אתמול טיילנו בהר העגול המשכנו לגבעת ניל"י ועין ניל"י למי שחושב שהמקום נידח - צפויה לו הפתעה בדמות ג'יפים רבים ועשן מנגלים. למרות זאת המקום נראה יפה והמים גואים ויוצרים בריכה יפה בדרכנו בחשרה למושב, ראיתי חורבה יפה על הגבעה מדרום למעיין ותעלה שנראית מעשה ידי אדם במורד לעבר נחל ניל"י
למי יש מידע על זה מעבר לכך שהכפר שהיה שם הוא אום-שוף?
סיימנו במאגרי החדרת מי תנינים לחולות ממערב לפרדס חנה, המקום נראה כמו מיני-כינרת
בשישי - טיילתי עם מבוגרים בעיקר, היו כמה ילדים (5-7). הילדים התעניינו - בעלים, בפרחים, במה מותר ומה אפשר לאכול. אבל כיבדו את ההסבר שלי - אף אחד לא קטף לא כלנית ולא רקפת לא קטפו עלים סתם וכו'... חינוך, היכן החינוך?
כוחנות, אנטי עיתונות, רכילות - אפילו צהובון זו מחמאה בשבילו. הכתבה הזו זה רק סימפטום ומי יתן - שירת הברבור.
לא רק שהנציחו עבירה על החוק וכל זאת בעטיפה של מתק שפתיים אלא היו חייבים לגייס את השפה האנגלית ואת האותיות הלטיניות כדי לתת כותרת "צעירה ותוססת" לתמונה.
אכן בושה.
כמה שאני שמח שהפסקתי לקרוא בעיתון זה. גם כשמציעים לי אותו בחינם, בעיקר לאחר תדלוק אני מסרב בנימוס ואומר :"ידיעות? לא ,תודה".
שלום, אני יודע שנשאל כבר עשרות פעמים בעבר אבל רציתי לדעת אם השתנה אולי משהו ומהן דעותיהם המעודכנות של מלומדי הפורום באשר למידת הסיכון הכרוכה בהשארת רכב בפתח קניון ברק.
ב. השיטה שלנו - להשאיר רכב (לא אטקרטיבי מדי) בלי שום חפצים בתוכו (גם לא רדיו-דיסק), ולא לנעול אותו (עדיף חלון פתוח במקצת, כדי שלא יחשבו בטעות שהוא נעול). ככה אין מה לגנוב, וגם אין סיבה לפרוץ.
לנו אף פעם לא השחיתו סתם מתוך רשעות, והשארנו את הרכב עשרות רבות של פעמים בשלל מקומות בעייתיים ברחבי המדבר. (אבל אנחנו יודעים על מקרה בודד שבו זה כן קרה למישהו אחר, לפני מספר שנים)
לגבי השטר, אם נשאיר 50, בטח יכתבו לנו פתק שבפעם הבאה נשאיר 100, אחרת... וזה אם בכלל השטר יישאר באוטו, עד שפורצי הרכבים יגיעו לבדוק...
אבל ברצינות, אין שיטה שבדוקה במאת האחוזים, אך השיטה של הותרת הרכב פתוח ומרוקן, למרות שהיא בעייתית עבור חלק מהמטיילים (לא ניתן להשאיר ברכב שום ציוד, ביגוד נוסף וכדו'), די מוכיחה את עצמה עד כה. ואם פעם ב-10 שנים ינפצו לנו שמשה צדית, דיינו.
* ואולי עושים לנו "פרוטקציה" כי אנחנו מקפידים לתת טרמפים לאחינו מהפזורה (מכיוון שבפעמים רבות הם היחידים שעוצרים לנו טרמפ בסוף הטיול).
זו לא חוכמה להביא את העצים והפרחים המקסימים מאיזורים שבורכו בכמויות יפות של מים. נראה לי שזה המקום לתת במה לכמה עצי שיטה שנתקלתי בהם בטיול של סוף השבוע האחרון, לאיזור נחל פארן הצחיח, שגם במערכת הגשומה האחרונה לא זכה לכמויות גשמים.
קצת צל במדבר, מקום טוב למנוחה
עוד פיסת צל למנוחה
לא ירדו מספיק גשמים, השיטה נטולת עלווה
וזוהי פינת הרחה של צבי, רואים קקי בצורה של שוקולד צ'יפס - משמע: כל זה - ש-ל-י!!! אז עופו מכאן ושרק הנקבות תישארנה...
...לפני שייגמרו הקצרים לכבוד טו-בשבט, אני ממשיכה להוקיר את העצים המדבריים ששורדים בסביבה קשה וצומחים על אף המחסור במים ותנאי האקלים המדבריים. קבלו את השיטה מנחל אלכסון, בדרך להר תמנע. גם היא ערומה מעלווה, אבל מצטלמת נהדר על רקע ההר.