן גיל אור .מסלולים .
|
|
בתגובה ל: רוני -מקדם הגנה ביום א' ליד הכנרת מאת: ronyr245 סוף סוף אני "גב'", בעמוד תחתון אין מים, אבל טיול של אחר צוהריים הוא כיפי וגם המערה שציינתי, סיפור של לא יותר מחצי שעה. כנסיית הלחם וה דגים(טבחה=שבע מעיינות) אינה פתוחה ביום ראשון אלא בשאר ימות השבוע (כולל שבת מ 8:00-17:00) בסביבה הקרובה:חירבת מינים(בכניסה לאכסניית כרי דשא)אתר ספיר-המוביל הארצי-ביקורים בתיאום מראש ועוד......
|
|
בתגובה ל: היי רוני גב' קטרינה מדווחת מאת: קטרינה שלום לגב' קטרינה היקרה אני מקווה שאת שמחה מכך שעשיתי ממך גברת . איני יודע מה היית לפני . אנו כמובן לא מכירים . נשים מסויימות זוכות לקבל ממני הגדרה כמו "עלמת חמד " ולא בגלל שהן מתחת גיל 21 . אשמח מאוד להכלילך ברשימה זו..של ההגדרה - לא של הגיל אין לי ציפיות . נעזוב לרגע את זה . העיקר התחושה האישית שלך , שתהיה חיובית כל הזמן . אני במילא מפרגן . באתר ספיר כבר הייתי - דרך העבודה באוגוסט 2001. אם הכנסייה סגורה - יש אלטרנתיבה . בית יגאל אלון - חייב להיות שם . הספינה בת 2000 שנה .מקווה שניתן לראות אותה ביום א . לגבי היובש בסוף נחל עמוד - לא נורא ? אבל כורזים , בא בחשבון . אף פעם לא טרחתי לבקר שם . בקיצור יש לי זמן רק בבוקר כי אני עובד אחרי צהריים . מיום שני ואילך אני מתעורר רק בשעה 12 . והסעה לעבודה בשעה 15 . מה נשאר ? שעה וחצי עם התינוק ועוד שעה וחצי לעצמי - לענות למיילים במחשב . אבל ביום א ' אני רענן בבוקר . העיקר שהעיתוי מתאים גם לרוני שצריך להגיע מוקדם בבוקר מחולון . מאחל לך יום מקסים ומתוק.וגם ר"ר - רווי ריגושים . להתראות
|
|
בתגובה ל: סביבת טבח'ה ונחל עמוד מאת: ronyr245 אם כך תתחיל בעמוד תחתון לפני שעות החום הקשות משם בית יגאל אלון, להתקרר מעט, המוזיאון פתוח כרגיל ביום זה חוזרים לכביש הראשי כביש 90 צפונה, ממשיכים עד לורד הגליל, פונים ימינה,עוצרים בבית בגליל(אנני בטוחה שפתוח שם בראשון) מרכז תיאולוגי נוצרי חדש, מרשים בממדיםוגם בתוכן, הם גאים שבנו בית כנסת לצידי הקפלה שלהם, מעין שעטנז ממשיכים הלאה ומצד ימין, אתר כורזים מרשים בשרידי הישוב מאבן בזלת שחורה, ישוב יהודי מתקופת התלמוד והמשנה, האתר פתוח למבקרים בין השעות 8:00-17:00
|
|
בתגובה ל: סביבת טבח'ה ונחל עמוד מאת: ronyr245בית יגאל אלון רצוי ביותר עם הספינה העתיקה... צריך לחדש את אלבום הצילומים שלי כורזים - מעניין...הייתי...(יש לי מטמון)הנה תמונות... (לא הכל, יש עוד הרררררבה) טבחה, לא נורא... רוני, בכפר נחום כבר היית... ובהמשך לא'כפת לי...מה שתרצה במסגרת הזמן... קטרינה אשה רצינית ביותר, מרכז מידע אמיתי.... קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ...ערב טוב לרוני, גב' קטרינה וחברים... מאת: roni250bכפר נחום - מקום שהייתי בו לפני שנים רבות מאוד עד כדי כך שאיני זוכר גם מתי . אז נהיה וניזכר ונצלם מה שניתן לצלם . בכורזים לא הייתי בוודאות . הרבה תודה לריכוז המידע עבורנו ע"י קטרינה היקרה . היא ודאי קוראת כרגע את ההודעות בפורום . ניתן לה קצת להתמוגג מנחת .עוד באיזור חובת מינים - לא הבחנתי מעולם בשילוט המוליך למקום כזה שייסלחו לי . סוף שבוע נעים לכולם . [ צאו לשטח לצלם ולהשתזף וקרם הגנה לא לשכוח . ועוד משהו להגנה . לקראת סוף השבוע הבא . חג האהבה .
|
|
בתגובה ל: כפר נחום מאת: ronyr245 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: כפר נחום מאת: ronyr245 כמובן, סוף סוף משהו מקשיב לי! חירבת מינים בכביש הפנימי המוביל לאכסניית כרי דשא בכפר נחום, אתר בבעלות נוצרית, אך בית הכנסת מאבני גיר הוא החלק המרשים ביותר לקינוח, עמוד תחתון ותאמינו לי עם זה יבוא התיאבון לטייל באזור זה ושוב תודה לכל הרונים על העידוד,מסלולי הליכה בקיץ לא חביבים עלי במיוחד, מעדיפה לטבול בגן השלושה אבל בכל זאת, התגברתי על הרתיעה.
|
|
בתגובה ל: סביבת טבח'ה ונחל עמוד מאת: ronyr245 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ברור שמתחילים בעמוד ובמערה...ואח"כ... מאת: roni250b שלום רוני האופציה היא לעלות לכורזים או לנסוע אחורנית לגינוסר כולל הסירה בת 2000 שנה המוצגת בגאווה . או שניהם . עד שבת תחשוב היכן תרצה להיפגש . קטרינה כתבה לי שכנסיית הלחם והדגים סגורה ביום א' . לילה טוב רק רגע הניחוש לגבי אמת המים באיזור עוג'ה . כתבתי כתשובה סביבת יריחו ? אבל לא איזור ואדי קלט ? ניתן גם לאחרים לנחש .
|
|
בתגובה ל: תגובה לרוני ב מאת: ronyr245 משם לכורזים, והפינלה בגינוסר....הכי קרוב ליציאה הביתה (ימינה בצומת מיגדל).
אמת המים בצילום הראשון מובילה לאתר מסויים, מהו האתר ?
|
|
בתגובה ל: מצידי להפגש בתחנת הדלק "אלון" בפניה לחוקוק. מאת: roni250b רוני שלום הסידור טוב -מקום ריאלי כולל שאר האתרים . ואז נחזור כפי שבאנו . להתראות בינתיים
|
|
|
קדימה, הכניסו כאן צילומים של אמות מים עם כמה מילים ליד כל תמונה... ואני מתחיל.... 2 אמות מים מוכרות פחות ומטויילות פחות. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: אפרופו אמות מים, נפתח אשכול אמות מים בארץ מאת: roni250bללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אפרופו אמות מים, נפתח אשכול אמות מים בארץ מאת: roni250bשלום רוני הייתכן שהאמה צולמה באיזור יריחו ?
|
|
בתגובה ל: היכן האמה הזו מאת: ronyr245 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אפרופו אמות מים, נפתח אשכול אמות מים בארץ מאת: roni250bשלום רוני הייתכן שהאמה צולמה באיזור יריחו ?
|
|
בתגובה ל: אפרופו אמות מים, נפתח אשכול אמות מים בארץ מאת: roni250bבזמן שרותי הצבאי בחטיבה היינו יוצאים כל שבוע עם טנדר לרחוץ באמות הללו הפחות מוכרות הן אלו שליד ביתי החוצות את נקורה ותפקידן היה לספק מים לסמאריה העיר שומרון מלבד זאת יש באמת הרבה אמות מים עתיקות בארץ
|
|
בתגובה ל: אפרופו אמות מים, נפתח אשכול אמות מים בארץ מאת: roni250bמה קורה ? יופי התחלנו להתעורר אני שמח להבחין בסימני חיים שכל כך ציפיתי להם מה עם אשכול תמונות לנושא כמעט דומה ,גשרון עתיק כמו "ההוא "בצומת ג'למי . נראה יפה . אבל ההבדל הוא שהמים זורמים למטה ולא למעלה . נחל נחמד למדי עם הרבה הרדופים . צמוד לצומת הכניסה לקריית חרושת ואלרואי . סביבת קריית טבעון . משני צידי הכביש יש מה לצלם . אבל לא את הבסיס הצבאי ממול . פסטורלי מאוד .
|
|
בתגובה ל: אפרופו אמות מים, נפתח אשכול אמות מים בארץ מאת: roni250bהארוכה היפה הגלויה המתפתלת הסקסית המסנוורת המכחילה הזורמת המרווה הנחשקת הבטוחה והשקטה מי מנחש מהי ? ואתם יודעים מה ? יש לי כמה דיווחים בשבילכם ששערות מפסעותיכם תיסמרנה...
|
|
בתגובה ל: אני כרגיל פותחת.... מאת: סקסית אש מגיל שש אולי תעלת ירדן מתאימה לתאור שלך למעשה אפשר לקרוא לה אמה אבל מודרנית
|
|
בתגובה ל: נסיון ראשון מאת: ספינקה המשוטט ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני כרגיל פותחת.... מאת: סקסית אש מגיל שש למי יש תמונות....???
|
|
בתגובה ל: אני כרגיל פותחת.... מאת: סקסית אש מגיל שש היי סקסית תני לנו דיווח כזה ששערותינו תסמרנה . ממתינים בקוצר רוח . בטיולים של בתי הספר הרבה בנות פתחו... קופסאות שימורים של תירס ואכלו ישר לפה בלי כף או מזלג . לפני הרבה שנים במחנה של הצופים שנת 77-78 בערך , הרבה בנות פתחו ... את היקר להן מכל...היומן האישי והחליפו פרטים לצורך התקשרות ידידותית עם בנים משבטי צופים מערים שונות . אז אולי תבואי לקראתינו והמחישי מה בדיוק את פותחת ? שחררי אותנו מהמתח הרב בו אנו שרוייים . בבקשה . מה עוד אשה פותחת ? את מוסף המתכונים של העוגות בחוברת "לאשה " נזכרתי .
|
|
בתגובה ל: פותחת ? קופסאות שימורים בטיולים ? מאת: ronyr245 לאיזה כיוון אתה חותר
|
|
בתגובה ל: שובבות ללא גבולות ronyr245 מאת: סקסית אש מגיל ששדברו במסרים...
|
|
בתגובה ל: חבר'ה...להרגע, אין כאן שום כוונות... מאת: roni250b אין כוונות זדון אין מצב שאני חותר לפתות מישהי ... לפעמים יכול להיזרק ביטוי בצורה כזאת ש.. ניתן לפרש בצורות שונות . וגם אם נסחפתי ...אני מניח שלא פגעתי . בא לי לנסות להמשיך כותרת של מאמר בתחילתו ...ולשבור את הסקרנות . תודה עבור ההבנה
|
|
בתגובה ל: שובבות ללא גבולות ronyr245 מאת: סקסית אש מגיל שש שלום לך ולכולם נאלצתי להיות שובב עם גבולות ואז הפסקתי לחתור . איני חותר לשום מקום . וגם כאשר חותרים נעצרים באיזה יעד . מה דעתך על התמונות היפות שהועלו כאן ? נהדרות ? המנזר ... אליאס . מגניב . בלב ליבו של וואדי . איזה יופי כיצד אני מסיח את דעתך ? קראת את הידיעה של קטרינה בקשר לנחל אל -על ? הייתי שם פעמיים לבקשת חברים משתי מסגרות שונות. כייף של טיול . מומלץ להצטרף . בקשר למפל הלבן , יש מצב לבגד -ים . התרעננות חיונית . המפל השחור קצת פחות אטרקטיבי לטבילה . אפשר להסתפק בצילומים . המסלול מסתיים ביישוב אחר - אליעד . מושב דתי . עדיף לחזור לנקודת ההתחלה ליד המזנון הסגור {שבת} גם ביישוב דתי אבני איתן .
|
|
בתגובה ל: שובבות ללא גבולות מאת: ronyr245עושות לי חשק לצאת לשם אבל אני פחדנית מטבעי ועל המפה זה נראה לי מפחיד המקום הזה.אולי אם ליאורה תסכים נצא לשם היא הרבה יותר שמאלנית ממני וספק אם תסכים. אל על,לבן, שחור,אליעד אבני איתן עשינו כבר לפני שנים רבות מאוד ,לא מן הנמנע שנשוב לשם שוב במסגרת עבודתה של ליאורה. ותמשיך להסיח דעתי כי אני סקרנית מטבעי,אני מקבלת תמיד באהבה. לנושא קטרינה...כל חידוש שאדע עליו ישלח אליה ברצון רב במסרים,ויש לי מה למסור לה. יש משהו קטנטן שלא הצלחתי להבין,והוא את הקשר של אליאס לתמונות. ולסיום אני מתה על השובבות שלך...! מזנונים...רוני245 אם תראה איך אנחנו מצויידות בארוחות מטעמים קלילות לא תאמין,היום חרגנו קצת וירדנו לכנפה יאסיפית. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ראיתי את התמונות והן באמת מדהימות מאת: סקסית אש מגיל שש הסבר בקשר לאליאס? שם המנזר היה קשור לאליאס . בתמונה המיוחדת . המיקום המפתיע של המבנה בליבו של הוואדי . השם הנכון של המנזר מופיע באחד ההודעות . עכשיו אהיה רגוע . מה לגבי כנפה יאסיפית , מכפר יסיף ? לא היה לי זמן להכנס לשם היום . נסעתי רק לחוף הים בדרומה של נהריה . צמוד לטיילת . לא לרחיצה סתם שיזוף .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: היי אני מהעבודה ואין לי הרבה זמן מאת: סקסית אש מגיל שש במצגת אחת...ממש על קצה המזלג.
מהי "כברית", האם בגליל המערבי...??
|
|
|
אז הנה לכם חידה שמתאימה יותר למטיילים בשנות השבעים 1973 באסון הצפה של ואדי אנו מאבדים גשר אמה רומי מהיפים בארצנו
מי היה שם ? מי זוכר ? מי צילם אז ? היכן היה הגשר ? ומה היה תפקידו ?
קדימה חברים תנו לנו בידע שלכם !
|
|
בתגובה ל: טוב שלום לכולם !רוני שלח אותי לים,ולא בא לי מאת: גדעון זלוטניק בקשה אם תוכל לצלם לנו את המוסקוביה בנצרת ויש לזה קשר עם מוסקוביה אחרת בעיר אחרת שפגשתי בשנות השבעים.תודה מראש
|
|
בתגובה ל: ושאלה לronyr245 מאת: גדעון זלוטניק שלום גדעון בזמן הקרוב תראה את המוסקוביה יש מצב למייל אישי - אשלח לשם . מחר נצרת תהיה רגועה מאוד . ייתכן שמחר אלך לצלם .
|
|
בתגובה ל: המוסקוביה בנצרת מאת: ronyr245לא הייתי שם למעלה משני עשורים אני ממתין. למי שרוצה את המייל שלי gidzlot@walla.com
|
|
|
בתגובה ל: אם אתה כבר טורח ומצלם מאת: גדעון זלוטניק גדעון שלום בקומה העליונה המזגן השמאלי הוא של תדיראן . מה לעשות הם רוצים להתקרר בפנים . אם אראה מקרוב את השאר גם אכתוב לך לאיזה מותג הם שייכים אבל זה בלתי הפיך . לא כולם מסתפקים במאוורר ביתי על עמוד . לא נראה לי שאב הבית יעשה משהו . אם יהיה זמן אצלם גם את כנסיית הבשורה שתי תמונות . שבת שלום המחשב עובר לילד .
|
|
בתגובה ל: הגרוטאות בחזית הביניין מאת: ronyr245 גדעון היקר מה שלומך ? טרחתי למענך בצהרי יום חמים במושגים נצרתיים . צלמתי ושלחתי לדואר האישי שלך . המאבטח לא אפשר לי לצלם מבפנים . אני מבין אותו . במילא המתחם מוקף בעשרות מצלמות בגלל פריצה למשטרה וגניבה - מצחיק - כמו בסרט מתחת לאף .כל אחד יכול להיות חשוד בתכנון פריצה עתידית או סיוע לתקיפת המבנה . שלחת לי קישור . צלמתי את אותה תמונה פלוס כמה נוספות . בקשתי יפה בתואנה של חוקר מתעניין במבנים עתיקים . לא אכלו את זה .... שיחנקו אינשאללה . הרי יש שם משטרה . יכולתי להציג כערבון תעודת זהות ולהגיד שאבא שלי גמלאי משטרה ששירת שם . גם זה לא נתנו לי .
|
|
בתגובה ל: שלום לגדעון -מוסקוביה ביקשת וקבלת מאת: ronyr245 כן זה הבנין,וכעת לשאלה,שאל את אביך אם זוכר הוא את בנין המוסקוביה בעיר יריחו,יש דמיון רב בין הבנינים,תאמר לו שהוא היה ליד תחנת האוטובוס ממש במרכז העיר והוא גם נבנה אם איני טועה בידי הפראבוסלאבים. אגב בקרוב מתקיים איחוד בין התנועה הפראבוסלאבית האיחוד של הכנסייה הפרבוסלאבית "הלבנה והאדומה" . אין לי ספק שאם אביך ותיק בארץ ומטייל כמוך הוא יזכור את המקום שמטרתו היתה זהה למטרת המבנה בנצרת במקור. ואולי מישהו מכל המטיילים כאן זכה לראות את הכנסייה הפראבוסלאבית בעיר חברון ? כנסייה יפה ומרשימה. התמונות מספקות ולא נותר לי אלא להודות לך.
|
|
בתגובה ל: ronyr245 יצאת גבר גבר ! מאת: גדעון זלוטניק גדעון שלום לפני כ 16 שנים ויותר נכנסתי ליריחו . זמן קצר לפני שנסלל הכביש העוקף . לא זכור לי בשום מצב ביניין מוסקוביה ביריחו . אפילו לא מידע כללי .
את אבא אני יכול לשאול . אבא השתחרר מהמשטרה ב אוגוסט 97 . מאחר ויצא לו לפעול ביחידת הסיורים המשותפים למשטרה הישראלית וה פלסטינית לקראת הפרישה , אבל עשה זאת במרחבי ג'נין ושכם . טיפ טיפה לפני כן הוא היה ראש לשכת תנועה ביהודה ושומרון . כל קשר עם העיר יריחו , לא ידוע לי אם היה ברזומה שלו. עקרונית כן . מבחינת ההסתברות . כי אירוע תאונת דרכים באיזור בקעת הירדן מדרום למושב פצאל היתה באחריותו . לכן ביקור ביריחו לא נפסל על הסף . ננסה לשאול .
|
|
בתגובה ל: תודה עבור המחמאה מאת: ronyr245 המוסקוביה ביריחו היא על תקן אכסנייה לצליינים שהוקמה בסוף המאה ה19 ,כפי שאולי ידוע לכם אתרי מעברות הירדן משכו אליהם שפע צליינים שבאו לטבול בירדן הגועש,המקום שבו היא בנויה נקרא תל אל קוץ תל ארכיאולוגי קדום בדומה לתל יריחו שגם עליו אדבר בהמשך,ויש תילים אחרים בנוה יריחו שהוא מנעולה של הארץ. המסקרן הוא שתחנת האוטובוס נבנתה עשרות שנים קודם לבואי לעיר והיא בנוייה על מצודת דרך ראשית כפי הנראה בתקופת הצלבנים,ועוד לפני הביזנטים השאירו ממש באותו מקום עליו נבנתה המוסקוביה את חותמם בדמות כתובת ביזנטית משנת 566 וכתובת זו היתה מונחת על קברו של משגיח וצופה נוצרי או בשפתם אפיסקופוס או בישוף. אז בפעם הבאה שתיהיה בעיר ronyr245 תיזכר בהסבר שלי ודש לאביך מזלוטניק. בניני מוסקוביה פזורים במקומות נוספים ועל כך נדבר בהמשך.
|
|
בתגובה ל: תודה עבור המחמאה מאת: ronyr245 גדעון שלום ניסיתי , אבל לא הלך אבא לא זוכר אם יש מוסקוביה ביריחו או לא . את איזור ארמון הישאם אני זוכר רק במעורפל , ראיתי שדנים כאן באזור הזה . אולי אבל אולי בנובמבר 83 הייתי באיזור בטיול של בית הספר . סמוך לאנדרטה של חללי {נ"ד } המסוק , ליד עוג'ה . באותה תקופה לא התעמקתי כל כך במהות הטיול . לכן איני זוכר לאן הובילו אותי רגלי . אולי וואדי קלט ייתכן ? לילה טוב
|
|
בתגובה ל: המשך תגובה לגדעון מאת: ronyr245 באיזור נחל פרת, אם אינני טועה.
|
|
בתגובה ל: טוב שלום לכולם !רוני שלח אותי לים,ולא בא לי מאת: גדעון זלוטניק אמנם אני צעיר יחסית אבל שאלתי את אבי בקשר לשאלתך ובכן.. על מנת לא לגלות מיד את התשובה אענה בשאלה,יש קשר לאספקת המים לארמון הישאם ?
|
|
בתגובה ל: שבוע טוב לגדעון ולחברי הפורום מאת: אלעזר 28 שאל את אביך אם זכה לראות את היצירה הרומית הנפלאה ששכנה שם באזור ,אני אנסה לחפש תמונה.
כיום במקום אמה מונח שם צינור מים תלוי שמעביר הרבה פחות מים כי חלקם נשאבים מהמקורות עצמם,מי שיש לו תשובה לשאלה ויודע לענות מוזמן לעשות זאת,אלא אם אלעזר יקדים.
|
|
בתגובה ל: יפה אלעזר אתה בדרך הנכונה מאת: גדעון זלוטניקללא תוכן קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: יש קשר לזה...??? מאת: roni250b לפני שגל ענק של מים מואדי נועימה לקח איתו בחטף חתיכת הסטוריה מהמרשימות בארץ. צילמתי אז את האתר בפילם של אז אבל צריך לחטט באינטרסול ולחפש את התמונה,בטח השנים הביאו עליה בלייה.
הסיפור סביב המקום הזה מרתק הרבה יותר מכפי שנראה בשרשור הזה,יש לו הסטוריה הרבה מעבר לאלפיים שנה ננסה בהמשך לגעת בנקודה זו. יפה רוני הצלחת לגגל לא רע אני שמח עבורך שלמדת משהו על הדרך.
|
|
בתגובה ל: טוב שלום לכולם !רוני שלח אותי לים,ולא בא לי מאת: גדעון זלוטניקאמת המים ליד יריחו - הובילה מים ממעיינות נערן: עין נועימה, עין דיוק ועין שושה
|
|
בתגובה ל: אמת המים הרומית,שהובילה מים ליריחו, מהיפות בעולם.. מאת: roni250b הקישור שצרפת לי הזכיר לי לעסוק בהזדמנות באמות הצפוניות אלו שהוליכו מים לעכו מעין שפע ומעיינות כברי.נעסוק בזה בהמשך.
|
|
בתגובה ל: אמת המים הרומית,שהובילה מים ליריחו, מהיפות בעולם.. מאת: roni250b שלום לגולשים אני כבר התרגלתי לשטוף את העיינים באמת המים הקרובה לביתי {יחסית } בקטע הגיאוגרפי . האמה הגבוהה והמרשימה בין עכו לנהריה . טיפ טיפה לפני הרמזור של מוזיאון לוחמי הגטאות . מדרום לצפון . או ההיפך תלוי איך מסתכלים . ולמה לקפח את האמה באיזור ג'יסר א זרקה שממשיכה למעשה לקיסריה . ? היא נראית בבירור על אם הדרך ליד קיבוץ מעגן מיכאל בכביש החוף . בנסיעה מדרום לצפון - כמה שניות אחרי שחולפים על פני הוילות של אור עקיבא מימין . כיום חומות מפריעות להתבונן לתוך עולמם של ... אלו המעוניינים במעט פרטיות . אבל יריחו כנראה בתחתית סולם ההעדפןת שלי . אחרי יריחו יש מקום ממש מדהים ביופיו . מנזר דיר חג'לה . לשם כדאי להכנס . קצת לפני בית הערבה . ואחרי שמסתיים קטע הכביש של עוקף יריחו .די קרוב לחיבור עם כביש מספר 1 היורד מירושלים .
|
|
בתגובה ל: אמת מים ידועה מאת: ronyr245 תודה לך על הרעיון.
|
|
בתגובה ל: אתר שלא הייתי בו דיר חג'לה מאת: גדעון זלוטניק שלום לנוסעים הפוצנציאלים לדיר חג'לה
מובטחת לכם הנאה שלא תשכחו - באחריות יום בהיר אחד נפלה לידי מצגת של המקום לא הפסקתי להתפעל ולהתרגש מהיופי .
משם כבר כדאי להמשיך לים המלח . לחוף קליה .
|
|
|
|
חזרתי אחרי פגרה די ארוכה והבאתי מעט רשמים מסיור קליל במוזיאון לח"י. הרחוב נקרא במקור רחוב מזרחי אבל חלקו הופרד וכיום יש גם רחוב מזרחי וגם שטרן. הכינוי יאיר נלקח מאוסטריקון שנמצא ועליו חקוק השם יאיר-דגם מוגדל קבצים מצורפים:
שלום
שמי נחמן אוהב ציון
מטייל להנאתי בארץ הקודש השלמה
ביום עוסק בקידוחי בארות מים
|
|
בתגובה ל: "יאיר" אברהם שטרן-מוזיאון לח"י מאת: נחמן אוהב ציון הסרט הפותח את הביקור במוזיאון בדרום תל אביב מרגש מאוד,גם אתה התרשמת ?פרק הרואי בתקומת ישראל בעת החדשה חבל שלא נותנים יתר דגש לפעולת המחתרות.
|
|
בתגובה ל: ברוך שובך נחמן מאת: גדעון זלוטניקחובה על כל אחד מאיתנו לבקר במקום הצנוע והנחבא הזה אבל המרשים והרועם למי שרוצה לבקר החניה קשה אבל אופנים יקלו עליכם קבצים מצורפים:
שלום
שמי נחמן אוהב ציון
|
|
בתגובה ל: כן גדעון זה היה מרשים ביותר מאת: נחמן אוהב ציוןאברהם שטרן
23 לדצמבר 1907 נולד 12 לפברואר 1942 נרצח כשהוא כפות
קבצים מצורפים:
שלום
שמי נחמן אוהב ציון
|
|
בתגובה ל: "יאיר" אברהם שטרן-מוזיאון לח"י מאת: נחמן אוהב ציון"עלם-כנור-בו דורך עוז כאיש און/עד עץ התליה – כאל העץ בגנו/ ו מ ח י י ך נ כ ח ו . . 'מטורף! אלי מה/אתה מחייך?' – שואלו תלינו./ועונה זה העלם זך מחמה:/ א נ י מ ח י י ך ל ד ו ר ו ת הב א י ם /"
קבצים מצורפים:
שלום
שמי נחמן אוהב ציון
|
|
בתגובה ל: "יאיר" אברהם שטרן-מוזיאון לח"י מאת: נחמן אוהב ציון גרמת לי לקבל חופש באמצע השבוע ולצאת לתל אביב למוזיאון הלחי
|
|
|
נחתתי כאן באקראי והתרשמתי מאוד מהתאורים הפרטניים של מנהל הפורום,כמו כן נראה לי מעט הזוי שהכל מתבצע על קטנוע,ולכן המקום מצא חן בעיני והנה עוד פונדקאי מצטרף אליכם.
מפעם לפעם אביא גם רשמים מטיולים שאני שותף בהם.
שיהיה לכם מקום נחמד והצלחה והכי חשוב שיהיה מעניין.
|
|
להודעה זו יש 39 תגובות. לפתיחת השירשור המלא בעמוד נפרד הקישו כאן |
|
מדיונים מעניינים המתנהלים בפורום הזה ובאחרים לפורום מומלצים: http://www.agenda.co.il/138/forum/. הקישורים/דיונים המעניינים ביותר יפורסמו בדף הבית, וכמובן כתוצאה מכך, יגדיל את מספר הגולשים. אז למה אתם מחכים? :) קדימה!
|
|