אבודים, ספ' 507
|
|
אבודים, ספ' 507
פורסם לפני
4392 ימים
מאת איימס
אין תגובות
"חייו ומותו של ג'רמי בנת'האם"
אח אח אח. איזו סידרה. עונה מענגת במיוחד. הדרך שעבר ג'ק, מאיש מדע לאיש אמונה מופלאה בעיני. בכל מקרה, שימשיכו ככה. והעובדה שווידמור מכיר את לוק מאז שהיה בן 19, ולכן דאג שהוא יגיע אל האי, גורם לי לחשוד שאכן, מסעות האבודים לעבר הם שהציתו את כל הסיפור הזה, אבל זה בסדר. כי הם לא שינו את העבר, הם יצרו אותו.
|
|
|
|
חשבתי שאולי שם הפרק החדש אמור לרמוז לנו שיש קשר ישיר עם הפרק ה-16 בעונה השלישית, אז עלעלתי כדי להיזכר מהו ולא נראה לי שיש. שם זה היה פרק על נסיבות הגעתה של ג'ולייט לאי וטיפולה בנשים ההרות. אני שמח שלא הלכו סחור סחור וישר הראו לנו את הששה (פלוס פרנק לפידוס!) על המטוס, אם כי אנחנו עדיין צריכים לגלות מה הביא לשם לבסוף את הארלי (אולי ליבי, סוף סוף? אבל הגיטרה מרמזת שזה שוב היה צ'ארלי) ואת סעיד, ומה היה הדבר שבן זומבר בעטיו. מן הסתם הוא נסע לממש את הבטחתו לצ'ארלס ווידמור וניסה להרוג את פני, אבל נתקל בדזמונד זועם. אני מקווה מאוד שלא הצליח, המניאק. ג'ין בסוף הפרק לבש מדי דארמה ונסע בפולקסווגן שנראה חדש למדי - האם גם הוא כמו פאראדיי שב לראשית האייטיז, בתקופה שבה בנו את תחנת הסחלב? כך החלה העונה, כזכור, עם דניאל במכרה. כתמיד בסדרה הזו - WTF?! תוקן על ידי yaddo 21/2/2009 22:59
|
|
בתגובה ל: אבודים 316. כלומר 506 מאת: yaddo316 זה מספר הטיסה. מעניין ש-3 הוא לא אחד מהNumbers. יופי של פרק. אני נהנית מהעונה הזו. אין שום תשובות (כלומר יש, אבל על כל תשובה יש ארבע שאלות חדשות, אז מאזן השאלות נותר חיובי), אבל לא מבזבזים אף שניה. הוריי!
אבל זה סיפור אחר ויסופר בהזדמנות אחרת
|
|
בתגובה ל: ספוילר- שם הפרק מאת: איימס פשוט כיף :)
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: ספוילר- שם הפרק מאת: איימסשזה מספר הטיסה, אבל מכיוון שכך ומכיוון שהוא גם שם הפרק, אני בטוח שיש לו משמעות. אולי פסוק כלשהו. אם כן, אז בטוח מתיו, שבן העמיק ודיבר עליו. זה הפסוק: "ויהי כאשר נטבל ישוע וימהר ויעל מן-המים והנה השמים נפתחו-לו וירא את-רוח אלהים יורדת כיונה ונחה עליו". בכלל הפרק הזה של מתי עמוס בקווים מקבילים. הפסוק השני אומר, "שובו כי מלכות השמים קרבה לבוא". ופסוק 11: " הן אנכי טובל אתכם במים לתשובה והבא אחרי חזק ממני אשר קטנתי משאת נעליו והוא יטבל אתכם ברוח הקדש ובאש". קטנת משאת נעליו? מעניין מאוד. להלן ספקולציה, מי שלא מעוניין לקרוא שיעצור כאן: כבר מזמן אני חושב על זה, בערך מאז שהציגו אותו. כל המיתולוגיה הזו, יחד עם הקעקוע של ג'ק שחלק ממשמעו הוא "מנהיג", ויחד עם המשחקים בזמן, ולצד העובדה שכריסטיאן שפרד תמיד בסביבה גם עבור אחרים, ועכשיו כשאני חושב על זה - גם העובדה שארון שחקן המפתח הוא אחיינו של ג'ק, מאששים את סברתי שג'ייקוב הוא ג'ק. תוקן על ידי yaddo 22/2/2009 10:3
|
|
בתגובה ל: ספוילר- שם הפרק מאת: איימסקודם כל, שלום לכולם, זאת הודעה ראשונה שלי בפורום הזה (אני כותב באתר "המסך המפוצל" אבל משתדל לקרוא את הפורום הזה באדיקות ואשתדל לכתוב עוד הודעות כאן בהמשך...) לדעתי, 316 מכוון דווקא למקום אחר - לפסוק שנחשב כמפורסם ביותר בברית החדשה: John 3:16 שמציין, למעשה, את בסיס הדוקטרינה של הנצרות, לפיה אמונה בישו היא זו שעשויה להביא לאדם חיי נצח. ולא קשה להבין איך זה מתקשר לפרק ובמיוחד לסיום שלו ולמכתב של לוק (שאולי לא במקרה שמו הפרטי הוא "John"). הנה קישורית להגדרה ב"וויקיפדיה": http://en.wikipedia.org/wiki/John_3_16
|
|
בתגובה ל: ספוילר לשם הפרק מאת: איתן גשם מצוין לראות אותך כאן, ותודה על הלינק! ידעתי שחייבת להיות משמעות למספר (אם כי אקרא את זה מחר, כרגע אני עייף מדי לשם כך).
|
|
בתגובה ל: אבודים 316. כלומר 506 מאת: yaddoפרק קצת איטי לפעמים אבל מרתק כתמיד. קודם כל ההסבר של מיס הוקינג על כך שהאי תמיד נע בזמן, "למה אתם חושבים שלא הצילו אתכם?" זה די מוזר - הרי בעונה הנוכחית יש תנודות בזמן ולפני כן לא ראינו את זה. ואם כן היו תנודות - איך זה שלא נתקלנו לפני העונה הנוכחית בדמויות עבר/עתיד? או שבעצם כן נתקלנו? (אבא של ג'ק? קלייר?) אולי התנועה בזמן בד"כ היא איטית במיוחד ורציפה, והחל מהעונה הזאת התנודות נעשו בפתאומיות ולמרחקים גדולים יותר? הקטע הזה בלבל אותי... אני שמחה שלא גררו יותר את החזרה של האושיאניק 6(?), כבר חשבתי שזה רק יקרה בסוף העונה. אבל... לא כל השישייה חזרה! קייט, סעיד, ג'ק, הארלי וסאן חזרו. ומה עם אהרון? הדגישו לא מעט פעמים שכל השישייה צריכה לחזור. אז מה קרה לאהרון ואיך החזרה מתאפשרת בלעדיו? גם אני מקווה שבן לא הרג את פני, וגם מוזר שמיס הוקינג הייתה צריכה את דז ובסוף ויתרה לו. או שלא... עוד קטע לא ברור - למה בכלל צריך לשחזר את הטיסה המקורית? אם נפתח להם חלון זמן בטיסה הזאת, מה זה משנה אם יש מישהו במעצר או לא (פעם קייט, עכשיו סעיד), או אם ג'ק מלווה גופה או לא? בסוף הפרק גילינו שג'ין חבר דהרמה מה שאומר שהוא שינה את העבר! בדיוק מה שדניאל אמר שלא ניתן לעשות...
|
|
בתגובה ל: רק עכשיו ראיתי את הפרק מאת: Drusilla הכוונה הייתה לכך שהזמן על האי נע אחרת מאשר בעולם החיצון, כמו שניסוי הטילים של פאראדיי וגופת הרופא מהספינה המחישו בעונה שעברה. לגבי השאלה האחרונה, זה לא ממש שינוי העבר, אנחנו לא יודעים ששהותו של ג'ין שם שינתה משהו מהותי. כמו שאמרה מיס הוקינג בפרק של דזמונד בעונה השלישית: ליקום יש נטייה להחזיר דברים למסלולם.
|
|
בתגובה ל: מן הסתם (ספוילר) מאת: yaddo שהמשוואות שרשומות שם מחשבות את מיקום האי בזמן, וכן אמרה "למה אתם חושבים שלא הצילו אתכם?" (כי לא מצאו אותם, כי האי היה בתנועה מתמדת)
ז"א שהאי כן נע בזמן, לא?
|
|
בתגובה ל: אבל הרי היא אמרה לפרק מאת: Drusillaאין לנו עדיין את כל התשובות. זה יהיה משעמם, לא? :) אולי האי זז כל הזמן ורק עכשיו יש הפרעה בתזוזה. אולי רק עכשיו הדיירים לא זזים איתו. לא יודעת. אולי נדע בסוף.
|
|
בתגובה ל: זה כל היופי (ספ') מאת: איימס שזו הייתה הסיבה. למה אתה חושב שלא מצאו אתכם? כי אצלכם עברו שלושה חודשים ואצל כל העולם לא. זה גם מה שהמשוואות חישבו, איפה בדיוק בזמן נמצא האי.
|
|
בתגובה ל: אבודים 316. כלומר 506 מאת: yaddo"חייו ומותו של ג'רמי בנת'האם" אח אח אח. איזו סידרה. עונה מענגת במיוחד. הדרך שעבר ג'ק, מאיש מדע לאיש אמונה מופלאה בעיני. בכל מקרה, שימשיכו ככה. והעובדה שווידמור מכיר את לוק מאז שהיה בן 19, ולכן דאג שהוא יגיע אל האי, גורם לי לחשוד שאכן, מסעות האבודים לעבר הם שהציתו את כל הסיפור הזה, אבל זה בסדר. כי הם לא שינו את העבר, הם יצרו אותו.
|
|
בתגובה ל: אבודים, ספ' 507 מאת: איימס פרק קצת מאכזב ומבלבל. גורם לצופים להרגיש כמו לוק - לא יודעים אם לבטוח בבן או בווידמור (לאור מה שקורה בהמשך הפרק, מן הסתם כבר יודעים שאין מה לתמוך בבן, ואת האמת שכנראה גם בווידמור).
ווידמור אמר שבגלל שהכיר את לוק בגיל 19 דאג שיגיע אל האי? פספסתי את זה. אני מבולבלת עם כל עניין החזרה בזמן - הרי ראינו את דזמונד נזכר באירוע שפגש את דניאל רק עכשיו (כשהתעורר מהחלום). זאת אומרת שהפגישה של לוק עם ווידמור הצעיר אמורה להזכר אצל ווידמור רק עכשיו (כלומר אחרי ששודר הפרק ההוא), ועדיין אבדון שעובד אצל ווידמור שכנע את לוק לעלות על טיסת אושיאניק עוד מזמן. גם שרלוט נזכרה באירוע עם דניאל עוד לפני שקרה, אז השאלה אם הזכרונות נטמעים בהם עוד בעבר או רק עכשיו?
|
|
בתגובה ל: בקצרה מאוד מאת: Drusilla ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בקצרה מאוד מאת: Drusillaהיו שלל דברים מאכזבים, אבל איכשהו הפרק ריתק אותי מההתחלה ועד הסוף. בראש ובראשונה - איך ולמה לוק חי על האי? זה כבר נראה מוגזם. האם זה אומר שגם כריסטיאן שפרד חי ממש ולא איזו רוח שרק חלק רואים? ומה זה אומר על קלייר? ווידמור אמר ללוק שהוא היה בן 17 (ולא 19), אבל לא שזו הסיבה לכך שדאג שג'ון יגיע לאי. הוא רק אמר שג'ון אמור להנהיג ושהוא מיוחד ולכן לא הבין למה הוא עזב את האי. לא הבנתי את השאלה לגבי החזרה בזמן - העובדה שדזמונד נזכר רק עכשיו בפגישה שלו עם פאראדיי לא אומרת שכולם נזכרים במקרה דווקא עכשיו. יש כאלה שזוכרים ככה ויש כאלה שזוכרים אחרת. מבחינת הדמויות האלה שהייתה להן בעבר אינטראקציה עם האבודים, זה קרה אז, בעבר, רק שאנחנו והאבודים לא ידענו את זה. עוד נקודות: באסה על מותו של אבאדון/פקד דניאלס מהסמויה. דמות מעניינת מאוד, למה לבזבז אותה ככה? אני לא לגמרי סגור על למה בן הרג את לוק אם הוא גם ככה רצה להתאבד. בין לבין לוק סיפר לו על ג'ין ועל אלואיז הוקינג, כך שאולי אחת משתי העובדות האלה היוותה את הטריגר. כך או כך, הזיוף של ההתאבדות היה די אידיוטי לאור העובדה שבן פרץ אל תוך החדר, כך שדי ברור שהגיע מישהו מבחוץ. כמו כן, מן הסתם הסימנים על הצוואר של לוק לא נראים כמו של מישהו שהתאבד. איכשהו לא הפתיעה אותי העובדה שבן רצח את לוק. אולי כי שייכתי את זה לתחזית של ריצ'רד אלפרט שהוא יהיה חייב למות כדי להחזיר אותם, וחשבתי שבן מממש את זה. העובדה שג'ון רצה להתאבד מרוב אכזבה הייתה מאוד מופרכת. בהתחלה חשבתי שהוא עושה את זה בגלל דברי אלפרט, אבל אז התברר שזה בגלל שהוא כישלון. אמנם כמעט כולם אמרו לו את זה כשביקר אותם, וג'ון הוא אדם נוח מאוד להשפעה, כפי שכבר למדנו להכירו, אבל מכאן ועד להתאבדות הדרך ארוכה. למה אתה לא הולך למיס הוקינג? מה קרה לחיוג 2-3 כדי להגיע לצ'ארלס ווידמור? אולי לנסות שוב? עוד משהו לא הגיוני: סוף העונה השלישית התרחש בסביבות הזמן הזה שג'ון מת, כי היה עליו הספד בעיתון, אבל באותה הזדמנות ג'ק אמר לקייט שהוא כבר הרבה זמן מנצל את פיצוי הטיסות חינם באושיאניק כדי למצוא שוב את האי. זה כל כך לא מתיישב עם מה שראינו בפרק החדש, ולא משנה כמה נסספנד את זה. גם אם מצאו את ג'ון באיחור, כי הוא בכל זאת היה בודד שם, מן הסתם לא עבר יותר משבוע ממותו ועד שהיה לו הספד בעיתון. ואפילו עברו שבועיים, זה עדיין לא מתיישב. מבאס לראות טעות גדולה כזו, אבל זו הסכנה בלספר סיפור באופן לא כרונולוגי, ועוד על מסע בזמן. גם הפגישה עם וולט הייתה מאכזבת, אבל אני שמח על ההתייחסות ועל העובדה שג'ון בא לבקר אותו. אני מקווה שוולט יחזור (וגם מלקולם דיוויד קלי, השחקן שמגלם אותו, מעוניין בכך) כי אחרי הדיבורים על הייחוד שלו בעונות הראשונות, יהיה מוזר אם לא יחזירו אותו. כנ"ל לגבי הילד השני, אהרון. אני חייב לציין שוב את המשחק של מתיו פוקס. האיש שחקן בחסד. במעט הדקות שהיו לו הוא פשוט היה ממגנט והאפיל על תצוגת המשחק של טרי אוקווין. ספקולציה עתידית, שוב, למי שמעוניין להימנע מכאלה: רק בפרק הזה, כאשר ג'ון כתב לג'ק את המכתב לפני שהלך התאבד, שמתי לב פתאום ששם המשפחה של ג'ק הוא מה שהוא, כלומר שפרד, כלומר רועה, מנהיג (וגם כומר). עוד חיזוק לתיאוריה שלי (ואני מניח שגם של אחרים) שג'ק הוא ג'ייקוב. תוקן על ידי yaddo 1/3/2009 10:6
|
|
בתגובה ל: מסכים ולא מסכים (ספוילר) מאת: yaddoשהדמויות נזכרות רק עכשיו, כי דז היה הדמות הראשונה שזה קרה לו. לכן לא הבנתי למה שרלוט, ווידמור וכו' כבר זוכרים את האירועים ממזמן. מעניין באמת איך יסבירו את העובדה שלוק קם לתחיה... הם שוברים את השיאים של עצמם באירועים הזויים. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/0z0j__tongue.gif מרובע_לשון]() גם אני לא אהבתי את זה שלוק רצה להתאבד, ומישהו יכול להזכיר לי איך הוא ידע על מיס הוקינג?
|
|
בתגובה ל: זהו, אז חשבתי (המשך ספוילר לפרק) מאת: Drusilla כריסטיאן שפרד אמר לו לגשת אליה, למיטב זכרוני.
|
|
בתגובה ל: ספוילר מאת: yaddo ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מסכים ולא מסכים (ספוילר) מאת: yaddo אני מסכימה שיש כמה דבירם בעיתיים, אבל מכל מה שציינת הדבר היחיד שבאמת קצת הציק לי היה הכרונולגויה של הטיסות של ג'ק. אבל מה שחשוב לי זה שאני נורא נהנית מכל מה הולך שם והפרטים הללו לא מפריעים לי להנאה. אי אפשר לעשות סיפור של מסע בזמן בלי בעיות.
אני מאד אוהבת דווקא את חוסר הידיעה במי לבטוח - בן או ווידמור ואני מחכה לראות מה ייצא מכל זה.
לגבי הזכרונות של האבודים לעומת דזמונד - הם לא זוכרים כי זה משהו שקורה להם עכשיו או בעתיד שלהם אבל בעבר של דמויות אחרות. זה כבר קרה, אבל עוד לא בשבילם. שרלוט זוכרת כי היא ראתה את דניאל בעבר שלה. דניאל לא זוכר כי זה יקרה בעתיד שלו. ווידמור זוכר את לוק מגיל 17 כי זה קרה בעבר שלו. בשביל לוק המפגש קרה רק לפני כמה ימים, אז הוא לא יכול היה לזכור לפני כן. ודזמונד הוא מקרה מיוחד. המוח של דזמונד פועל אחרת איכשהו והוא מסוגל לעשות מסעות בזמן בתודעה בלבד ולא באופן פיזי. הפנייה של דניאל אליו היא לא משהו שקרה אצלו לפני שנים, היא משהו שקרה באותו הזמן עבורו ועבור דניאל והפכה אצלו לזיכרון באותו הרגע שבה דניאל פנה אליו. בגלל זה הוא לא זכר את זה קודם, זה לא קרה קודם. כאילו שהמוח של דזמנונד נמצא בו זמנית גם בנקודה שבה דניאל פנה אליו וגם בהווה. דניאל יודע שדזמנוד שונה ובגלל זה הוא פונה דווקא אליו ומקווה שזה יעבוד והוא יצליח ליצור אצלו זיכרון. מבלבל? כן, אבל ככה זה עם סיפורי מסעות בזמן, זה תמיד עושה כאב ראש. אי אפשר באמת להסביר את זה באופן ראציונאלי או לצאת מזה טוב. אבל זה מגניב.
|
|
בתגובה ל: אני עם איימס (ס') מאת: miss bojarsky (קר כל כך בירושלים, כואב לי להקליד)
|
|
בתגובה ל: ברור שאת עם איימס מאת: איימס זה כבר ברור שאנחנו מסכימות? איך שדברים משתנים...
|
|
בתגובה ל: מאת: miss bojarskyב. במקרה זה אנחנו לא מסכימות. *את* מסכימה *איתי*. יש הבדל :P
|
|
בתגובה ל: א. יש דברים עליהם אנו מסכימות. מאת: איימס ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני עם איימס (ס') מאת: miss bojarsky טוב אני רק בעונה רביעית, ונמאת כבר בפרקים שגרמו לי להבין את המעברים בזמנים, והאמת שדי התבאסתי מכך, כי עד לאותו הרגע שהיה הרבה מסתורין סביב האי, והאי בעצם בעל תכונות ריפוי, יכולתי עוד לקבל רציונלית, אבל לא מסתדר לי כל המעברי זמן האלו, כי אני אוהבת רציונאל, ושדברים בעלי הגיון אחרת מתבאסת לגמרי, אני כמובן שאמשיך לצפות מתוך הסקרנות, כי מעבר למעברי הזמן, יש את כל המרשעים שמסביב, שאותי מסקרן לדעת מה המוטיב שלהם.
הטוויסט שיש עם ג'ון לוק, מבאס אותי גם, כי די חיבבתי אותו בתור האיש החכם השקט, ככה קראתי לו, הוא לא אמר הרבה, אבל כשאמר משהו, זה היה עם המון חוכמה ועוצמה, והנה מתגלים צדדים בו שהייתי מעדיפה לראות אצל אחרים.
טוב אני מקווה שמעבר לזמנים, יהיו עוד דברים מענינים עבורי לצפות בתכנית הזו, שבסך הכל התחילה לי אחלה, ואני מקווה שלא אמשיך להתבאס לגמרי.
|
|
בתגובה ל: ואותי דוקא מבאס מאת: גולדי לא היה שום סיכוי שיהיה הסבר רציונאלי לכל מה שהולך שם.
|
|
בתגובה ל: אבל זה לוסט מאת: miss bojarsky
בדיוק כמו יחסי לספרים, אני מאד לא מאמינה בסדרות נמרחות שהעוגנים שלהן כמו גם האפשרות לחבר בהן לפחות שני קצוות של חוטים, מופיעים רק אחרי 150 עמודים מתוך 700 או מקץ שלוש עונות מתוך אלוהים יודע כמה. זאת הסיבה שהסדרה הזאת, מרתקת ומורכבת ככל שתהיה, לעולם לא תופיע לי על הכוונת. חבל שהיוצרים שלה בחרו לבנות אותה בצורה כל כך אמורפית, זה לחלוטין הרס לי הכל.
ocean
איתי במלחמתי הצודקת במקש ה'אנטר'!
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|