|
מי יגיד לי, מי ידע, מי יפתור את החידה מה צמח בתוך הטוטה של סבטלנה לובודה? בתוך הטוטה של דודה סבטה צמח לגובה זרע של רני רהב. ודודה סבטה בלעה לשובע וגם חילקה יום יום לשכנים.
|
|
|
בתגובה ל: עוד ראיון לאתר EscKaz מאת: bonovision ללא תוכן
בהצלחה למיי פיינגולד
|
|
בתגובה ל: פשוט מקסימה מגיע לה לנצח מאת: mosh9543 למרות שאני דווקא בעד לא להראות את החזרות . קצת הפתעה . כשרואים ומגלים מה יהיה הלבוש, ההעמדה, אז הכל צפוי מראש. חוץ מההצבעה כמובן. לאחר שאראה את החזרות של ביג 6 , אחליט מיהם טופ 10 שלי :) ועדיין, הבחירה שלי הולכת להיות קשה .
|
|
|
בתגובה ל: מסיבת העיתונאים של מיי מאת: tzachee
|
|
בתגובה ל: מסיבת העיתונאים של מיי מאת: tzachee כיף שמייצגת אותנו מישהי אינטליגנטית לשם שינוי, חייכנית ומלאת בטחון עצמי. איזה שדרוג לעומת הצ'חונה הבכיינית משנה שעברה.
|
|
בתגובה ל: מסיבת העיתונאים של מיי מאת: tzachee אנגלית קולחת ללא שום קושי של התבטאות. היא גם יודעת לשלוף מהמותן ,כשצריך לעשות את זה. מי יתן ונציגים כאלה נמשיך לשלוח לאירו', וזה ללא שום קשר לתוצאה הסופית שלה.
|
|
בתגובה ל: מסיבת העיתונאים של מיי מאת: tzachee ללא תוכן
and if you have a dream of youre own dont be afriad to go on with youre haert
|
|
בתגובה ל: מסיבת העיתונאים של מיי מאת: tzacheeעופר מנחם איש יחסי הציבור וחבר במשלחת הישראלית העלה את התמונות האלה שהוא צילם בזמן החזרה. אז עד יום שבת, החזרה השנייה של ישראל, לשיפוטכם... נראה שהבמה ענקית!!! ושהקאט ווק מאוד מאוד גבוה! ממש מפחיד... קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מסיבת העיתונאים של מיי מאת: tzacheeעושה רושם שהולך להיות לנו נאמבר פצצה!!! מה שכן - אני לא מאמין שאני רואה שיש לנו תאורה ווידאו ארט שלא בצבע כחול!!!! תוקן על ידי גילספאן 1/5/2014 22:34 קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: תמונות נוספות... מאת: גילספאן לדנה אינטרנשיונל ואיזבו היה גם צבעוני
|
|
|
בתגובה ל: ראיון נוסף מאת: bonovision ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מסיבת העיתונאים של מיי מאת: tzachee אני חייב להודות גם אחרי שצפיתי בשאר ההופעות מהסמי השני כמה וכמה (וכמה) פעמים אני מרגיש קצת יותר מעודד, וטיפה יותר אופטימי. אין ספק שמדובר במשהו שעולה על החומר משלושת השנים האחרונות בהן לא הצלחנו להגיע לגמר, יחד עם זאת עד שהמעטפה עם השם איזראל לא תיפתח אני עדיין בפוסט טראומה.
בינתיים בלהעביר את הזמן אני ממשיך לראות שחורות בשעה האחרונה למשל אני מנסה להזכר מתי לאחרונה שיר מז'אנר "פופ-רוק" הצליח ואני לא מצליח להזכר בהרבה כאלו בכלל, בינתיים כל זמרת ששרה קצת רוק באירוויזיון בשנים האחרונות נכשלה:
גרמניה 05, אלבניה 11, פינלנד 07, באלרוס 06, בולגריה 11, רוסיה 05
לעומתן היו גם מקרים שאני ממש אשמח שישראל תגיע לשם
מקדוניה 13 או מולדובה 07 ובמידה מסויימת גם נורווגיה משנה שעברה הם סימנים טובים
מה שעובד לטובתינו הוא שלמרות שהשיר די רוקיסטי ההופעה מתחפשת למשהו יותר בתחום הפופ, מה שלא ניתן לומר על כל אלו שנכשלו. מה אתם אומרים? איזה עוד שירים שיכולים לקלוע לסגנון הזה ששכחתי?
|
|
![http://emoticons.agenda.co.il/w7be__trumpet2.gif חצוצרן]() ![http://emoticons.agenda.co.il/jd3n__Z_Ani_Notes_Blue.gif S_Notes_Blue]() MY TOP 10 Eurovision 2015 12 איטליה 10 נורווגיה 8 צרפת 7 הונגריה 6 יוון 5 גרמניה 4 סלובניה 3 אוסטריה 2 אנגליה 1 קפריסין
|
|
בתגובה ל: שים לב לפתיח בשני השירים מאת: zeevikk כמות השטויות שהוא פולט מדי שנה לגבי האירוויזיון מזמן הגדישה את הסאה
מי יגיד לי, מי ידע, מי יפתור את החידה מה צמח בתוך הטוטה של סבטלנה לובודה? בתוך הטוטה של דודה סבטה צמח לגובה זרע של רני רהב. ודודה סבטה בלעה לשובע וגם חילקה יום יום לשכנים.
|
|
בתגובה ל: לא הייתי נאחז בחרסונסקי מאת: tzachee גם לא קורא אותו ברגיל, אבל עם האבחנה הזו אני מסכים
אגב, עוד מילה על הדמיון בין שני השירים- שניהם שירי העצמה נשיים שפונים אל גבר. אחת אומרת מה איתי, מה עם החיים שלי, תמיד עמדתי לצידך. והשנייה אומרת, יותר מידי שקרים, אני סקינינג יו אאוט(איך דה פאק אני אמור לתרגם את זה?), אנחנו לא פועמים מאותו הלב(מתעב את המטפאורה הזו- מזכיר לי את גם לקרח קר) שניהם רוק-פופ מיי הרבה יותר פאואר גירל, קאתי יותר כנועה עדיין, רגישה מאד. מיי חזקה אה-לה זינה הנסיכה הלוחמת וכך גם המסר על הבמה אצל קאתי הכוראוגרפיה הייתה מושלמת בעיניי נראה איך יהיה אצל מיי..
![http://emoticons.agenda.co.il/w7be__trumpet2.gif חצוצרן]() ![http://emoticons.agenda.co.il/jd3n__Z_Ani_Notes_Blue.gif S_Notes_Blue]() MY TOP 10 Eurovision 2015 12 איטליה 10 נורווגיה 8 צרפת 7 הונגריה 6 יוון 5 גרמניה 4 סלובניה 3 אוסטריה 2 אנגליה 1 קפריסין
|
|
בתגובה ל: שים לב לפתיח בשני השירים מאת: zeevikkהחובבים מרחבי היבשת כולם קפצו על הרכבת הזו עוד כשנחשף השיר, יש משהו דומה בקצב של הבית הראשון והעובדה ששני השירים הם דו לשוניים. אתה יודע מה אני אקנה קתי וולף, רק שנגיע לגמר
|
|
בתגובה ל: כבר הקשבתי להשוואה הזו לשיר של קתי וולף מאת: סטיבן קרינגטון לא נתקלתי בשומקום בהשוואה, אבל בעצם אני רק ביוטיוב וכאן. לא נכנס לכל האתרים, בשביל זה יש את צחי שמדווח לנו והוא כנראה פישל כאן
אני חושב שאם קתי וולף הייתה משתתפת בארוויזיון השנה היא הייתה מסיימת בטופ 10 ואולי אפילו זוכה. כי עם כל הכבוד להשוואה, רב השוני מהדמיון. "מה עם חלומותיי" לא רואה את "סיים הארט" ממטר. זה שיר כלכך יפה, המלודיה שלו מושלמת. למיי יש מזל גדול השנה, פשוט כי השירים ברובם לא טובים, ובגלל(או בזכות) זה אין מצב שהיא לא עולה. אתה יכול להיות רגוע
|
|
בתגובה ל: לא ידעתי מאת: zeevikk LOL כאילו הלו.... מישהו פה חי בסרט או שנדמה לי. תשלם לי משכורת יה חביבי ואתעסק בלדווח לך כל הזמן.
לגבי ההשוואה בין השתיים. זה ששיר אחד נכשל או הצליח בשנה מסויימת, זה לא אומר כלום, ממש לא לעולם חוסן. בשנים אחרות יכול להתהפך הגלגל. חוץ מזה שיש שוני ניכר ובולט בין השניים, הן בשירה והן בהעמדה.
לא אכחיש שהעיבוד לשיר של הגב' וולף טוב ומרשים יותר לאין ערוך מזה של מיי, זו לפחות דעתי.
אבל יש גם דברים קריטיים שלא ממש שיחקו לטובתה של קתי. שניים ברמת הביצוע ואחד ברמת מבנה השיר. ברמת הביצוע, וזה עוד נכתב בזמן החזרות בעצמו. הביצוע הווקאלי נוטה לכיוון הפלאטי וההעמדה כ"כ לא טובה שזה היה פשוט פשע. העמדת רקדנים שרק גזלה תשומת לב ונראיתה מבולגנת ביותר. לא רוצה לדבר על השמלה שכולם אח"כ מיהרו לקטול, לא חושב שהיא הייתה כזו איומה ברמת מורן מזור 2013. חוץ מזה שיש מספיק דוגמאות לזמרים עם טעם רע שהצליחו לא רע בתחרות. מי אמר סלין דיון ולא קיבל?
ברמת מבנה השיר: יש פה כשל הסטרי אצל קטי. יש לך בית אחד שאורך בסביבות 30 שניות ואז מגיע פזמון בפול מושן. אח"כ במקום להעצים יש לך מן מעבר מוזר ולא מובן ובית שממש מאט את השיר. הבית הראשון והפזמון אורכם דקה, המעבר והבית השני אורכים גם הם דקה תמימה וארוכה מדי. מה שאומר שהתחסלו לך 2/3 מהשיר בלי שהגעת באמת לשיא, להיפך רק ירדת ממנו כדי לחזור עם פזמון נוסף באותה עוצמה שהייתה בפזמון הראשון. לא נשאר לך הרבה זמן אז אתה שר שוב את אותו הפזמון ועושה אילתורים לקראת הסוף כדי לתת תחושת נפח והעצמה.
לעומת המקרה הנ"ל בא לפנינו מקרה סיים הארט שמנצל באופן הרבה יותר חכם את מסגרת הזמן הלוחצת של שלוש הדקות. יש לך שני בתים ושלושה פזמונים, יש לך סי פארט שמעצים מצויין לקראת פזמון עם עליית טון. ועד כמה שזה נחשב מיושן, עליית טון נכונה תמיד מרגשת מאזינים וצופים עדיין. כאן מבחינת התפתחות של שיר, ידה של פיינגולדה על העליונה ללא ספק.
אני הייתי נמנע מהשוואות. שנת 2005 לימדה אותי שיעור חשוב ביותר עד כמה זה דבר שגוי לעשות. אני זוכר שחובבי האירוויזיון נחלקו לשני מנות לגבי הבחירה הישראלית באותה השנה. היו שצידדו בשירי מימון והיו כאלו שדווקא חייבו את החיות פיק עם "הלו הלו" [לא יאמן, הא?] אלו שהיו בעד האחרונות השתמשו בטיעוני השוואה מגוחכים להפליא, "השקט שנשאר" הוא כמו השיר הפורטוגזי מ- 2003. הוא גם בלדה דרמטית ולכן גם זה ייכשל. "השקט שנשאר" נשמע כמו יוון 2003, ולכן זה ייכשל.
לטעמי השיר שלנו השנה יימדד השנה ברמת ביצוע קולי ובהעמדה, לא בשל דמיון כזה או אחר.
|
|
בתגובה ל: צחי מדווח לנו והוא פישל כאן? מאת: tzachee השיר של קתי הרבה יותר קולע גם לטעמי. כמו שאמרתי הם דומים רק בקצב בבית הראשון וששני השירים דו לשוניים שם פחות או יותר הדמיון מסתיים, אולי תהייה נקודת דמיון נוספת, שנוכל לעמוד עליה רק בדיעבד, והיא שמהונגריה רוב הסקרים ציפו להרבה יותר.
כמו שצחי אמר השירים בנויים אחרת בעוד שהשיר של קטי חוזר לנקודת ההתחלה בבית השני השיר של מיי יותר מתפתח. בנוסף, גווני הקול שלהן שונים לחלוטין בעוד שקטי באמת הזכירה טיפה בסטודיו את קולה סלין דיון (שלא לומר במראה הכעור) בהופעה החיה הוא פחות הצליח להרשים.. למיי יש גוון קול הרבה יותר רוקיסטי ומחוספס וההבדל הכי גדול הוא שלמיי אין שום קולות רקע, אתם שוכחים את העובדה הזו ויש לה חשיבות עצומה לאו דוקא לצורך ההשוואה עם וולף. אין לישראל השנה זמרי ליווי כל מה שאנחנו שומעים על הבמה מגיע אך ורק ממיי.
|
|